Okullarda verilen tarih güvenilir?

Aynen icat değil.
İçimden konuşunca kendimi çok iyi ifade ediyorum da dışa vurunca öyle olmuyor
Demek istediğim; taş devri, tunç dvri, demirin bulunuşu vb. tarih derslerinde bize öğretilen gibi demir de belli bir çağdan sonra mı kullanılmaya başlandı yoksa ilk insan adem'den buyana kullanılıyor muydu?

Soru gercekten bu sekilde sorulduysa vah halimize

Cocugum icat degil zaten var olan birsey o.

Demirin ilk kullanımına dair işaretler, mızrak uçları, bıçak ve süs eşyası şeklinde olup Sümerlere ve eski Mısırlılara kadar (yaklaşık MÖ 4000 yılları) dayanmaktadır.

Demirin kolay korozyona uğraması nedeniyle altın ve gümüşten yapılan nesnelere kıyasla çok eski tarihlerde demirden yapılan nesnelere daha az rastlanır. G. A. Wainwright tarafından Giza, Mısır'da bulunan ve MÖ 3500 yıllarına ait olduğu tahmin edilen bazı demir boncukların meteor taşlarından yapıldığı düşünülmektedir. Çünkü, yerkabuğunda bulunan demir yok denecek kadar veya çok çok az bir miktar nikel içermesine karşın, bu boncuklarda meteor kökenli olduklarını belgelercesine % 7,5 oranında nikel içerik tespit edilmiştir.

Daha sonraları MÖ 2000 yıllarında özellikle Mezopotamya ve Anadolu civarında ergitilmiş demirden yapılmış objeler daha çok görülmeye başlanır. Bu objelerin içeriğinde nikele rastlanmaması da meteor taşlarından yapılmadıklarının bir göstergesidir. Ancak bunların kullanımlarının daha çok törensel olması, demirin o çağlarda altından bile daha pahalı olmasından dolayıdır. Örneğin İlyada'da savaş silahları bronzdan yapılmasına karşın demir ingotlar ticarette kullanılmaktadır. Bazı kaynaklara göre o çağlarda demir, bakır'ın saflaştırılması sırasında bir yan ürün olarak ('sünger demir') ortaya çıkmakta ve devrin metalurji bilgisi, demiri yeni baştan üretmeye

MÖ 1600 ile MÖ 1200 yıllarına gelindiğinde demirin Orta Doğu'da giderek artan bir şekilde kullanıldığı görülür, fakat gene de bronzun yerini alamaz.

MÖ 1200 ile MÖ 1000 yıllarında Orta Doğu'da, araç-gereç ve silah yapımında bronzdan demire hızlı bir geçiş yaşanmasının ardında demir işleme teknolojisinde kaydedilen bir gelişme değil, bronz yapımında kullanılan kalayın arzında yaşanan kesinti yatmaktadır. Dünyanın değişik yörelerinde değişik zamanlarda yaşanan bu geçiş süreci, yeni bir çağın, 'Demir Çağı'nın başlangıcının işareti olmuştur.

Bu simge, demirin, silahların metali olduğunu, savaş tanrısı Mars'ı işaret etmekteydi.

Bronzdan demire geçiş süreci sırasında gerçekleşen bir başka keşif de karbürizasyon olmuştur. Karbürizasyonun kelime anlamı demire karbon ilavesi prosesidir. Demir, sünger demir şeklinde kazanılmış ve tekrarlı bir şekilde katlanarak dövülmek suretiyle içerdiği curufun kütleyi terketmesi ve karbonun oksitlenmesi sağlanmıştır. Ancak dövülmüş dökme demirin çok az karbon içermesi nedeniyle su verme ile sertleştirilmesi pek kolay olmamaktaydı. Orta Doğu insanları, dökme demiri, odun kömürü üzerinde uzun süre ısıtıp daha sonra su veya yağda su vererek çok daha sert bir ürün elde etmeyi başarmışlardır. Elde edilen ürün, çeliğin yüzeyine sahipti ve yavaş yavaş yerini almaya başlayacağı bronzdan çok daha sert ve daha az kırılgandı.

Google guzel icat kullan.

Öf yine mi geldin.
Aman çok sıkıcı ve komik olmaktan çok uzak konuların ve kendiniz zeki belki de sempatik sanan biri olarak her seferinde aynı sıkıcılıkla gelmekten sıkılmadın. Üslubundan direkt anlıyorum suratım ekşiyor resmen ah yine mi geyik geldi diye.
Cidden sıktın ya zekadan uzak oluyor bayadır yaptığın haberin olsun

Bahsettiğin dönemler tarihin karanlık caglarıdır.Topraktan çıkarılan bulgularla , jeolojik incelemelerle biz bu dönemleri ayırırız. Analiz ederiz ve bir kronolojik sıraya koyariz. Dolayısı ile demir önceden biri tarafindan bulunup anlamlandirilamadiysa bunu bilemeyiz. Zaten tarihte bu önemli değildir önemli olan insanları etkilediği zamandır. Muhtemelen o zaman da aşağı yukarı dogrudur evet.

Cevabınız için teşekkürler. fakat ben bu bilgileri googleden bulabiliyorum.
Kendi mı tam ifade edemedim.
İlk insanlar çıplak mıydı iğne denen bişey yapmadılar mi? yapmislar ise neyden. yemeklerini ney de pisiriyorlatdi.? ateş ilk insan zamanında yok diyor tarih dersleri.çiğ mi besleniyorlardi. yabani hayvanlardan nasıl korunuyorlardi.

Hz ademin demirden treni olacak değil ya,ilahi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…