Okulların Haziran'da açılmasını doğru buluyor musunuz ?

Okulların Haziran'da açılmasını doğru buluyor musunuz ?

• Ankete Katılan
    80
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çalışan anneleri düşünen yok. Göndermeyen göndermesin de biz de keyfimize göndermeyeceğiz. Anne baba gelemiyor, 5 yaşında çocuğu tanımadığı biriyle bütün gün eve nasıl kapatabilirim? Açılırsa gönderirim. Millet daha şimdiden dipdibe her gün, tek okul mu riskli?
Katiliyorum. Okullar ilk tatil oldugunda ben tam zamanli calisiyordum, is geregi terminale ugradim bir gun millet elinde bavulu koyune dagina gidiyor. Okul daha temizdi terminalden,ya da carsi pazar vizir vizir calisiyordu okulun ne sucu vardi? Her yerde onlemi alirsin da en son okula gelir mevzu. Surec tamamen hatali yonetildi. Seyahat ozgurlugu olan zamanda okullarin tek basina tatil olmasi hic bir seyi ifade etmez bana gore.

acilacagini hic sanmiyorum velev ki acildi gondermicem tabii ki azaldıyla bitti arasinda fark var yani..

1 haziranda okulların açılacak olması bana hiç mantıklı gelmiyor.19 gün için çocukları rikse atmaya hic gerek yok diye düşünüyorum.Yani sizce yalnışmı düşünuyorum.işin garibi Okulların açılmasını isteyen veliler bile var.Çoluk çocuk evdeyken işleri bitmiyormuş.sürekli birseyler istiyorlarmıs .Diye yakınıyorlar...
-Yalnış değil "yanlış"
-Yanlız değil "yalnız"
Okul bunun için olmalı, diyeceklerim bu kadar teşekkürler.

Her türlü durum sıkıntılı.
Tedavide kullanılan ilaçlar yan etkisi yüksek ilaçlar. Hastalık çoklu organ yetmezliği yapıyor. Aşı olursa yan etki vs.
Yani şimdiden 1. Haziran'ı ya da başka bir tarih üzerine kafa yormak sadece bizi yıpratır.
Herşeye hazırlıklı olmak lazım ama kendimizi de sıkıntıya sokmamak lazım.
Ama bir öğretmen ve anne olarak söyleyebilirim ki uzaktan eğitim liselerde yararlı şekilde yürümüyor. Canlı derse bir sınıftan 2-3 kişi bağlanıyor.
Özellikle herkes sınıfını geçecek denildikten sonra çocuklar iyice saldı. Watsapp sınıf grubundan normal bir soruya bile dönüş alamiyorsun öğrencilerden.

Okullar 1 Haziran'a kadar kapalı olacak. Şimdilik kesin sadece bu. Bakanın dediği "1 Haziran'dan sonra Bilim Kurulu okulu açabilirsiniz derse üç haftalığına bile olsa biz okulu açarız" Bilim Kurulu'na atıyor topu. Onlarda böyle birşey istemeyeceğine göre bu sene okullar açılmaz. Öyle bile olsa üç haftalığına okul açık olsa ne olacak, olmasa ne olacak. Alışma süreci nereden baksan iki hafta zaten. Bakan da biliyordur böyle olduğunu da ne desin şimdi. Okul zamanındayız şimdi. Uzaktan eğitim devam ederken "Haydi bakalım, yapı paydos. Dükkanı kapatıyoruz" mu desin. Okulların iki kez açılması ertelendi. 1 Haziran'da da üç hafta daha ertenir. Bu sene böylelikle sonlanır.

Çalışan anneleri düşünen yok. Göndermeyen göndermesin de biz de keyfimize göndermeyeceğiz. Anne baba gelemiyor, 5 yaşında çocuğu tanımadığı biriyle bütün gün eve nasıl kapatabilirim? Açılırsa gönderirim. Millet daha şimdiden dipdibe her gün, tek okul mu riskli?
Neden ? Sizin okul bakımhane oradaki öğretmenler bakıcı mı ?

Aynı şey gecti aklımdan.Öğretmeni bakıcı gören çok veli var.VE oturdukları yerde bağış alıyorlarmıs şu 2 aydır diye laf edenler bile var

Ögretmenim ve cok buyuk ihtimal Eylul ayina kadar acilmayacak. Haziran deselerde cok zor ve de anlamsiz. Uzun tatillerden sonra bile biz okulda cocuklari zor odakliyorduk iki uc haftada bir aylik okulunda faydasi olmaz. Hastalik tehlikeli boyutta ama eminim velilerin buyuk kismi bulasma riskini bile umursamayip gonderir eger okul acilirsa.

Valla 4-5 yasindakini prof olsun diye gondermiyoruz. Hem vakit gecirsin,hem guzel bir temel edinsin hem de evde yalniz kalmasin diye gonderiyoruz. Sizin gibi dusunmuyor ogretmenlerimiz,dusunselerdi okul oncesi ogretmeni olmazlardi sanirim

Açılacak gibi gelmiyor bana, böyle sürekli yeni bir öngörüde bulunuluyor da, muhtemelen sürekli de ertelenecek. Hadi ertelenmedi diyelim, kim gönderir ki çocuğunu? Kızım kreşe gidiyordu, Haziran gibi açılacak söylentileri bizde de var ama hem açılacağını sanmıyorum, hem de en iyi ihtimalle Eylül'e kadar göndermeyi düşünmüyorum. Bu kadar ne olacağı belirsiz bir durumda çocuklarımızı riske atacak bir karar alınmaz bence, aksi takdirde herkes isyan eder çünkü.

Saçma. Burada siyaset yapmak istemediğim için kendimi zor tutuyorum. Ama gerçekten saçma. Henüz hastalığın tedavisi vs bulunmamisken bu karar asla yerinde değil. Tam azaldı derken tekrar alevlenir diye düşünüyorum. Zaten havalar ısınmış olacak, çocuklar tatil modunda olacağı için hiçbir yararı olmayacağı kanaatindeyim. Sırf eğitimi devam ediyor gibi göstermek adına alınan yanlış karar. Tüm dünyada binlerce kişi öldüren bir salgın var. Bu dönem de böyle geçsin. Seneye açıldığında bu dönemi telafi edecek bir formül bulunsun. Nasıl işler bunlar aklım almıyor. Çocuklara yazık

Aynı şey gecti aklımdan.Öğretmeni bakıcı gören çok veli var.VE oturdukları yerde bağış alıyorlarmıs şu 2 aydır diye laf edenler bile var
Gerçekten hayret ediyorum , otogarlar bile doluydu okul daha güvenli yazmış birisi . Bakın benim çalıştığım okul 1800 mevcutlu, 900 sabah 900 öğlenci şeklinde çalışıyoruz . 1-2 ler öğlenci. 3-4 ler sabahçı. Teneffüslerde 900 tane küçük çocuğun aynı anda bahçeye çıkıp kantine gittiğini düşünebiliyormusunuz, o tuvaletler nasıl ne kadar temiz olabilir. Sırf çocuğu bırakacak biri olmadığı için okullar açılsın demek bencillik bence . Şuan okulun açılmasını en çok isteyen biri benim tabi ki evde sıkıldık bunaldık ama bazı şeyleri de görmezden gelemeyiz . Oturdukları yerden maaaş alıyorlar diyenlere de iki aydır ek dersimi ihtiyacı olan kişilere gönderiyorum , maaşım kimseyi ilgilendirmez

Ögretmenim ve cok buyuk ihtimal Eylul ayina kadar acilmayacak. Haziran deselerde cok zor ve de anlamsiz. Uzun tatillerden sonra bile biz okulda cocuklari zor odakliyorduk iki uc haftada bir aylik okulunda faydasi olmaz. Hastalik tehlikeli boyutta ama eminim velilerin buyuk kismi bulasma riskini bile umursamayip gonderir eger okul acilirsa.
Bende açılırsa çoğunluğun yollayacağini dusunuyorum

Valla 4-5 yasindakini prof olsun diye gondermiyoruz. Hem vakit gecirsin,hem guzel bir temel edinsin hem de evde yalniz kalmasin diye gonderiyoruz. Sizin gibi dusunmuyor ogretmenlerimiz,dusunselerdi okul oncesi ogretmeni olmazlardi sanirim
Iste diyorsun okul oncesi ogretmeni. Yani ogretmen bu kisi. Bakici degil. Okul oncesi ogretmeni cocugu prof yapmaz ama profluga giden yolda ilk adimlari attirir.

Gerçekten hayret ediyorum , otogarlar bile doluydu okul daha güvenli yazmış birisi . Bakın benim çalıştığım okul 1800 mevcutlu, 900 sabah 900 öğlenci şeklinde çalışıyoruz . 1-2 ler öğlenci. 3-4 ler sabahçı. Teneffüslerde 900 tane küçük çocuğun aynı anda bahçeye çıkıp kantine gittiğini düşünebiliyormusunuz, o tuvaletler nasıl ne kadar temiz olabilir. Sırf çocuğu bırakacak biri olmadığı için okullar açılsın demek bencillik bence . Şuan okulun açılmasını en çok isteyen biri benim tabi ki evde sıkıldık bunaldık ama bazı şeyleri de görmezden gelemeyiz . Oturdukları yerden maaaş alıyorlar diyenlere de iki aydır ek dersimi ihtiyacı olan kişilere gönderiyorum , maaşım kimseyi ilgilendirmez
İste bu sebepten sinif mevcutlari azaltilmali dedim zaten. Kalabalik okul diye bir sey kalmamali. Bir suru atama bekleyen ogretmen var,yeni okullar yapsinlar,yeni ogretmenler isbasi yapsin, siniflar 50 kisi olmasin 25 kisi olsun. Tum okul ayni anda teneffus yapmasin. Gereken duzenlemeleri yaparlarsa okullar evet otogardan daha guvenli.
Devlet benim cocugumu dusunurken beni de dusunmeli ve is icin beni otogara gondermemeli mesela. Cocugum okula gitmiyor ama ben calisiyorum mesela. Hani devlet beni koruyacakti? Tam anlami nedir devletin? Herkes kendi onlemini alamiyor iste isverene dokunmuyorlar cunku.

Iste diyorsun okul oncesi ogretmeni. Yani ogretmen bu kisi. Bakici degil. Okul oncesi ogretmeni cocugu prof yapmaz ama profluga giden yolda ilk adimlari attirir.
İste biz de bir tasla cok kus vurmak amaciyla cocuklari okula gonderiyoruz 4 yasindayken. Evet hem bakicisi,hem ogretmeni hem de anne babasi onlar bizim icin. Napalim,evde yalniz mi birakalim? Ha siz derseniz ki ogretmen bakici degil,o zaman baska meslek secmek gerekiyor. Benim annem babam da ogretmen,beni isine gelmediginde ogretmen asagilayan diger uyelerle karistirmamanizi tavsiye ederim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X