Okulu Bırakma Düşüncesi

sessizliiik

Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2013
227
4
16
İzmir
Daha dönem başlamadan düşünmeye başladım. Çok korkuyorum ne yapacağım bilmiyorum. Aileme düşkün birisiyim onlara olan özlemimde çok zorluyor beni.Mimarlık okuyorum. Aynı bölümü okuyan başka illerdeki arkadaşlarıma soruyorum neler yapıyorsunuz diye anlattıklarını yapabilecek gibi hissetmiyorum nedense.ilk dönem ortalamam 3.alttan dersim de yok.Ama hep bi güvensizlik var.Bıraktım diyelim zaten 2 yıl hazırlandım üniversite sınavına. Hem ne okuyacağım onu da bilmiyorum. Kafamda sorularla içimdeki sıkıntılarla berbat hissediyorum kendimi :'(Ailemde hissediyor halimi çok durgunlaştın diyorlar.Okul uzasın uzamasın önemli değil keyfini çıkar okul yıllarının deselerde ben yapamıyorum :( bana bir yol gösterin nolur :'(

bende m,marlık okuyorum ve banada okulu bırakma düşüncesi çok sık geliyor çünkü dersler çok ağır eminimki sınıfın %80 ide bu düşüncededir ne olursa olsun bırakma bence devam et.ben düşünüyorum bıraksam ne yaparım diye başka bi seçenek bulamıyorum :26:

Okulunu neden birakmak istiyorsun.
Sevmedigin icin mi?
Dersler agir geldigi icin mi?
Aklinda baska bir bolum oldugu icin mi?

allah aşkına şu hayatta kolayca ne elde ediliyorki elbette zorlanacaksınız bırakırmısınız bırakmazmısınız bilmiyorum ama okulu bıraktıktan sonrakı ahyatınızıda bı düşünün derim

Aklımda başka bölüm var diyemem. Dersler çok yıpratıcı gerçekten kaç gece stresten ağladığımı biliyorum ilk dönem :(

canım mimarlık okuyorsan ağlamaya alışık olacaksın yoksa gitmez bu 4 yıl :25: hocaların kızmasına,bugün beğendiğini diğer gün beğenmemesine, çalıştığın halde düşük almaya, vb. alışık olacaksın :43:

Sirf kendine guvenmedigin için boyle dusunuyorsan sakin birakma okulu. Ben son sinifim hala hoca donem sonu bunu yapacaksiniz dedikce yapabilirmiyim diye düşünüyorum. Biz de proje sunuyoruz sizin gibi. Sunu düşün senden birşey yapman isteniyorsa önce onu nasil yapacagini gösteriyorlar göstermek de zorundalar. Seni yonlendirmek yol göstermek için orada hocalarin. Aksi olsa okul diye birşey olmazdi zaten. Ve kendine güven.. ;)
Aklimda başka meslek var bu isi sevemedim diyorsan o başka birşey iste. İnsan eşinden bile bosaniyor da mesleğinden bosanamiyor. Sevecegin mutlu olacagin isi yap, kendin icin yap.

mimarlık gerçekten insanın sinirlerini zorlayan bi bölümdür .

ama okulu bırakmak gibi bi saçmalıgı düşünmeyin bile.

dişinizi sıkın ve dayanın bi kaç yıl sonra da sefasını sürün olay bu.

yerinizde olmak isteyen kaç kişi var farkında mısınız?

üniversiteye gelmişiz ama hala yapamıcaaamm sıkıldım daraldımm zoor yaşamak istemiyorumm nayır nolamaz triplerinden kurtulamamışız.

Eğer mimarlık istemediğiniz bir bölümse ve aklınızda başka bir bölüm varsa vakit kaybetmeyin, istediğiniz bölüme geçin derim. Yalnız ortalamanız çok çok güzel, sevmeden yapılacak bir ortalama değil. :)

Şuan özlem, uzakta olmak sizi biraz yormuş ama zamanla alışacaksınız hem bir sürü tatil var ailenizi görebilmeniz için :)
Lütfen sırf bu yüzden okulunuzu bırakmayın, elinizde bir meslek olsun. Belki sizin çok başarılı bir çalışma hayatınız olacak. Şimdi okulu bırakırsanız ilerde gerçekten çok pişman olursunuz.

Cevap yazan herkese teşekkür ederim.
2 gün ağladım zırladım kendime geldim sonunda.Ben elimden geleni yaptıktan sonra neden olmasın neden başaramayayım :16:
Allah kimseyi umutsuz bırakmasın.Kendimize güvenmemiz gerekiyormuş anladım bunu artık:34:
Bu saçma düşünceyi çıkardım kafamdan.Ailemin emeklerini boşa çıkarmayacağım:34::16:

3 ortalamadan bahsediyoruz canim yapma lutfen.yiginla alttan dersim var ortalamam yerlerde buna ragmen okulu birakmayi dusunmuyorum.bu kadar korkak olma sende.

canım mimarlık okuyorsan ağlamaya alışık olacaksın yoksa gitmez bu 4 yıl :25: hocaların kızmasına,bugün beğendiğini diğer gün beğenmemesine, çalıştığın halde düşük almaya, vb. alışık olacaksın :43:

Cevap yazan herkese teşekkür ederim.
2 gün ağladım zırladım kendime geldim sonunda.Ben elimden geleni yaptıktan sonra neden olmasın neden başaramayayım :16:
Allah kimseyi umutsuz bırakmasın.Kendimize güvenmemiz gerekiyormuş anladım bunu artık:34:
Bu saçma düşünceyi çıkardım kafamdan.Ailemin emeklerini boşa çıkarmayacağım:34::16:

sorunu cozmussun... yorumlarda bile o sıkıntıyı yasayan insanınki anında belli oluyor.

malesef mimarlık egitimi resmen iskenceye dayanıklılık testi gibi oluyor... hocaların dediklerine cok kulak asmamayı ogreniyorsun zamanla. bir de istediklerinden fazlasını yapıp bosuna kendini yorma, nacizane tavsiyem...
projelerde de kritikleri kacırma, sacma sapan seyler soyleseler bile onların dediklerini yap git, cok begenirler. bosuna kendini yormaya degmedigini anlıyorsun zamanla.

Sayısal öğrenciyseniz direk meslek okuyacaksın onu anladım ben. Ucu açık bölümler okumican bazı mühendislik bölümleri olsun, matematik, fizik, kimya bölümleri olsun herkes mezun olunca sudan çıkmış balığa dönüyor.

Ama doktor, mimar, öğretmen direk mesleği belli ya.

Mezun olunca görürsün canım. Doktorasını yapan teknik üniversite mezunu bir mühendisim. Mimarın farkını çok iyi görüyorum. Keşke puanım yetiyorken ben de mimarlık tercih etseydim.

Daha dönem başlamadan düşünmeye başladım. Çok korkuyorum ne yapacağım bilmiyorum. Aileme düşkün birisiyim onlara olan özlemimde çok zorluyor beni.Mimarlık okuyorum. Aynı bölümü okuyan başka illerdeki arkadaşlarıma soruyorum neler yapıyorsunuz diye anlattıklarını yapabilecek gibi hissetmiyorum nedense.ilk dönem ortalamam 3.alttan dersim de yok.Ama hep bi güvensizlik var.Bıraktım diyelim zaten 2 yıl hazırlandım üniversite sınavına. Hem ne okuyacağım onu da bilmiyorum. Kafamda sorularla içimdeki sıkıntılarla berbat hissediyorum kendimi :'(Ailemde hissediyor halimi çok durgunlaştın diyorlar.Okul uzasın uzamasın önemli değil keyfini çıkar okul yıllarının deselerde ben yapamıyorum :( bana bir yol gösterin nolur :'(

banada arada geliyorlardı üni zamanımda sonrasında ıkıncı unı pkudum :))))

sakın okulu bırakma ben ıkı sene hazırlandım ıstedıgım yer olana kadar catladım ımkanım olsa bıde mımarlık okurdum

sınıf arkadaslarınla hafta sonu sınamaya gıdın
bulusun
aktıve olucak bır sey ya da arkadas cevresı edının

cok pısman olursunuz ınananın bu dedıgıme cunku ılk unıversıtemı bunaldıgımmıcın bıraktım ve cok pısman oldum sonradan afla geri gelebıldım
o donemde tekrar hazırlanmak zoruma gitiii
bunu yaparsanız sızde pısman olucaksınız

bıraz kararlı olsun sızın sorununuz sadece kafa dengı alısverıs yapamamak arkadas cevrenızle alaakalı

Back
X