- 22 Aralık 2016
- 7.485
- 15.271
- 178
- Konu Sahibi Bogazmanzarasi
-
Ayy ayrilik acisi da kotu olmus üstüne gercektenAy nolur bırakmaBenim de tez dönemimde şimdiki eşim beni terk etmişti. Hocam da hem hiç ilgilenmez, hem de yaptığım hiçbir şeyi beğenmezdi. Artık okula ağlaya ağlaya gidiyordum. Bölüm sekreteri ben odadan her çıkışımda elinde mendil hazırolda bekliyordu. Jüri bana da biiiir sürü düzeltme verdi ama sıktım dişimi, zar zor da olsa bitirdim ve inan aşırı rahatladım. Sonrasında da çok çok faydasını gördüm. İş yerinde maaşa bile etki ediyor yani.
Şimdi bir düşün fakülteden son kez çıkıyorsun, elinde mezuniyet belgen bir düşün. Hepsi bitmiş, üzerinden dağlar kalkmış.Diren bak şu manzaraya çok az kalmış, yapabilirsin!
Ay gerckten mi yabolumunuz ne sizin? Bide benim sorunum şu yani nasil yapcagimi da bilmiyorum öyle yerlere düzeltme verdilerki
Evet hocalar pek bakmiomus düzeltme sonrasi ama umarim bakmazlar gercekten.. cok tesekkur ederim desteginiz icin sizin gibi insanlar hic gitmesin bu dunyadanSözel bir bölümdü ve inanın konumdan, bölümden, her şeyden aşırı soğumuştum. Bitirmek için bitirdim sadece, doktora düşünmedim bile zaten. Düzeltmeler konusunda kafanız karıştıysa hocanızın kapısına dayanın, sıkıştırın. Bu ne ya, müneccim miyiz biz? Hoca yönlendirecek ki yapabilelim. Para alıyorlar üzerimizden danışmanlık yaptıkları için. Hayret bir şey. Hocanız yardımcı olmuyorsa düzeltme veren jürideki diğer hocalarla da iletişime geçebilirsiniz. Benim jürideki bir hoca çok tatlıydı, çok yardımcı oldu. Şunu da itiraf ediyorum ki jüride zaten onay verdikleri için sonrasında düzeltmeleri büyük bir titizlikle yapmamıştım. Zaten akademik çalışmayı düşünmüyordum artık, hocalar da inan düzeltme sonrası tezime bakmadılar bile.Ama seninkileri bilemem tabi, nolur nolmaz dediğim gibi hocalardan destek al iyi kötü düzelt ver gitsin.
Yok jüri onay verdi gectim savunmadan. Ama ciltletmeden bize göster duzeltilvek yerlri duzelt oyle ciltlet dediler
Evet hocalar pek bakmiomus düzeltme sonrasi ama umarim bakmazlar gercekten.. cok tesekkur ederim desteginiz icin sizin gibi insanlar hic gitmesin bu dunyadan
Benim hocami tarif etmissiniz sırf söylemek icin söylüyo.. grafigin rengini begenmemek nedir yaSizi benden iyi kimse anlayamaz. Öyle pislik bir adamdı ki hocam bugün a diyor ertesi gün b sonra yok yok a daha iyi. Öyle böyle 3.5 sene de bitirdim ama gel de bana sor. Kaç kere bırakacağım dedim haddi hesabı yok. Bitti bitmesine ama insanda bitiyor. Bir de doktora yapmamı bekliyordu yabancı dilim var diye. Bitirir bitirmez hattımi değiştirip herkesle iletişimi kestim ve tezimi kullanmasın diye orjinal resimlerin cd vermedim.
Tesekkur ederim yorumunuz icin.. malesef denedim o soruyu sormayi bu donem herkeste boyle stresli mi gecio hocam dedim ama su sekilde cevap aldim sen cok acele ediyosun.. halbuki etmiyorum cunku bu son donemim ve aylardir soyluyorum hocam yavastan calismaya baslayimmi die hic umursamiodu sonra uzucak okulun demeye basladi.. bu nasil bi dengesizliktir yani..ayrica uzasa bursum kesilcek neden uzatayimki durduk yere.. millet uzaktan yuksek lisans yapinca hadi uzatio tamam da ben her an hocanin dizinin dibindeydim uzamasi icin hicbi sebep yok.Merhaba. İş, özel hayat, tez dengesini kurmak çok yorduğu için tez aşamasında doktorayı bıraktım. Henüz (bırakalı 2 yıl oluyor) bir pişmanlık duymadım. Ama benim için zorluklar en az 2 yıl daha sürecekti. Sizin muhtemelen sayılı haftalarınız kaldı. Doktora derecesi akademisyen olmak istemediğinizde çok şart değil (tabii çok güzel bir şey olsa da) ama yüksek lisans iş yaşantısı için önemli bir artı gibi görünüyor. Bu sebeplerle dayanmak, yapılabiliyorsa hocayla konuşmak iyi olabilir. Ben olsam hocamla konuşurken onun davranışlarından ziyade o davranışların benim üzerimdeki etkilerinden söz ederdim. Bu, hocanızın savunmaya geçmek yerine sizinle empati kurmasına yardımcı olabilir. Hatta empati kurmasını sağlamak için stres düzeyinizden bahsedip kendisinin zamanında bu stresi nasıl aştığını sormak da iyi bir yol olabilir. Elbette bu hocanızla ne kadar rahat konuşabildiğinize bağlı. Kolaylıklar dilerim.
Tesekkur ederim yorumunuz icin demekki bi tek benim hocam psikopat degilmis en azindan bunu duymak da rahatlatiyo bi nebze de olsa.. jüriyi de gitti aralari bozuk oldugu hocalardan secti olan bana oldu ondan dolayi su asamada birakmaya yeltendim hocalar diyip duruyo duzeltme verdigimiz yerleri duzeltip bize gonder kontrol edelim anca o zaman ciltlettirebilirsin die.. e ne anladim o kadar yaptigim duzeltmeden tekrar verirlerse duzeltme cidden ne yaparim bilmiyorum bezdim artik.. ne hevesliydim yolun basinda ama bu sacmaliklar beni bitirdi keske sabaha kadar okulda sunu yap deseydi calistirdaydi beni ama en azindan bi yol haritamiz olsaydi disiplinli bi hoca olsaydi calismaya gocunmuyorum..Hoca tatilde aradığında açmayacaktın o telefonları. Şu çalışma saatine saygıyı bazıları yapamıyor. Benim eski danışmanlarım da öyleydi, telefon çalınca çarpıntı geçiriyordum. Pazar sabah 8'de whatsapp grubuna saçma sapan mesajlar, cumartesi gece 12'de mesaj atmalar falan. Hepsi ruh hastası. Ben 3.5 yıl sonunda doktorayı bıraktım. Yurtdışında yeniden başladım ama tezi savuınduktan sonra olsa bırakmazdım. Yaptığım akademik çalışma da beni tatmin etmiyordu.
Hem o düzeltme aşaması herkese zor. Normal sıkıntılar bunlar. Sizin hoca psikopat olduğundan bu zamana kadar birikmişlik var. Bu aşamada bırakmak doğru gelmedi bana.
Ahh ahh iste yasayanla yasamayanin yazdiklari nasil farkediyo.. cok tesekkur ederim desteginiz icin.. insallah gecicek insallah zerre gucum yok duzeltmeye o sayfalardan o kadar sogudumki gormek istemiyorum.. insallah yapabilirim cok sagolun..Merhaba, sizi o kadar iyi anliyorum ki yorum yapmak icin giris yaptim.
Yuksek lisansimi vereli tam 1 sene oldu. Tezimin ilk asamasini teslim etmem gereken tarihten tam 1 gun once hoca duzeltmelerimi yeni verdi (ancak okumustu ben gec vermedim) ve tez duzeltmelerini yapmazsan savunmadan gecemezsin dedi. Ben bir anda butun sogukkanliligimi kaybettim erkek arkadasim da ayni yerde master yapiyordu gittim yanina 1 saat agladim ben yapamayacagim yetistiremem bu kadar kisa surede, ben yakacagim tezi gidip konusacagim hocayla dedim. Asansore dogru kostum dugmeye bastim ki erkek arkadasim yetisti beni kucagina alip uzaklastirmak zorunda kaldi asansore binip gidip konusmayayim diye :))) Hayatimin en uzun 24 saatinden birini yasadim ama gecti. Savunmadan sonraki duzeltmelerde de beni cok zorladi ve inanin her sey bittiginde bile haftalarca kalp carpintisiyla uyaniyordum. Ha bir de ben arastirma gorevlisiydim asistaniydim yani hocanin cok zordu cok.
Bitiyor. Her sey gececek. Son bir gayret, emeginizi yakmayin lutfen.
Ne kadar benziyo yasadiklarimiz bende nisanlimi arayip agladim savunmadan bigun once.. hocam sagolsun son güne sikistirinca herseyi.. sabaha kadar hem agladim hem calistim savunmama.. uykusuz uykusuz girdim.. sukur gectim zor da olsa ama simdi yine duzeltme flaan..bende hocaya mesaj attim musaitmisiniz die aksam.. savunmaya girmiyorum hocam yapamicam diecktim telefonunun sarji bitmis gece gec saatte döndü bana belki de dönse arkadasim nisanlim ikna etti.. cok zor travmalar aslinda nie boyle yapiolar yani hayatim boyunca o geceyi unutmucam mesela.Merhaba, sizi o kadar iyi anliyorum ki yorum yapmak icin giris yaptim.
Yuksek lisansimi vereli tam 1 sene oldu. Tezimin ilk asamasini teslim etmem gereken tarihten tam 1 gun once hoca duzeltmelerimi yeni verdi (ancak okumustu ben gec vermedim) ve tez duzeltmelerini yapmazsan savunmadan gecemezsin dedi. Ben bir anda butun sogukkanliligimi kaybettim erkek arkadasim da ayni yerde master yapiyordu gittim yanina 1 saat agladim ben yapamayacagim yetistiremem bu kadar kisa surede, ben yakacagim tezi gidip konusacagim hocayla dedim. Asansore dogru kostum dugmeye bastim ki erkek arkadasim yetisti beni kucagina alip uzaklastirmak zorunda kaldi asansore binip gidip konusmayayim diye :))) Hayatimin en uzun 24 saatinden birini yasadim ama gecti. Savunmadan sonraki duzeltmelerde de beni cok zorladi ve inanin her sey bittiginde bile haftalarca kalp carpintisiyla uyaniyordum. Ha bir de ben arastirma gorevlisiydim asistaniydim yani hocanin cok zordu cok.
Bitiyor. Her sey gececek. Son bir gayret, emeginizi yakmayin lutfen.
Ne kadar benziyo yasadiklarimiz bende nisanlimi arayip agladim savunmadan bigun once.. hocam sagolsun son güne sikistirinca herseyi.. sabaha kadar hem agladim hem calistim savunmama.. uykusuz uykusuz girdim.. sukur gectim zor da olsa ama simdi yine duzeltme flaan..bende hocaya mesaj attim musaitmisiniz die aksam.. savunmaya girmiyorum hocam yapamicam diecktim telefonunun sarji bitmis gece gec saatte döndü bana belki de dönse arkadasim nisanlim ikna etti.. cok zor travmalar aslinda nie boyle yapiolar yani hayatim boyunca o geceyi unutmucam mesela.
Ne guzel Allah yolunuzu acik etsin yurtdisinda da zor mu doktora daha dogrusu hocalar sorunlumuEvet savunmayı unutmuşum benimki de bir gün önce ben seni bir dinleyeyim dedi bir türlü bitmedi işleri savunmadan bir gece önce 21.30' da bakabildi sunumuma ve bir sürü düzeltme verdi ertesi sabah 09.30'da da savunmamı yaptım. Ağlaya ağlaya düzeltmiştim o gece artık ne yapabildiysem...
Şu an yurtdışında doktora yapıyorum ve başıma gelmeyen kalmadı. Akademik hayattan inanılmaz soğumuş durumdayım. O hiçbir şey yapmak istememe halinizi çok iyi anlıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?