• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okulu bırakmak üzereyim.

Bogazmanzarasi

😇6.takım mezunu🕊b.k 69.8🐣g.k 57.8🕊
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2016
7.485
15.271
178
Yüksek lisans ögrencisiyim. Okulla beraber özel sektorde calistim bi sekilde idare ettim. Su an tez savunmamı verdim basarili da oldum. Ama danismanim cok cok sabir isteyen bi insan. Yazarken bile sinirden gözlerim doluyo. Iki senedir butun tatillerimde onun keyfi icin makale tez yazdim sürekli istisnasiz. Ailemin yanina senede bi kere gidebildim o da cok kisa sureligine ha gittim dediysem öyle gercek anlamda 'tatil' degil. Sabahin 8 inde arar şunu 1 saate doldur gönder der. Hic sormaz gonderebilcekmisin yetiscekmi..
Artik bu davranislari panik atak haline geldi bende her telefon calisinda panik oluyorum hocami ariyo die..
Şimdi sorunum şu. Güc bela gectim tez savunmami ama sagolsun kendi danisman hocam zerre yardim etmeyip bide üstüne farkli farkli yerlerden düzeltme vedigi icin ben coktan bezmistim.. savunmadan sonra jüriler de birsuru duzeltme verdi düzelttim ettim derken hocadan kaynakli yine sorunlar cikio benim artik sabrim kalmadi belgeleri eksik gonderiyo sonra bana yikio herseyi hallet die. Uyku uyuyamiyorum artik cidden biraksam daha rahat ederim zaten su asamada heves birakmadilar ne hayallerle basladim akademisyen olcaktim ama ulkenin durumunu göz önüne alinca yuksek lisans da zaten pek isime yaramicak. Kime anlatsam son asama sabret dio ama inanin artik sinirlerim kaldirmio nasil bu bezginlikten kurtulup dayanicam bilmiyorum. Ayni tezi 10000 kere duzeltmekten biktim her konuda yalnizim hocam sadece oturdugu yerden sunu yap bunu yap dio tamamen keyfi rengini begenmemis rengini baska yapalim dio e ben öyle begenmistim. Ama tezin bi sayfasiyla oynamak demek 200 sayfayi bastan inceleyip duzeltmek demek grafikler tablolar artik yıldım..
Sabahin 5 inde gozum acilio stresten uyku da uyuyamiyorum. Bu dönemi nasil atlaticam bilmiyorum hic ısik goremiyorum yolun sonunda her an gözlerim doluyo.su anki psikolojik durumumu göz önüne alinca birak lanet olsun diyorum zerre verdigim emek gozume gorunmuo. Ama ben 10 yil sonra pisman olurmuyum onu kestiremiyorum..

Hiç konuştunuz mu kendisiyle?
Yani acik acik niye boyle yapiyosunuz hocam demedim tabi. Ama baktim cok yukleniyo uyuyamiyorum hocam sürekli calisiyorum dedim yalan degil zaten bi donem 2 saatlik uykuyla geziyodum onun yok su grafigin rengini begenmedim gibi keyfi istekleri yuzunden.

Savunmanı vermişsin. Jüriden olumlu dönüş almışsın. Sadece düzeltip vereceksin. Bu aşamada bırakırsan çok pişman olursun. Onca emeğe yazık değil mi?
Ek süre istedik normalde bi ay oluyoya o sure hocam ek süre istedi gelcek bi belgeler varmis. Bende duzeltiyorum ama yine begenmicekler (bu sefer jüriler de eklendi) artik icimde istek yok nasil tekrar duzelticem bilmiyorum kendi calismamdan soguttular beni.

Yüzmüş yüzmüş kuyruğuna gelmişsiniz, şu aşamada bırakmak bu zamana kadar katlandığınız her şeyin boşa olmasına sebep olacak. Kendinizi böyle teşvik edin bence. Madem böyle bir manyağa katlandınız bunca süre, bunun ödülünü alıp öyle sonlandırın bu işi. Ve bence evet, bırakırsanız sonradan pişman olursunuz. Onca eziyete neden katlandım sorusunun sizi tatmin edecek bir yanıtı olmalı geriye baktığınızda.

Yani acik acik niye boyle yapiyosunuz hocam demedim tabi. Ama baktim cok yukleniyo uyuyamiyorum hocam sürekli calisiyorum dedim yalan degil zaten bi donem 2 saatlik uykuyla geziyodum onun yok su grafigin rengini begenmedim gibi keyfi istekleri yuzunden.

Siz de düzeltince yüklenmiş epey. Yine de bırakmayın şu aşamada. Biraz toparlanmaya çalışın. Tatile çıkın mümkünse bitince. Sizi de motive eder.

Siz de düzeltince yüklenmiş epey. Yine de bırakmayın şu aşamada. Biraz toparlanmaya çalışın. Tatile çıkın mümkünse bitince. Sizi de motive eder.
Tesekkur ederim yorumunuz icin zaten dugun hazirligindayim bikac ay calisip evi duzdukten sonra o gidecegim balayini iple cekiyorum

Tez konularını çok bilmiyorum ancak ben tam tersine o hocaya inat azmederdim.
Bir an önce bitirip yol almaya bakardım ki, yolun sonunda bir "Allah seni bildiği gibi yapsın bana çektirdiklerin yüzünden cehennemde yanasın" diyebilmek için...
Gerçekten...
Ciddiyim bu konuda.

Böyle anormal insanlara sinir oluyorum.

Ama siz sinir olmayın.
Azmedin ve yarım bırakmayın işinizi.
Yıldırma politikalarının işlemesine izin vermeyin.
Gelecek sizin geleceğiniz, o hoca yine orada rahatında kendi hayatına bakıyor olacak.
Sizin başarınız veya başarısızlığınız onun hayatını etkilemeyecek ama sizin hayatınızda önemli yer edecek.

Tez konularını çok bilmiyorum ancak ben tam tersine o hocaya inat azmederdim.
Bir an önce bitirip yol almaya bakardım ki, yolun sonunda bir "Allah seni bildiği gibi yapsın bana çektirdiklerin yüzünden cehennemde yanasın" diyebilmek için...
Gerçekten...
Ciddiyim bu konuda.

Böyle anormal insanlara sinir oluyorum.

Ama siz sinir olmayın.
Azmedin ve yarım bırakmayın işinizi.
Yıldırma politikalarının işlemesine izin vermeyin.
Gelecek sizin geleceğiniz, o hoca yine orada rahatında kendi hayatına bakıyor olacak.
Sizin başarınız veya başarısızlığınız onun hayatını etkilemeyecek ama sizin hayatınızda önemli yer edecek.
Hayatimda önemli bi yeri olcakmi bu diplomanin basarili olursam ondan da emin degilim yuksek lisansa baslayinca tamamen degisti hedeflerim simdi ozel sektöre yöneldim. Orda da pek ise yaramaz gibi geliyo zaten. Ama cok haklisiniz iste ben bahane ariyorum o tezi tekrar duzeltmemek icin anlicaginiz

Hayatimda önemli bi yeri olcakmi bu diplomanin basarili olursam ondan da emin degilim yuksek lisansa baslayinca tamamen degisti hedeflerim simdi ozel sektöre yöneldim. Orda da pek ise yaramaz gibi geliyo zaten. Ama cok haklisiniz iste ben bahane ariyorum o tezi tekrar duzeltmemek icin anlicaginiz

Benim karşıma özel sektörde şöyle çıktı yüksek lisans; Normalde tecrübeniz yok ama yüksek lisans olduğu için biz sizin maaşınızı tecrübeli öğretmenler gibi başlatacağız.
Bu kadar yolun sonuna gelmişken bırakırsanız vok pişman olursunuz. Artık her şey bitmiş som düzeltmeler zorluğunu da biliyorum tek satır değiştirsen bütün sayfaları kontrol edeceksin vs. Uzuyor evet ama bence değer. Belki şimdi düşünmüyorsun ama ileride akademik kariyerine devam etmek istersen yüksek lisansı tekrar bitirmeye çalışacaksın, en azından doktorayla devam edersin.

Ek süre istedik normalde bi ay oluyoya o sure hocam ek süre istedi gelcek bi belgeler varmis. Bende duzeltiyorum ama yine begenmicekler (bu sefer jüriler de eklendi) artik icimde istek yok nasil tekrar duzelticem bilmiyorum kendi calismamdan soguttular beni.

Anladığım kadarıyla jüri olumlu yanıt vermemiş. Yeni jüri toplanacağına göre yeniden savunma yapacaksınız. Bence en azından bir iki gün telefonunuzu kapatın ve kendinizi dinleyin. Eğer araştırma görevlisi değilseniz bunu yapabilirsiniz. Hocalar dışarıdan yüksek lisans doktora yapan öğrenciyi o kadar da arama hakkına sahip değildir. Kafayı toparlamadan devam etmek zor. Son düzlüğe gelmişsiniz. Bundan sonra bırakmak gerekçekten büyük pismapişm olur.

Son düzlük bu kesinlikle pes etmemelisin. Özel sektörde işe yarar yaramaz bilemeyiz şuanda ama o kadar emeğin zai oldu diye kendi kendini yersin sonrasında. Ben de o süreçlerden geçtim gece sabahlayıp düzeltmeleri teslim edip, sabah nikahıma gittim :D Ya sabır diyerek devam hadi son düzlük :KK19:

Anladığım kadarıyla jüri olumlu yanıt vermemiş. Yeni jüri toplanacağına göre yeniden savunma yapacaksınız. Bence en azından bir iki gün telefonunuzu kapatın ve kendinizi dinleyin. Eğer araştırma görevlisi değilseniz bunu yapabilirsiniz. Hocalar dışarıdan yüksek lisans doktora yapan öğrenciyi o kadar da arama hakkına sahip değildir. Kafayı toparlamadan devam etmek zor. Son düzlüğe gelmişsiniz. Bundan sonra bırakmak gerekçekten büyük pismapişm olur.
Yok jüri onay verdi gectim savunmadan. Ama ciltletmeden bize göster duzeltilvek yerlri duzelt oyle ciltlet dediler

Son düzlük bu kesinlikle pes etmemelisin. Özel sektörde işe yarar yaramaz bilemeyiz şuanda ama o kadar emeğin zai oldu diye kendi kendini yersin sonrasında. Ben de o süreçlerden geçtim gece sabahlayıp düzeltmeleri teslim edip, sabah nikahıma gittim :KK70: Ya sabır diyerek devam hadi son düzlük :KK19:
Yaa gercekten mi bende dugun hazirligina kosturuyorum bi yandan ikisi bi yandan kotu oluyo insan dugun hazriligini rahat raht hevesli hevesli yapmak istiyo ama.. cok tesekkur ederim bunlari duyunca bi umut oluyo

Back
X