Okumak mi? Meslek edinmek mi?

Ggzem

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2016
222
138
53
Universite okudum bitirdim ama ne atamam oldu ne ozel sektörde tutunabildim. Is verenler de hakli olarak deneyimli istiyor hangi alanda olursa olsun. Seneye düğünüm var. Tekrar universiteye hazirlanayim dedim ders calisiyorum. Ama simdi de kazandim diyelim 4 sene hem evlilik hem okul nasil yapcam diyorum. Bir yandan da güzellik uzmanligi kursuna yazilsam meslegim olur en azindan bu sekilde bir ise girerim hem para kazanirim hem de ilerde cocuk olacaginda cikarim. Okul varken cocugu da ertelicem. Yani oyle kararsizim ki. Dusuncelerim bir oyle bir boyle. En mantiklisi ne olur sizce?

En mantiklisi en bastan duzgun sekilde universiteye hazirlanip kazanmaniz olur. Meslek edinmek sizi kurtarmaz,onemli olan okuyup meslek edinmeniz. Millet 30undan sonra okuyup is guc sahibi oluyor,haksiz degillerdir oyle degil mi?

okulunuzu bitirin bence önce
guzellik uzmanligi bir cok alana yayildi artik eskiden cilt bakimi makyaj epilasyon tamamdi simfi kirpik lifting kas kontor lazer protez tirnak herseyi istiyor valla bu meslek

En mantiklisi en bastan duzgun sekilde universiteye hazirlanip kazanmaniz olur. Meslek edinmek sizi kurtarmaz,onemli olan okuyup meslek edinmeniz. Millet 30undan sonra okuyup is guc sahibi oluyor,haksiz degillerdir oyle degil mi?
Evet tabii. Bende oyle dusunerek basladim ders calismaya. Ama cevreme direniyorum resmen. Onlar calismam taraftari. Mantikli düşünemiyorum. Is bulma sureci cok zor:KK17:

okulunuzu bitirin bence önce
guzellik uzmanligi bir cok alana yayildi artik eskiden cilt bakimi makyaj epilasyon tamamdi simfi kirpik lifting kas kontor lazer protez tirnak herseyi istiyor valla bu meslek
Okul bitirdim bu ikinci olacak. Yani insan bilemiyor iste. Simdi estetisyenler ozel hastanelerde cok iyi sartlarda calisiyor. Hepsi olmasa da. Ondan dusundum

Evet tabii. Bende oyle dusunerek basladim ders calismaya. Ama cevreme direniyorum resmen. Onlar calismam taraftari. Mantikli düşünemiyorum. Is bulma sureci cok zor:KK17:
Cevreniz vermeyecek ekmeginizi. Aldirmayin cahil cuhela gruba,hayalarinda universite kapisindan gecemeyen istiyor ki kimse gecemesin. Sakin onlarin gazina gelmeyin “her yerde universite var yeaaa” , “bak biz okuduk da noldu surunuyoz is bulamayoz” diyenlere bakmayin.

Cevreniz vermeyecek ekmeginizi. Aldirmayin cahil cuhela gruba,hayalarinda universite kapisindan gecemeyen istiyor ki kimse gecemesin. Sakin onlarin gazina gelmeyin “her yerde universite var yeaaa” , “bak biz okuduk da noldu surunuyoz is bulamayoz” diyenlere bakmayin.
Her yerdeler galiba aynen boyle diyorlar. Mantikli olan bu galiba ilerde is imkani arttiginda diplomamla ortaya cikarim diye dusunuyorum

Universite okudum bitirdim ama ne atamam oldu ne ozel sektörde tutunabildim. Is verenler de hakli olarak deneyimli istiyor hangi alanda olursa olsun. Seneye düğünüm var. Tekrar universiteye hazirlanayim dedim ders calisiyorum. Ama simdi de kazandim diyelim 4 sene hem evlilik hem okul nasil yapcam diyorum. Bir yandan da güzellik uzmanligi kursuna yazilsam meslegim olur en azindan bu sekilde bir ise girerim hem para kazanirim hem de ilerde cocuk olacaginda cikarim. Okul varken cocugu da ertelicem. Yani oyle kararsizim ki. Dusuncelerim bir oyle bir boyle. En mantiklisi ne olur sizce?
Ben universite bitirdikten sonra ikinci universiteye basladim ama bitiremedim. Bu gittigim universiteler is bulmamda bir ise yaramadi. Ben olsaydim meslek edinme kurslarina giderim. Bir universitee daha gittiginde is bulup bulamayacini bilemezsin ama meslek edinmede bu ihtimal yuksektir.

Fikrimi söyleyeceğim.. okumakla olmadığını yaşayarak görmüşsün zaten... kendine illa diplomayla edinilmeyen bi meslek edin... "okumakla olmuyo sanirim cahil cuhela grubuna giren üniversite mezunlarından biriyim"!.... olmuyo işte. Memlekette adım başı lisans mezunu insan var.... Kurslara git derim. Bitirecegin yeni bölüm de tecrübe arayacak.... Herkesin kendi hayatı buda benim görüşüm..

Her yerdeler galiba aynen boyle diyorlar. Mantikli olan bu galiba ilerde is imkani arttiginda diplomamla ortaya cikarim diye dusunuyorum
Elbette. Cunku artik guzellik salonunda calisanlar bile universite mezunu. Siz diplomanizi alin sonra istediginiz isi yine yaparsiniz. Hic sanayide yetisen elemanla universitesini okuyan adam bir olur mu? Hadi oldu diyelim ayni maasi alabilir mi? İmkan yok buna. Kiyaslamak isterseniz pek cok ornegi var. Ben hatta kendi meslek grubumdan ornekler verebilirim size.

Sanayideki kaportaci makinaci alir asgari ucret. Makina muhendisi mezun olur 2500 liradan ise baslar o da en kotu ihtimal. Universiteli adamindan memnunsa isveren ,elinde tutmak icin yilda %25 zam yapar.
Ayni sekilde 20 yillik tecrubeli dokumaci kurumsal isyerinde en fazla 2500 lira alir. Ama yeni mezun tekstil muhendisi elemani 3000 liradan ise baslatirlar. Yilda %25 zam ornegim burada da gecerli. Diplomali olunca mesai saatin daha duzgun olur,resmi tatilin olur,hafta tatilin olur. Vasifsiz eleman nasil olsa vasifsiz diye aksam sabah mesaiye cagrilir.

Hangi taraf daha iyi gayet aciklayici.

Okul bitirdim bu ikinci olacak. Yani insan bilemiyor iste. Simdi estetisyenler ozel hastanelerde cok iyi sartlarda calisiyor. Hepsi olmasa da. Ondan dusundum
iyi bir salondada guzel maaslara calisabilirsiniz mesleginiz iyi olursa

Back
X