• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okumakta paraylaymış..

honeysuckle

istanbul delisi
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2010
3.161
1.515
373
İstanbul
konuyu açıp açmamakta kararsız kaldım ama çok canım sıkkın
bir kızım var 13 yasında hayatımdaki tek varlığım nasıl anlatayımki herşey onun için..
yaşadıklarımdan sonra ona verdim kendimi varsa yoksa o..
bu sene orta sonda yani seneye liseye başlayacak ..
sbs illeti çıkardılar basımıza biliyorsunuz..ona göre lise seçecek..
ama gelin görünki puanları düşük çıktı..
çok istemiştim hemşire okulunu okumasını saçma sapan bir liseye vermek istemedim..sonuçta babasız kız çocuğu yetiştirmek çok zor..
özel bir lise aradı bugün beni sağlık meslek lisesi yıllık 10.000 tl
ve puanda farketmiyor her şekilde alıyor yani..
ama benim onu verecek durumum yokki.. bu haksızlık değilmi??
gerçekten çok üzgünüm..belki diyebilirsiniz herkes özeldemi okuyor v.s. diye ama olmadı işte
parası olanın parasıyla meslek sahibi olduğu bir zaman ne kadar kötü..

bir kızım var 13 yasında hayatımdaki tek varlığım nasıl anlatayımki herşey onun için..
çok istemiştim hemşire okulunu okumasını saçma sapan bir liseye vermek istemedim..sonuçta babasız kız çocuğu yetiştirmek çok zor..
gerçekten çok üzgünüm..belki diyebilirsiniz herkes özeldemi okuyor v.s. diye ama olmadı işte

Bunun yanında parasız okullar da var.
Size katılıyorum parayla meslek sahibi olmak kötü fakat devlet size o parayı vermeden de o mesleği olabilirsiniz gibi bir imkan sunuyor. Bence buna takılmak yerine kızınızı çalışmaya teşvik etseydiniz bu konudan dert yanıyor olmazdınız.
Yani suç önce çalışmayanda sonra parayla meslek sahibi eden de...
Kızmayın ama bu bir bir daha iki gibi bir gerçek.
Ha çalışmıştır ama yine de olmamıştır ona lafım yok. Yine de ben çalışan kazanır sözüne yürekten inanıyorum.

bende devlet okulunda okudum kolejde okuyan arkadasım da vardı ama inanın özel okul bir öğrenciye artı olarak hiçbirşey katmıyor sadece sosyal imkanları daha fazzla devlet okulunda okuyup üniversite tercihlerinde hemsireliği seçebilir yani benim zamanımda öyle olabiliyordu

Liseyi bitirdikten sonra üniversitede seçebilir hemşirelik.Gücünüz yetmiyorsa bunuda düşünün derim.

Bir anne olarak öyle iyi anlıyorumki yüreğinden geçenleri..
Peki puanları nereye yetiyor?
Ve en önemlisi hemşirelik onun gönlünden geçen meslek mi?
Belki de Meslek Lisesi okumaması daha hayırlı onun için, belki lisede çok açılacak, çok çalışacak. Ve belki hemşirelik okulu okusa bile bambaşka,daha yüksek puanlı bir yer kazanacak?
Belki Sağlık Meslek Lisesine yollasaydın, onu şartlandırmış olacaktın hemşire olmak için ve daha fazla çalışmaya gerek görmeyecekti?
Belki bunda da bir hayır vardır tatlım, olamaz mı?

Son düzenleme:
Size katılıyorum parayla meslek sahibi olmak kötü fakat devlet size o parayı vermeden de o mesleği olabilirsiniz gibi bir imkan sunuyor. Bence buna takılmak yerine kızınızı çalışmaya teşvik etseydiniz bu konudan dert yanıyor olmazdınız.
Ha çalışmıştır ama yine de olmamıştır ona lafım yok. Yine de ben çalışan kazanır sözüne yürekten inanıyorum.

13 yaşındaki çocuğa, şu an ders çalışmasının geleceğini nasıl etkileyeceğini anlatmak öyle zor ki..
Ve bu malesef Avrupa'da böyle değil.
Orada çocuklar daha 13 yaşındayken abuk sabuk sınavlarla gelecek kaygısına düşmüyorlar.
Uzmanlar inceleyip karar veriyor, kim neye yatkındır, nerede başarılı olabilir.
Ve evet bence de haksızlık var ortada..
Bu kızımızın puanı yetmemiş, aynı şekild epuanı yetmeyen ama parası olan çocuk hemşirelik okuyabilirken, bu kızımız okuyamayacak. Haksızlık işte düpedüz..

13 yaşındaki çocuğa, şu an ders çalışmasının geleceğini nasıl etkileyeceğini anlatmak öyle zor ki..
Ve bu malesef Avrupa'da böyle değil.
Orada çocuklar daha 13 yaşındayken abuk sabuk sınavlarla gelecek kaygısına düşmüyorlar.
Uzmanlar inceleyip karar veriyor, kim neye yatkındır, nerede başarılı olabilir.
Ve evet bence de haksızlık var ortada..
Bu kızımızın puanı yetmemiş, aynı şekild epuanı yetmeyen ama parası olan çocuk hemşirelik okuyabilirken, bu kızımız okuyamayacak. Haksızlık işte düpedüz..

Haklısınız zaten bende ortada bir adaletsizlik olduğu konusunda sizinle hemfikirim.
Türkiye'deki sınav sistemine de en çok karşı çıkanlardan biriyim.
Bu şekilde gelişemiyoruz, kim neye yatkıdır öğrenemiyoruz.

bende devlet okulunda okudum kolejde okuyan arkadasım da vardı ama inanın özel okul bir öğrenciye artı olarak hiçbirşey katmıyor sadece sosyal imkanları daha fazzla devlet okulunda okuyup üniversite tercihlerinde hemsireliği seçebilir yani benim zamanımda öyle olabiliyordu

ben aman kızım özelde okusun gibi düşünmedim hiç..
sadece kızdığım konu puan yetmesede paranla istediğin yeri
okuyabiliyorsun ama paran yoksa mümkün değil

parasız okullar var evet ama sbs denilen nalet bir puanlamada var..
bu üniversitedede böyle çocukların geleceğini 1 saatlik sınavlar belirlememeli..
kızımı yeterince teşvik ettim ama o daha çok küçük bunu algılayamaz..
kaldıkı dersleri iyi ama sbs puanı hemşireliğe yetmiyor..

parasız okullar var evet ama sbs denilen nalet bir puanlamada var..
bu üniversitedede böyle çocukların geleceğini 1 saatlik sınavlar belirlememeli..
kızımı yeterince teşvik ettim ama o daha çok küçük bunu algılayamaz..
kaldıkı dersleri iyi ama sbs puanı hemşireliğe yetmiyor..

Kızınız küçük olabilir ama sınava giren diğer adaylarla aynı yaşta ?

Onlar nasıl konunun bilincinde de yüksek puanlar alıyorlar ?

Yani çalışan kazanır tabii bir ölüm bir kaza bir bela yoksa ailede.

Her şerde bir hayır vardır şimdiki başarızlığından bir sonuç çıkartırsa lisede derslerine asılır.

Çok daha başarılı bile olabilir..

Bir anne olarak öyle iyi anlıyorumki yüreğinden geçenleri..
Peki puanları nereye yetiyor?
Ve en önemlisi hemşirelik onun gönlünden geçen meslek mi?
Belki de Meslek Lisesi okumaması daha hayırlı onun için, belki lisede çok açılacak, çok çalışacak. Ve belki hemşirelik okulu okusa bile bambaşka,daha yüksek puanlı bir yer kazanacak?
Belki Sağlık Meslek Lisesine yollasaydın, onu şartlandırmış olacaktın hemşire olmak için ve daha fazla çalışmaya gerek görmeyecekti?
Belki bunda da bir hayır vardır tatlım, olamaz mı?

canımsın sağol..
puanı nereye yetiyor tam olarak açıklanmadı kendi yaptığı hesaplamada 380 gibi bir rakam çıkıyorki
iyi denecek okulların puanları 400 civarı..bu durumda güzel bir lise okuyamacak sanırım.
evet hemşireliği kendide istiyordu..sürekli okul araştırıyorduk..hayallerimiz yıkıldı bir nevi.
kızdığım konu hemşire olmaması değil İpekciğim..
kızdığım konu paran varsa puanın olamasa okulun seni alması..
insallah hayırlısı böyledir ..

Kızınız küçük olabilir ama sınava giren diğer adaylarla aynı yaşta ?

Onlar nasıl konunun bilincinde de yüksek puanlar alıyorlar ?

Yani çalışan kazanır tabii bir ölüm bir kaza bir bela yoksa ailede.

Her şerde bir hayır vardır şimdiki başarızlığından bir sonuç çıkartırsa lisede derslerine asılır.

Çok daha başarılı bile olabilir..

herkes aynı değilki canım..
ben sürekli basındada olamadım..yeterince ilgilenemedim bendede suç var..
ama normal okul dersleri çok iyi takdir aldı..
başarısızlığı sbsde oldu..
çok heyecanlandım anne dedi..
ne diyebilirdimki..

[QUOTE=talihsizben;19802668]herkes aynı değilki canım..
ne diyebilirdimki..
[/QUOTE]

Hiçbirşey dememelisin bence..
"Büyüyeceksin heyecanını yeneceksin ben sana yardımcı olacağım birkaç sene sonra girdiğin sınavlarda okuldaki gibi başarılı olacaksın sen çalışmaya devam et doğru yoldasın" diyeceksin..
Anladığım kadarıyla sağlık meslek senin hayalin yani temiz düzgün kadın için ideal para kazanmaya müsait bir meslek.
katılıyorum haklısın ama onun da hayalleri vardır eminim.
evde bir üzüntü hüzün paramız yok kahretsin! havası yaratmayın faydadan çok zarar getirir
belki de kazanamaması çok iyi oldu.Lisede çok daha iyi bir yeri kazacak.
ben kadere inanıyorum bir hayır var bu işte.
olumsuzluklar üst üste gelmiş belli ki ..
parası olan okuyor derken bilemiyorum katılamıyorum buna.
evet daha şanslılar ama türkiyede %100 fırsat eşitliği olmasada başarısızlıkları kabullenmemek için geçerli değil.
türkiye de kast yok yani hakkariden çıkıp cerrah oluyorsunuz.
beş kuruşsuz delik ayakkabı ile..
üniversitede sınıf arkadaşım kaymakam oldu ben kk'da kullanıcı
:57:
çalışmak ile başarılmayacak hiçbirşey yok.

evet bu ülkede böyle durumlar var malesef...

bununla savaşabilmek içinse en iyi yol güzel bi eğitimden geçiyor
iyi eğitim sadece özel okullarda verilmiyor. ki bildiğim bir başka şey de
başarılı bir öğrenciye tüm kapılar sonuna kadar açılır.
benim ailemin de çok parası yoktu ama ben kendi başarımla özel okul sınavını kazandım yıllarca ücretsiz gittim
dershanelere de yine aynı şekilde

umarım burada yazdığınız gibi kızınıza da, "bu adaletsizlik kızım, zor bi sınav, yapamayabilirsin..." demiyosunuzdur...
çünkü bu sözlerle siz çocuğun üstünde rahatlık oluşturursunuz ve o daha çocuk olduğu için
geleceği göremez ve "zaten annem haklı, kendimi heba etmeye gerek yok..." şeklinde düşünmesine neden olursunuz.

anladığım kadarıyla eşinizden ayrısınız. tabii ki bu durum da çocuğunuzun başarısını engeller.
ama siz ona yeterli desteği gösterdiğiniz taktirde bunun da üstesinden gelecektir
annesiz-babasız olup çok iyi yerlerde olan arkadaşlarım var, onlardan biliyorum

emin olun lisede hemşireliği kazanmak o kadar zor değil... siz kızınızı bu konuda bilinçlendirin lütfen...

[QUOTE=talihsizben;19802668]herkes aynı değilki canım..
ne diyebilirdimki..

Hiçbirşey dememelisin bence..
"Büyüyeceksin heyecanını yeneceksin ben sana yardımcı olacağım birkaç sene sonra girdiğin sınavlarda okuldaki gibi başarılı olacaksın sen çalışmaya devam et doğru yoldasın" diyeceksin..
Anladığım kadarıyla sağlık meslek senin hayalin yani temiz düzgün kadın için ideal para kazanmaya müsait bir meslek.
katılıyorum haklısın ama onun da hayalleri vardır eminim.
evde bir üzüntü hüzün paramız yok kahretsin! havası yaratmayın faydadan çok zarar getirir
belki de kazanamaması çok iyi oldu.Lisede çok daha iyi bir yeri kazacak.
ben kadere inanıyorum bir hayır var bu işte.
olumsuzluklar üst üste gelmiş belli ki ..
parası olan okuyor derken bilemiyorum katılamıyorum buna.
evet daha şanslılar ama türkiyede %100 fırsat eşitliği olmasada başarısızlıkları kabullenmemek için geçerli değil.
türkiye de kast yok yani hakkariden çıkıp cerrah oluyorsunuz.
beş kuruşsuz delik ayakkabı ile..
üniversitede sınıf arkadaşım kaymakam oldu ben kk'da kullanıcı
:57:
çalışmak ile başarılmayacak hiçbirşey yok.
[/QUOTE]
yok yok kesinlikle çocuğa paramız yok duygusunu yaratmadım..
ta basından dedim gücüm yettiğince seni okutabilirim özel okul falan yok hayalimizde ..
ben istedimki hemşire olur belki üniversite kazanamzsa kısa yoldan güzel bir meslek sahibi olur
tabiki çalışan başarıyor ona inanıyorum
ben sadece ordan arayınca sinirlendim..puan kısıtlamaması olmasına

herşey nasip kısme

evet bu ülkede böyle durumlar var malesef...

bununla savaşabilmek içinse en iyi yol güzel bi eğitimden geçiyor
iyi eğitim sadece özel okullarda verilmiyor. ki bildiğim bir başka şey de
başarılı bir öğrenciye tüm kapılar sonuna kadar açılır.
benim ailemin de çok parası yoktu ama ben kendi başarımla özel okul sınavını kazandım yıllarca ücretsiz gittim
dershanelere de yine aynı şekilde

umarım burada yazdığınız gibi kızınıza da, "bu adaletsizlik kızım, zor bi sınav, yapamayabilirsin..." demiyosunuzdur...
çünkü bu sözlerle siz çocuğun üstünde rahatlık oluşturursunuz ve o daha çocuk olduğu için
geleceği göremez ve "zaten annem haklı, kendimi heba etmeye gerek yok..." şeklinde düşünmesine neden olursunuz.

anladığım kadarıyla eşinizden ayrısınız. tabii ki bu durum da çocuğunuzun başarısını engeller.
ama siz ona yeterli desteği gösterdiğiniz taktirde bunun da üstesinden gelecektir
annesiz-babasız olup çok iyi yerlerde olan arkadaşlarım var, onlardan biliyorum

emin olun lisede hemşireliği kazanmak o kadar zor değil... siz kızınızı bu konuda bilinçlendirin lütfen...

ne güzel sizin adınıza çok sevindim..
kesinlikle kızıma bu durumu yansıtmadım aksine hep derim bu hayat senin benim yapabileceğim bu kadar ben sürekli yanında olamam ..örnekler veririm tercih senin derim çok şükürki kızım çok iyi bir çocuk..
eşimden ayrıyım ama kızım babasını hatırlamıyor bile.. orasıda ayrı bir yara tabiki..ama
mümkün olduğunca yokluğunu hissettirmemeye çalışıyorum..

Canım benim artık bu işlerden pek haberim yok çünkü ortaöğretimde hiçbir tanıdığım yok,yani sistemi pek bilmiyorum..

Sana tavsiyem artık olan olmuş,puan belli,görüştüğünüz okulun tavrı ve fiyatı belli..

Çocuğunuzu meslek lisesine göndermeyin derim..

Çünkü kararları daha o kadar çok değişecek ki..

Mezun olunca da sistem değişmezse sağlıkçıdan başka birşey olamayacak..

Bence düz liseye gitmesi daha faydalı olur..

Hemşirelik okuluna vereceğiniz parayla çocuğunuza lisede özel ders aldırırsınız,dersaneye yollarsınız..

Siz de kızınız da lisede dersleri baştan sıkı tutarsınız bu defa..

Tamam Boğaziçi'ni kazanmasın ama iyi bir üniversiteyi ve bölümü kazanır diye düşünüyorum ben..

Hemşirelik okuluna da para verilecek neticede,onu yine kızınızın eğitimine harcarsınız..

En iyi yatırım insana yapılan yatırımdır..

Yine de siz bilirsiniz..

canımsın sağol..
puanı nereye yetiyor tam olarak açıklanmadı kendi yaptığı hesaplamada 380 gibi bir rakam çıkıyorki
iyi denecek okulların puanları 400 civarı..bu durumda güzel bir lise okuyamacak sanırım.
evet hemşireliği kendide istiyordu..sürekli okul araştırıyorduk..hayallerimiz yıkıldı bir nevi.
kızdığım konu hemşire olmaması değil İpekciğim..
kızdığım konu paran varsa puanın olamasa okulun seni alması..
insallah hayırlısı böyledir ..

Canım, senin kıyasladığın aynı puanı almış ve puanı yetmeyen 2 öğrenciden, cebinde parası olanın herşeye rağmen istediği mesleği elde edebilmesi..
Üniversite sınavları için ben 3 sene boyunca gece gündüz çalışarak elde ettim mesleğimi. Ofisteki arkadaşım, daha en başından "nasıl olsa ben özel üniversitede aynı diplomayı alabilirim" diyerek gençliğini heba etmemiş kendi ifadesiyle..
Ve şu an aynı maaşa, aynı işi yapıyoruz..
Onun gittiği özel üniversiteyi burslu kazanmak da mümkün, ama ülke çapında derece yapmak gerekiyor.
Evet, kesinlikle paralı eğitimin yarattığı bir dengesizlik var ortada..

illaki hemşire olması şart değilki aşka meslek sahibi olabileceği alanalr var. bende şu anda keşke meslek lisesi okumasaydım diyorum. meslek liselerindeki eğitim meslek ağırlıklı olduğundan üniv sınavlarında zorlandık aileminde dershaneye verebilecek parası olmadığınadn gidemedim. kendim çalışacarak 8 puanla yıllığı kaçırdım 2 yıllık okudum ve memur olarak çalışıyorum. benden aptallar eğitmen olmuş bir görsen ama ne yapalım kader bu işte. allah hayırlısını versin demelisin. benim teyzemde 3 çocuğu tek başına büyüttü, zorla okula gönderdi gitmediler yatılıya verdi kaçtı geldiler okumadıalr yani. okumaya niyeti varsa zaten okur mesleğini eline alır merak etme.

Back
X