Okunmaya Değer...

"İnsanlar nasıl konuşulması gerektiğinin dersini alırlar; ama en büyük ilim, nasıl ve ne zaman susulması gerektiğini bilmektir."

Tolstoy

“Güçlü olmaya benden daha çok ihtiyacın var. Çünkü haksız olduğunu kalbinin bir yerinde biliyorsun…”

Murathan Mungan

"Erkek adam ağlamaz denir ya, sakın inanma ! Unutma ki, erkek adam ağlamayan değil, bir kadını ağlatmayandır aslında"..

Can Dündar

"Dostun üzüntüsüne acı duyabilirsin. Bu kolaydır; ama dostun başarısına sempati duyabilmek, sağlam bir karakter gerektirir".

Oscar Wilde

"Eğer iki kişi arasında kalıyorsanız; ikinciyi seçin. Çünkü birinciyi gerçekten sevseydiniz, ikincisi olmazdı".

Bukowski

"Özlemek, aşkın yaramaz çocuğu..
Ben, o çocuğu bile usandırdım artık."

Özdemir Asaf

Haddini bilmedikten sonra çok şey bilmek birşeye yaramaz. Suskunluk kimseyi yanıltmasın, Çünkü susan konuşursa kimse kaldıramaz.

W. Butler

"Kadın hiç gitmeyecekmis gibi sever; ama yeri gelir hiç sevmemiş gibi gider."

J. Christophe

[yazdıklarının tümünü okumadım inşallah paylaştıklarım seninkilerin arasında yoktur canım.]

İnsanlar maşuk aramıyor, bencil duygularına köle arıyor.
Köle buluyor, ama aşkı bulamıyor...

Şems-i Tebrizi

‎"Tanışırken hoşlandığın anlaşılır. Ama aşk ayrılıkta belli olur."

Heinrich Heine

"Kadın hiç gitmeyecekmis gibi sever; ama yeri gelir hiç sevmemiş gibi gider."

J. Christophe

[yazdıklarının tümünü okumadım inşallah paylaştıklarım seninkilerin arasında yoktur canım.]

bazıları var canım, ama olsun güncellenmiş olur...:9:

‎"Önemli olan hastalıkta sağlıkta değil, 'Yalnızlıkta' yanımda olman..."

Cemal Süreya

‎"İnsanın fiziksel olarak ayrıldığı birine halen zihinsel ve duygusal olarak bağlı kalması ne korkunç şeydir."

Elif Şafak

‎"Çabalar acı vermeye başladığında kendisini zorlamaya devam edebilen adam kazanacak adamdır."

Roger Bannister

‎"Onu neden sevdiğimi söylemem için sıkboğaz edilseydim, sanırım şöyle yanıt verirdim "Çünkü o oydu, ben de ben."

Michel de Montaigne

‎"Yarım kalmış bir hikayeden daha çok kanayan hiçbir şey yoktur."

Ece Temelkuran

"Mutsuzken mutluluğu anımsamanın
Acısı yüreğine çöker insanın."

Dante

‎"Fırtınaya tutulmuş bir gemide olmak zevklidir, batmayacağından eminsek."

Blaise Pascal

‎"Evdeki her şeyi tamir eden erkek; Kırdığı kalbi onaramıyorsa, usta sayılmaz."

Susanna Tamaro

Back
X