• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okuyamıyorum :(

Selam kizlar,
Aldatilma konularinin bu kadar yogun oldugu bir sirada, boyle bir konu actigim icin aslinda ne gerek vardi ki diyorum ama, dusundum de, kk kadinlari olarak bu aldatilma konularindan psikolojimiz cok etkilendi. (En azindan ben cok etkilendim :KK43:) Bu konu biraz da kafa dagitma konusu gibi birsey olur belki bizim icin. Neyse, yine cok konustum.
Derdim şu ki, ben kitap okuyamiyorum uzun zamandir. Tam olarak evlendigimden beri. Eskiden kitapsiz duramayan ben, sabah basladigim kitabi, erktesi sabaha kadar araliksiz okuyan ben, simdi elime kitap alamiyorum. :KK12:
Neden boyle oldum hic anlamiyorum. Eskiden sorunlarimi kitap okurken tamamen unuturdum. Simdi kitabi elime aliyorum, daha ilk sayfanin yarisinda bir bakiyorum ki, ooo kafam nerelere gitmis. Kitap elimde oylece duruyor. Bi turlu kendimi kitaba veremiyorum.
Inanir misiniz 5 ay once bi kitaba basladim, daha 100. sayfadayim :KK70:Kitap kurtlari bana kizacak ama, durum bu vallahi.
Bir kitap konusu bile bu kadar uzattigim icin, bravo bana deyip, benim gibi olup da sonradan duzelen biri var mi diyerek sonlandiriyorum konumu. (Oh şükür)

Kitap sarmadi belki.. Okumaktan soguttu :) Daha sürükleyici bir kitap deneyebilirsin.

Bazen ara verir insan...

Guzel bir sahafa git aralarda dolas, ozetleri oku o hava seni icine cekecektir :)

Ayni ben maalesef. Bende evlilik degil bekarim da, smart telefonum sebebi. Gun boyu nete giriyorum sonrada okumak istemiyorum sanirim.

Benim baska bir hastaligim, okumadigim halde hala kitap almam :( Ev kitap dolu. Odamdaki kitapligim tika basa dolu. Care olarak e-book demiyorum ben. Is guc yaparken takiyorum dinliyorum. Turkce e-book'lar yaygin mi bilmiyorum ama ingilizce olarak tum kitaplar mevcut nerdeyse. Cogu sitede 1 ay bedava indirme. Bir bakin bence.

Aklın doludur bende de öyle.
Özellikle karşı cinse gidiyor aklım takılıyorum sonra içim sıkılıyor bir şeyler düşününce
Sonra bakıyorum hoop bırakmışım...

Evde okuyacak son 2 kitaba düşünce ben de yenilerini stoklardim. Hamilelikle birlikte bulantilarim baslayinca ben de okuyamaz oldum.
Tam toparlandim derkrn bu sefer de yoruluyorum, uyukluyorum vs.
Eski günlere donmek dilegiyle :)

Kitap sarmadi belki.. Okumaktan soguttu :) Daha sürükleyici bir kitap deneyebilirsin.

Bazen ara verir insan...

Guzel bir sahafa git aralarda dolas, ozetleri oku o hava seni icine cekecektir :)
Yalniz benimki buzun bir ara oldu. 4 yildir kitap okumuyorum. o_O Saafa gidersem, hepsinde aklim kalir ki, hepsini almak isterim, ama okumam :KK70:

Ayni ben maalesef. Bende evlilik degil bekarim da, smart telefonum sebebi. Gun boyu nete giriyorum sonrada okumak istemiyorum sanirim.

Benim baska bir hastaligim, okumadigim halde hala kitap almam :KK43: Ev kitap dolu. Odamdaki kitapligim tika basa dolu. Care olarak e-book demiyorum ben. Is guc yaparken takiyorum dinliyorum. Turkce e-book'lar yaygin mi bilmiyorum ama ingilizce olarak tum kitaplar mevcut nerdeyse. Cogu sitede 1 ay bedava indirme. Bir bakin bence.
Sesli kitap mi? Bizde var mi bilmiyorum. Gorme engelliler icin var ama. Varsa da ucretlidir bizde. Parasini verdikten sonra kitabi almak daha cekici geliyor bana.

Kırmızı ile işaretlediğim kısım bana B12 eksikliğini hatırlattı. Bir kan testi yaptırıp baktır derim. B12 ihmale gelmez, eksikliği olması halinde belirtileri can sıkıcı olabiliyor.

Şayet B12 değeri 300'ün altındaysa acil önlem almak gerekiyor. 500 ve üstü normal kabul edilir. 750-100 arası tutmak en iyisi diye biliyorum.
15 gün önce yaptırıp henüz doktora göstermediğim tahlil sonucuma baktım. B12 değerim 166. :olamaz:

Bende şeker portakalını aldım öylece duruyo iki çocuktan fırsat bulamadım zaar:KK53:

En iki yıldır aşamadım bu durumu :D bide cocuk olunca o kitap eline bile alımmıyor dersi zor calisiyorum gece kızım uyuyunca :(

15 gün önce yaptırıp henüz doktora göstermediğim tahlil sonucuma baktım. B12 değerim 166. :olamaz:
Ovvv :KK57:o_O Fenaymış. :KK17: Yanılmıyorsam bu kadar düşük sonuçlarda iğne veriliyor. Hani ilaç sevmiyordun ya iğne iyi bir alternatif olabilir. :KK66: Daha fazla geciktirme tanti :KK20: hemen doktora koş lütfen. Bende 500'lere düşünce panik olurdum. Tekrar bir ölçtüreyim en iyisi. Bu arada yanlış yazmışım en ideali 750 - 1000 arası imiş.

Ovvv :KK57:o_O Fenaymış. :KK17: Yanılmıyorsam bu kadar düşük sonuçlarda iğne veriliyor. Hani ilaç sevmiyordun ya iğne iyi bir alternatif olabilir. :KK66: Daha fazla geciktirme tanti :KK20: hemen doktora koş lütfen. Bende 500'lere düşünce panik olurdum. Tekrar bir ölçtüreyim en iyisi. Bu arada yanlış yazmışım en ideali 750 - 1000 arası imiş.
750 mi? :KK53:

Daha önce iğne kullanmıştım iki kutu. Doktora gidince yeniden milyar tane ilaç yazacağına eminim. Bu yüzden de erteledim hep ama okul başlamadan tekrar gitmem gerek. Iyi hatırlattın Neruda, teşekkür ederim.

750 mi? :KK53:

Daha önce iğne kullanmıştım iki kutu. Doktora gidince yeniden milyar tane ilaç yazacağına eminim. Bu yüzden de erteledim hep ama okul başlamadan tekrar gitmem gerek. Iyi hatırlattın Neruda, teşekkür ederim.
Evettt pilimiz %100 şarj oluyor fena mı. :deli: Gitmemenin sebebi şimdi anlaşıldı. :)

Rica ederim ne demek. Bende ilaç sevmem ama elimiz mahkum verilen ilaçları kullanmak zorundayız. Kendi iyiliğimiz, sağlığımız için.

COLIN COLIN B12 değerinizi yakın zamanda ölçtürdünüz mü? Bir kontrol etmenizde fayda görüyorum.

Eksikliğinde; dikkat dağınıklığı, odaklanma sorunu, öğrenme bozukluğu, düşünceleri toparlamakta zorlanma ve unutkanlık yaşanır.

Olur öyle arada, bana da oluyor. Hatta son bir yıldır hep böyle. Çok severek aldığım 600 küsür sayfalık bir kitabı 1 ayda anca okudum, düşünün yani. Bi tanesini yarım bıraktım sonra devam ederim diye. Şimdi elimde kütüphaneden aldığım bir kitap var ama pazartesi geri vermem lazım o yüzden bitirmeliyim artık :D Ben bu aralar kitabı okurken oradaki cümleleri İngilizce'ye çevirip durmaktan dertliyim mesela. Gülenler olur belki ama vallahi çok zor bir durum aslında. Kaptırmamı, konsantre olmamı engelliyor.

Flaubert'in Bowary'sini her kadın ve özellikle genç kız okuyup dersler çıkarmalı bence.
Sonra Mantaigne'ın Denemeler'i insanla ilgili o kadar doğru , hayatla ilgili o kadar gerçek şey var ki.

Ben bir de Zar Adam'ı önereyim..
Konu içimi açtı gerçekten de.

"İnsan da yaşam da saçmadır, boşunadır, sağlam hiçbir şey yoktur; ama yine de yaşamak gerektir." Montaigne Denemeler sanırım ortaokulda okumuştum, hiç unutmadığım dize bu oldu.

Ayrıca Mina Urgan Bir Dinozorun Anıları da çok güzel kitaptır.

Ferrari'sini Satan Bilge bana da çok sıkıcı gelmişti, belki okuduğum dönemdeki bana uymamıştır, bilemiyorum.

COLIN COLIN Bende okumayı bıraktım.
Hep burdayım fırsat bulup okumuyorum :KK48:
Biz anca erkek muhabbeti yapalım :KK70:
COLIN COLIN B12 değerinizi yakın zamanda ölçtürdünüz mü? Bir kontrol etmenizde fayda görüyorum.

Eksikliğinde; dikkat dağınıklığı, odaklanma sorunu, öğrenme bozukluğu, düşünceleri toparlamakta zorlanma ve unutkanlık yaşanır.
Bir kere unutkanlık ve halsizlik şikayetiiyle gittim doktora. tahlil yapıldı. Ama sonuçları ben görmedim. Doktor normal herşey dedi. Kalsiyum yazmasını istedim, adam beni azarladı. Şöyle zararlı böyle zararlı biliyon mu diye. Dur bi bakayım e nabızdan tahlilleri bulabilecek miyim acaba?

Biz anca erkek muhabbeti yapalım :KK70:

Bir kere unutkanlık ve halsizlik şikayetiiyle gittim doktora. tahlil yapıldı. Ama sonuçları ben görmedim. Doktor normal herşey dedi. Kalsiyum yazmasını istedim, adam beni azarladı. Şöyle zararlı böyle zararlı biliyon mu diye. Dur bi bakayım e nabızdan tahlilleri bulabilecek miyim acaba?

Kızzz konuyu dağıtmıcam da bu çıtırda iyiymiş bunu sevdim :KK48:

Tez yazdıktan sonra en ufak okunacak şey de odaklanıp okuyamıyorum. İçim şişiyor, sebebini biliyorum ama çözemiyorum. Çok da canımı sıkan bir durum. Yıllarca okunacak kitap bırakmamış, eline geçeni okumuş ben, 1 senedir 1 kitap bitiremedim.
Çözüm bulan olsa da ben de nemalansam konunuzdan.
Yüksek Lisans tezimi bitirdikten sonra tam 1.5 sene kitap okuyamadım inanın midem bulaniyordu kitap gördükçe. Şimdi eski halime geri döndüm. Oldukça yoğun olmama rağmen gayet vakit ayırıyorum. Zamanla sizin de geçecektir. Evlendikten sonra kendime zaman ayırdığım tek şey olduğu için oldukça keyif alıyorum :)

Back
X