Okuyamyorum:( moralim ok bozuk

jelibon_prenses

:)
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2008
3.009
2
116
Ankara
:enbuyukkk:arkadaslar moralim cok bozuk ben almanyada dogup büyüyen biriyim almanyada okulu gittim sonrasinda almanyada meslek yaptim avukatin yaninda üc sene meslek okuluna gittim simdi bi senedir bir iliskim var kendisi okuyor benden iki yas kücük veteriner hekim olucak insahllah ben ise üniversiteye gitmedim simdi son zamanlarda kendisi sürekli okumami istiyor bi sinav vamis almanyada yasayan gurbetci cocuklari icin ycs sinavi var ona gir diyordu

bugün milli egitim müdürlügüne gittim karnemi denklestirmek icin ama benim almanyada okudugum burada lise bile degilmis yani ben o sinavlara giremiyorummm :uhm: cok moralim bozuldu o istiyor diye okuyacaktim

ama olmuyor

simdi durum su kendimi her zaman kücük görmek istemiyorum ilerde o okumus veteriner hekim olucak banada oku dedi ama olmuyor iste okumam icin önce liseyi bitirmem gerek bunuda bu yastan sonra yapamam

arkadaslar bu sorun olurmu beni kücük görürmü moralim cok bozuk madem okumus birini istiyordu bastan okuldan biriyle olsaydi niye simdi bana illa oku diyor moralim cok bozuk

bana akil verin moral verin ne olur ne yapim arkadaslar sizden baska kimse yok

canim neden yapamiyacaksinki??
okumanin yasla ne alakasi var...
disardan gayet tabi liseyi bitirebilirsin...
gercekten yapmak istiyorsan inan bana basarirsin...
birde sen bunu erkek arkadasin istiyor diyemi istiyorsun yoksa seninde gönlün varmi...

canım niye bu yaştan sonra diyorsun ki 50 yaşında değilsin sonucta
yaşı yoktur okumanın
hem anlamadım ordaki eğitim sistemini nasıl denk degilmiş liseye
liseyi bitir bence dışardan da olsa yada denk mi iyice araştır sonra üiversteye bile girersin almanyada okudunsa almancan iyidir senin dil bölümüne girersin

yani öyle bir söylüyorsun ki sanki senin kötülüğünü istemiş gibi..ne kadar güzel bir istegi var..keşke tüm erkekler böyle mantikli şeyler isteyebilse..

yaşin 24 daha..bizim bi akrabamiz 30undan sonra dişaridan ortaokulu,liseyi bitirip universiteye girdi..suanda universite mezunu..

ileride seni küçükte görebilir,görmeyedebilir..bu o kişinin karakterine bagli ama madem senden bunu istedi belli ki böyle birşey hissediyor..şimdiden senden bunu istiyor..

onu boşver..sen kendin için okumalisin..yarin cocuklarin oldugunda onlara yardim etmek için okumalisin..

canim almanyadaysan aksam okullari var lise icin yani en azindan avusturyada var ordada kesin vardir..lise egitimi tamlayamamis yada gündüz calisip aksam okumak isteyenler icin bence birde ona bak sanirim suan kayitlar olmustur ama osternde birdaha ki sene icin kayitlar oluyor sadece gerekli olan sey ortaokul son sinif karnesi gerekli burda almanca,matematik ve ingizlce derslerini gecmen gerekli istersen bir ona bak kesin almanyada da vardir cünkü orda ne varsa burdada var

Son düzenleme:
bende o azim o hirs yok lise yapicam sonra üniversite keske daha önce yapsaydim bunlari ama simdi istemiyorum ama onu cok seviyorum ileride bana bunlari basima kalkarsa cok üzülürüm yada beni asaglarsa kendisi okuyor okumus birini istiyorda beni kücük görüyorsa kahr olurum off kafam cok karisik arkadaslar : ( kendimi kötü hissediyorum moralim cok bozukkk

Canim senin aslinda okumanin yasla ilgisi olmadigini daha iyi bilmen gerek, yurtdisndaki insanlar 40 yasinda bile okuyorlar.
Bence gir liseye, disardan oku bitir.
Erkek arkadasin istiyor diye degil, senin kendin icin.
Ilerde keske dememek icin.
Gencsin daha 24 yas cok degil, 30a kadar ne yaptin yaptin sonrasinda gercekten zor olur, her ne kadar o yaslardada okuyanlar varsa.
Ama en azindan simdi evlenmemissiniz daha, bekarsin, anne baba evinde meslek edinmek daha kolaydir.
Kendin icin git liseye bitir, egitimini tamamla derim.

Düşününce belki sana zor gelebilir ama zaman çok çabuk geçiyo bir bakmışsın başlamışsın bide bakmışsın bitmiş bile okulun... Bana da açıköğretim kabus gibi geliyodu ama artık hayatımın en güzel üç yılı diyorum ki düz liselerde iki sene sürüyo en fazla bildiğim kadarıyla. Ama sen bende o azim yok diyosan o zaman işin zor işte.

türkiye de dışarıdan lise bitirmek kolay ki zor değil.lisans kazanamasan bile önlisans bir yeri kolaylikla tutturabilirsin ya da açıköğretim okursun....hiç olmadı artık on-line ünv.açılıyor..ingilizcen varsa biraz oturduğun yerden sınavsız(proje yapıyorsun) amerikadaki,ingilteredeki ünv.......yeter ki başla seçenek çok....................

fisfisfistsk ederim kizlar düsünicem sinir oldum yani almanyada o kadar okula gitmemiz lise bile olmuyor burada o sinava gircektim ne güzel ama yok olmuyor isteee :1ninca:

Canim,
sevgilinin okumus olup seni kücük görmesi biraz karakter ve durus meselesi bence.. Sevdigini en iyi sen tanirsin, kibirli midir,kendini yüksekte mi görür, insanlara yaklasimi nasildir, bunu en iyi sen gözlemleyebilirsin..
Hem ayrica senin üniversite bitirmemis olman seni ondan bilgisiz ve ya cahil yapmaz..
Evet, belki o veterinerlik konusunda uzman olacak, ama bir de söyle düsün; sen avukat yaninda calismis bi insansin, az cok avukatlik hakkinda,yasalar hakkinda bilgin mutlaka vardir..
Peki sende olan bu bilgiler,tecrübeler sevgilin de var mi? Büyük ihtimalle yok! Senin bu yüzden onu kücük görme gibi bi durumun var mi? Hayir :-)
Elbette hayat icersinde kendini gelistir, kitaplar oku, gündemi takip et,fikirlerini olustur..
Ama sirf üniversite bitirmedin diye de bu kadarini kendine kompleks yapma ne olur..

Bu arada senin ne Abschluss´un var?

önemli olan içindeki istek

eğer erkek arkadaşın istiyor diye uğraşıyorsan bu iş zor

ama gayet tabi dışarıdan açıköğretim fakültesinden liseyi bitirebilirsin....

ve hayat biraz mücadele istemiyormuuu

sen okumak istemiyorsan kimsenin zoru ile okuyamazsin zaten
ama istiyorsan 24 yas gec degil
okumak senin guvencen isin olsun meslegin olsun diye istiyordur belki erkekarkadasin
seni kabullenmese seninle iliskisi olmazdi zaten

Konu eski bir konu; ama yeniden gündeme tasinmis...
Belki benzer durumda olanlar ve konuyu okuyanlar vardir; bu yüzden yorum yapmadan gecemiycem; Benim anlamadigim: konu sahibi arkadasim sen kendini neden bu kadar eksik görüyorsun erkek arkadasinin yaninda?! Türkiyede lise bile sayilmamasi cok ama cok tuhaf; bir yanlis anlasilma olmadigindan eminsin degil mi? Sonucta sen 3 sene meslek yapmissin; Türkiyede bir cok insan "sadece" 2senelik Üniversite okuyup Üniversite mezunu oluyorlar?! Emin ol; eger sen o meslegi Türkiyede yapsaydin, gittigin okulun adi kesinlikle Üniversite olurdu!!! Bu yüzden erkek arkadasina karsi biraz daha özgüvenli davran; sanki meslegin yokmus, gercekten "lise" bile okumamis gibi sana yaklasmasina izin verme!!! SEN OKUDUN VE BIR MESLEGIN VAR!!!
Ayrica Türkiyede de okursan, bunu ilk basta kendin icin yap...sen istedigin icin; Almanyadaki cabalarinin orada hice sayilmamasi icin yap...ama sirf erkek arkadasin istiyor diye, ya da ilerde seni hor görecek diye degil!!! Sirf bu yüzden hor görebilecek, kücümseyecek tarzda bir insansa bence senin icin dogru insan olup olmadigini iyice bir düsün...

Konu açılalı bayaa olmuş ama umarım açan arkadaş okur.
Almanya da yapılan herhangi bir meslek (Ausbildung ) Türkiyede lise sayılıyor.
Meslek lisesinden mezun gibi görülüyorsun .Hem buna kara verecek olan yer denklik belgesi hazırlayan yerdir bunun içinde senin bütün karne ve diplomaların gerekli.Bundan çok eminim orada gidilen 1 yıllık lise (Berufschule )bile burada okuyacağın lise yılından kesiliyor.

Almanya daki sistem bizdekinden farklı,o yüzden denklik konuları biraz karışık...

Jeli,bu konuda konuşmuştuk daha önce...Denklik alabiliyorsun diye biliyorum,denklik aldıktan sonra açıktan lise bitirebilirsin Türkiye'de...
Yok lise denkliği alabiliyorsan zaten sorun yok...

Sonra da üniversite sınavıyla açıktan okuyabilirsin,açıköğretim fakültesine giriş çok kolay burada...

ıki yıllık bile kazansan,lisans tamamlama yapabilirsin,iki yıllıkları hafife alma...

Ama bütün bunları gerçekten istersen yaparsın...

tatlim sen Hauptschule, Realschule ve ya Gymnasiumdan mi mezun oldun ?

yoksa Fachhochschulreife yada Hochschulreife mi bitirdin ?

eger en bastakileri bitirdinse malesef Türkiyenin denklik derecesi sadece ilk ve ortaögretim

diger ikinci yazdiklarimin bastakini bitirdinse meslek lisesi denkligi ikincisini bitirdinse normal lise denklik belgesi alabilirsin

Son düzenleme:
Back
X