Okuyamyorum:( moralim ok bozuk

okumak diploma sahibi olmak güzeldir elbette ama
sevgili istiyor diye de okunmaz ki
bugün bunu bahane edecek yarın neyi bahane edecek
seni kabul eden böyle kabul etsin
elbette imkanın varsa oku ve kendini geliştir ama kendin için yap sevgilin için değil
sevgili burda ancak teşvik edici olabilir
ortada aşağılama varsa kaybedecek kişi kendisidir.

Okumak belli bir eğitim seviyesine gelmek çok güzel bir şey tabii.Ama erkek arkadaşınız sizi eğitim durumunuzdan dolayı küçük görüyorsa bence ortada ciddi bir problem var demektir.İnsanların bilgi ve kültür birikimleri eğitimle ölçülemez diye düşünüyorum.Ve bence kimse kimseyi okulundan dolayı ne yüceltmeli nede hor görmeli.Sizi olduğunuz gibi kabul etmesi en makbul olanı..

canım bak açık lise yeni bir yönetmelik çıkardı.
2009-2010 eğitim yılından itibaren geçerli olacak.
liseyi 2,5 senede bitirme imkanı sağlıyor bu yönetmelik. yani normalde bir senede iki dönem okursun ama bundan sonra bir senede üç dönem olacak, yani senede üç sınava gireceksin. 8 dönemin ve yeterli kredin olduğun anda mezun oluyorsun.

ama ben seni çok iyi anlıyorum, iyi mesleğin ve paran varsa hiç bulaşma bence sırf erkek arkadaşın istiyor diye. çünkü formel eğitimle insanın kendi kültürü ve eğitimi farklıdır, ne üniversite mezunları var cahil, daha türkçe bile yazamıyorlar.

bence sen erkek arkadaşınla konuş, benim denklik sorunum var ve böyle düşünmen beni üzüyor de. ben ne cahilim ne de eğitimsizim de.

ama okuyacağım dersen benim en üstte yazdıklarımı dikkate al, iyi bir fırsat çünkü ben de faydalanıcam bundan.

edit: eski konuymuş bu ya görmedim :(

Son düzenleme:
Back
X