İyi de okuyan cahil görümce ne demek ? Tembel olabilir ama cahillik değil ..
Ben evlilik kararı alana kadar okudum , evde elimi hiçbir işe sürmedim . Annem babam tek kız olduğum için fazlaca simartmislardi. Bardağımı bile elimden alır mutfağa gotururlerdi. Yalnız şımarıklık ve saygısızlığı karıştırmayalım. Neyse abim evlendi ..maddi problemimiz olmamasına rağmen aynı evde kalmak istedi .eşi de kabul etti .yalnız babam istemedi .birkaç aya ev aldı çıkardı .tamamen onları düşünerek . Bizimle kaldıkları süre boyunca ben evde nasılsam abimin eşi de öyleydi .sadece kendi odasını temizlerdi. Annem ve babamın hiçbir beklentisi olmadı .bir bardak su dahi istemediler .alışverişe çıkardım ,kendime ne alırsam yengeme de onu alırdım .bir kavgamız gurultumuz olmadı .babam bile bana bişey alırken gelinine de alırdı .evler ayrılınca da düzen değişmedi ..aynen devam ..verici taraf biziz .. içimizden geliyor ,zorlama yok ,mecburiyet yok ..
Eve gelen gelin hizmetci niyetine getirilmediyse, herkes işine bakacak ..fazla verici olmayacaksın ..sende karşı tarafda ..Hersey kararınca olmalı ..kendini ezdirme geri çek ..dediğim gibi bizimki biraz fazla ama içten gelen bir durumdu ..
Gorumceyle ortak iş yapma fikrin de berbat ..tanıyorsun biliyorsun ,neden böyle toplara giriyorsun ?