ÖKÜZ KOCA'YA EĞİTİM

zuhal57

Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2013
21
21
18
İstanbul
MERHABA BEN 7 YILLIK EVLİYİM 1 TANE OĞLUM VAR. HER EVLİLİKTE OLDUĞU GİBİ BENİM EVİMDE DE SORUNLAR OLDU BAZILARINI AŞTIK ŞÜKÜR AMA HALA BAZILARIYA BOĞUŞUYORUM RESMEN NASIL BİR ÇÖZÜM BULACAĞIM BİLMİYORUM. ARTIK BIKTIM USANDIM SÜREKLİ PARA KONUSUNDA TARTIŞIYORUZ. İKİMİZDE İŞTEN AYNI SAATLERDE GELİYORUZ BEN MUTFAĞA GİRİYORUM BEYEFENDİ KOLTUĞUNA NEDEN YA NEDEN NEDEN İNSAN DEĞİLMİYİZ BİZ ACABA KADIN OLMAK DEMEK BU MU YANİ ADAM YERE ÇÖP DÜŞSE 3 AY ORADA DURSA YA BU PİSLİK NE DİYİP TOPLAMAZ HEP BENİM YAPMAM LAZIM. HİÇ YARDIM ETMİYOR DEĞİL EDİYOR ARTIK BEN EVDE ÇIĞLIK ÇIĞLA KALDIĞIM ZAMANLARDA BAKIYORUM GELMİŞ YARDIMA YADA İYİ GÜNDEYSE ÇAMAŞIR ASMAYA YARDIM EDER BELKİ. BENİM HAFTADA 2 GÜN İZNİM VAR EŞİMİN 1 GÜN BEN 2 GÜN İZİNDE BİŞEY YAPMIYORMUŞUM YATIYORMUŞUM TEK İŞİ OLAN KENDİSİ TEK ÇALIŞAN KENDİSİ BIKTIM ZORUMA GİDİYOR ARTIK KENDİMİ EVDE DEĞERSİZ HİSSEDİYORUM ACABA TEMİZ ÇAMAŞIRLARINI EVE PERİLER GELİP YIKIYOR VE EVİ TEMİZLİYOR. BEN NE YAPACAĞIM.

Eşinizi eğitmeyi düşünmek yerine konuşsanız güzelce anlatsanız anlamıyorsa bırakın yapmayın bir hafta sonunda sizin iş yapıp yapmadığınızın eminim ki farkına varır.

EDERUN BEN ZATEN BU TARZ ŞEYLERİ 7 YILDIR KONUŞUYORUM ama anlamıyor. BU HAFTA SONU söyleiğinizi yapma kararı aldım zaten hiçbir çamaşırını yıkamıcam akşamları yemek yapmıcam zaten birşey yapmıyormuşum ya bakalım yapmamak nasıl oluyormuş görsün.

Yapmayın.
İçiniz rahat etmeyecek belki ama yapmayın. Hayat müşterektir. Kadını erkeği yok bu işin. İkiniz de çalışıyorsanız paşalar gibi temizlik de yapacak yemek de yapacak.

Eşinizi eğitmeyi düşünmek yerine konuşsanız güzelce anlatsanız anlamıyorsa bırakın yapmayın bir hafta sonunda sizin iş yapıp yapmadığınızın eminim ki farkına varır.

YAPTIĞIMI BİLİPDE BÖYLE KONUŞUYOR OLMASI PEK ANLAYACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM AMA BAKALIM

Yapmayın.
İçiniz rahat etmeyecek belki ama yapmayın. Hayat müşterektir. Kadını erkeği yok bu işin. İkiniz de çalışıyorsanız paşalar gibi temizlik de yapacak yemek de yapacak.
NE GÜZEL KONUTUNUZ YA GERÇEKTEN ŞUAN SARILMAK İSTEDİM İSTEDİM SİZE BEN BÜTÜN BUNLARI YAPIP BİRDE ÇALIŞACAKSAM

sende yapma. o işten gelince koltuğa yayılıyosa, sende yayıl. yemek yapmaya gücüm yok de.

eşlerin ikisi de çalışıyorsa size yardım etmemeli, evde kendine ait sorumlulukları olmalı, mesela bi sofra toplamayı iş sanıp, yardım ettim tv karşısında yayılmaya devam edeyim dememeli.
çamaşırı siz makinaya atıp yıkıyorsanız onun görevi de asmak olsun ya da bulaşık makinasından temizleri yerlerine yetiştirmek onun görevi olsun, çöpleri o atsın, ütüsünü kendisi yapsın...

her işe yetişmeye çalıştıkça yıpranacaksınız çocuğunuza yemek pişirmek bile ağır gelecek :/
herşeye yetişemediğinizi, başedemediğinizi anlasın, laftan anlıyorsa konuşun, laftan anlamıyorsa kavga ortamına dönüşmeden, söylenmeden işleri olduğu kadar yapın.

yükünüzün bir kısmını alsa, en azından çaresiz olduğunuzu hissettirmese size destek olduğunu gösterse kafi :(

Bne hem iste hem ev isinde calisamayacagim deyin.
Sonra ya biri ye oteki deyip onun secim yapmak zorunda birakin.
Getirdiginiz para tatli gelecegi icin zorlanacaktir.
O zaman ev isini bolusecegiz diyip orogram yapin.
Is bolumu yapin, biriniz yer supururken otekiniz bulasik
Biriniz utu yaparken otekiniz alisveris
yapin.

Selamunaleyküm.... Aynı dertten bende müzdaribtim ama çok şükür aştım bu olayı Nasıl mı ? Şöyle ki evde hiç bir iş yapmadım ne bulaşık ne evi toparlama ne çamaşır hiç birine elimi sürmedim çocuğumla yedik içtik bazen yattık bazen gezdik eşim bu duruma sadece 3 gün dayanabildi ve benimle bir muhabbeti bile esirgeyen kişi oturdu n'oluyor sana bilmediğim birşey mi var ? Sen dayanamazsın böyle pis dağınık eve kesin birşey var söyle konuş paylaş benimle diye sorular sordu sordu durdu. Bende hiç birşey yok. Sen bizi görmezden geliyorsun ya benim sabahtan akşama yattığımı hiç bir iş yapmadığımı düşünüyorsun ya işte bunları görmen için yaptım ne yaptıysam yedim içtim gezdim... Diyince hiç sesini çıkarmadı kalktı evi toparladı çamaşırları makinaya koydu evi süpürgeye çekti sonra bana valla hepsini yaptım sana bi bulaşıklar kaldı dedi gülümseyerek özür diledi fark etmeden böyle davrandım dedi ve o gün bugündür asla lafını etmiyor sen ne yapıyorsun diye .. Bencede sende böyle bi karar vermişsin sakın dönme istikrarlı ol inşAllah Rabb'im anlamasını nasip ederR...

Selamunaleyküm.... Aynı dertten bende müzdaribtim ama çok şükür aştım bu olayı Nasıl mı ? Şöyle ki evde hiç bir iş yapmadım ne bulaşık ne evi toparlama ne çamaşır hiç birine elimi sürmedim çocuğumla yedik içtik bazen yattık bazen gezdik eşim bu duruma sadece 3 gün dayanabildi ve benimle bir muhabbeti bile esirgeyen kişi oturdu n'oluyor sana bilmediğim birşey mi var ? Sen dayanamazsın böyle pis dağınık eve kesin birşey var söyle konuş paylaş benimle diye sorular sordu sordu durdu. Bende hiç birşey yok. Sen bizi görmezden geliyorsun ya benim sabahtan akşama yattığımı hiç bir iş yapmadığımı düşünüyorsun ya işte bunları görmen için yaptım ne yaptıysam yedim içtim gezdim... Diyince hiç sesini çıkarmadı kalktı evi toparladı çamaşırları makinaya koydu evi süpürgeye çekti sonra bana valla hepsini yaptım sana bi bulaşıklar kaldı dedi gülümseyerek özür diledi fark etmeden böyle davrandım dedi ve o gün bugündür asla lafını etmiyor sen ne yapıyorsun diye .. Bencede sende böyle bi karar vermişsin sakın dönme istikrarlı ol inşAllah Rabb'im anlamasını nasip ederR...
Aleykümselam hazansonbahar gerçekten karşımda böle bir örnek olması çok sevindirici oldu peki yemek yaptınız mı onu da merak ediyorum

Bne hem iste hem ev isinde calisamayacagim deyin.
Sonra ya biri ye oteki deyip onun secim yapmak zorunda birakin.
Getirdiginiz para tatli gelecegi icin zorlanacaktir.
O zaman ev isini bolusecegiz diyip orogram yapin.
Is bolumu yapin, biriniz yer supururken otekiniz bulasik
Biriniz utu yaparken otekiniz alisveris
yapin.
onuda denedim de verdiği cevap ne alakası var klasik erkeklerin verebileceği bir cevap artık bu lafı duymaktan bıktım NE ALAKASI VAR POFFF

Aleykümselam hazansonbahar gerçekten karşımda böle bir örnek olması çok sevindirici oldu peki yemek yaptınız mı onu da merak ediyorum

Teşekkür ederim kimse istemez böyle şeyleri ama erkekler işte anlamaları için bir takım şeyleri uygulayarak göstermek en mantıklısı ve en iyi sonuç verici oluyor Tabiki evde yemek yapmadım çocuğum ve benim için bişeyler hazırlıyordum eğer evdeyse oda yiyordu ama yoksa geldiği Zaman hiç yapmıyordum Msj atıyordum yemek yok diye oda dışardan bişeyler alıp geliyordu

ARKADAŞLAR BANA AKIL VERİN BAŞKA NELER YAPABİLİRİM
Eşinizle hakaret dilini aradan kaldırıp sevgi diliyle işe başlayabilirsiniz. Evde temizlik yapmayabilir. Bunu erkek olduğu için değil, temizlik ve iş sevmeyen tembel bir insan olduğu için olabilir. Nitekim bir çok kadında evinde iş yapmaya üşenebiliyor. Size tavsiyem ; haftada yarım gün gelen bir yardımcı alıp, parasınıda eşinize ödetmeniz. Kalan işler sizi o kadar bunaltmaz. Bir de mükemmeliyetçi olmamaya çalışın.

Teşekkür ederim kimse istemez böyle şeyleri ama erkekler işte anlamaları için bir takım şeyleri uygulayarak göstermek en mantıklısı ve en iyi sonuç verici oluyor Tabiki evde yemek yapmadım çocuğum ve benim için bişeyler hazırlıyordum eğer evdeyse oda yiyordu ama yoksa geldiği Zaman hiç yapmıyordum Msj atıyordum yemek yok diye oda dışardan bişeyler alıp geliyordu

Şunuda eklemek isterim eşinizi yine siz daha iyi tanıyorsunuz herkeste aynı sonuç olucak diye bir kaide yoktur onun can alıcı noktası ne ise ona göre uygulamanızı tavsiye ederim benimde şuanda sorunların bitmiş değil her evlilikte olduğu gibi bazen duruluyoruz bazen ayaklanıyoruz misal benim eşim paraya ve arabaya çok önem verir öyleki tatil günlerinde hep araba tamir eder yada garaja bakmaya gider arkadaşlarıyla bende artık pes ettim beni ve çocuğumu da görmesi için şuanda hiç karışmıyorum alışverişe çıkıp ihtiyaçlarımı tek karşılıyorum ve tükenen paradan dolayı yavaş yavaş tepkisini dile getiriyor bakalım sonumuz hayır ilı olur inşAllah (alışverişte asla gereksiz yere israf etmiyorum ama eşim için can alıcı yer )

Şunuda eklemek isterim eşinizi yine siz daha iyi tanıyorsunuz herkeste aynı sonuç olucak diye bir kaide yoktur onun can alıcı noktası ne ise ona göre uygulamanızı tavsiye ederim benimde şuanda sorunların bitmiş değil her evlilikte olduğu gibi bazen duruluyoruz bazen ayaklanıyoruz misal benim eşim paraya ve arabaya çok önem verir öyleki tatil günlerinde hep araba tamir eder yada garaja bakmaya gider arkadaşlarıyla bende artık pes ettim beni ve çocuğumu da görmesi için şuanda hiç karışmıyorum alışverişe çıkıp ihtiyaçlarımı tek karşılıyorum ve tükenen paradan dolayı yavaş yavaş tepkisini dile getiriyor bakalım sonumuz hayır ilı olur inşAllah (alışverişte asla gereksiz yere israf etmiyorum ama eşim için can alıcı yer )
Kesinlikle etkili bir yöntem. Böyle bir koca tanıyorum ve işe yaradı. En azından onu beklerken siz mahrum yaşamamış oluyorsunuz.

inşAllah benimkisinde de işe yarar ufaktan tepkiler alıyorumM ama duymamazlıktan geliyorum ne Zaman. Konuşmaya başlar ilgilendiğini gösterir o Zaman bende tatlı bir dille anlatıp sorunu ortadan kaldırmaya çalışacağım diye düşünüyorum umarım buda etkili olur ☝️

YAAA MÜTİŞSİN YA YAPICAM DEDİM BU HAFTA SONU YAPAMADIM DAYANAMDIM GENE TEMİZLİK ÇAMAŞIR UĞRAŞTIM AMA BU SEFER YAPICAM. DEMEK 3 GÜN BAKALIM BİZİMKİ KAÇ GÜN OLUCAK

Back
X