Oldu denilen bebek

80 li yıllarda Zeynep Kamil hastanesinde nedense çok ölü doğumlar olmuş (sözde ölü doğum)
Dr.lar, hemşireler bebekleri çocuğu olmayan zengin ailelere satıyorlarmış.
Hatta çoğu aileye sözde ölen bebekleri verilmemiş bile. hastane tarafından defnedildiği söylenmiş.
Ben şunu anlayamıyorum. ölü de diri de olsa benim çocuğum arkadaş, nasıl alamam ben çocuğumu.
o zaman ki aileler ne yazık ki çok pasif kalmışlar, töğbe yarabbim benim aklım almıyor.
yıkarım ben o hastaneyi ya.
Bence bu konuya ilk adımı atmışsınız bile. araştırın.
öldü sandığınız kardeşiniz yaşıyor bile olabilir. çok net söylüyorum.

ortada şüphelenmenizi gerektirecek bi durum yok. mezarı bulsanız napcaksınız? açıp dna testi mi? insanların acısını deşmeyin. aileniz değil siz değişiksiniz bence.

Çok şükür gündüz kuşağı programlarını izlemiyorum.
Fakat geçen gün eşimin anneannesinin bir araştırma hastanesinde doğum yaptığını, bebeğin ölü doğduğunu öğrendik.
Kadın bizzat kendi anlattı, doğum yapmış fakat bebeği hiç görmemiş, öldü demişler.
Cenazeyi istemişler, ölü bebeği alıp ne yapacaksın, belediye toplu halde gömüyor sizin bi şey yapmanıza gerek yok demişler.
Anane, cahildik peşine düşmedik, deden ne derse ona tamam derdik diyor.
Rahmetli o da, dediğim dedik bir adamcağızmış.

O nasıl oluyor? Ölüm kağıdı yok mu? Hastanenin arşivinde vardır her şey. Babanız nasıl bilmez? Böyle bi şeyin peşine nasıl düşülmez? Bana pek mümkün gelmedi.
Bende aynısı düşünüyordum. Bir insan nasıl olur da sessizce kabul eder, ölü de doğmuş olsa nasıl peşine düşmez diyordum ama oluyormuş.
Allah etmesin ortalığı ayağa kaldırırım.

Benim annem birinci evliliğinde bir erkek bebek dünyaya getirmiş
Bebek doğduktan 15 gün sonra ölmüş (?)

Annem zaten bebek doğmadan eşinden ayrılmış.
Annem vefat ettiği için gerekli bilgiyi alamadım onu üzmemek için de sağlığında sormadım.

Babam da öldü diye biliyor ona da sorulmuyo ki annemin eski kocası

Ben bunun kaydını nereden bulabilirim?
Bunlar 1981-82 yıllarında falan olmuş olmalı

Nüfustan vukuatlı kayıt örneği almıştım ama bebekle ilgili bir şey yoktu annemin kütüğünün ilk evliliği dolayısıyla değişmesi vardı.

Bilen var mı acaba?

Bebek niye ölsün ki? Abim varsa bulmak istiyorum. Gerçi annem çocuğunu kimseye bırakacak bi kadın değildi, ama belki zorla almış öldü falan demişlerdir. Aklıma bi sürü soru var.

cidden değişiklermiş,
hadi 40 lı 50 li yıllarda okuması yazması olmayanlar, çocuklarının doğum tarihini bilmezmiş de, 80 lerde doğmuş bir çocuğun doğum yılı bile nasıl bilinmez?

bir dönem böyle olaylar çok fazla yaşanmış, kayıt mayıt da yok.. benim bir yakınıma da bebeğin öldü, biz de gömdük aha bu da mezarı demişler şaka gibi.. o da inanmıyor öldüklerine ama elden gelen bir şey yok.. eğer 1 tane böyle olay olabiliyorsa 1000 tane de olabilir kim neyin hesabını soracak bu ülkede..

Anneler hisseder.. Eger iciniz de bir şüphe varsa ve de imkanınız da varsa peşine düşün bence. Ayrıca konuyla ilgili kendini anlatanlar için de söylüyorum müge anlı programa çıkarmasa bile başvuranların kayıtlarını tutuyor, ileride eşleşebilir diye.

Olduysa hiç şaşırmam. Bence size bunu hissettiren de boş bir his değil. Siz araştırın annenizin yerine. Fazla rahatlar bence. Bu konuda en ufak şüphe varsa üstüne gider normal bir insan..

O tarihlerde 80'ler ve 90 başları da dahil olmak üzere çocuk kaçırma değiştirme çok oluyordu. Annem bu yüzden kardeşimi doğurmak için özel hastanede ısrarcı olmuştu.

***Çalışsam da evde olduğum günler Müge Anlı'yı izlerim "doğumumdan emin değilim ama ölümümden eminim" demişti bir defa. Tecrübeli sonuçta kadın.
Neden bu geyik muhabbeti yapılıyor bazı üyelerce anlamam mümkün değil. Bir çok olay onun sayesinde çözüldü. Adaleti hızlandıran bir kapasitesi var ekibinin. Dalga geçmek yerine takdir etmeyi öğrenin.. :KK66:

Tabiki böyle bir şey varsa arşivden çıkarmalarını isteyebilirsiniz. Ki nüfusa bile kayıt edilmiştir nüfusa kayıt edilmeden kimse gömülmez. Vukuatlı nüfus kayıt örneğinde çıkar öyle araştırır bulursunuz bence.
Tam detaylı bilemiyorum.

Hiç bir hastane kolay kolay arşivini gözler önüne sermez. Adli karar gerekir.

Ailenin yaşayan bebeği ile ölen başka bir bebeği değiştirirlerse ölüm kaydı da ona göre işlenir. Yine öldü görünür yani. Ancak aile mezarın açılıp DNA raporu isterse savcılığa intikal etmesi gerekir.
Yani kişinin tek başına yapabileceği bir şey yok.

Konu sahibinin kardeşi de kaçırılmış diyemeyiz ama malesef geçmişte saf, gariban gördükleri aileler bu şekilde çok kandırılmış. Zaman içinde çıkıyor işte ortaya.

86 veya 87 yillarinda annem kilosu yerinde cok guzl kiz cocugu dunyaya getirmis.Dogmus kucagina vermisler fakat bir sure sonra bebek oldu demisler .Annem olusunu gormemis . Dedigine gore babam almis gommusler felan ama Babam akil olarak asiri saf biri yani bir baska bebegide vermis olabilirler. Bebekler zaten birbirine benzerler. O zamanlarda babannem annemin bosanmasini istiyormus. Bazen aklima evlatlik verilmis olma ihtimali gelmiyor degil. Keske olmemis olsa boyle olsa diyorum. Anneme arastir bu konuyu desemde harekete gecmiyor .Ben ne yapabilirim Babama mezarini goster diyorum onunlada iletisime gecemiyorum. Tarihleri tam bilmiyorlar. Cok degisik aileye sahibim
Dava açılıp tam bilmiyorum mumkunse mezardan örnek alınıp dna edilir... değilse arastirirsinz

Benim annem birinci evliliğinde bir erkek bebek dünyaya getirmiş
Bebek doğduktan 15 gün sonra ölmüş (?)

Annem zaten bebek doğmadan eşinden ayrılmış.
Annem vefat ettiği için gerekli bilgiyi alamadım onu üzmemek için de sağlığında sormadım.

Babam da öldü diye biliyor ona da sorulmuyo ki annemin eski kocası

Ben bunun kaydını nereden bulabilirim?
Bunlar 1981-82 yıllarında falan olmuş olmalı

Nüfustan vukuatlı kayıt örneği almıştım ama bebekle ilgili bir şey yoktu annemin kütüğünün ilk evliliği dolayısıyla değişmesi vardı.

Bilen var mı acaba?

Bebek niye ölsün ki? Abim varsa bulmak istiyorum. Gerçi annem çocuğunu kimseye bırakacak bi kadın değildi, ama belki zorla almış öldü falan demişlerdir. Aklıma bi sürü soru var.
Bırakmış olabilir

Bırakmış olabilir

Sanmam, 5 sene yatalak oldu kadın, bi aşamada söylerdi bence. Vicdanlı ve dürüst bir insandı. Çocukları için yaşayan biriydi.
Bütün aile hamileliği biliyor, bebeğin doğduğunu da. Ama herkes öldü diyor.
Bi ben inanmıyorum herhalde :)
Nüfus cüzdanımı değiştirirken nüfus kayıtlarına baktırıcam.

Sanmam, 5 sene yatalak oldu kadın, bi aşamada söylerdi bence. Vicdanlı ve dürüst bir insandı. Çocukları için yaşayan biriydi.
Bütün aile hamileliği biliyor, bebeğin doğduğunu da. Ama herkes öldü diyor.
Bi ben inanmıyorum herhalde :)
Nüfus cüzdanımı değiştirirken nüfus kayıtlarına baktırıcam.
İnşallah güzel haberler alirsin

Back
X