• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öldüren Sis / Thomas Jane

seaBahAR

Nosce Te İpsum
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2007
15.554
36.070
1.123
Öldüren Sis / The Mist

oldurensis1sb8.jpg

Yönetmen : Frank Darabont
Senaryo : Stephen King (Kitap), Frank Darabont
Oyuncular : Thomas Jane, Laurie Holden, Marcia Gay Harden, William Sadler,

Özet :
Kasabaya sanki başka bir dünyadan gelmiş izlenimi veren tuhaf bir sis tabakasının çökmesi üzerine korku ve panik içinde süpermarkete sığınan kasaba halkı arasında David Drayton ve küçük oğlu Billy de vardır.

Koyu ve kalın sis tabakasının içinde esrarengiz bazı yaratıkların pusuya yatmışçasına gizlendiğini ilk fark eden David olmuştur. Bu dünyaya ait olmayan öldürücü, korkutucu yaratıklardır bunlar…:1ninca: Kurtuluş ise marketteki herkesin hep birlikte hareket etmesine bağlıdır. Ancak insan doğası hesaba katılınca hep birlikte hareket edebilmeleri mümkün müdür?

Markete sığınan kasaba halkının korkuya kapılarak paniklemesi üzerine mantık devre dışı kalırken David kendisini en çok neyin korkuttuğunu merak etmeye başlamıştır:
Sisin içinde pusuya yatmış canavarlar mı, yoksa marketin içindeki, daha düne kadar arkadaşı, komşusu bildiği insanların sergilediği tutarsız davranışlar mı?

Filmin sitesi ve fragman için tıklayınız.

Tanıtımdan sonra kısaca kendi yorumumu ekleyeyim..

Frank Darabont, daha önce de yine bir Stephen King kitabı olan “Yeşil Yol” un yönetmenliğini yapmış. Bu filmde de tıpkı Yeşil Yol'da olduğu kadar başarılı..

Film teknik açıdan başarılı.. Eğer Stephen King sevdiğiniz bir yazarsa ve felaket filmleri izlemeyi seviyorsanız kaçırmayın derim.

Sonu.. bu tür filmlerden beklenmeyecek ölçüde derin ve şaşırtıcı…

Bu arada filmin birçok sahnesinde nefesimi tutarak beklediğimi de itiraf edeyim. Ama bunu ciddiye almayın. Çünkü ben korkak biri olarak; korku filmi seyredemem.. Yani korku filmine alışlın birisi için bu film eğlencelik gelir.. Ama benim gibiler için gerilim yönü fazla..

İyi seyirler, bol çekirdekler... yerimseniben

henüz filmi izlemedim ama daha önce kitabını okumuştum sis adıyla...çok etkileyiciydi. genelde stephen king kitaplarının film uyarlamalarını beğeniyorum... izledikten sonra tekrar yorumumu belirteceğim. paylaşım için teşekkürler püsküütüma.s.

Tek mekan icinde gecen senaryolar, daima saglam konu ve diyaloglar iceriri kizlar..nitekim bu Stephen King uyarlamasi da oyle..ozellikle gorunen korku ve gerilim unsuru yaratik imgelemli olsa da,arka hikayede anlatilan insanlarin psikolojik ve ideolojik degisimleri kullanilmis korkutucu oge olarak...yani konunun yuzeysel anlatimindan cok geride duran tehdit edici insan kavrami gerilimi sagliyor..herneyse ben kitabi tercih ederim..filmi izledim cok cok guzel degil..tavsiye edemem.. Stephen Kİng fanatikleri,Kara Kule ile bagdaslastirabilirler..zaten kitabi okuyanlar bilirler ve illa gormek isteyeceklerdir..ama gormemek kayip degil yani..

ÖLDÜREN SİS

Arkadaşlar,

İçinde bulunduğumuz ruh halinin tercümesi için...

Muhteşem bir başyapıt izlemek için...

Dünyada olup bitene başka bir açıdan bakma şansını edinebilmek için...

Ne olur...

"Öldüren Sis" isimli şeyi görme duyunuzla hissetmeye gidiniz !!!

[ben onu film olarak indirgeyemem]

Evde ufak bir televizyonda izlemeyin
Mutlaka seyrin boyutunu büyütün...Mutlaka mutlaka psikolojinizin ön hazırlığını yapın...

ASLA MUHTEŞEM GÖRÜNTÜLER OLMAYACAK YA DA DAHA ÖNCE HİÇ İŞİTMEDİĞİNİZ EFEKTLER DUYMAYACAKSINIZ...

SIRADAN BİR "ŞEY" OLMASINI İSTEMİYORSANIZ

HİSSETMEYE ÇALIŞIN... KALBİNİZİ !!!

Son düzenleme:
Kaç kere korkudan sıçradığımı hatırlamıyorum bile ama bir sahnesinde resmen bastım çığlığı :1rolleyes: Sonuna gelince ; aklımın ucundan geçmedi filmin öyle sonuçlanacağı :sm_confused:
Neticede son zamanlarda izlediğim en iyi filmlerden biriydi , heleki bir korku filmi aşığı olaraktan :içelim:

İzlemeye niyetlenenlere öneriler :smiley-cool:

1. Eğer benim kadar ödlek olup bu tip filmlere yine bayılıyorsanız sakın sinemada izlemeyin , etrafınızdaki insanların iyiliği açısından :roflol:

2. Bilgisayarda izlicekseniz sakın kulaklıkla izlemeyin , inanın çok feci oluyor :roflol:

3. Filme oturmadan yanınıza cips çekirdek falan alın , bu yaştan sonra tırnak kemirdim :roflol:

İzleyeli 4 gün oldu hala gözümün önünde filmdeki sahneler laelaelaelaelae

Kıssadan hisse korku severler için bence muazzam a.s.

Çenem düşmüş pardon :tomato:

Bu filmi kuzum didsim söyledi bende izledim:1no2:

İzlerken pek korkmadım ama filmin sonu çok kötüydü:1no2:

Hep alışmışız iyi sonlara bitişi kötü oldu:çok üzgünüm:

Yani be adam 2 dakika dişini sıksaydın ne olurdu bencillaelaelaelaelae

Daha güzel daha korkutabilen filmlerle görüşmek ümidiyle esen kalıntatlicadiarzu

Beyaz perde korsana hayır diyoruz efemtatlicadiarzu

Ben Stephen King söz konusuysa bulur eder kesin izlerim çıktığı gün filmi beğendim güzeldi.

yahudi kadına ve filmin sonuna delirdimmm.
Stephen amcam bu sonu bizi sinir etmek için yapmış olsa gerek yakınca cep gelecek arkadaşlar onuda kaçırmayın derim sevgiler...

o yahudi kadın ölmeseydi ben kesicektim zaten Kötü Kazen

Evet saçımı başımı yolucaktım öldüren adam yanımızda olsa öperdim ellerinden vallaaaaa ne yaratıklar vardı bu arada ıyyykkk... Yüzyılın Fırtınasını izlediniz mi o da bunun gibiydi ama çoooook güzeldii dip not:)

Yüz yılın fırtınası 1 ve 2 şahane filmdi ya:1shok:

Çok güzeldi bayılmıştım o filme:1shok:

Tabi çocuğunu aldı şeytan eğitmek için sonunda çok kötüydü o da besenağlama

Filmle ilgili gıcık bi' yorum yapmasam olmaz.. Takıldım.. takıldım... aynı yerde kaldım.

1) E be adam elindeki tabancayla zaten 4 kişiyi öldüreceğini biliyorsun. Saydın yani kurşunu. Ha'di sen saymayı bilmiyorsun biz gördük sayarken.. Tamı tamına 4 kurşun vardı.
Bu durumda toplam 5 kişi olduğunuza göre.. ilkokul sıralarına dönersek eğer..
5-4=1
Doğru hatırlıyorsam tabii..
Yani matematiksel ve de fiziksel olarak 4 kurşunla 5 kişiyi öldürmek mümkün değil.

Peki........... o zaman neden karın ağrısı yapıyosun insanda.. Bir an bizi de şaşkınlaştırıyosun.. Öldürmüşsün herkesi (pis katil) sonra da kendini öldürmek için tabancayı çekiyosun. E be anacım kurşun kalmadı ki?

Bu gereksiz hareketin sebebi nedir?

Bitmediiiii.... daha bitmediiiii
2. maddem var kale gibi.. hemen geçiciim

2) Film şirketinin parası mı bitti son sahnede? 1 dakika uzatacak rulonuz yok muydu.. İsteseydiniz verirdik.
Adam pis katil olduktan sonra (e çaresizlikten tabe yazık ona..neyse) kendini de öldüremeyince, ne yapsın.. O kadar kan kokusuyla arabada beklenmez.
İndi arabadan.. Bağırdı.. bağırdı.. Hani diyo ki aklınca sesimi duyun canavarlar gelin ve yiyin beni bitsin bu ızdırap.

hani orhan babanın (ferdi miydi yoksa) durdurun dünyayı inecek var şarkısındaki gibi..

durmuş dünya adam inmiş.. fakat canını almaya gelen yok.
Sonra kafasını yerlere çarpıyo a-aa bi de bakıyo ki sis dağılıyo..

Sonra bi de ne görelim.. E zaten Amerikan askeri epeydir çalışmış.. Her yeri bombalamış. Her yerden dumanlar çıkıyo.. Sonnacuma.. yardıma muhtaç zavallıcıklar aranmış, bulunmuş kamyona tepilmiş..

Soruyorum:

E be anacım.. Bu kadar iş yapılırken, o bombalar atılırken hiç mi ses duymadınız? Yaratık nefes alsa duyuyodunuz hani?
Yani bari adam bayılsaydı, gözünü açsaydı da sonra sis açılsaydı.. 1 dakikaya mal olacaktı hepi topu. Beni de böyle beş saat konuşturmamış olacaktınız. :1closedeyes:

arkadaşlar izlemeyenler kesinlikle izlesin.kitabınıda okumuştum ama film muhteşem olmuş

filmin finali tam bir sürpriz.ağlamaktan gözlerim şişti finalde resmen şok oldum.çok çok güzel bir film

izledğim kötü filmlerden biri.filmin başında film ii izlenimine kapılıosunuz sonra filmi izlerken canınız sıkılıo.benim için o filmi izlemek zaman kaybıydı.filmi de korkutucu bulmadım ayırca.tabii korkmak kişiden kişiye göre değişir.sonu da çok kötü bitiyo.bunun için mi izledim de sıkıldm dio insan.....

bu arada püsküüt film hakkında yaptıgın yorumu çok beğendim.tam isabetli bi yorum:):):):):)

Filmle ilgili gıcık bi' yorum yapmasam olmaz.. Takıldım.. takıldım... aynı yerde kaldım.

1) E be adam elindeki tabancayla zaten 4 kişiyi öldüreceğini biliyorsun. Saydın yani kurşunu. Ha'di sen saymayı bilmiyorsun biz gördük sayarken.. Tamı tamına 4 kurşun vardı.
Bu durumda toplam 5 kişi olduğunuza göre.. ilkokul sıralarına dönersek eğer..
5-4=1
Doğru hatırlıyorsam tabii..
Yani matematiksel ve de fiziksel olarak 4 kurşunla 5 kişiyi öldürmek mümkün değil.

Peki........... o zaman neden karın ağrısı yapıyosun insanda.. Bir an bizi de şaşkınlaştırıyosun.. Öldürmüşsün herkesi (pis katil) sonra da kendini öldürmek için tabancayı çekiyosun. E be anacım kurşun kalmadı ki?

Bu gereksiz hareketin sebebi nedir?
Bitmediiiii.... daha bitmediiiii
2. maddem var kale gibi.. hemen geçiciim

2) Film şirketinin parası mı bitti son sahnede? 1 dakika uzatacak rulonuz yok muydu.. İsteseydiniz verirdik.
Adam pis katil olduktan sonra (e çaresizlikten tabe yazık ona..neyse) kendini de öldüremeyince, ne yapsın.. O kadar kan kokusuyla arabada beklenmez.
İndi arabadan.. Bağırdı.. bağırdı.. Hani diyo ki aklınca sesimi duyun canavarlar gelin ve yiyin beni bitsin bu ızdırap.

hani orhan babanın (ferdi miydi yoksa) durdurun dünyayı inecek var şarkısındaki gibi..

durmuş dünya adam inmiş.. fakat canını almaya gelen yok.
Sonra kafasını yerlere çarpıyo a-aa bi de bakıyo ki sis dağılıyo..

Sonra bi de ne görelim.. E zaten Amerikan askeri epeydir çalışmış.. Her yeri bombalamış. Her yerden dumanlar çıkıyo.. Sonnacuma.. yardıma muhtaç zavallıcıklar aranmış, bulunmuş kamyona tepilmiş..

Soruyorum:

E be anacım.. Bu kadar iş yapılırken, o bombalar atılırken hiç mi ses duymadınız? Yaratık nefes alsa duyuyodunuz hani?
Yani bari adam bayılsaydı, gözünü açsaydı da sonra sis açılsaydı.. 1 dakikaya mal olacaktı hepi topu. Beni de böyle beş saat konuşturmamış olacaktınız. :1closedeyes:
Ben bu fılmı ızleyelı nerden baksan 6 ay oldu tam hatırlayamıycam ama yanıldıgımı sanmıyorum onlar zaten o araca yaratıklardan kacmak ıcın bınmıslerdı gıdebıldıklerı yere kadar gıtmek ıcın yanı kacmak ıcın nıtekım kactılarda ama benzınlerı bıttı ve artık sonun kacınılmaz oldugunu anladılar ve yaratıklara yem olmamak ıcın tabancayla ölmeyı tercıh ettıler ama 4 kursun vardı sılahta yanı zaten bı kısının olmıycegını bılıyolardı ve burda adam kendı nı feda edıo:)yanı(sonucta acı cekerek olcek yaratıklara yem olcak neyse hepsını olduruyo ve kendını dısarı atıo kı yesınler benı ham yapsınlar dıye:) ama o ara ordu gelıo belkı hıc mı fark etmedıler kısmında haklı olabılırsın ama sonucta benzınlerı bıtene kadar kactılar..Bunlar bı yana fılmde benı asıl etkıleyen sahne fark ettınızmı bılmıyorum o kamyonun ıcınde markette cocuklarım evde dıye kendını parcalayan kadın vardı hanı kımsenın yardım etmedıgı beddua edıp cıkmıstı oradakılere ama kadın evlatlarını da almıs onlara sarılmıs gıdıodu kurtarmıs cocuklarını ben bu sahneye bıtmıstım...

sonderece süper
yok böle bi film bn dvd izlediim
allahım yok böle güzel bişey yaa
hele sonuu çok üzüldüm
bi film bni kolay kolay etkisi altına alamaz
böle bitmemeliydi die kaç gün düşündüm

hala izleyemedim ama bugün müsaidim izlemeyi düşünüyorum.

özellikle bahsedilen şu muhteşem sonu görmek istiyorum.

Back
X