Öleceğim artık annem,ben ve takıntı

girlpowerrr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2013
78
19
Bayanlar kaç yıldır annemle problemim var.Takıntılı bir insanım.Anneme karşı hep titizlilik gösterdiğim konular oluyordu.Hala oluyor.Yani onun odama dahi girmesine izin vermiyorum.Eşyalarımı dokundurtmuyorum.Kendime dokundurtmuyorum.Bunu aşamadığımı fark ettim.Düzenli olarak psikiyatristede de gittim.Anti depresan verdi.Ama bir işe yaramadı.Zaten kadının işinin ehli olduğundanda şupheliyim.Ustelik annem biraz hasta sinir ve strese girmemesi gerekiyor.Onu en cok strese sokanda benim.Hatta az önce ettiğimiz çamaşir kavgasından sıyrılıp butaya yazıyorum.Sinirli bir insanım.Çabuk parlarım.Aynende öyle oldu.Ne yapacağım ben? Lutfen birsey soyleyin!!!

Benım annem de çok ofkelidir..annelerimizin genel sorunu fakat ben annemlerle yaşıyorken annem o kadar sınırlı olmasına rağmen ne odama girer ne giysilerime dokunur ne baska seye..hatta günlüğüm düşmüş dokunmamış bile..
herkesın ozelı olmalı ben asla dokunmam der..takdir ederdim ben canım benım.

bence senın odanı sakınman yanlıs değil bu benım fikrim..ama karsısında cok konusma anlamaya calıs her ınsanın farklı huyları vardır annen o senın ..üzme canını

yani çok ilginç. sadece annenizle mi var bu dokundurma problemi? başka bi psikolog bulun.

Bazen başkalarındada titizlik gösterebiliyorum.Ama en çok annemde.Nasıl olacak ne olacak bilmiyorum.Sanki dünyada sadece bende olan bir şey...

ya bu cok normal.ben de dokundurmayı sevmem hele konusurken dürtenler..anneme de fazla dokundurmam ama gerektıgı kosullarda sarılır öperim..süreklı vıcık vıcık olmam babama cekmişim yani dert etmeee..sen sadece ofkelıyse anne bıraz esnek ol..

dünyada sadece sizde yoktur bu sorun buna emin olun. belki bir adı bile vardır. profesyonel destek almanız şart.

Benım annem de çok ofkelidir..annelerimizin genel sorunu fakat ben annemlerle yaşıyorken annem o kadar sınırlı olmasına rağmen ne odama girer ne giysilerime dokunur ne baska seye..hatta günlüğüm düşmüş dokunmamış bile..
herkesın ozelı olmalı ben asla dokunmam der..takdir ederdim ben canım benım.

bence senın odanı sakınman yanlıs değil bu benım fikrim..ama karsısında cok konusma anlamaya calıs her ınsanın farklı huyları vardır annen o senın ..üzme canını
Evet çok haklısın ama inan elimde değil.Beynime dur diyemiyorum.Ben annemden daha çok bağırıyorum.Neyime dokunsa gidip yıkıyorum.Bu hiç normal değil.Sıkıştım kaldım. 7 yıl oldu :KK43:

Annenin sana dokunmasına izin vermemen olmasaydı, odanı sakınman normal derdim ama bu şartlar altında psikolojik bir durum olabilir diye düşünüyorum. Doktora gitsen tekrar iyi olabilir.

Annen sende nasıl bir travma yarattı ki, ne eşyalarına ne sana dokunmasına izin vermiyorsun? Düşündüğünde bulamazsın bunu. Yeniden psikiyatriste gitmen şart lakin bu defaki yaşı biraz geçgince ve tecrübeli olsun.Gerekirse hipnoz yöntemini kullanın.

17 yaşındayim ama ruh yaşım 30

kucuksun daha 7 yıldır dıyorsun 10 yasından berı ne yapıyor kı sana..
dert ettıkce buyur gozunde..
ruh yasın 30 bıle değil su konusmalarından..bıraz esnek ol arkadaslar dogru dıyor destek al..ben de sandım kı sadece dokundurma fobbyın var,odana girilmesine karşısın.. ama sanırım sende daha fazlası...

psikoloğa değil, bir hekime gitmeniz gerekiyor. obsesif kompülsif bozukluk tarifliyorsunuz.

hekiminizden memnun kalmadıysanız da başkasına gidin. ilaç tedavisi gerekebilir. öneri almanız gerekebilir.

Annen sende nasıl bir travma yarattı ki, ne eşyalarına ne sana dokunmasına izin vermiyorsun? Düşündüğünde bulamazsın bunu. Yeniden psikiyatriste gitmen şart lakin bu defaki yaşı biraz geçgince ve tecrübeli olsun.Gerekirse hipnoz yöntemini kullanın.

Bir kere hipnoz yapmaya çalışmıştı.Ama ben o esnada gülmemek için dişimi sıktım.Psiyatristimden gerçekten memnun değilim.Başka birisini bulmam lazımda nerden?? Ailevi problemler bir yana,bu bir yana yani gerçekten bazen aldığım nefes fazla geliyor

psikoloğa değil, bir hekime gitmeniz gerekiyor. obsesif kompülsif bozukluk tarifliyorsunuz.

hekiminizden memnun kalmadıysanız da başkasına gidin. ilaç tedavisi gerekebilir. öneri almanız gerekebilir.
Hekimden kastınız psikiyatrist mi? Bende bunu düşünmüştüm.Antidepresan bile kullandım ama ne fayda :KK43:

X