ölen kişileri çocuklar görebilirmi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

hamis

her işimi kendim yaparım .
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2009
3.553
2.772
698
Tc
merhaba arkadaşlar 23 ağustosta babam vefat etti.Acım halen çok taze canım çok yanıyor babamla hasret gittik çok bağlıydık birbirimize.Oğullarım 3 ve 1,5 yaşlarındalar babam çok çok düşkündü büyük oğluma hiçbişey anlatmadık ama babama gittiğimizde bahçeye gidip çiçeklere su vericez demiştik.Şimdi dede bahçede uyuyor diyor.
Geçen gün parka gittik kuzenim ilgileniyordu gece 1,5 ta uyumadı uyandı uyandı.En son kız kardeşime demiş ben kayıncaktan kayarken dede geliyordu.Acaba böyle bişey olabilirmi bi hocaya sormak istiyorum ama çekiniyorumda Yok öyle bişey olmaz der diye.Bunun gerçek olabilmesini o kadr çok sterim ki içim rahatlayacak belki bi nebze 3-4 hafta ayrıydık deli gibi özlemiştik

Kendinizi toparlayın rica ederim çocukları olumsuz etkilemeye baslamissiniz.

canım başın sağolsun
öyle derler ama ben tamamen bilinç altı olduğunu düşünüyorum.
Maalesef bunu dünyada bilen tek bir canlı olduğunu bile düşünmüyorum biz de yaşayınca göreceğiz.
Ancak gittikleri yerin bizim kavrayabileceğimizden farklı bir boyut olduğunu ve orada bizim gelmemizi beklediklerini düşünmek beni mutlu ediyor.

Başınız sağ olsun, Allah kavuşma gününe kadar sabır versin… Annem de uzun yıllar önce annesini kaybettiğinde bir gece annesinin giysi çekmecesinin açıldığını görüyor, anneannemin geldiğini düşünüyor ve yas tutmayı bırakıyor; bir nebzede olsa ağlamaya son veriyor… Bu olayın üzerine merak edip araştırma yaptım, anladığım kadarıyla da vefat edenleri görmek mümkündür. Bir de link bırakayım sizin için, sonuna kadar okursanız, detaylı aktarılmış. Ölen kimsenin ruhu dünyayla irtibat kurabilir mi; mezarına gelenleri görebilir mi? | Sorularla İslamiyet

Oncelikle allah sabır versin babanizin mekanı cennet olsun.
Oyle bir sey olamaz ama cocuk bu hayal dunyasi genis oyle demistir oyle dusunmek istemistir.
Ya da benzetmistir.

Çok sevdiği için hayal etmiştir öyle sanmıştır yavru
Benim oğlumda dedesine çok düşkündü hatta rüyada göremiyor diye ağlıyordu
ACI hicbirzaman eskisi gibi kalmıyor yoksa insan delirirdi. Rabbim sabrımızı artirsin

Çok takmayın kafaya. Allah rahmet eylesin. Özlediği için öyle gelmiş olabilir. Ayrıca her cuma ölü kişi yakinlarinin evlerinin dolaşır ruhu. Bana dua eden var mı. Kur'an okuyan var mı diye. Bol bol dua edin kuran okuyun. Babanız adına hayır yapın sadaka verin. Benim babam öldüğünde büyük oğlum iki buçuk yaşındaydı. Sordugunda dedenin işi var . Gitmesi gerekti falan dedik. Sonra zamanla unuttu. Resmini görü nce dedesi olduğunu biliyor. Ama gittgini donmeyecegini kabullendi. Ben hiç babamın mezarına götürmedim oğlumu. Çok agirima gidiyor. Sadece iki kere gittim babamın mezarına gidemiyorum. Üç sene oldu vefat edeli. Hayat devam ediyor. Çocuklar ev iş güç hiç bitmiyor. Ama o sizi hiç geçmiyor.

bu linki okumuştum teşekkür ederim.O kadar çok araştırıyorum ki

ben hergün gittim 2-3 gün gidemedik sadece,
gidiyorum konuşuyorum
canımdı beni,m dünyanın en mükemmel babasıydı

Başınız sağ olsun.
Konuya hiç girmeyeyim,girersek çıkamayız.
Bol dua edin bence yeterli...
Allahım mekanını cennet etsin inşallah.

ben hergün gittim 2-3 gün gidemedik sadece,
gidiyorum konuşuyorum
canımdı beni,m dünyanın en mükemmel babasıydı

canım benim ben de yakın zamanda babamı kaybettim
çok iyi anlıyorum seni
bir kaç gün sonra tam bir sene olacak
hem de çocuğum hiç tanıyamadan kaybettim, 42 günlüktü bebeğim ve tek torunuydu babamın
en azından seninki torununu görmüş, sevmiş öyle düşün.
Ben de diyorum ki benim evlendiğimi gördü en azından torununu gördü.
Bol dua et, konuş. İnancın, gönlün ne istiyorsa onu yap.

Benzetmis olabilir, bende bazen disarda kafam karisik dolasirken mesela bir sey almak icin ciktigimda bir anda karsimda gordugum insani vefat eden birine benzetebiliyorum sanki oymus gibi olur, sonradan hatirliyorum.
Muhtemeln cocugunuz birini dedesine benzetmistir

Bende babamı 2 ay önce kaybettim.
Acınızı derinden hissediyorum. Yaşayan bilir. Çok zor.
Ölüm bir son değil elbet kavuşacağız diye teselli ediyorum kendimi.
Bu arada babamla büyümedim bile doğru düzgün.
Bize pek babalık da yapmadı hep uzaktı ama yine de çok severdim düşkündüm .
Yaktı kavurdu acısı içimi.
Vefat ettiğini söyledikleri anı hatırladıkça hala kafayı yiyecek gibi oluyorum.
Aniden öldü kalp krizi geçirdi.
O anı düşünmemeye hatırlamamaya çalışıyorum çünkü tam alışıyorum derken o anı hatırlamak tekrar tekrar o anki acıyı yaşamak gibi oluyor.
Allah sabır versin size de.
Mekanları cennet olsun inşallah.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…