ne biçim sözler bunlar inanamadım..çocuklar babasız kaldı..çok acımasızca!
Pardon canım bir an beni eleştiriyorsun sandım çok pardon bu sıralar çok duygusalım da.Yazdıklarımı anlamamışsınız ben çocuklar babasız kalsın mı dedim. Adam çocuklarının nafakasını kazanmak için zor şartları kabul edip çalışıyorlar ama bu durumu suiistimal eden işverenler hakkında konuştum. Bu durum hepimizin ortak acısı siz de polemik derdindesiniz.
Pardon canım bir an beni eleştiriyorsun sandım çok pardon bu sıralar çok duygusalım da.
Ayyy hic sorma. Burada dindar bir universitede okudum. En az bir somestr herhangi bir din dersine girmek mecburi idi. Din hocasi bir seferinde liseden sonra 11 yil ilahiyat universitesinde doktorasini filan yapana kadar okudugunu soylemisti ve benim gozler booleHep merak ettiğim şey. İlahiyat fakültesi diye bir şey neden var???
Adamlarda insan cani kiymetli de ondan.. Isci guvenligi konusunda cok buyuk denetim ve yaptirim var, isyerini kapatirlar standartlara uymazsan.Bunca ölüm nedense bizim gibi ülkelerde oluyor.
Neden bir Almanya isviçre ya da İngiltere'de değil de bizde?
Demek onlar şehit ilan etmeyi bilmiyor, ecnebîler ya ondan olsa gerenkAdamlarda insan cani kiymetli de ondan.. Isci guvenligi konusunda cok buyuk denetim ve yaptirim var, isyerini kapatirlar standartlara uymazsan.
VAlla aynen ben de yurtdisindayim ve orada Turkiyedeki gibi medya sansuru yok. adamlar yazip ciziyorlar, isyerindekiler de onumde interneti acip gosteriyorlar. Yerin dibine giriyorum. Ucuncu dunya ulkesi olduk.Kardeşim Yurtdışına bağlı bir firmada Çalışıyor.
Geçen sene bu katliam olduğunda, çalıştığı İtalyan Açıklamaları dinleyip kardeşime; ' hayatımda bu kadar Saçma bir açıklama dinlememiştim. Halkınız bu duruma nasıl bu kadar susabiliyor? Bizde olsa istifa etmeye mecbur kalırdı.' Demiş.
Bizde ise fıtrat, yok efendim şehit gibi sözlerle ayar veriliyor.
Hem, Şehit Savaşta ölenlere denmiyor muydu sahi?
Yazdıklarımı anlamamışsınız ben çocuklar babasız kalsın mı dedim. Adam çocuklarının nafakasını kazanmak için zor şartları kabul edip çalışıyorlar ama bu durumu suiistimal eden işverenler hakkında konuştum. Bu durum hepimizin ortak acısı siz de polemik derdindesiniz.
Ee tabi ki işveren babasının hayrına işveren olmuyor ilk amaç para çalışanlar mı hayrına çalışıyor herkes şey karşılıklı inşallah bizim ülkemizde kısa zamanda istenilen medeniyete ulaşır maddi ve manevi olarak önemli olan çözüm üretmek çeneyi herkes yapar. Benim çalıştığım işyerinde her türlü güvenlik vardı standartların üstünde bir çalışma ortamı var gibi görünüyordu. İtfaiyesi, doktoru, hemşiresi, sağlık memuru, yemekleri, ücreti vs vs ama öyle psikolojik baskı yapıyorlardı ki anlatamam o kadar yüksek randıman bekliyorlardı ki işi bırakana kadar wc gidemiyorduk onbeş yıl geçti hala rüyalarıma giriyor sahibi de tanınmış ünlü bir iş adamı. Yani her bakımdan düzgün işçi ve işverenlerin olması dileğiyle.Daha önceki mesajinda zengin isverenleri sevdiginizden bahs etmistiniz. Sana birsey söyleyim mi, hiçbir isveren babasinin hayri için, huzur için isveren olmuyor. Her isverenin ilk gayesi para kazanmaktir, ve çook para kazanmaktir. Bir isveren ancak yasalardan dolayi isçilere hak verir. Hiçbir isveren, isçilerin haklarini korumak adina istiyerek 1 kurusunu harcamaz.
Sonuçta zengin olmak iyilik yapmak ile olunmuyor, heleki Türkiyede.
Sorun yani isverenlerde degil. Sorun devlette. Devet ilk basta halkin refahin, haklarini düsünmek ve korumak zorunda. Yani en basit aradan 1 yil geçmis ve halen yasam odalarin mecburiyeti yok. Ki Soma'daki ölenlerin çogu o yasam odalar ile hayatta kalacaklardi! Devlet kendi halkini önemsemiyorsa, isveren niye önemsesin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?