olgun olmak hep kazandırır mı

meltem88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2012
1.224
3
46
Ankara
merhaba kızlar bir konuda fikir alışverişi yapalım istiyorum
ben bu durumu iki insanda farkettim biri babam biri sevgilim..mesela haklı olduğum bir konuda tartıştık ben o tartışmada fazla ses çıkarmazsam küsersem suskun kalırsam onlar bana olumlu dönüş yaptılar
ancak kavga edip durmadan çatıştıysam haklıda olsam hep haksız duruma düştüm
burdan çıkan sonuç bu insanlara susarak cevap vermek..kavgalar durulunca derdimi kibarca anlatmak...
ancak bir tartışma sırasında neden kendimi dizginleyen ben oluyorum haklı olduğum halde dememekte elde değil
sizce insanlara hep olgun yaklaşmak hep susan olmak en azından tartışmayı bitirmek ezildiğimizi mi gösterir olgunluğumuzu mu..karşımızdaki insan korktuğumuzdan sustuğumuzun msjnı mı alır? yoksa kırıldığımız mesajını mı... kafama takıldıda :ssz:

insan çok sinirli olduğunda kendini yeterince ifade edemiyor yada yanlış ifade ediyor
o yüzden tartışma esnasında susarak sakinleşmeyi beklemek daha sonra kafayı toparlayıp o konuda konuşmak daha iyi gibi geliyor bana
bu da eziklik değildir bence

Belli bir yere kadar susarsınız susmak her zaman iyidir tabii
ama o kişi sizi kışkırtır ,hakaret eder,çileden çıkarırsa ....

eskiden eziklik olarak algılardım şimdiyse olgunluk olarak bakıyorum...

biri bi laf söyledi aman altta kalmayım bende söyleyimle olmuyor gerçekten.

ama tabii karşındakinin de bu olgunluğu anlayabilmesi mesele.

eskiden eziklik olarak algılardım şimdiyse olgunluk olarak bakıyorum...

biri bi laf söyledi aman altta kalmayım bende söyleyimle olmuyor gerçekten.

ama tabii karşındakinin de bu olgunluğu anlayabilmesi mesele.

kesinlikle :46:
ama şunu farkettim bunu babam ve sevglim hep anlıyorlar

Bazı durumlarda susmak gerekir ama bazı durumlardada susmak ezikliktir bence kendini savunmasınıda biliceksin.

Olgunluktur bence her türlü.Kendini sakince anlatabilmeli insan gerektiğinde.Çok daha etkili de olur diye düşünüyorum.Hakaret işin içine girerse de o zaman susacaksın tümden.Muhattap bile almayacaksın.

ben bu durumu iki insanda farkettim biri babam biri sevgilim..mesela haklı olduğum bir konuda tartıştık ben o tartışmada fazla ses çıkarmazsam küsersem suskun kalırsam onlar bana olumlu dönüş yaptılar
burdan çıkan sonuç bu insanlara susarak cevap vermek..kavgalar durulunca derdimi kibarca anlatmak...
ancak bir tartışma sırasında neden kendimi dizginleyen ben oluyorum haklı olduğum halde dememekte elde değil
sizce insanlara hep olgun yaklaşmak hep susan olmak en azından tartışmayı bitirmek ezildiğimizi mi gösterir olgunluğumuzu mu..karşımızdaki insan korktuğumuzdan sustuğumuzun msjnı mı alır? yoksa kırıldığımız mesajını mı... kafama takıldıda :ssz:

çok göreceli kimin ne mesaj alacağı insanına göre değişir,
başlığa cevap vermek gerekirse, yok her zaman olgun insan kazanmaz bazen cinnet geçirmek gerekir, mümkünse kimseyi öldürmeden ama
:27::27::1::1:

bazı durumlarda tartışman gerek bazı durumlardaysa kişi anlamıyorsa susmak gerek çünkü insan sustuğunda düşünür karşılıklı olarak kavgayı ve tartışmayı baştan düşündüğnde mutlaka hatalı olduğu bir yeri görür ve sana geri dönüş yapar ama hiç tartışmadan herşeyde susarsan onunda suyu çıkar nasıl olsa susuyo diye bunu dengelemek lazım .

Back
X