Olgun olmak?

simsiyah33

Mademoiselle
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2008
38
0
86
Tokat
Bu aralar hep bunu düşünüyorum bayanlar.. çok sevdiğim bir dostumdan haksız yere ağır sözler işittim kırgınım.. sonra pişman olup konuşmak istedi fakat reddettim,yüzünü görmek istemiyorum.hani kin tutmak değil de aptal gibi hissettim kendimi o kadar fedakarlık,hoşgörü.. Sonra??benneyaptımki

ve delirdiğim şey de şu sanki bu sözleri o söylememiş gibi bir umursamazlık,vurdumduymazlık.. olgunlukla karşılayıp hesaba almadım ama aynı ortamlarda bulunuyoruz.. şimdi gelin de bu durumu olgunlukla karşılayı:çok üzgünüm:n..benneyaptımki

size sorum şu aslındaboshayallersmile..fikirlerinize tecrübelerinize ve arkadaşçıl yaklaşımınıza güvenerek soruyorum;

*Olgunluk nedir?

*Olgun insan nasıldır?nasıl davranır?

*Bu tip umursamaz ve düşüncesiz insanlara nasıl davranılmalı?..

şimdiden teşekkür ederim hanımlar benneyaptımki:çok üzgünüm:

Son düzenleme:
Olgun insan, kendi kendisiyle barışık, kendisini bilen, sınırlarını, gücünü, zaafını, meziyetlerini bilen, hep kendi olmaya çalışıp bir başkası olmak için çırpınmayan, taklitçi değil özgün olan insandır. Düşüncesi inancıyla, inancı eylemiyle, eylemi düşüncesiyle çatışmaz.Nerde nasıl davranacağını ölçer,biçer.İhtiraslarına kapılmaz.

yazdıkların için teşekkür ederim canım.bilgilenmeme yardımcı oldu ve haklısın da ama bu tip insanlara karşı nasıl davranacağımı hala çözemedim.yani hani bazen gerçekten nefret ediyorummirmirmirmir

bende hemen hemen benzer seyleri yasadım hazmedmedgm durumlarla karsılastm ve haksızlıga da ugradım canım . oLgunLuk senin oLayLara yaklasmanLa iLgiLi . insanlara tahammul edememek oLgun oLmadıgmz anLamına gelmez.OlgunLuk karekterLede aLakaLıdır. oLgun oLmak icin birazda umursamamak o kisi yokmus gbi davranmak gerekr. soz gumusse sukut altndır kuraLını uygulamak gerekir. ben geneLLikLe cocuksu tavırLar gordugum zaman 'oLgun oL biraz ' falan derim mesela bunun gbi yani..

''Olgunlaşmak kalbin daha hassas, kanın daha sıcak, zekânın daha işlek, ruhun daha huzurlu olması demek'' (CemiL MERİC)

Son düzenleme:
hımm.. çok güzel sözmüş canım farklı ve sağlam bakış açısı gerçekten.. aslında belki de bu tip insanlara hazmedememek benim zayıf yanım olabilirCADIARZU
elimden geldiğince görmemezlikten geliyor ve susuyorum belki de karşıdaki bunu anlıyor utanıyor ya da hiç umursamıyor.. çevreni oluştururken olgun kişiliği sağlam insanlarla muhattab olmak gerekmiş bunu anladım hani derler ya CAHİL DOSTUN OLACAĞINA AKILLI DÜŞMANIN OLSUN DİYE, ben biraz çevirip KİŞİLİKSİZ,OLGUN OLMAYAN DOSTUN OLACAĞINA OLGUN KİŞİLİKLİ DÜŞMANIN OLSUN..:delphin:

olgun insan deyince nedense bulundugu ortamda suspus oturan üzeirne laf gelince konuşan ağırbaşlı insanlar için tanımlanır ama ben buna katılmıyorum
ne düşünüyorsa hangi değer yargılarını taşıyorsa bulunduğu her ortamda bunu yansıtan kişilerdir
başkalrını memnun etmek için kendinden taviz vermeyen düşündüğü gibi yaşayan

Back
X