Olgunluk Sınırları ve benciller

Terazikizi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2014
397
216
Merhaba hanımlar, ya ben çevremdeki bencil insanlardan sıkılıyorum mesafe de koydum; ama yakın bir arkadaşım vardı ben konduramıyordum bencil olduğuna ama aşırı derecede öyle. Kız ne zaman kendi problemi olsa arar, mesaj atar, bende açıkça söyledim artık atma kendi problemin olduğunda şeklinde. Benim ne zaman zorda olduğum vakitlerde ise hiç umrunda olmaz. Ben çok Olgun davrandıkça o yüz buldu, ama şimdi kestim iletişimi. Bu tipte çok kişi var, sizler nasıl hemen anlıyor veya sınır çiziyorsunuz?

Merhaba hanımlar, ya ben çevremdeki bencil insanlardan sıkılıyorum mesafe de koydum; ama yakın bir arkadaşım vardı ben konduramıyordum bencil olduğuna ama aşırı derecede öyle. Kız ne zaman kendi problemi olsa arar, mesaj atar, bende açıkça söyledim artık atma kendi problemin olduğunda şeklinde. Benim ne zaman zorda olduğum vakitlerde ise hiç umrunda olmaz. Ben çok Olgun davrandıkça o yüz buldu, ama şimdi kestim iletişimi. Bu tipte çok kişi var, sizler nasıl hemen anlıyor veya sınır çiziyorsunuz?

anlattığın olaylar anlaşılmayacak gibi değil ki baksa işi düştüğünde

arıyormuş senin zor günlerinde sırtını dönüyormuş

iyi gün dostu yani gerçek dost böyle davranmaz.

Onu en yakın arkadaş olarak kabul etmek yerine onu öyle kabul edip sadece "ihtiyacı oldugunda arkadas" olarak görürdüm.
Bende bir ihtiyacım oldugunda yazar veya hic yazmazdım
Bana yük gelmezdi.Ama tabi dertlerinde en yakın arkadasıma yaptıgım yardımlar kadar yararım dokunmazdı

surekli kendini anlatip beni dinlemeyene cevap vermiyorum bi muddet sonra.. yada anlattiklaryla ilgilenmiyorum; ciddi bi yardima ihtiyaci yoksa..

Artık en son konuşmamızda belirttim, bilmiyorum artık arkadaşlıklar mı genelde bencillik üzerine ya da arkadaşlık mı kalmadı çözemiyorum,

Vardı benim öyle bir arkadaşım. Bir süre sonra çıkarları için yanımda olduğunu düşünmeye başlamıştım ama kimse onunla arkadaşlık etmek istemiyordu yinede yalnız bırakmadım. Sonra ortamlarımız değişti yeni bir arkadaş edindi selamı sabahı kesti işime de geldi çünkü kırmak istemiyordum. Sonra o arkadaşıyla bir etkinlikte tanıştım onuda baya sömürmüş ve erkek arkadaş edinince arkadaşlığını kesmiş kız baya dertliydi o konuda. Böyle böyle ne kadar yer edinir sayılır toplumda bilemiyorum. Mesafe koymalısın ve seni kullandığını düşündüğün konularda katı olmalısın k, o yönden yıpratamasın.

Vardı benim öyle bir arkadaşım. Bir süre sonra çıkarları için yanımda olduğunu düşünmeye başlamıştım ama kimse onunla arkadaşlık etmek istemiyordu yinede yalnız bırakmadım. Sonra ortamlarımız değişti yeni bir arkadaş edindi selamı sabahı kesti işime de geldi çünkü kırmak istemiyordum. Sonra o arkadaşıyla bir etkinlikte tanıştım onuda baya sömürmüş ve erkek arkadaş edinince arkadaşlığını kesmiş kız baya dertliydi o konuda. Böyle böyle ne kadar yer edinir sayılır toplumda bilemiyorum. Mesafe koymalısın ve seni kullandığını düşündüğün konularda katı olmalısın k, o yönden yıpratamasın.
Sanırım uysal ve saf bir tipim var, ondan kızlar arkadaşlıkta hırpalıyor, ben ne kadar verici olursam o kadar yıpranıyorum, doğru söylüyorsunuz.

Sanırım uysal ve saf bir tipim var, ondan kızlar arkadaşlıkta hırpalıyor, ben ne kadar verici olursam o kadar yıpranıyorum, doğru söylüyorsunuz.

Mesela benimde yakın arkadaşlarım vardır, iletişimi kestiğim veya devam ettirdiğim. Ama zamanla kendimi törpüledim. Bende kırmak istemem iyi niyetli yaklaşırım ama tüm arkadaşlarım sınırı bilir ve bazı şeylere hayır demeyi bilmelisin yoksa yıpranan sen oluyorsun. Ve şöyle bir gerçek var ki, hep herşeye tamam deyip bir kere hayır dediğin zaman senden kötüsü olmuyor. O yüzden hayır demekten çekinme canım ve kendini böyle şeyler için yıpratma, sevgiler.

X