Olmadi diye üzülmedim hayirlisi bu dedim ama.....

Zxuxmmin

RABBIMIN EMANETISINIZ
Kayıtlı Üye
16 Mart 2007
1.918
9
116
- Yurtdışı
bu benim ikinci tüp denemedi...2009 Rabbim nasip etti kizim bana tutunmustu....ilk denememde ve esimi cok mutlu etmistim....artik kendime öz güvenim tekrar gelmisti...esime bende bi evlat verebildim baska kadinlardan eksigim yok dedim...
esim icin sevdigim adam icin o istedigi icin bi kardes olsun dedik 14 aylik kizim. denedik olmadi...nasil söylicem dedim cünkü onu mutlu edebilmek icin bu yola girdim...esim sok oldu ben gidiyorum dedi...tabiki agladim ama olmadi diye degil bu tavir icin....kendimi hatali bi mal gibi hissettim...kizima sarildim sükr ettim...sonra telefon actim yanliz kalmak istiyormus...Canini SIKMa dedi bana, tabi insan üzülür herkesin yüregi var..
sükr edelim dedim bak kizimiz oldu neden olmasin dedim ben evimin mutlulugu icin 1 defa degil 20 defa yaparim tüp bebek dedim borclanmadik baska kimseler gibi bi aylik maasin dedim hayirlisymis bu dedim...
esim bu sondu dedi daha ben onun stressine giremem dedi...

dedigim gibi olmadi diye üzülmedim ama bu da canimi yakti demekki dedim kizim olmasaymis benim daha denememe sans vermicekmis....kizima sarildim...gercekten cok sükr ettim hayirlisi buymus dedim
ama benim esime olan degerim neydi hemen böyle pesmi edecekti birakip gidermiydi...

senelerdir ugrasanlar esler birbirlerine nasil sadik dedim...neden pes etmeden devam ediyorlar dedim...sevdikleri icin öyle degilmi

beni kim anlar burdakiler anlar...evlat icin ugrasanlar yasim 25 ama gercekten cok sey gördüm.....

bu benim ikinci tüp denemedi...2009 Rabbim nasip etti kizim bana tutunmustu....ilk denememde ve esimi cok mutlu etmistim....artik kendime öz güvenim tekrar gelmisti...esime bende bi evlat verebildim baska kadinlardan eksigim yok dedim...
esim icin sevdigim adam icin o istedigi icin bi kardes olsun dedik 14 aylik kizim. denedik olmadi...nasil söylicem dedim cünkü onu mutlu edebilmek icin bu yola girdim...esim sok oldu ben gidiyorum dedi...tabiki agladim ama olmadi diye degil bu tavir icin....kendimi hatali bi mal gibi hissettim...kizima sarildim sükr ettim...sonra telefon actim yanliz kalmak istiyormus...Canini SIKMa dedi bana, tabi insan üzülür herkesin yüregi var..
sükr edelim dedim bak kizimiz oldu neden olmasin dedim ben evimin mutlulugu icin 1 defa degil 20 defa yaparim tüp bebek dedim borclanmadik baska kimseler gibi bi aylik maasin dedim hayirlisymis bu dedim...
esim bu sondu dedi daha ben onun stressine giremem dedi...

dedigim gibi olmadi diye üzülmedim ama bu da canimi yakti demekki dedim kizim olmasaymis benim daha denememe sans vermicekmis....kizima sarildim...gercekten cok sükr ettim hayirlisi buymus dedim
ama benim esime olan degerim neydi hemen böyle pesmi edecekti birakip gidermiydi...

senelerdir ugrasanlar esler birbirlerine nasil sadik dedim...neden pes etmeden devam ediyorlar dedim...sevdikleri icin öyle degilmi

beni kim anlar burdakiler anlar...evlat icin ugrasanlar yasim 25 ama gercekten cok sey gördüm.....

Esinle karsilasmak isterdim ona esimle birlikte yasadigim 4 yillik süreci anlatmak isterdim yatsin kalksin baballik duygusunu yüce rabbim ona yasatigi icin dua etsin...
Biz 4 yildir ugrasiyoruz 3 asilama iki de negatif tüp bebek esimin destegi olmasaydi herseferinde yeniden deneme gücüm olurmuydu bilmem.
Herseferinde benden cok o üzüldü ama bigünden bigüne birakalim yeter artik demedi tam aksine ben yoruldum dedim esime hatta ayrilalim istiyorsan sana bir bebek dahi veremiyorum dedim sacmalama dedi esim biz bebek icinmi evlendik dedi birbirimiz icin evlenmedikmi...Hastalikta saglikta her ne olursa olsun birlikte olmak icin atmadikmi imzayi o deftere...Ama yilmadik bak 3. tüp bebek denemesini yasayacagim bir hafta sonra. Sunuda belirteyim bende 25 yasindayim her transferimi birer birer yazsam sayfalara sigmaz durumumuzu bilmeyen aile fertleri igneleyici sözler onun bunun lafida eklenince dahada zorlasti bu durum en azindan sizin saglikli bir evladiniz var yaslaninca bir bardak su verecek kiziniz var yatip kalkip dua edin esinede okut bu yazdiklarimi seni bos yere üzmesin ona saglikli bir evlat vermissin ona babalik duygusunu yasatmissin dilerim rabbimde sizin icin hayirlisiysa ikinci evladinizada kavustursun...
Saglicakla kal...

yazdıklarının bana yanlış gelen tarafı var o da şu : ilk denemende kızın olmuş ve eşini çok mutlu etmişsin, eşin istediği için kardeş olsun istemişsin. üzüntün bebeğin tutmadığı için değilde sadece eşin için...... ya senin anne olma isteğin, anne olma mutluluğun, anne olma sevincin, anne olma beklentin... onlar nerde ????? üstelik kendimi mal gibi hissettim diyorsun, senin kendine özsaygın, özdeğerin, kendin için anne olma isteğin olmazsa, sen kendini baştan ikinci plana atarsan oda sana gayet rahat bu muameleyi yapar .... hiç kusura bakma ben şimdi sana teselli sözleri söyleyip eşine verip veriştiremem alınma gücenme.

bazısı ilk denemede kucağına alıyor, bazısı 10. denemede kucağına alıyor, eşlere tüp bebekteki şans ve şanssızlık süreçlerini anlatmakta biraz bizlere düşüyor, bunu anladıkları zaman konuya bakış açıları da ona göre oluyor. 9 yıldır bu mücadelenin içindeyken bir evlat sahibi olmayı ikimiz için istedim İSTEDİK. her karşımıza çıkan zorlukta yılmadık, birbirimize güç verdik, umut verdik. olmazsa da herşeyin sonu değil diyecek kadar yürekli olduk. ilk bebeğimizi kaybettiğimizde birbirimize daha sıkı sarıldık. merak ediyorsan söyliyeyim sorun bende, eşimin hiç sorunu yok. ama biz bu yola çıkarken bu birimizin değil ikimizinde mücadelesiydi, baştan bunu ikimizde kabul ettik. bebeğim olursa bu yalnız eşim için değil İKİMİZ için olacak ve her şekilde İKİMİZ mutlu olucaz.. kendini ve duygularını önemsemeyi tavsiye ediyorum. sadece koca merkezli olursan daha çok üzülürsün .

öyle bir adam için ve sen değil onun isteği ile bir bebek yapmaya kalkışmak bence çook saçma.Allah size bir evlat vermiş daha ne istiyorsunuzki.onu bulamayanlar var.hem de tedavi sırasında yıpranan kesinlikle erkek değil bi dünya hormon iğnesini biz oluyoruz.benim eşim azosperm oda ameliyat oldu sperm bulundu çok şükür ilk denememizde tuttu.ama tutmasaydıda yalnız kalmak istemiycek birbirimize sarılıp devam edicektik.şimdi ben diyorumki eşime bu bir doğsun belki ikincide olur ha falan diye takılıyorum eşimde o kadar sıkıntıyı sen yaşıyorsun bir tane oldu çok şükür diyo.önce sen kendine saygı duy canım sonra eşin sana duysun.hiç evladınız olmasaydı boşanacakmıydı senden.üstüne geldiğimizi düşünce canım burda her çeşit insan var hepimiz birbirimize destek olmaya çalışıyoruz.ama sana olabileceğimiz destek bu alkına başına al kendi değerinin farkına var.kendini aşağılama.kızın da böyle güçsüz bir annesi olmasını istemez eminim.

Daha 25 yaşında gencecik kadınsın hayatını senle geçirmek istemiyosa bu adam çocuk bahane olur
sanki ilki kendiliğinden mi olduki ikincisi tutmayınca bırakıp gidiyor
biz kadınlar aslında ne yaparsak kendimize yapıyoruz kendi kıymetimizi bilmiyoruz
seni sorunlu olduğun için bırakmamış bu adam bence öle olsa çocuğunuz var nihayetinde ...
Bütün tedavi sürecini yaşamayı göze alan sensin onun işi 5 dakkada bitecek
sen buna 5 tane erkek te doğursan nafile gidesi varmış bunu bulmuş
sonuçta parasıda var koymaz diyosun tedavi
kendini eksik hissetmen için bi sebep yok aynı şey onda olsa kocanı eksik mi görecektin sen
bende tüplerim tıkalı olduğu için tedavi oldum eşim hiç çocuğumuz olmasa nolacak diye destek oldu hep
benim olmasa bırakıp gidermiydin dedi
seni hakkedecek adama yap çocuğu

öğüt verici hıcbır sey yazmak ıstemıyorum senden rıcam esın bırazdan yazacaklarımı okusun;
8 yıldır hemen hemen her ay bebek sahıbı olmak ıcın ugrastık.1 tup 5 asılama negatıf.4 kez kendılıgınden gebe kaldım dordunu de dusukle kaybettık sadece bır kez kalp atıslarını duyabıldım.3 kez hıstereskopı oldum 6 kez rahım fılmı cekıldım .ne acılara katlandım.yasım 32 ve her gun gıderek azalan bır yumurta rezervım var ve daha da bıtmedı yıllarca sıkıntı cektık .her kontrolumuzun ardından baska bır sıkıntı cıkıyor ve bu nedenle dusuklerın oldugunu sanıyorduk kı aslında saglıklı gıbı gorunen spermler ıncelendıgınde bızım o kaybettıgımız bebeklerımızın ya da yıllarca bebegımız olmamasının nedenını bulduk.olsaydı ya da yaşasalardı özürlü bir bebege anne baba olacaktık.hıcbır sey gorundugu gıbı degıldır!
"Sizin hayır bildiğinizde şer şer bildiğinizde hayır vardır" buyrulmuş.bir de o bakımdan baksın eşin. tabi söylemesi kolay diyebilirsin evet gercekten soylemesı yasamasından daha kolay hıcbır sey yasamadıgınız ıcın yasayanları da anlamaya gayret etsın eşin.
bu yazdıklarımdan sonra ben eşinin yerinde olsam KALKAR GİDER NEYLE MEŞGUL OLUYORSA OLSUN KARIMI BİR YANIMA KIZIMI BİR YANIMA ALIR VE BU MUBAREK GUNDE ALLAHA BINLERCE TESEKKÜR EDERDİM Kİ BENİM KARIM ŞU AN OKUDUĞUM SATIRLARI YAZAN KADIN DEĞİL VE ÇOCUĞUM BANA ''BABA'' DİYEBİLİYOR!!!
DÜNYADA SAĞLIKTAN BAŞKA BİR ZENGİNLİK YOK.BELKİ DE BEN HİÇBİR ZAMAN SAĞLIKLI BİR BEBEĞE ANNELİK EDEMEYECEĞİM VE HER DAİM YANIMDA OLAN CANIM EŞİM HİÇ BİR ZAMAN ''BABA''SÖZCÜĞÜNÜ DUYAMAYACAK!!!KİMBİLİR!!AMA BİZ BİZE YETERİZ...

VE AYRICA BELKİ DE NEGATİF BİR DENEMEDEN DOLAYI YAPTIKLARINLA SINANMIŞTIN ENİŞTE!!SENCE KAZANDIN MI???????

Son düzenleme:
canııım çok üzüldüm ne diyeceğimi bilemedim tutmayışına ayrı üzüldüm eşinin yaptığına ayrı üzüldüm....tutmayışı için bişi yapamayız allahım nasıl uygun görürüse boynumuz kıldan ince...eşinin yaptığı ise çok saçma yani üzülmüş şok yaşamış strese de girmiş olabilir hepimiz giriyoruz ama bu seni bırakıp gitmesi için bi neden olamaz...çok saçma ne diyceğimi bilemiyorum ya.......

Back
X