Olmak yada olmamak ,işte bütün mesele bu! Karar veremiyorum .

Mutlulukgunlugu

Bir mavilik aldı her yerimizi
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2017
333
404
53
Merhaba. Rahatsızlığım polipler nedeniyle nefes alamamak , septum deviasyonu,ve burnumun yandan görüntüsü . Geceleri yastığım yüksek olmadan uyuyamıyorum .hele ufak bi soğuk algınlığında bile ağzımdan nefes almak o kadar yorucuki.2 yıl önce kbb doktoru gel ameliyatını yapalım rahat edersin demişti ama ben ameliyat korkusundan gitmedim .buradaki yorumlardan da güç alarak 2 yıl önce gittiğim kbb doktorumu buldum ve 15 gün önce muayene oldum . Eğrilik ve tıkanıklık görünüyor ama alerjiden dolayı mı kalıcı mı tam olarak anlayabilmem için şu alerji ilacı ve burun spreyini kullan 15 gün sonra yeniden gel bakacağım dedi.gittim yeniden baktı. Eğrilik için ameliyat edebilirim ama Tıkanıklık durumu hala Geçmemiş ama istersen 15 gün daha spreyi kullan . Gel yeniden bakayım .Eğer geçmezse iki sorunu da ameliyat ederim . Ancak eğrilik düzelse de tıkanma durumu bir süre sonra alerji nedeniyle yeniden oluşabilir dedi. O yüzden 15 gün sonra kesin kararı vereceğiz . En erken 3 ay sonrasına gün veriyormuş.Başka bir doktora muayene oldum . O da tıkanıklığı hallederim ama eğriliğe müdahale edersem tam düz bir burun olmaz Bir tarafa kaymış gibi görünür dedi ve 1 yıl sonrasına gün veriyormuş .
Galiba yüzüm eğriliğe göre oturmuş . O eğriliğe göre düzeltme yaparsa burnum tam ortalanmayacak demek istedi .
Bu konuda tecrübesi yada bilgisi olan var mı? Yani ameliyat sonrası polipler çıkıyor mu ? Eğrilik düzeltildiğinde burunun yüzde sağa yada sola kayması gibi bir problem oluyor mu ?

eğirilik dışardan belli mi ki?

benimde içten eğrilik vardı ama hiç bahsettiğiniz gibi bir şey doktorum demedi. Ameliyat sonrası dediği dudak ve alın ortana göre burnunu oranladımdı...
İşte ilk gittiğim dr bana da öyle birşey demedi sadece polipler yeniden çıkabilir dedi. İkinci gittiğim dr ise tam düz olmaz bi tarafa Kayar simetrik olmaz dedi. Baya da hastası var , ameliyat yaptığı hastalar memnun ama bana böyle deyince biraz tırstım.

Sadece törpüleyelim ve içteki eğriliğe karışmayalım desem daha mı doğru olur
ama içteki eğiriliği düzenltmezse nefes alma problemin sanıyorum ki devam eder. tekrar sorup net cevap almaya çalışın doktorunuzdan. belki eğirilik dediği belli belirsiz bir şey olacaktır, hiç bir doktor estetikle düz bir burnu eğri yapmak istemez bence:)

Çok haklısınız . İşte bana dedi ki ; durum budur. Ameliyatla şöyle olabilir yani tam ortalanmaz düz olmazmış . İstersen başka doktorlara da gidebilirsin ameliyat için dedi. Ben de ameliyat günü için ne zamana veriyorsunuz dedim. 1 yıl sonra dedi. Listeye eklettim kendimi ama başka doktorlara da danışabilirim diye düşündüm .

Hangi şehirdesiniz. Tabiki de bence de fikir alın, öyle dediyse bir bildiği vardır doktorunuzun ama bana ilginç geldi. Benim komple bir deliğimi eğrilik tıkıyordu çünkü...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…