• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

olmayan evin kirasi :/

sensiz__asla123

Nirvana
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2010
1.659
1.055
698
33
Merhaba arkadaslar.
Uzun suredir devam eden bir iliskim var cok sukur skintilarimiz olsa bile ustesinden gelmeye calisir,sonuca ulastiririz.
Sizin fikirleriniz onemli acaba yanlis mi dusunuyorum diyorum bazen. Konu su ki
1 1.5 sene icinde nisan dusunuyoruz. Erkek arkadasimin iki evi var. Birinde ailesi oturuyor digeri kirada. Kiradaki olani biz evlenince oturucaz diyor.
Fakat gecenlerde annesi sunu demis
Siz oturun baska ev aldiginizda onun 400 tl sini her ay bana verirsiniz. Yani bu evde oturdugumuzda da birseyler isteyecek. Elbette benm annem istese de harcamalarinin bi kismini elimde geldigince karsilarim erkek arkadasimin annesininki ni de ayni sekilde. Ama kiraya verir gbi her ay 400 lira zorunlu gbi eline saymak. Bilmem belki de sacma dusunuyorum. Fikirlerinizi onemsiyorum cunku cok dogru onerilerde bulunuyorsunuz

Merhaba arkadaslar.
Uzun suredir devam eden bir iliskim var cok sukur skintilarimiz olsa bile ustesinden gelmeye calisir,sonuca ulastiririz.
1 1.5 sene icinde nisan dusunuyoruz. Erkek arkadasimin iki evi var. Birinde ailesi oturuyor digeri kirada. Kiradaki olani biz evlenince oturucaz diyor.
Siz oturun baska ev aldiginizda onun 400 tl sini her ay bana verirsiniz. Yani bu evde oturdugumuzda da birseyler isteyecek. Elbette benm annem istese de harcamalarinin bi kismini elimde geldigince karsilarim erkek arkadasimin annesininki ni de ayni sekilde. Ama kiraya verir gbi her ay 400 lira zorunlu gbi eline saymak. Bilmem belki de sacma dusunuyorum. Fikirlerinizi onemsiyorum cunku cok dogru onerilerde bulunuyorsunuz

Hakki istemek.
Ama onun evinde oturacagin icin de, hem de kira verir gibi olucagi icin sen altta kalir ezilirsin.
Temizinden ucuz kiraya cik once, biraz para biriktir kendine ev al.
Sonra ugrasma ana babaya para vermekle.
Birak kendisi de kendi kirasini alsin, gecinsin.

En güzeli kibarca deyin ki,

Annecim, evdeki kiracının düzenini bozmayalım, sizi de düzenli kira ödeyen sorunsuz bu kiracıdan ayırmayalım.

En iyisi biz başka ev kiralayalım deyin.

Anladığım kadarı ile sizi kiracı gibi görecek, herhangi bir kavga, tartışma durumunda hadi çıkın diyebilecek. Riskli, hem de çok riskli.

Kontratınız filan da olmayacak. Hakkınızı savunamayacaksınız.

En temizi, gidin başka yer kiralayın.

Eğer kiraya gerçekten ihtiyacı varsa çıkarmasın içindeki kiracısını.

Kv milletinin her soyledigi olsaydi gelin diye bir kavrami evrenden silerlerdi boş boş konussun birak

Ben konuyu tam olarak anlamadim. Erkek arkadasinin mi 2 evi var yoksa annesininmi? Erkek arkadasimin 2 evi var diye yazmissin ondan sordum. Eger evler erkek arkadasininsa haklari yok tabi istemeye ama ev anne babaninsa haklari var. Onlarda o gelen kiraya gore yasiyor olabilirler. Simdi rahat yasarken siz o evde oturucaksiniz diye bir suru seyden kisitlamari gereke bilir. Kusura bakma ama ben olsam bende isterdim.

Meseleyi tqm anlqmadim sanirim.. bende tokide oturuyorum hala borcu odeniyor hatta.ve odeyen kv dede degil kaynim oduyor. Esimle ayni maasi aliyor kaynim bekar ama harcamasi bizrrn fazladir borc harc icinde..dahanonceden de evi kiraya vermisler ve kirqsini kv aliyormus.. ama allahbvar biz evlenecez diye orayi bosalttilar sevmesemde orayi biz gectik otryz. Kaynim her ay borcunu ödüyor kv de de bu hafta dogalgazini yaotiriyor.bana bi ton zararlari dokunmus da olsa iyiliklerini inkar edemem.agizlarini acip bigun lafini da etmediler allah var..sennn kv ayip etmis baya bir.. valla akilli ol hangisi hesabina geliyorsa oyle davran.. ev icinde onlardan habersiz birikimi yap oturabildigin kadarda otur simdiki evde..hii bak eger kv nin maddi durumu coknkotuyse bise diyemem

Merhaba arkadaslar.
Bende sizin gibi dusunuyorum.oglu oturacak sonucta . Zaten o parayi verebilsem kiraya cikarim

Canim kira odeyemeyeck durumdaysaniz hemen evlenmeyin, bekleyin biraz.

Konunu bir kere tarafsiz okur musun? Sence anlaşilir mi?
Evler erkek arkaşinin mi ailesinin mi?

Ev kimin??? Erkek arkadaşınınsa kirayı kendine ödemesi lazım.
Kayınvalideninse mümkünse oturduğunuz eve az da olsa kira ödeyiverin. İhtiyacı olmasa o da istemezdi eminim.
Bir de nişana daha 1-1.5 yıl var diyorsunuz, sizinki dereyi görmeden paçaları sıvamak olmuş.

Evler sevgilinizin ailesinin ama bi nevi ilerde miras olarak ona kalicaklar diyemi evler sevgilimin diyorsunuz, yoksa gercekten sevgiliniz calisip didinip iki ev aldi? Suna bi aciklik getirinde ona göre yorum yazalim...:ssz:

En güzeli kibarca deyin ki,

Annecim, evdeki kiracının düzenini bozmayalım, sizi de düzenli kira ödeyen sorunsuz bu kiracıdan ayırmayalım.

En iyisi biz başka ev kiralayalım deyin.

Anladığım kadarı ile sizi kiracı gibi görecek, herhangi bir kavga, tartışma durumunda hadi çıkın diyebilecek. Riskli, hem de çok riskli.

Kontratınız filan da olmayacak. Hakkınızı savunamayacaksınız.

En temizi, gidin başka yer kiralayın.

Eğer kiraya gerçekten ihtiyacı varsa çıkarmasın içindeki kiracısını.
üstelik sürekli görüşmek mecburiyetiniz olacak..

Merhaba arkadaslar.

Benim de kafam karıştı şimdi. Siz oturun diyor müstakbel kv, sonra da başka ev aldığınızda diyor. Yani üçüncü bir ev?..

baska ev aldıklarında onu kiraya verip onun parasınıda banamı verirsiniz demek istemiş bende cozemedim o kısmı

iki kere okudum.anladığım kadarıyla ,konu sahibi evlendikten sonra kiracı olan eve taşınacakmış ,bu sürede 3. ev alınırsa oranın kirasından 400 tl kayınvalide istiyormuş,konu sahibi de bu kafadaki kayın validenin evlendikten sonrada maddi talepleri olur diye endişeleri var.biraz erken endişelenmişsiniz gibi geldi.birde bu 2 ev kimin sevgilinizin mi kayınvalidenizin mi?

Of yorum dahi yapmak istemiyorum. Benzer bir durum bende yaşıyorum. Ev erkek arkadaşımın olmasına rağmen.

Durum su galiba. Yani ben boyle anladim.

Siz bir muddet kayinvalidenizin evinde oturacaksiniz ve kira vereceksiniz. Fakat baska bir ev aldiginizda kayinvalidenizin oturmadiginiz evine yine kira odemeye devam edeceksiniz. Boyle mi?

Eger boyleyse bu kadar sacma bir sey olamaz. Acik acik her ay bana 400 lira maas baglayin deseymis daha mantikli olurmus. Anladigim seyse ben asla kabul etmezdim. Bu teklifle bana gelen sevgilime de yolu gosterirdim.

Back
X