- Konu Sahibi Samire tmv
Allah yardımcınız olsun
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ama ben kizimi korurum diye düşünüyorum en azindan annem kadar olmam bi okur meslek sahibi olur diye düşünüyorum
yani asıl ağır olanı, psikolojik şiddet ve daha 1,5 yaşında en ağır psikolojiyi yaşıyor çocuk.kendini koruyamıyorsun daha kızını nasıl koruyacaksın.. hayal aleminde yaşıyorsun ..
ne yapıcan kızını dövmeye yeltendiğinde önüne atlayıp kendini mi dövdürtücen bu mu olacak koruma metodun.. he iyi tamam kızını fiziksel şiddetten korudun peki o manzarayı görmemesi için ne yapacaksın ?
okusa meslek sahibi olsa bile bu izler ömür boyu silinecek mi sanıyorsun?
Kendin yapmadığın yetmiyormuş gibi yapanı da engelliyorsun süpersinSamire tmv
Aklıma birşey geldi. Aç telefon annene ne var ne yok anlat. Başından beri neler yaşadığını, çektiğini. Neden boşanamadığını da söyle. Madem sen de mutsuzsun de, ana kız boşanın, ayrı eve çıkın. Annen toruna baksın sen de çalış. Zaten annen boşanırken babanın mal varlığı varsa bir kısmını da alır, maddi olarakta zorlanmazsınız. Mis gibi yaşar gidersiniz.
yurtdışına da gidebilirler
Evet yazmadiklarimi yazmissin hepside doğru zaten ağladığı icin kalkıp diger odaya gidecektim ama ona sinirlendi neymis onu dinleyecekmisim her tartismada cekip gidiyormusumİçinde bulunduğun duruma gerçekten çok üzüldüm.
Çözüm lazım ama ne.
Direk çekip gidebilmen için
ekonomik olarak güçlü olman gerekir.
Babanın tüm despotluğuna rağmen ailene sığın desem,
Bu daha tramvatik sonuçlar doğurabilir.
Sonuçta sana, kardeşlerine, annene uygulanan
fiziksel ve psikolojik şiddet kızını da gösterilecektir.
Kızın için asla olmaz bir seçenek.
Annen de madem mutsuz, onunla birlikte yepyeni
bir hayat kur desem,
2 kardeşin var, okuyorlar.
Kızınla birlikte 3 kişinin daha sorumluluğunu alabilecek
potansiyelde değilsin.
Bir işe girsen eline ilk etapta asgari ücret geçse,
Kira+geçim+annenler neredeyse imkansız.
Sen sadece kızınla ayrı bir eve çıksan kızına bakacak kimse yok.
Kadın sığınma evi, bilemiyorum.
Belli bir süre hiç bilmediğin bir yere sığınmak çok kolay olmasa gerek. Üstelik bebegin var.
Ki oradan sonrası da muallak.
İş bulsan yine çocugu emanet etmen gerecek birilerine.
Kreş yada bakıcı para demek.
Eşinin tutup ta nafaka vereceğine yada sizi rahat bırakacağına
dair inancım yok.
Aklı beş karış havada.
Ailesi ve baban da rahatsız edecektir.
Onun için benim önerim eşinle mümkün oldugunca en az sevide diyolog da bulunman.
Kızını mümkün oldugunca uzak tutmaya çalış.
Ağladığı anda al kucagına en uzak odaya götür.
Bu süre içinde de daha naif bir şekilde çalışmak istediğini
Kızının geleceği için birikim yapmak istediğini söyle.
Herkes çalışıyor, daha refah daha iyi şartlar varken
neden sıkıntı yaşayalım ki diye bıkmadan usanmadan
işlemeye çalış.
İkna etmek zorundasın.
Bunu unutmadan her fırsatta gündeme getir.
Çünkü senin tek çıkış yolun bu.
Siddet olmasada ben cok sabirsiz kisilige sahibim belkide bu yuzden kizima ikimizde sakin davranamiyoruzbu konuda atlanan bir şey daha var ki kimse dile getirmiyor.
şiddet gören kişinin şiddete meyilli olabileceği gerçeği.
burada babanın çocuğa bir gün şiddet uygulayabileceğini konuşuyoruz ama,
Samire de hiç istemese de bunu yapabilir.
çünkü şiddet insanın içine dokunur, bir şeyleri yıkar, burada yıkılan psikolojide kişi sağduyusunu ve öfke kontrolünü kaybedebilir.
genellikle şiddet uygulayan kişilere bakıldığında neredeyse yüzde yüz olarak çocukluklarında şiddete uğradıkları görülmektedir.
bu kişilerin uygun psikolojik tedavilerinin olması gerekir. illa uzman eşliğinde değil belki ama...
Evet abla gitmem lazim hangisi hap veriyordu psikolog mu ona gitmeye taaa küçükken 14 yasinda başladım sonuc hic bir gelişme yok hap bitince iki kat daha fazla psikolojim bozuldu digerinede gitmedim gidince bi faydasi olurmu onuda bilememSamire,
ablacım sana bir sürü çözüm önerisi sunmuşlar, hiçbirine uymuyorsun, sitedeki insanlar senin için öneriden başka birşey yapamayacağına göre, senin silkelenip kendine gelmen gerekiyor.
Kendini babanla kocan arasına hapsetmişsin, hiçbirşey yapamam, tek yapabildiğim ağlamak diyorsun.
O zaman en azından özgüvenini kazanmak, ne istediğine, ne yapacağına karar vermende yardımcı olması açısından bir uzmandan yardım istemeli, psikolog ya da psikiyatrist'e gitmelisin ablacım.
Evet yazmadiklarimi yazmissin hepside doğru zaten ağladığı icin kalkıp diger odaya gidecektim ama ona sinirlendi neymis onu dinleyecekmisim her tartismada cekip gidiyormusum
Ins hersey yoluna girer anlamiyor anlasa bi diyecem konusacam ama aynı cocuk gibiBöyle söylediğinde çocuk ağladığı için sakinleştirmek istiyorum tek amacım bu diyeceksin.
Sakinleşsin tabi ki konuşuruz diye alttan alacaksın.
Bunları yazdığıma inanamıyorum ama gerçekten bir süre bunları yapmak zorundasın.
Ekonomik olarak özgürleşemediğin sürece
o gereken adımları atamazsın.
Çünkü bir yerde güç=para demek.
Elini iple bağlayıp eve mi sürükleyecekler Allah aşkına, bence şikayet etmekten hoşlanıyorsun sadece.Disardan okumaya başladım ya ben her türlü calisirim ama ayrilirsam ayri eve cikamam calisamam cunku bırakmazlar beni özgürce
Şimdikinden daha 'düzgün' olacağı kesinBende okumak isterdim okutmadi babam çalışınca hersey düzelecek mi
Çünkü şiddet görmeyen kadınlar bile ha deyince ikinci çocuk düşünmüyoYa demek istediğim babam olmasa ben özgürüm bosanirimda calisirim da ayri evde tutarim hatta ikinci cocugu yaparim tek basimada bakarim demek istediğim yine ikinci cocuk meselesine takılmış herkes