Ölmek yada yaşamak arasında yım acil yardım

Hayır kullananmadim.birde ben 5 senelik evliyim.Bilmiyorum bende neden böyleyim sende bilmiyorum.Herkes niye olmuyor olmayacak mı diye diye beni bunaltılar . İntihar etmeyi bile düşündüm
Benim şuan bir eşim birde Allah'ım var başka kimsem yok bir çocuk olursa artık Allah'a tan birey istemem

Hayır kullananmadim.birde ben 5 senelik evliyim.Bilmiyorum bende neden böyleyim sende bilmiyorum.Herkes niye olmuyor olmayacak mı diye diye beni bunaltılar . İntihar etmeyi bile düşündüm
Millet bunaltır, bekarken evlen diye, evlenince çocuk diye, çocuk olursa ikinci diye ,o da olursa üçüncü diye, erkek olursa kız diye, kız olursa erkek diye.... bu uzar gider.
Kimse için yaşamıyoruz. Bu senin sınavın başkaları için neden bu sınavdan kalasın. Elinden geleni yapıp tevekkül edeceksin.
Adetinin 2.günü başla 12.günü bırak adacayını. Günde bir ya da iki fincan içeceksin. Dene arkadaşım çok kişi var bununla hamile kalan.

Sırf çocuk olmuyor diye hayatından vazgeçebilmeyi göze alabilen birine ben çocuk emanet etmezdim. Ya cocuk ciddi bir hastalikla dogsa, ya da sonradan sakat kalsa veya (hepsinden Allah korusun) cocuk dogunca esinizi kaybetseniz. O zaman nasil bir ruh halinde olacaktiniz. Başlığı görünce gerçekten ölüme sebebiyet verecek birsey oldugunu zannettim.
Çok dramatik yaklasmissiniz durumunuza zira 23 yaşında bebek sahibini olamamak dünyanın sonu değil. Hiç olmazsa oda dünyanın sonu değil. Bir insanın varlığının tek amacı üremek değil çünkü. Yine de uzuntunuzu anlayabiliyorum.
Siz çocuk meselesini ciddi takinti haline getirmissiniz. Bir kere dogal yolla hamile kalmissiniz zaten (Tabi 5 yil deneyip bir kere mi oldu o da onemli). Bence odaginizi bir degistirin. Gidin belediye kurslarından hoşunuza gidebilecek birine başlayın. Bir enstrüman çalmayı öğrenmeyi deneyin (ucuz bir gitar veya bir ney veya başka birsey ve youtube eşliğinde). Dantel öğrenin. Örgü örmeyi öğrenin. Ya da bir ise girin. Para da kazanirsiniz. Kısaca başka bir uğraş bulun kendinize. Sonra devlet hastanesinden psikolojik destek de alabilirsiniz. Kısaca bir rahat bırakın kafayı. Belki o zaman yine kendiliğinden olur hamilelik. Olmazsa eger ve ise girerseniz tüp bebek parası da birikmiş olur.

Hayır çok ciddiyim.ben alıp büyütcem daha bebekten şimdiye kadar hiç rastlamadım dedesi annesi çıkıp geldiğini .
Kredi çekip borç alıp yapıla bilir , gerekirse sizde çalışın 5 ,6 ay mesleğiniz varmı bilmiyorum ama temizlik bile yapılan bilir.
Tüp bebekle olma imkanı varsa önceliğiniz o olsun .
Rabbim tekrar nasip eder inşallah hiç birine gerek duymazsiniz .
Soğan ve incir kürü yaptınız mı?

Çok yanlış bilgiler verilmiş. 5 yıllık evli iseniz yaşa bakılmıyor. Bu şartta bir engel yok sizin için. Fakat evlat edinmek çok kolay değil. Maddi manevi her açıdan ince ince araştırılıyorsunuz. Öyle her isteyen alamıyor yani. Belli bir gelir üzeri çocuğa sağlayacağınız hayat bunlar önemli. Ayrıca siz tüm tedavi seçeneklerini bitirmiş değilsiniz herseyi deneyip kesin karar vermeniz lazım. Bu karardan kurumda emin olmalı yani. Ailelerinizden gizleme işi imkansız, kaç aylık bebek geleceği, ne kadar sürede geleceği tamamen süpriz. En iyi ihtimalle 2,5-3 yıl sürüyor bebeği almak. Öyle hopp istedin diye hemen alamıyorsun yani. Aylarca görüşmeler testler ve kabul esilirse basvurunuz sıraya giriyorsunuz.
Ayrıca aile ve cevrenizden arayıp sizinle ilgili bilgi alınıyor. Saklamanız imkansız yani.

Maddi durumu olmayanlar yaşamasın mi? Yok napim evlat hasreti ile yanıp tutuşmak daha mı iyi.

Yasamasin mi dedim?
Acele etmeyin maddi durumunuz duzelince evlat edinir ya da tedavi olursunuz.
Su an ikisini de yapamıyorsunuz zaten, benim soylemem neyi degistirir ki...

Tüp bebek için yeterli paran bile yoksa devlet hiçbir çocuğun sorumluluğunu vermez, önce maddi tüm imkanlara sahip olacaksın sonra sıra ne zaman sana gelirse sandığın kadar kolay değil o iş

Doğu'da değilim Düzce deyim.Bende klomen ise yaramadı.Problem yumurtlama problemi rahim filmi çektirdim temiz.
Klomen yumurta tembelliği için zaten çatlatma igneside şansı dahada arttırıyor sadece klomen tek başına çok nadir ise yariyo bence öncelikle ıı bı doktora gidin ve klomen+çatlatma ignesiyle rahatlikla gebe kalabilirsiniz

Herkese mrb hayırlı geceler.23 yaşında 5 senelik evliyim.Birbirimizi cok seviyoruz kaçarak evlendik.Aileler barıştı.Maddi durumumuz hiç yokken şimdi Allah'a şükür geçiniyoruz.1,5 sene önce doğal yolla gebe kaldım ama nasıp değildi kürtaj oldum.Tup bebek için yeterli parayı bulamadık.Cocuk esirgeme kurumundan bebek almaya karar verdik.Ama sorun şu ki hiç kimseye soylemeyecegiz herkes karşı aşla kimse hoşgörü ile bakmaz.Dogulu olduğumuz için herkes hakkımız da konusuyor eşimi ikinci evlilik yapması için aklına giriyor lar ama eşim beni çok seviyor bende onu.Kendisi gelip bana evlatlık alalım dedi.Ben ilk başta yok dedim sorma da aklıma yattı.9 ay kimse ile görüşme yelim kimse bilmesin .dedi zaten benim ve eşimin ailesi bizden baya uzak mesafe de .Çok mu çocuksu bir düşünce bilmiyorum.Ama bu kararı verdik.Canimdan daha çok seveceğime eminim esimde çok iyi bir baba olacak.Her gece ağlıyorum namaz kılarken hep dua ederken yatarken kalkarken tek isteğim bir bebeğin bana anne demesi onu büyütmek.Allah in bildiği biz bilemeyiz . Belki de benim nasibim de kaderim de var.Gece gece açayım konuyu dedim buradan başka kimseden akıl alamam.Esimi çok seviyorum.ve bir bebeğim. Olmasını.sizden de yorum almak istiyorum bu konuda herkesten Allah razı olsun.Rabbim kimseyi evlat ise sına masın.
Gerçekten çocuksu bakıyorsun . Evlat edinmek o kadar kolay mı ? Al bu çocuğu bak mı diyecekler sana .... Hiç kolay değil kendinizi umutlandırmayın. Hadi aldınız diyelim ilerde çocuğunuz olduğu zaman , evlatlık çocuğa aynı davranabilecek misiniz. O konuda kendinize ne kadar güveniyorsunuz ? Allah yardımcınız olsun .

Inançlı insansın ne güzel duanı yap tevekkül et gerisini Allah'a bırak olmuyorsada bundada bir hayır vardır diye düşün ....Rabbim hakkınızda hayırlı olsun inşallah amin

Benim bildigim evlatlık da alsan o cocuk ergin oldugu zaman kızsa babaya erkekse anneye haram olacak bu sıkıntı yaratmayacak mı veya sonradan kendi çocuğunuz olursa onla da aynı evde kalmaları uygun olmayacak sonrasında hata etmişiz hadi sen git de diyemeyeceginize gore bi kez daha dusunun derim her sey bebek sevmek kadar kolay olmuyor maalesef insallah Rabbim Gönlünüze gore verir en yakın zamanda bir hayırlı evlat nasip eder:dua:

Evlatlik aldigin cocuga belli bir yasta gercegi soylemen gerekecek. Yani akrabalarda bi sekilde bilecek. Ustelik evlatlik verilsede takibi yapiliyordur bu cocuklarin. Nerdeler nasillar hangi durumda yaşıyorlar.
Bu oyle saklanacak bir sey degil cocugun bunu bilmeye oyle yadamaya hakki var.
Evet siz guzel dusunuyorsunuz takdire sayan bi durum evlatlik almak istemeniz. Ancak sadece kendinizi degil cocugu da dusunup hayatini sekillendirmeniz gercekleri soylemeniz gerekecek.
Kusura bakmayin sadece evladim olsun diye gercegi saklarsaniz bencillik olur.

Normal yolla hamile kaldınız sonra kürtaj oldunuz. Şimdi çocuğunuz olmuyor Doğru Anladım değil mi?

Evlatlık çocuk edinmek bence çok zor. Bana zor gelirdi en azından. Bir çocuğa bakmak masraflarını üstlenmek neysede. Eve getirip evlat edinmek ve bu normal Siz doğurmuşsunuz gibi saklamak çok zor olabilir.

Benim bildigim evlatlık da alsan o cocuk ergin oldugu zaman kızsa babaya erkekse anneye haram olacak bu sıkıntı yaratmayacak mı veya sonradan kendi çocuğunuz olursa onla da aynı evde kalmaları uygun olmayacak sonrasında hata etmişiz hadi sen git de diyemeyeceginize gore bi kez daha dusunun derim her sey bebek sevmek kadar kolay olmuyor maalesef insallah Rabbim Gönlünüze gore verir en yakın zamanda bir hayırlı evlat nasip eder:dua:

Süt anne süt bana diye bişey var ama Bende tam bilmiyorum.

Devlet iki kez tüp bebek tedavisini karşılıyor diye biliyorum hem yaşınız çok genç doğal yolla olmuş yine olur bu karamsarlık neden

Ailenizden saklama kısmı hakkında bir yorum yapamayacağım ama evlat edinmek o kadar güzel bir olay ki. Ne yazık ki toplumumuzda hala bu duruma karşı ön yargılar var... Kalbiyolojik bir anne adayısınız evlat edindiginiz yavrunuzu karninizda degil kalbinizde buyutmus olacaksiniz ❤️ Hakkinizda hayirlisi neyse o olsun❤️

Süt anne süt bana diye bişey var ama Bende tam bilmiyorum.

Süt anne olması icin emzirebilmesi gerek ama. Bence diger arkadaşların da dedigi gibi bi seferlik olmadı diye hemen karamsar olmayın 6tup bebek denemesi sonrası dogal yolla hamile kalmıs kisiler biliyorum hem dogal yolla olmus yine olabilir karar icin cok erken diye dusunuyorum

Back
X