• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

olmuyor olmuyor..

birumutturyasamak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2016
1.667
1.747
83
37
5 aylık bir kızım var Allah yoklugunu göstermesin.. çok seviyorum ama çokta Üzgünüm şu sıralar. . Önümüzdeki yil girmem gereken yıllardır hayalim olan bir sınav vardı. Cook istedim plansız hamile kaldım. Aldiramadim Kıyamadım . Şimdi iyiki yapmadım diyorum ama bir yandan da asla ders çalışamıyorum .. kızım 5 dk dalmiyo uyurken. Şu yazıyı bile yazana kadar ımanim gevredi tek başıma bakıyorum kimsem yok . Bebekle nasıl ders çalışılır o uyurken ben çalışınca da onunla ilgilenmeye mecalim kalmıyor. Eşim sürekli işte. Lütfen bebeği yapmasaydun o zaman demeyin. Plansız oldu evet ama aşığım ona. Tek derdim onun da iyiliği için ders çalışabilmek bunun için bir yol bulabilmek. Ücretsiz izne ayrıldım ama tekrar ise mi başlasam surf ders calismak için. Böyle bir imkan oluyordu işyerinde az çok . Sizce

Eşiniz akşamları bir saat sağlasa size?
Bir saat de bebeginiz uyuyunca çalışsanız?
Çok zor tahmin ederim. Ama eşiniz de elini taşın altına koymali.

Maddi imaknın varsa yarım gün bakıcı tut...sen öteki odada çalışır,onar dk lık molalarda bebeğini seversin...hergün 3-4 saat böyle verimli çalışırsın...sonra bol bol bebeğinle ilgilenir,iki saatte akşam bebek uyuyunca çalışırsın...başka türlüsü zor

eşiniz biraz yardım etsin. etmiyorsa da yarım gün bakıcı tutun.siz bir odada ders çalışın bakıcı çocuğa baksın.

Kimseniz yokmuş yanınızda, kreşe vermekten bahsediyorsunuz sanırım...
Daha çok küçük, bence gecelerii o uyurken 1 saat ders çalışabilirsiniz bu kadar dert ediyorsanız daha fazla azimli olun gece çalışın....

Bebek büyütmek hem de yalnız olunca gerçekten çok zor biliyorum. Ergonomik kanguru önerebilirim size. Ders çalışmanıza faydası olmaz ama bebeği sakinleştirmek için evde bir şey yaparken faydasını görürsünüz. Emerken mi uyuyor? Kanguruda emzirebilirsiniz. Gün içinde o uyurken siz de uyuyun gece de onunla birlikte yatın. Sabah kaçta uyanıyorsa o saatten 2 saat evvel kalkın. Zaten belli bir süre sonra alışıyorsunuz bu düzene. Bebeğiniz uyanana kadar 2 saatiniz olur. Ben işlerimi bu şekilde hallediyorum :)

Ben sınava girdiğimde 8 aylık hamileydim ve iki yaşında da oğlum vardı.calismaya karar verdiğimde önce plan hazırladım.hanhi haftada hangi dersten hangi konunun biteceğini belitledim. Gün içinde konu çalıştım oğlum uyurken test çözdüm akşam çocuğu eşime verip deneme yaptım. Her gün 5 6 saat calisamadim hiç ortalama 2 3 saat ve sonuç olarak atandım. İyi plan hazırlamak çok önemli

Back
X