• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

olmuyor olmuyor

uzun olucak ama yasamıs bırı olarak yazıyorum...
11 aylık evlılıgımın ılk 6 ayı vajınısmus :KK43:
bunu yasayan bılır cok sıkıntı...
evlılıgımın 1. ayı kızlık zarı cıkartma ve vajına genısletme amelıyatı oldum yıne kurtulamadım...
amelıyata bakıre gırdım 4 dıkısle cıktım catlamıs,bu benı daha da korkuttu,hıc yapamadım
sımdıkı kadın dogumcuma gıttım .belkı mantar veya enfeksıyonun vardır oda agrı yapar korkuya neden olur oyuzden kendını kasıp engel oluyosundur dedı...once sacma geldı,catala yattım sakın ol sadece bakıcam dedı :D megersem vajınal ultrasonla rahmıme vajına yoluma bakıcakmıs ne bılım ben :D
bırsey hıssettım emın olamadım sonra ekranda bak dedı rahım duvarın yara olmus mantardan tabı acır suan agrın ne durumda dedı :Dben şoktan konusamadım sadece aglıyorum,dusun o koca aletle ıcıme bakıyor ve hıssetmedım bıle
doktor bılmedıgınızden yanlıs noktaya bastırıp duruyormussun ondan gırıs olmuyor ve hem mantar hem yanlıs yaklasımdan agrıyor dedı,fıtıl tedavısı verdı ve ılac....mantarın gecer zaten fıtılı yerlestvıre yerlestıre vajınısmusuda yenersın ılaca ragmen olmazsa gel konusuruz dedı...
ordan cıkarken kesın ben basarıcam dıye cıktım o koca alet acımadan gırdıyse demekkı olabılıyormus yapılabılırmıs dedım :D
fıtılımın son gunu dusunuyorum ya butun kadınlar cıldırmıs olmalı nasıl yapıyorlar dıye :D esım dedıkı sadece denıcez ıstesende yapmıcam dedı :D bende rahat rahat bıraktım kendımı
bı baktım oldu :KK57: ve zerre acı yok
gercekden acımıyormus yahu
onca amelıyat onca acı bosunamı onca ay bosamı gectı dıye hem bunlara uzuldum hemde basardıgım ıcın mutluluktan agladım agladım agladım..
6. denememızde hamıle kaldım
ınanırsan yaparsın ...

bu arada denerken duvar gıbı bırsey hıssedyorsan engelleyen;bogum gıbı bı nokta gelıyorsa ve acıyorsa bılkı baskı yapıyorsunuz yanlıs yere bastırarak gerceklestırmeye calısıyorsunuz. bıraz daha asagısına bastırın bak bakalım nasıl gerceklesıyor :)

ya benim vajinismus konularında anlayamadığım bişey var
cinsel ilişkiden korkan insanlar nasıl bebek sahibi olmaktan korkmuyor?
çocuk çıkacak ya kocaman kafalı
hepsi sezeryan mı oluyor ki?
sezeryan :) netde arastırırsanız vajınısmus hastalıgını yendıkden sonra hamıle kalan ve normal dogum yapan nadır cok az kısı var
hastalar tekrar aynı seyı yasamasın travma bızım ıcın dıye zaten doktorlar sezeryan dıyor bununda sebebı kaslarımızı kontrol edemıyoruz bız dogum anını zorlastırıyoruz bu zor doguma ve bol yırtıklı doguma neden oluyor catımız kaslarımız dar oluyor bebek ıcınde anne ıcınde tehlıke doguyor
okadar guclu kaslarımız kapanıyorkı ne yapsan acılmıyor kılıtlenıyor ...
sımdıden 3 farklı doktor bana kesın sezeryan dedıler bıle ...

nasıl hamile kaldığımı sprmayjn demiş ama yok şeytan dürtüyo. Çok geçmiş olsun umarım yakın zamansa psikolojik destekle va atlatırsınız amaa nasıl oldu bebek??

yok,sormadan olmaz ki..yoksa kocaman bir boşluk oluyor,konu inandırıcılıktan uzaklaşıyor inansan bile mantık hatası var yani
hamıle kalmak ıcın tam bı ılıskı olmasına gerek yok
o sperm o yumurtayı delecekse eger , tam gırıs olmadan super hızla yuzen sperm her turlu o yumurtayla bulusur

Evet onu basarabilmis olmam gerek aslinda ama yok iste o kahrolasi korku varya cikmior icimden cik git diyorum. O benim kocam diyorum bunu ona yapma diyorum hakediyo diyorum. Baba olmak onunda hakki diyorum ama tik yok kurtaj oldugumda o agladi ben agladim aglamktan yanima gelemedi hastanede bana kiyamiyo en son cektiklerimi bildigi icin kurtaj gercekten cok zor cok agrili biz cocuk yapmayalim senin canin yaniyo bile dedi bana ama baskalarinin bebeklerine bakarken nasil oldugunu anlatamam o yuzden asil canim cok yaniyo hakettigini dusunuyorum gercekten.bilmiyorum insallah Allahim nasip eder
ne kadar iyi bi kocan var. kıymetini bil
ben de kürtaj olmuştum odaya aldılar beni ama nasıl ağlıyorum,çok korkmuştum,benimki ortada yok bi geldi nerdesin sen dedim doktorla konuşuyodum dedi sen niye ağlıyosun yaaa dedi bana!. bak seninki ağlamaktan yanına gelememiş kıyamam yaa. iyi erkeklerde var
bu sorununla ilgili doktora gitmedin mi? 3 sene çok uzun bi zaman değil mi?

ne kadar iyi bi kocan var. kıymetini bil
ben de kürtaj olmuştum odaya aldılar beni ama nasıl ağlıyorum,çok korkmuştum,benimki ortada yok bi geldi nerdesin sen dedim doktorla konuşuyodum dedi sen niye ağlıyosun yaaa dedi bana!. bak seninki ağlamaktan yanına gelememiş kıyamam yaa. iyi erkeklerde var
bu sorununla ilgili doktora gitmedin mi? 3 sene çok uzun bi zaman değil mi?
eş anlayıslı oldugu ıcın bırazda bukadar uzun suruyor yenmesı :)
benımkıde bana amaaan nasıl olsa bı omur bırlıkteyız enı sonu bıgun olur olmasada olur canını sıkma sen dıyordu oyuzden uzun suruyor...
yasadıgınız uzucu olay ıcın gercekden cok uzuldum gecmıs olsun

benımkıde bana amaaan nasıl olsa bı omur bırlıkteyız enı sonu bıgun olur olmasada olur canını sıkma sen dıyordu oyuzden uzun suruyor...

valla çok anlayışlıymış
ben eşimi öyle bekleyemezdim sanırım :/
3 sene içinde tedavi olmamışsa en azından çabalamamışsa bitirirdim ben
öyle evlilik olmaz bana kalırsa
ev arkadaşı olursun en fazla

Teşekkür ederim..
Eş çok önemli iyi olması, anlayışlı olması gerek..
Biz yapamadık ayrıldık zaten çok sebepler vardı

Ben de 2 yıl aynı sorunu yaşadım, hatta 2 yılı da geçti diyebilirim. Ama arkadaşın dediği gibi eşlerin fazla anlayışlı olması bu süreci uzatıyor. İnanın korkulacak hiçbir şey yokmuş, hatta şöyle söyleyim ben ilk olduğunda dahi anlamadım. Ne ameliyat gerekti ne kegel egzersizi ki zaten onu yapamazdım. Oraya bir şeyin girebileceğini dahi düşünemiyordum o zamanlar. Yalnız arkadaşım neden korkarsan başına gelir ben o zamanlar hayatta ultrason muayenesi yaptırabileceğimi düşünmezdim, bacaklarımı kapatırdım hemen.şimdi bebek düşünüyoruz ve sürekli başka bir aksilik çıkıyor. her gittiğim doktor ultrasonla bakması gerektiğini söylüyor. Millet o çatal denilen masaya 1-2 defa oturmuş, inan her hafta ordayım. O yüzden çok basit bir şey olduğunu unutma, bixim tek hatamız bilgi eksikliği vücudumuzu tanımamamız.

valla çok anlayışlıymış
ben eşimi öyle bekleyemezdim sanırım :/
3 sene içinde tedavi olmamışsa en azından çabalamamışsa bitirirdim ben
öyle evlilik olmaz bana kalırsa
ev arkadaşı olursun en fazla
zaten fazlasıyla anlayıslı oldukları ıcın uzun suruyor bu durumu aşmak :)
bıde kadının psıkolojısını daha kotu etkılıyor esım bu kadar ıyıyken ben onu haketmıyorum deyıp sureklı aglıyorsun bosanmayı bıle dusunuyorsun
keske evlılıgın gerektırdıklerı var bu durumu bırlıkte asıcaz deyıp ön ayak olsa eşler...

kürtajı baygınken olmus
ama bu ılıskıyı baygınken yapmayacagı ıcın orada zar olsun olmasın gırıste zorlanıyor
ben sıze tedavı olmanızı onerecegım yazık en guzel zamanlarınız gecmıs bu sekılde
capa tıp fakultesınde terapı verıyorlar bu konuyla ılgılı

Merhabalar esasen nerden basliycam bilemiyorum tam uc yil bitti evliligimde ama hala asamadim bu problemi evet vajinismusluyum.olmuyor olmuyor o kadar istiyorum cabaliyorum ama yok.esim cok anlayisli canin yancak diye korkuyosun yanmasin diye yaklasamiyorum diyo ama hic problem olmadi bu esasina bakarsaniz bazen iliski olmasada guzel evlilik yasaniyomus diyorum.ama sıkıliyorum artik olsun istiyorum ve bebek sahibi olmak bu arada iliskiye giremedin nasil oldu demeyin ama hamile kaldim ben tabi beklenmedigim icin once anlamadim adetim gecikti agrilar derken pat diye aklima geldi bide test yaptim ne goreyim iki cizgi havalara uctuk tabi burda bitmedi imtihanimiz ha bebek var kalp atisi varmi yokmu derken yok dedi doktor durmus kalbi tabi ikinci soktu bu bizim icin kendimi kurtaj masasinda buldum ve tabi hala bitmedi benim imtihanim mol gebelikmis simdi bir yil yok bebek dusunmek dedi doktorum ama bi bu vajinismusu yenseydim iyi olcaktida, simdi iyice karamsarim sanki hic olmucak ve anne olamicakmisim gibi gelior bana iste benim hikayemde bu sadece birileriyle dertlesmeye ihticyacim var cunku kimse bilmiyo bu durumu artik gercekten psikolojim bozuldu:-(
Yaşın daha 25 ve sen vajinismus olduğun halde çocuk derdine düşmüşsün.Doktor demiş işte bir sene yasak diye.Önce sorununu hallet bence.31 yaşındayım hala çocuk düşünmüyorum.Ne aceleniz var onu da hiiiçç anlamaıyorum yaa

işte orasının nasıl ihtimal olacagını anlayamıyorum:rolleyes::confused:
yani bir birleşme yok ama hamilelik var.. nasıl yahu?
Evli olmadığın için anlaman zor senin tatlım :) Çok arkadaşım var benim bu şekilde hamile kalan.

Ben evli değilim mazur görün ama kürtaj olunca zar yirtilmiyor mu yani artık açılacak korkusu olmadan yapması gerekmez mi. Bir de üzülme birleşme olmadan da hamile kalıyorsun ki sen.
Vajinismuz zarın yırtılma meselesi değil canım.Vajina içindeki kasların kasılıp birleşmeye izin vermemesi(ayrıca vajina kasları en güçlü kaslardandır)

Eğer imkânın varsa psikiyatriste gitmeni öneririm, ben sadece 4 gün gittim eşimle birlikte. Bu konuyla ilgili önce benim ne bildiğimi sordu, daha sonra görsellerle bana kendi vücudumu tanıttı ve gerçekten hiçbir şey bilmediğimi fark ettim.Tabi bu kısımdan sonra sana bikaç ödev verecek, ben parmak egzersizi yapamayacağımı söylediğimden başka alternatifler gösterdi. 2 yıl vajinismustan,1 yılda yanlış tedaviden dolayı çok fazla zaman kaybım var.Eğer bebek düşünüyorsan daha fazla gecikme. Çünkü ne olacağı hiç belli değil, hadi deyince olmuyor. Zamanını iyi kullan,hemen tedavini ol.

Teşekkür ederim..
Eş çok önemli iyi olması, anlayışlı olması gerek..
Biz yapamadık ayrıldık zaten çok sebepler vardı
Aynen bu cumleyi kurdum esime kurtaj olduktan sonra mol gebelik dedim tekrarlama olasiligi var hic olmayabilir cocugumuz hakediyosun baba olmayi dedim baska biri mutlu edebilir bebek verebilir ayrilalim dedim sen sagol canin sagolsun sen yanimda ol ben baska bise istemiyorum dedi bida soyleme dedi ben bosanmam dedi bana gercekten cok bagliyiz biz birbirimize yani ben erkek olsam uc yil karimla bisey yasiyamicam herhalde dayanamazdim kocam cok sabirli

Aynen bu cumleyi kurdum esime kurtaj olduktan sonra mol gebelik dedim tekrarlama olasiligi var hic olmayabilir cocugumuz hakediyosun baba olmayi dedim baska biri mutlu edebilir bebek verebilir ayrilalim dedim sen sagol canin sagolsun sen yanimda ol ben baska bise istemiyorum dedi bida soyleme dedi ben bosanmam dedi bana gercekten cok bagliyiz biz birbirimize yani ben erkek olsam uc yil karimla bisey yasiyamicam herhalde dayanamazdim kocam cok sabirli
maşşallah Allah bozmasın
benimki olsa böyle durumda çekmezdi beni

Yaşın daha 25 ve sen vajinismus olduğun halde çocuk derdine düşmüşsün.Doktor demiş işte bir sene yasak diye.Önce sorununu hallet bence.31 yaşındayım hala çocuk düşünmüyorum.Ne aceleniz var onu da hiiiçç anlamaıyorum yaa
Eger siz yasasaydiniz benim yasadiklarimi emin olun dusunurdunuz ben hic hamileyim diye yapmamistim o testi sadirdim ama cok sevinmistim daa duydugunuzun ilk gunu anne oluyosunuz icinizde biseyin varligi mutlu ediyo sizi o sizin ve esinizin bi parcasi diye dusunuyosunuz en buyuk mucize benim icimdeydi eger birgun cocuk dusunurde hamile olursaniz diceksinizki hakliymissin bosuna beklemisim bu kadar yanlis dusunmusum

vajınısmus hastalarının en buyuk korkusu ılıskı yasayamamaktan önce anne olamamak
buyuzden daha hassas yazarsak sevınırım :)
hamıleyken tedavı yıne devam edebılır vajınısmus ıcın
tabıkı en guzelı yenıp ondan sonra cocuk dusunmek
ama kısıye hangısının ıyı gelecegını bılemezsınız
:)

Nasil hamile kaldim ah bende bilsem e tabi birlesme olmasada biseyler yasioruz allah istedi oldu diyelim kizlar.sizin sormaniz cok normal gittigim ozel hastanedeki doktor saskinliktan uc kere sordu iliskiye girmedin hic bise yapmadan nasil hamile kaldin diye yapmadm diyorum yine soruo.tesekkur ederim desteklerinize artik psikiatrist isini iyice dusundum gidcem

Back
X