• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Olmuyor..

Evet ben de yapıcı olmak istiyorum. Ama eşim ne istiyor bilmiyorum. Çünkü eğer ayrılmak istiyorsa benim yapıcı olmam ne kadar kötü bi durum. Ne kadar gurur kırıcı.Böyle düşündükçe kahroluyorum.O'nu çok seviyorum ayrılmak asla istemiyorum. Ama o bişeylerden bıktıysa, istemiyorsa çaba göstermem..Gösteremem ki...
Kadınlar alttan alıyor genelde ya bakma.

Evet ben de yapıcı olmak istiyorum. Ama eşim ne istiyor bilmiyorum. Çünkü eğer ayrılmak istiyorsa benim yapıcı olmam ne kadar kötü bi durum. Ne kadar gurur kırıcı.Böyle düşündükçe kahroluyorum.O'nu çok seviyorum ayrılmak asla istemiyorum. Ama o bişeylerden bıktıysa, istemiyorsa çaba göstermem..Gösteremem ki...

karı kocasınız, böyle düşünmeyin. her evlilikte iniş çıkışlar olur. ebeveynle evlat arasında bile oluyor.
siz sorunca, o da sizin aklınızdakini öğrenmeye çalışmış. öfkeyle söylenen sözlerin altında çok anlam aramayın, hepimiz yapıyoruz.
ayrılmayı kelimelere çok dökmeyin. sakinken maksadınızın bu olmadığını belirtin, eminim o da belirticektir.
bence.

Elle tutulur bir sorununuz yok sanirim

Belkide ikiniz bunalmissiniz , biraz ayri kalsaniz veya beraber tatil yapsaniz
Elle tutulur değil belki ama çözemediğimiz biçok sorun var konuşamıyoruz resmen konuşup çözülmüyo..Tatil için şuan mümkün değil ama uzaklaşmayı bende çok istiyorum. .

Böyle bocalama dönemleri çok çok çok normal. Hele de yeni evliyseniz. Biraz zamana bırakın. Sogutun kafaniz taktiğini şeyleri. Başka şeylerle meşgul olun. Hemen gitmek gelmesin aklınıza. Normal seyrinde devam edin bu sıralar. Ustelemek iyi bi fikir değil.

karı kocasınız, böyle düşünmeyin. her evlilikte iniş çıkışlar olur. ebeveynle evlat arasında bile oluyor.
siz sorunca, o da sizin aklınızdakini öğrenmeye çalışmış. öfkeyle söylenen sözlerin altında çok anlam aramayın, hepimiz yapıyoruz.
ayrılmayı kelimelere çok dökmeyin. sakinken maksadınızın bu olmadığını belirtin, eminim o da belirticektir.
bence.
İlk kez dile getirdik bunu, 2 yıldır evliyiz..Konu öyle bir yere geldiki, hiç anlamadım..Ama bu konu O'nu hiç rahatsız etmedi sanki.Yüzüne baktım gayet rahattı.Ne üzüldü ne sinirlendi.Evet veya hayır demedi, lafı gezdirdi dolaştırdı ne demeye çalıştı onuda anlayamadım..

Son günlerde eşimle aramız çok kötü..Yok yere tartışma çıkıyo, yok yere kırıyoruz birbirimizi. Bişey var adını koyamadığım, bi karışıklık bi muamma..Ya çok büyük bi sorun, ya çok basit de iletişimsizlikten karışık bi hale geliyor.
Ailesiyle ilgili sorunlar, aramızdaki sorunlar okadar büyüdüki..Yetemiyorum artık. Çok mutsuz bi insan oldum.
Bazen durup durup "b.k vardı evlenecek diyorum"
Ama ben çok ölçüp tarttım, hayal dünyasında değildimhiç...Önümde kötü örnek çoktu çünkü,ince eledim sık dokudum, ne maddiyata baktım, ne yakışıklılığına, sadece insanlığa baktım, iyi baba iyi eş olur mu diye düşünerek olumlu/olumsuz karar verdim herzaman..

Romantik bi adam değildi otobüs durağında titreşirken "maaşıma yüzlira zam yapılacak benimle evlenir misin "dedi..Tektaşlar pırlantalar büyük sürprizler yapılmadı bana ama ben dert etmedim, hayal kurmadım.Sadece mutlu olmaktı derdim..Olmadı..
Çok sevdim, sevildim biliyorum..Hala seviliyormuyum ondan emin değilim. .

Çekip gidemem gidersem dönmem.Blöf yapmaktan anlamam..Çaresiz kaldım ne yapayım lütfen söyleyin yapayım..

Edit: Ankarada önerebileceğiniz, aile terapisti var mı arkadaşlar?
Eşimle kısa süre önce böyleydik. Hatta konularım var. Kafamda hep boşanma planları ile geziyordum. Şu an durumumuz gayet iyi ve stabil. Allah bozmasın. Ama aileler ile ilgili sorunlar dediniz ya. İşte onlar sizin tarafınızdan nekadar dışarıda gibi görünsede erkek bu başka yerlerden anlamsız kavgalar olarak kadının karşısına çıkarıyor. Zamanla yapılan muamele ile sizde öyle davranmaya başlıyorsunuz. Biz bunları bir şekilde atlattık. Ama hala iletişim problemi devamediyor bence. Sizde bir konuşmayı deneyin. Mesela en son ben isyan bayrağını açtım. Salataya yeşilsoğanı neden ince doğradın diye kavga sebebi olurmu bu evde neyse derdin açık açık söyle diye.

Eşimle kısa süre önce böyleydik. Hatta konularım var. Kafamda hep boşanma planları ile geziyordum. Şu an durumumuz gayet iyi ve stabil. Allah bozmasın. Ama aileler ile ilgili sorunlar dediniz ya. İşte onlar sizin tarafınızdan nekadar dışarıda gibi görünsede erkek bu başka yerlerden anlamsız kavgalar olarak kadının karşısına çıkarıyor. Zamanla yapılan muamele ile sizde öyle davranmaya başlıyorsunuz. Biz bunları bir şekilde atlattık. Ama hala iletişim problemi devamediyor bence. Sizde bir konuşmayı deneyin. Mesela en son ben isyan bayrağını açtım. Salataya yeşilsoğanı neden ince doğradın diye kavga sebebi olurmu bu evde neyse derdin açık açık söyle diye.
Aynen öyle, dünkü kavga da okadar saçma bişeyden çıktı ki, bu yıl özellikle yazın tartışmalarımız öyle çoğalmıştı ki..
Ben kendimi yokluyorum acaba sorunlumuyum diye sık sık..İşin içinden çıkamıyorum.
Konuşup çözmekten yanayım ama konuşamıyoruz kavga ediyoruz.
Evlilik terapisti arıyorum artık. İnşaallah çare olur.Kafam çok karışık. Yanlış nerde, kimde bulamıyorum. .

Bence kocanız sizden bıkmadı ya da ayrılmak istemiyor içime öyle bir şey doğdu.
sizi mutsuz görünce çaresizlikten anlamsız cümleler kurmuş olabilir.
bir şey yokmuş gibi davransanız siz akşama mesela olmaz mı?

Bazen cok anlamsızca birilerine kanım kaynıyor. Sana da cok kanım kaynadı ya kıyamam.
Hiç aile terapistine yolum düşmedi, o yuzden bir fikrim yok ama umarım halledersiniz bir şekilde.

Bu en muhteşem giden evlilklerde bile olur.. Aileler ile ilgili durumlar herkeste dolaylı olarak vardır, böyle bişey olmaması için iki tarafında öksüz yetim olması lazım :) Ki buna rağmen başka sorunlar yine çıkar. Evlenmeden önce beklentiniz yokmuştu, sanki şuan biraz beklentiler var yada o beklentiler olmadığı için onun yerine o beklentileri kapatacak başka beklentiler.. Boşanma düşünülecek bir durum yok bencede, sadece monotonluk girmiş gibi, eşinizle biraz konuşmaya çalışın baş başa.. İnşallah çabuk atlatırsınız..

İlk kez dile getirdik bunu, 2 yıldır evliyiz..Konu öyle bir yere geldiki, hiç anlamadım..Ama bu konu O'nu hiç rahatsız etmedi sanki.Yüzüne baktım gayet rahattı.Ne üzüldü ne sinirlendi.Evet veya hayır demedi, lafı gezdirdi dolaştırdı ne demeye çalıştı onuda anlayamadım..

yine de kullanmayın.
beraber yaşamanın cilveleri. ana evlat, karı koca, ev arkadaşı, kardeş vs. aynı evde kimle yaşarsanız yaşayın olur ve neden tartıştığınızı bile unutursunuz.
siz kendinizi çok güzel ifade eden birisiniz, konudan belli, lafı dolandırmadan, kelimelerin arasında bunaltmadan derdinizi anlatmışsınız.
eşinizle de sakin bir zamanda bu konuyu konuşun derim. kendi söylediğinizden de rahatsızlığınızı belirtin.

O da sizden duymak istedi belki boşanmak istemediğinizi
Biz kadınlar her zaman alttan aldığımızı duşunsekte böyle ciddi konularda eylemi kocadan bekliyoruz sanki
Mesajlarınızdan anladığım zaten eşiniz sizin mutsuz ve üzgün olduğunuzu düşünüyor ve eğer mutlu olacaksan boşanmayı duşunurum demiş
Boşanmayı ciddi duşunduğunu sanmıyorum evliliğin ilk zamanları böyle sıkıntılar olur

Bu en muhteşem giden evlilklerde bile olur.. Aileler ile ilgili durumlar herkeste dolaylı olarak vardır, böyle bişey olmaması için iki tarafında öksüz yetim olması lazım :) Ki buna rağmen başka sorunlar yine çıkar. Evlenmeden önce beklentiniz yokmuştu, sanki şuan biraz beklentiler var yada o beklentiler olmadığı için onun yerine o beklentileri kapatacak başka beklentiler.. Boşanma düşünülecek bir durum yok bencede, sadece monotonluk girmiş gibi, eşinizle biraz konuşmaya çalışın baş başa.. İnşallah çabuk atlatırsınız..
İnşaallah canım benim..

O da sizden duymak istedi belki boşanmak istemediğinizi
Biz kadınlar her zaman alttan aldığımızı duşunsekte böyle ciddi konularda eylemi kocadan bekliyoruz sanki
Mesajlarınızdan anladığım zaten eşiniz sizin mutsuz ve üzgün olduğunuzu düşünüyor ve eğer mutlu olacaksan boşanmayı duşunurum demiş
Boşanmayı ciddi duşunduğunu sanmıyorum evliliğin ilk zamanları böyle sıkıntılar olur
Açık net ifade etmiyo ki.Anlayamıyorum adamı.O da beni anlamıyor.Örnek vererek, empati yapmasını sağlayacak şekilde anlatmaya çalışıyorum bu sefer de mesele büyüyor.Kısaca konuşamıyoruz. Uzman yardımı şart gibi..

Bence konuşmak ıse yaramayacaktır. Aılesıyle sorununuz neyse onu çözmeye calısın derım. güzel adımlar atın.

Eskı anılarınızdan bıseyler anımsatan ortamlar yaratın. kucuk bı hedıye olabılır. Sevdıgınız yada askınzın dogdugu ortama gıdın. Onu ne kadar cok sevdıgınızı yada onun sızı ne kadar cok sevdıgını anımsatan seylr yapın hatırlatın :)

Back
X