ölü bebeğin anneyi zehirlemesi

voices

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2011
16
0
36
İstanbul
ikiz hamileliğimin 31. haftasında bebeklerimin birini plasenta yetmezliğinden ileri gelen rahim içi gelişme geriliği sebebiyle kaybettim. Bu durum 26. haftada ortaya çıkmıştı ve bebeğim ancak 31. haftaya kadar dayanabildi. Bu tarihe kadar mevcut olan erken doğum riskim diğer bebeğin gelişiminde herhangi bir sorun olmadığından aslında ortadan kalktı ve doğum için doktorum 38. haftayı falan beklemek niyetinde.Yani her iki bebekte rahimde ve ben şimdi de ölü bebeğimin beni zehirlemesi ihtimalinden korkuyorum.

Böyle bir deneyimi olan var mı? Varsa bebeğin ölümünden kaç hafta sonra sorun yaşandı? Bu durumun annenin hissedebileceği belirtileri var mı?
Lütfen görüşlerinizi benimle paylaşır mısın? Çok kaygılıyım.
Sevgiler...

Canım öncelikle geçmiş olsun..Ben de ikizlerimden birini 18+6da,fetal hidrops nedeniyle kaybettim..Ve o dönem acaba ölen bebeğim beni zehirler mi,diğer bebeğime zarar verir mi diye pek çok profesörle bilgi alışverişinde bulunduk..Ve hepsinin genel kanısı bebekler ayrı keselerde olduğu için birbirini etkilemeyeceği ve anneye de bi zararı olmıyacağı yönündeydi:26:..Çok şükür bizim bugün itibariyle 38haftamız bitti ve yarın İNŞALLAH doğumumuz gerçekleşicek...Bebeklerimizin ölüm nedeni aynı değil ama ayrı keselerdeyse İNŞALLAH sizde 38.haftalara hayırla ulaşırsınız..Bi arkadaşımız daha var onunda bebeklerinden biri karnında ölmüştü o da doğumunu yaptı ve diğer bebeğine kavuştu...Şu ara kafanı çok takıp acaba bana bişey olur mu diye düşündüğünü biliyorum ilk haftalar bizde öyleydik ama zamanla geçti bu korkumuz..Seninde haftan gayet iyi İNŞALLAH sağlıkla diğer bebğini kucağına alırsın tatlım

O kadar rahatlatıcı şeyler söylemişsin ki çok teşekkür ederim. evet bizde de iki ayrı kese var ve aynı sebeple dr.umuz hiç endişeli değil ama konuştuğum herkes bana bunu soruyor ve ister istemez endişeleniyorum. özellikle diğer bebeğime bir şey olur mu diye kaygılanayıyorum tabi. bu arada 33+4 haftalık oldum yani nerdeyse 2 haftayı geçkin bir süredir yaşıyorum bu gerilimi.
canım sana yarın için bol şans, hayırlı doğumlar diliyorum, sağlıkla bebeğini kucağına al inşallah. darısı başıma, sevgiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…