- 25 Aralık 2017
- 773
- 2.145
- 113
Ben de iç sızısı, kalpte boşluk hissetmek, burnumun direğinin sızlaması, gözyaşlarının kuruması hepsini öğrenmiş oldum. Böyle acıları insanlar gerçekten sevgili, aşk meşk için yaşıyorlar mı yoksa öylesine mi diyorlar bilmiyorum. Ama kimse öğrenmesin bu acıları.O ağlama hiç bitmeyecek. Ay da geçse yıl da. Cennet meleğimin ardından bir yavrum daha oldu. Bazen onu sevip oynarken bile ağlama tutuyor beni. O da hayatta olsaydı birlikte buyuselerdi diyorum. O yaşasa şimdi nasıl olurdu diyorum. Hiç bitmiyor bu düşünceler. Ama alışıyor zamanla insan kabulleniyor. İlk zamanki gibi yanmıyor için. Ben yavrumuz kaybettiğimde boğazımda bir şey dugumlenmisti uzun süre o düğüm hiç geçmedi yutkunurken hissederdim hep. Fotoğrafına baktığımda kalbimde acı yanma olur. Hani insanlar içim sızladı derler ya. Ben bu iç sızlamasini kızımı düşündükçe hissederdim. Gerçekten insanin içi sizlarmis. Hayatımda hiç içim sizlamamis benim , o zaman anladim nasıl bir şey olduğunu.
Bir taraftan da diyorum ki iyi kendimi bunca zaman saçma sapan hiçbir şeye üzmemişim. Dertsiz günlerimin kıymetini bilmişim, ki öyle çok kolay bir hayatım da olmadı.
Yine de bundan sonra aynı dediğiniz gibi en mutlu günlerde bile, ne olursa olsun bebeğim benimle olmayacak. Bir kardeşi olsa bile hep güzel ablamızın eksikliğini yaşayacağız. Buradan bakınca kalan hayatım çok zor geliyor.