Ölülerden korkuyorum

Annemin teyzesi öldüğünde korkuyordum ama bu kadar değil o gün çamaşır asan bir kadın gördüm annemin teyzesi sandım ve başladı
Bende korkuyorum hatta eşim hep ölü sana napacak diriden kork falan der ama elimde degil
Ama benim korkum sizinki kadar fazla degil
Mesela en yakınım ölse kesinlikle ne morgta nede cenaze arabasında falan yüzüne bakamam
Kimisi annesi ölünce girip yıkıyo,onu da kesinlikle yapamam

Bende korkuyorum hatta eşim hep ölü sana napacak diriden kork falan der ama elimde degil
Ama benim korkum sizinki kadar fazla degil
Mesela en yakınım ölse kesinlikle ne morgta nede cenaze arabasında falan yüzüne bakamam
Kimisi annesi ölünce girip yıkıyo,onu da kesinlikle yapamam
Ben de ölüyü yıkarsam ikinci cenaze çıkar yüzüne de bakamam

Evet başlıktanda anladığınız gibi ölülerden çok korkuyorum cenaze olunca ölü kapıya getirilir ya babam olsa bakamam ölünün hortlayacağından aşırı korkuyorum ya bu korkumu nasıl yenicem morg yazısını görünce bile betim benzim atıyor mezarlığın önünden geçerken başım dönmeye başlıyor duaları hızlı hızlı okuyup geçiyorum bir keresinde akşam mezarlığa götürmüşlerdi beni bayılmıştım :KK43:
Yani ben de hortlama vs olayından değil de ölüden aşırı korkarım. Gidenin dünya ile işi bitmiştir. Sanırım bilinç altı ile ilgili bir olay. Cami bahçesindeki gasilhane in olduğu mintikaya bile uğramam. Morg yazısını gördüğüm anda içim ürperir resmen ensemde soğuk rüzgarlar eser. Mezarlıklar bana çok huzur verir, girip yürümek isterim ama asla tek başıma yapamam. Sanırım çocukluk travması bendeki. Çocukken köyde bahçeye çarşaf serer öyle yikarlardi meftalari. İster istemez bazı şeyleri görürdük. Tabutta son kez açar baktirirlardi vs vs.. belki senin de böyle bir olayın vardır
Allah korusun bir yakınını kaybetsem sanırım ona da bakamam.. Allah kimseye vermesin

Son düzenleme:
Benim annemde ölülerden korkma ,diriden kork derdi. Olurda basiniz sıkışır, disarda kalir,basiniza ummadik birsey kalirda gidicek yer bulamassaniz mezarliga siginin derdi.. ölülerden korkar insanlar demisti.. aksam dahi olsa mezarliklar bana en iyi siginak gibi geliyor
Düşüncesi bile ürkütücü.. halbu ki zamanında bizim gibi olan insanların son durağı. Birgün birileri de bizden korkacak ama işte insan yapısı. Belki de kendi cinsinden olan bir varlığın ölümü, boş bedeni ile kendi ölümü aklına düşüyordur. Ama farkında değildir. İnsan öleceğini bildiği halde delirmeyen bir varlık

Neden ölmüştü acaba?Benim dedem birden hastalandı sonra yoğunbakıma düştü 1 ay yoğunbakımda yattı böbrekleri iflas etti diyaliz aldı kimseyle konuşamıyordu çok ağladık sonra bir sabah ölüm haberini aldık sinir krizi geçirip bayılmıştım o benim ikinci babam gibiydi
aynen benim babacağızımda öyle oldu..
hiç bir şeyi yoktu.. tabiri caizse sapasağlamdı..
68 yaşında ne doktor ne hastalık görmedik O nda
ansızın kilo kaybı iştahsızlık başladı hemen götürdük hastaneye çok çırpındık çok iyileşsin iyi olsun diye
asla düşünmedim bu hastalığın sonu O nun yok oluşu olduğunu aklıma bile getirmedim
hep iyi olacak geçecek ne çok inandım.. hepimiz inandık buna
hastalığını öğrenmemiz, hastalanması, ölümü hepsi 2 ay içinde oldu

babacağızımda hiç konuşmadı konuşamadı yürüyemedi elini kolunu kaldıramaz oldu :hasta:
meğer ciğerleri çürümüş :hasta::hasta::hasta::hasta::hasta:

Bence sizin korkunuz çocukken michael jackson'ın thriller klibine denk gelerek başlamış. Aynı anda hem zombilerden hem michael jackson ölmedi yaşıyor geyiğinden korkmanızın başka bir açıklamasını düşünemiyorum. Elvis'e de ölmedi diyenler var mesela o niye korkutmuyor sizi. Bence oturun bahsettiğim klibi yetişkin kafasıyla izleyip içindeki komedi unsurlarını farkedin. O rahatlatacak sizi.

Bende eskiden tedirgin olurdum ta ki annemi babamı kaybedene kadar onların yüzünü görüp sarıldıktan sonra alıştım insanın canı vefat edince alışıyor korkmuyor bir sn daha fazla görmek için çabalıyorsun şimdi mezarlarına gidince saatlerce oturup sohbet ederim derleşirim onlarla offf of yazarken bile ağladım :cry::KK42:

Keşke ölüler geri gelseler. Çok isterdim Atam geri gelsin. Tabii ki bu sadece istek. Bir ölünün dirilmesi imkansız. Ayrıca hayatınızda her gün mü ölü görüyorsunuz? Korkuyorsanız cenazeye gitmeyin, mezarlık önünden geçmeyin yolunuzu değiştirin. Bir sürü çözümü var. Eğer ortada bir şey yokken her gün ölüleri düşünüyorsanız da destek alın.

Korkun ölüden ne olacak ki, bu korkunun size ne zarari var, sanki her gün ölü goruyorsunuz...

bende onceleri çok korkardım bır tanıdığım yanımda ölmüştü şimdi dirilerden korkuyorum.

Bende eskiden tedirgin olurdum ta ki annemi babamı kaybedene kadar onların yüzünü görüp sarıldıktan sonra alıştım insanın canı vefat edince alışıyor korkmuyor bir sn daha fazla görmek için çabalıyorsun şimdi mezarlarına gidince saatlerce oturup sohbet ederim derleşirim onlarla offf of yazarken bile ağladım :cry::KK42:
Başın sağolsun canım yaa 😥

Ben olulerden korkmuyorum. Is yerimin yaninda mezarlik var. Gece 2 de 3 te yalniz basima yuruyerek gectigim bile olurdu yanindan. Ama gel gelelim ki oluye dokununca ellerimi hemen yikiyorum. Bu benim elimde degil.. Aslinda mantiksiz biliyorum ama kendime hakim olamiyorum. :KK43:

Ölüye dokununca mı

Sağlık personeli misiniz ya da cenaze hizmetleri mü sunuyorsunuz

Yani ölüden korkum vs yoktur da ölüye dokunma fikri de çok olağan gelmedi

Elinizi yıkamanız normal

Kaynanamı tanıyana kadar bende ölülerden korkardım. Artık dirilerden korkuyorum. Bu sorunun şifası cadaloz kaynana. Günde 2 doz alın, sabah akşam aç karnına. 1 haftaya kalmaz ölü korkusu kalmaz. Ama diri korkusuna yapacak birşey yok, o kötü işte.

Ölüden mezardan korkulacak bir şey yok.
Eninde sonunda hepimiz öleceğiz ve o mezara gireceğiz.

Bence sen ölmekten korkuyosun.

Evet başlıktanda anladığınız gibi ölülerden çok korkuyorum cenaze olunca ölü kapıya getirilir ya babam olsa bakamam ölünün hortlayacağından aşırı korkuyorum ya bu korkumu nasıl yenicem morg yazısını görünce bile betim benzim atıyor mezarlığın önünden geçerken başım dönmeye başlıyor duaları hızlı hızlı okuyup geçiyorum bir keresinde akşam mezarlığa götürmüşlerdi beni bayılmıştım :(
derlerki mezarliktan korkan hala en sevdigini kaybetmemistir.nasil aci su kelimeyi yazarken benki hastanenin birgun cikis kapisini bulmaya calisikenr yanlislikla devlet hastanesi morguna cikmistim.oyle karanlik oyle soguk.ölüm soguktur. Sonra birgun ablami kaybettim.once hastanede o haliyle gordum sonra morga koylurken gordum boyle siyah posete geciriyorlar ya o sirada sen can veriyorsun sanki.yavas diyosun yavas cani acir onu oraya yavas koyun.yaralari var diyorsun.sonra yikadilar birde orda gordum mis gibiydi.oprm optm optm buz gibiydi ama nasil guzel kokuyordu.insan hic korkarmi diyorsun.uyuyordu melek gibi guluyordu.ahh icimi yaktin be...isin yoksa simdi agla sabahlara kadar

derlerki mezarliktan korkan hala en sevdigini kaybetmemistir.nasil aci su kelimeyi yazarken benki hastanenin birgun cikis kapisini bulmaya calisikenr yanlislikla devlet hastanesi morguna cikmistim.oyle karanlik oyle soguk.ölüm soguktur. Sonra birgun ablami kaybettim.once hastanede o haliyle gordum sonra morga koylurken gordum boyle siyah posete geciriyorlar ya o sirada sen can veriyorsun sanki.yavas diyosun yavas cani acir onu oraya yavas koyun.yaralari var diyorsun.sonra yikadilar birde orda gordum mis gibiydi.oprm optm optm buz gibiydi ama nasil guzel kokuyordu.insan hic korkarmi diyorsun.uyuyordu melek gibi guluyordu.ahh icimi yaktin be...isin yoksa simdi agla sabahlara kadar
Az önce kahkaha atarken bir anda hıçkırıklara boğuldum bu mesajınızla. Acınızı gerçekten taa içimde hissettim, hiç tanımadığım bir insanın ablasına bu kadar gözyaşı dökeceğim de hiç aklıma gelmezdi.
Allah sabırlar versin, mekanı cennet olsun ablanızın inşallah

Evet başlıktanda anladığınız gibi ölülerden çok korkuyorum cenaze olunca ölü kapıya getirilir ya babam olsa bakamam ölünün hortlayacağından aşırı korkuyorum ya bu korkumu nasıl yenicem morg yazısını görünce bile betim benzim atıyor mezarlığın önünden geçerken başım dönmeye başlıyor duaları hızlı hızlı okuyup geçiyorum bir keresinde akşam mezarlığa götürmüşlerdi beni bayılmıştım :KK43:
Ben de geçtiğimiz seneler çok korkardım ölüden değil diriden kork derdi annem ne demek istediğini arka arkaya kaza yapınca anladım iki sene içinde 4 ölümlü kaza geçirdim savcı gelene kadar (yaklaşık 45 dk 1 saat) başlarında bekledim merhumların hepsi de sevdiğim insanlardı çok sevdiğim sonra dedim ki keşke korktuğum gibi canlansalar da son kez sarılsak gerçekten sevdiğiniz birini o toprağa emanet edince artık korkmuyorsunuz emin olun

Az önce kahkaha atarken bir anda hıçkırıklara boğuldum bu mesajınızla. Acınızı gerçekten taa içimde hissettim, hiç tanımadığım bir insanın ablasına bu kadar gözyaşı dökeceğim de hiç aklıma gelmezdi.
Allah sabırlar versin, mekanı cennet olsun ablanızın inşallah
Konum var eski.burdada cok care aradik olmadi birakti gitti melegim.cocugunu birakti gtti.ben gunlerce aglamasam ruyama gelmiyor ne olur diyorm bi isaret ver iyimisin acilarin bittimi diyorum ama soylemiyor. Biliyomusn gun sayiyorum hani diyorm cok ozledim nasil kavusacagiz.ben onu bir daha goremeyecekmiyim.allaha yalvariyorum eger oldugumde karsilasamassak ailemizi ordada kuramassak bu buyuk haksizlik

Back
X