Ölülerden korkuyorum

Allah rahmet eylesin ablanıza,çok duygulandırdı yazdiklariniz beni kendi abilerim canlandı gözumde, çok şükür hepsi sağ ama birgün ölüsünü görmek zorunda kalırsam nasıl dayanırım ,bu yazdiklarini nasıl yaşarım 😭 allahım sabır versin sana çok zordur eminim ...
Rabbim yasatmaisn diyoruz ama olum hak getire herkesim kapisinda.elbet okacak.ama Allah sirali ölüm versin derler. Gencecik kizi topraga gomdukte geldik.cocugu kaldi evi kaldi ben hangisine agliyayim.dunyada gun yuzu gormediginemi yeni aldigi evin hayrini gormeyisinemi biricik evladini bize birakirken isaret diliyle ona iyi bakin diyisinemi hangisine

kıyamet alameti. diriler ölülere gün gelip özenecek. bence hiç özenme canım. oraya giden de dönmek istiyordur
Hayat öyle bir noktaya getirdi ki. Sadece ölmek yok olmak istiyorum. O kadar yorgunum ki uyuyup daha uyanmamak. İntihar etmemek için Allaha yalvarıyorum dayanma gücü ver diye. Allah yardımcimiz olsun

Rabbim yasatmaisn diyoruz ama olum hak getire herkesim kapisinda.elbet okacak.ama Allah sirali ölüm versin derler. Gencecik kizi topraga gomdukte geldik.cocugu kaldi evi kaldi ben hangisine agliyayim.dunyada gun yuzu gormediginemi yeni aldigi evin hayrini gormeyisinemi biricik evladini bize birakirken isaret diliyle ona iyi bakin diyisinemi hangisine
Yaa size sımsıkı sarılıp acılarınızı dindirmek istedim allah şefaatçi eylesin ablanızı size

Doğru bir de şeyden etkilendim micheal jackson ölmedi yaşıyor diyenler var ya
Ölmedi diyorlar bak! Ölüp geri geldi demiyorlar!
Sair ne guzel demis: Bir çok giden memnun ki yerinden çok seneler geçti cok seneler geçti dönen yok seferinden.....
İnancla aran nasıl?

Her insan korkar aksam kalmaya. Ama soyle düşün ,gidicek yerin yok. Disaei

Bizim mahallede çok sevdigimiz bir cennet ebe vardi. Cok severdim kadini. 9 yasinda felanim. Okuldan geldim annem dediki cennet bibi öldü. Neyse aldi beni cenaze evine getirdi . Iceri girdik kadin kanepede yatıyor ustunde beyaz çarşaf. Karnina bicak koymuslar. Annem demesin mi smyr sonkez görsün bibisini? Kafaya bak.. cahillik iste.
Açtılar carsafi,cenesini baglamislar yazma ile.. yahu 29 yaşındayım ben kadının diğer hic bir sifatini hatirlamiyorum,tek hatirladigim o ölü yüzü. Günlerce uyuyamadım. Sonradan annem cok pisman oldu ama.is isten geçti tabi.

Doğu taraflarinda hatta elazigda halaya bibi deniyor. Dogru muyum? Hala demek dimi

İslam da biliyorsun zombi, hortlama falan yok tabii Bağdat hikayeleri hariç....

İnsan beyni "tehlike - kaçma, tehlike yok - yakınlaşma" şeklinde bir çağrışımsal bağla kodlanmıştır.
İnsan beyni sürekli kaçtığı ve kaçındığı şeylere uzak durmayı tehlike olarak algılar! "Kaçılıyor ve kaçınılıyor; demek ki tehlike var" olarak! Korktuğunuz anda kaçmayın ve kaçınmayın; korkunuz anında azalacaktır. Beyin bu durumu anında "tehlike yok, tehlike geçti" olarak yorumlayacaktır!
Temel görevi bizi korumak olduğu için beynimiz tehlike olarak algıladığı durumlara karşı gereğinden fazla hassas hale gelir. Hassas hale gelmelidir ki en ufak bir belirtiyi daha baştan yakalayabilmeli ve gereken tepkileri zamanında üreterek bizi koruyabilmelidir.
Lakin bu hassasiyet aynı zamanda en ufak bir uyarıcıdan gereğinden fazla etkilenmeye de yol açar.

Psk. İzzet Güllü

Rabbim mekanını cennet eylesin, çok acı..

Evet başlıktanda anladığınız gibi ölülerden çok korkuyorum cenaze olunca ölü kapıya getirilir ya babam olsa bakamam ölünün hortlayacağından aşırı korkuyorum ya bu korkumu nasıl yenicem morg yazısını görünce bile betim benzim atıyor mezarlığın önünden geçerken başım dönmeye başlıyor duaları hızlı hızlı okuyup geçiyorum bir keresinde akşam mezarlığa götürmüşlerdi beni bayılmıştım :(
Büyük konuşma o aciyla babani birakmak bile istemiyorsun. Ablam öptü kokladi yeğenim gitti yikadi. Tabi ortalık biraz durulunca anali ogullu 40 boyunca beraber yatti(eniştem yok),rüzgarla kapı acilmasindan korkup bana bağırırdı koş yetiş diye.Allah yasatmasin benim ellerimde can verdi 2 yil oldu ama keşke dediğin gibi hortlayip gelse yok ama gitti o artik. Babam öldüğünde birisi o sirada bana bir laf etmişti o aklimda çok iyi kaldi gitti artık biz yetişemeyiz ona diye çok doğru bir laf korkma giden gelmiyor gittiği yerde kalip bizi bekliyor. Kendini korkutma onlar sadece bedeni kaliyo onuda gömüyorsun ve çürüyo. Allah izin vermediği sürece ruhlari bizi ziyaret bile edemez duamizi duyamazlar.

Evet başlıktanda anladığınız gibi ölülerden çok korkuyorum cenaze olunca ölü kapıya getirilir ya babam olsa bakamam ölünün hortlayacağından aşırı korkuyorum ya bu korkumu nasıl yenicem morg yazısını görünce bile betim benzim atıyor mezarlığın önünden geçerken başım dönmeye başlıyor duaları hızlı hızlı okuyup geçiyorum bir keresinde akşam mezarlığa götürmüşlerdi beni bayılmıştım :KK43:
Ben de tıpkı sizin gibi çok korkardım ki ablamı genç yaşında kara toprağa gömene kadar. Akşam vakti bile korkmuyorum ziyaret ediyorum

Her insan korkar aksam kalmaya. Ama soyle düşün ,gidicek yerin yok. Disaei

Bizim mahallede çok sevdigimiz bir cennet ebe vardi. Cok severdim kadini. 9 yasinda felanim. Okuldan geldim annem dediki cennet bibi öldü. Neyse aldi beni cenaze evine getirdi . Iceri girdik kadin kanepede yatıyor ustunde beyaz çarşaf. Karnina bicak koymuslar. Annem demesin mi smyr sonkez görsün bibisini? Kafaya bak.. cahillik iste.
Açtılar carsafi,cenesini baglamislar yazma ile.. yahu 29 yaşındayım ben kadının diğer hic bir sifatini hatirlamiyorum,tek hatirladigim o ölü yüzü. Günlerce uyuyamadım. Sonradan annem cok pisman oldu ama.is isten geçti tabi.
Anne babaların çok bilinçli olması lazım

Diriler varken ölüden korkmak mantıksız..

Neyse bir tavsiyem olabilir size.
Zaten çok korkuyorsunuz, bayılacak kadar.
Bundan daha kötü olmayacağınız kesin.

Fantastik diziler var ölü, hayalet içerikli.
Haksız bir şekilde ya da gözü arkada kalarak ölen bedenler hayalet olarak günlük yaşam içinde bulunuyor.
Ruhları dünyadan ayrılamıyor.
Hayaletleri gören, bu yüzden türlü sıkıntılar yaşayan birinin onlarla
olan iletişimi vs. konulu..

Ben izlediğimde ilk bölümde korkmuşsam, sonra onlara karşı acayip bir merhamet besliyordum.. :)

Duygusal değişim yaşamanıza faydası olabilir belki..
İsterseniz öneri yapabilirim..

Ben gencecik kardesimi topraga verdim 5 yil once. 7 gun yogun bakimda yatti. En kotusu de gun be gun olume yaklasimini izledik. Can ayaklardan cikarmis, annem kardesimin ayaklarina corap giydiriyordu ayaklari usumus diye. Anne ölüyor artik demeye dilim varmiyordu. Son nefesini verdikten sonra yaninda kaldim bir sure. Cok zor oldu elini birakmak. Ucakla cenazesini Hollanda'dan Turkiye'ye getirdik. Yanimizda oturmuyordu artik kardesim. Gomulmeden once son kez baktim yuzune. Canli gibiydi yuzu solmamisti sanki oyle kalksa bana baksa yadirgamazdim. Simdi olsa da bana gozukse korkmam. Allah tum ölülerimize rahmet eylesin😔

Ölüm bir gerçektir korkmak kaçmak bu gerçeği asla değiştiremez umarım sevdiklerinin ölümüyle sınanmazsın öyle bir alisiyorsunki o zaman ölüme de ölüye de babami 13 yaşında topraga verdim birak korkup kaçmayı elimde olsa yanina bende yatardım abimi teyzemi ananemi dedemi kuzenimi arka arkaya kaybettim ve mezarlık ikinci evim oldu Aklıma estiği vakit giderim korkulacak bisey yok

Evet başlıktanda anladığınız gibi ölülerden çok korkuyorum cenaze olunca ölü kapıya getirilir ya babam olsa bakamam ölünün hortlayacağından aşırı korkuyorum ya bu korkumu nasıl yenicem morg yazısını görünce bile betim benzim atıyor mezarlığın önünden geçerken başım dönmeye başlıyor duaları hızlı hızlı okuyup geçiyorum bir keresinde akşam mezarlığa götürmüşlerdi beni bayılmıştım :KK43:
Dirilerden kork bacım.

Ben gencecik kardesimi topraga verdim 5 yil once. 7 gun yogun bakimda yatti. En kotusu de gun be gun olume yaklasimini izledik. Can ayaklardan cikarmis, annem kardesimin ayaklarina corap giydiriyordu ayaklari usumus diye. Anne ölüyor artik demeye dilim varmiyordu. Son nefesini verdikten sonra yaninda kaldim bir sure. Cok zor oldu elini birakmak. Ucakla cenazesini Hollanda'dan Turkiye'ye getirdik. Yanimizda oturmuyordu artik kardesim. Gomulmeden once son kez baktim yuzune. Canli gibiydi yuzu solmamisti sanki oyle kalksa bana baksa yadirgamazdim. Simdi olsa da bana gozukse korkmam. Allah tum ölülerimize rahmet eylesin😔
Basiniz sagolsun Allah rahmet eylesin ..
COk zordur ..
Neden vefat etti ..

Back
X