• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ölüm acısıyla nasıl başediyorsunuz?

Genç yaşta abimi ve kardeşimi kaybettim. 2 yıl oldu. Onlar artık yok. Bu gerçeği sindirmek o kadar zor ki. Hayat çok garip geliyor. İnsan hayal bile kuramıyor. Her şeyin değişiyor. Annem, babam, evimiz o kadar değişti ki. Abimin bir bakışını görebilmek, eskisi gibi gülüşlerini, sesini duyabilmek için canımı verirdim. Ama ben abime yakışan bir kardeş olamadım.

Anneni babanı hayal bile edemiyorum.Ne kadar zor.Ben yaşadıklarını sanmıyorum sadece gün dolduruyorlardır.Bu hayatta evlat acısı varken gerisi boş.

Başınız sağolsun, Rabbim kardeşlerinizle cennetinde kavuşmayı nasip etsin. Bu dileğim tüm yakınlarını kaybedenler için.
Dede, kuzen, arkadaşta kaybettim ama hiç biri kardeş kadar acıtmadı. Hatta abimden sonra hiç bir ölüme ağlamadım heralde bir tür bağışıklık kazandım diyorum.

Amin kabirleri aydınlık olsun, nurlarla dolsun. Cennette köşkleri sarayları olsun. Peygamber Efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem) komşuları olsun. Rabbim O'nun (sallahi aleyhi ve sellem) sancağı altında, havuzunun başında toplanmayı onlara nasip etsin. Onlar kabirlerinde üzüntü görmesin, incinmesin. Kabirleri Cennet bahçesi olsun. Rabbim cehennem çukurundan korusun onları. Korktuklarından emin kılsın. Rabbim ahirette ayrılık göstermesin. Bütün geçmişlerimizin kabri nurlarla dolsun. Dünyada yaşayamadıkları arzularını ahirette en güzelini yaşasınlar. Rabbim orda düğünlerini görmeyi, bayramlar yaşamayı nasip etsin tüm Müslüman alemine. Bu dünyada savaşta olan kardeşlerimize yardım et Rabbim. Onlara sabır ver. Amin.

Tek ilaci zaman.sikintisi hep acitir içini ama eskisi kadar aglsmiyosun.babam oldu elliuc yasindaydi.ikibucuk ay oldu daha iyiyim ama hala mutsuzum

Anneni babanı hayal bile edemiyorum.Ne kadar zor.Ben yaşadıklarını sanmıyorum sadece gün dolduruyorlardır.Bu hayatta evlat acısı varken gerisi boş.

Bir anne ve baba hiçbir zaman evladını unutmaz. Annemin abim kabirde ne halde diye düşünmeden bir anı bile geçmiyor.

Amin kabirleri aydınlık olsun, nurlarla dolsun. Cennette köşkleri sarayları olsun. Peygamber Efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem) komşuları olsun. Rabbim O'nun (sallahi aleyhi ve sellem) sancağı altında, havuzunun başında toplanmayı onlara nasip etsin. Onlar kabirlerinde üzüntü görmesin, incinmesin. Kabirleri Cennet bahçesi olsun. Rabbim cehennem çukurundan korusun onları. Korktuklarından emin kılsın. Rabbim ahirette ayrılık göstermesin. Bütün geçmişlerimizin kabri nurlarla dolsun. Dünyada yaşayamadıkları arzularını ahirette en güzelini yaşasınlar. Rabbim orda düğünlerini görmeyi, bayramlar yaşamayı nasip etsin tüm Müslüman alemine. Bu dünyada savaşta olan kardeşlerimize yardım et Rabbim. Onlara sabır ver. Amin.

Amin

Bundan 6 ay önce babaannemi kaybettim bizimle beraber oturduğu için ona çok alisiktim çocukluğum her anim onunla geçmisti hastalandı basinda bekledim uyumadim hastanelerde aç acina onu bekledim sonra gidiverdi inanamadim çok ağlayıp çok üzüldüm ama insan alisiyor Allah sabrını veriyor bunu yazarken bile gözlerim doluyor işte insan böyle oluyomus bende hayatımda ilk kez bi yakinimi kaybettim çok zor geçenlerde televizyonda yaşlı bi bayanı gosterdi ler babaanneme benzettim diye ağladım düğün kasedimi izlerken onun olduğu yerde ağladım hep agliyosun ama alisiyosun işte :( su an bile hatirima gelince ağladım :( canımın içi mekanı cennet olsun

Babamı kaybedisim cok zor oldu benim için şok haline girmiştim ve ağladığımı hiç hatırlamıyorum taa ki 40'ı çıkana kdr .. Ondan sonra her gün gece aklıma geldikçe gözlerim dolar ama asla unutulmuyor 1.5 yıl oldu oleli ama sanki dün ölmüş gibi içim yanıyor ama anıları dusununce onun seni sevdiğini bilince biraz hafifliyor ama asla geçmiyor geçmez çünkü bağ var kan bağı olmasa sevgi bağı var her sekilde içten içe yer insanı.Sonra dersin bende gelicem yanına ölümlü dünya.... Ama başını yastığa koyunca o yastık islanmadan uyuduğun günler çok az olur ... Ölenle ölünmez elbette ama zor olacağı kesin ... Alışıyor olabilir ama asla unutulmuyor...!

Bende babamı kaybettim hala (20 gün olmuştur) anlayabilmiş değilim fazla iyi görünüyorum aşırı sinirim dışında çok sorun yok yorumu okuyunca rahatladım kendime çok kızıyordum neden iyiyim diye şimdi de çok kızıyorum bu durumlarda normal mi ?

Sevdiklerimin ölümünün düşüncesi bile nefesimi kesiyor,nasıl alışılıyor bilemiyorum Allah göstermesin acılarını

sevdiklerin öldüğünde içinde kırk mum yanarmış ilk günler çok yakıcı olurmuş sonra mumlar her gün bir tane bir tane sönermiş, son mum ömür boyu yanarmış içinde ,iç yanığı oluyor insan sonunda Allah sevdiklerimizi korusun:nazar:.

Bende babamı kaybettim hala (20 gün olmuştur) anlayabilmiş değilim fazla iyi görünüyorum aşırı sinirim dışında çok sorun yok yorumu okuyunca rahatladım kendime çok kızıyordum neden iyiyim diye şimdi de çok kızıyorum bu durumlarda normal mi ?
Şok halindesin canım Allah babana rahmet etsin ! 40i çıkana kdr bazen şok hali oluyormuş bende ilk anlam veremedim kendime ki babama çok düşkünüm.. Şimdi ufak bisey olsa hemen babam aklıma gelir ve ağlarım özellikle geceleri çok fena vuruyor baba hasreti mezara gidince de rahat ediyorsun çünkü o orda ve Allah dilerse mutlaka seni duyar rahatlığı babamla konuşuyorsn o yüzden kendine kızma

Babamı kaybedeli 25 ay oldu,uzakta olduğum için hasretliğe alışıktım zaten,hala babam sanki ankaradaymış gibi yaşıyorum, aksini düşünsem yapamam buralarda,panik atak hastasıyım kafayı yerim, ha benimki kafayı yeme sürecini erteleme, sark bitti en gec temmuzda ankaradayız kısmet olursa...o zaman napıcam hiç bilmiyorum, anılar her yerde, babam her yerde,çok özledim, bir nebze oğlum avutuyo ama yeterli değil

Basin sagolsun canim kac yasindaydi oglun:KK43:
Allah razi olsun canim mezar taşinda doğdugu gun oldüğu gün yaziyor rabbim onun ömrünü bana verdi keşke benimkini ona verseydi ilkdefa biri yaşini sordu benim musabim ikisi bittii ölmedi yaşiyor annesinin kalbinde göz yaşlarinda

Evet insan alisiyor ama cok zor. 10 sene icinde dedemi, babaannemi, amcami, kuzenimi kaybettim. Hepside cok aci verici oldu, her birinin cenazesinde icim yandi. Ikisinde hamileydim. Babaanneminki cok aci vericiydi son zamanlari aklimdan cikmiyor. Kuzinem 11. Kattan duserek vefat etti, intihar mi esi mi itti bilemiyoruz. Ooffff ooofff. Bunlara alisiyor insan, Allah kimseyi evlat acisiyla imtihan etmesin, unutulmaz olan o.

Allah razi olsun canim mezar taşinda doğdugu gun oldüğu gün yaziyor rabbim onun ömrünü bana verdi keşke benimkini ona verseydi ilkdefa biri yaşini sordu benim musabim ikisi bittii ölmedi yaşiyor annesinin kalbinde göz yaşlarinda
Basin sagolsun cenney kusu o ahirette seffatcin olucak orada kavusursunuz. Cok uzuldum allah sabirversin:(

Basin sagolsun cenney kusu o ahirette seffatcin olucak orada kavusursunuz. Cok uzuldum allah sabirversin:KK43:
Allah razi olsun amiinnnn inşallah annesi ona bir damla sut bile veremezken o annesine şefaatci olcak ah oğlum ah sorun mahvetti beni oğlun kac yasinda ne guzel bir soru bu

Back
X