Ölüm Allah’ın emri de...

Ölüm gercek,ömür yalan malesef.Babanizdan gözünüzü ayirmayın derim ben.Allah sabir versin hepinize ayrı ayrı.

Merhaba arkadaşlar.Dün gece halam vefat etti.50 yaşında bile değildi.Hiç bir hastalığı yoktu.Acılara dayanamadı.İki sene önce iki tane genç yaşta kuzenimi ani ve acı bir şekilde kaybettik.Hemen akabinde hiç bir şey yokken ani bir kalp krizi ile bütün sülalenin direği olan amcamı. O da ellisinde yoktu.Sonra diğer halam vefat etti.Bütün bu olanların üzerine halam depresyona girdi.İyileşemedi.Üzüntü,yas süreci derken bağırsakları İLE ilgili problem yaşadı.Çünkü yaşananları hazmedemiyordu.Doktorlar bile anlam veremedi.Kanser vs. gibi bir şey olmamasına rağmen bağırsakları iflas etti.En sonunda diğer organları da iflas edince dün gece vefat haberini aldık.
Ne hissettiğimi bilemiyorum.İçimde bir yumru ,adeta yutkunamıyorım. Bu haberlerin hepsini gece vakti aldık.Hatta o kadar alıştık ki cenazeye hazırlık süreçlerinde uzman olduk.Bunları söylemek bile acı veriyor.Sanki herkes sıraya dizildi.Ölümün yaşlısı genci yok ama kaybettiklerimizin hepsi gençti.25,27,49,50,55..Hepsi zamansız..İnsanız nihayetinde.Allah’ın neden bizi böyle sınadığına anlam veremiyorum.İnançlı bir insanım.
“Allahım çok yorulduk.Ne olur kızma bana ,ama artık kimse ölmesin.”diye dua ettim.Öyle bir şey ki, sonradan vefat edenler bir öncekilerinin açısından öldüler sanki.Ölümü anlayamıyorum..Köyümüz bomboş kaldı.Köydeki evimiz sahipsiz kaldı.Bayramlarda toplandığımız köyümüz şimdi ıssız.Anılarımdaki herkes öldü..Ne kadar şendik.Ne kadar mutluyduk..Niye böyle olduk...
Ve ölen halalarım hiç evlenmediler.Aşık olmadılar..Sevmediler.Belki de çok sevdiler,kavuşamadılar..Kuzenlerim evlenecekti.Sevdikleri vardı.Sevdikleri yarım kaldı.Amcamın çocuğu yoktu.Bizi evlatları gibi benimserdi.
Peki babam.Nasıl dayanıyor bu acılara.Aklıma geldikçe fena oluyorum...Canım çok yanıyor..
Allah sabrınızı artırsın,ölüm karşısında insn döne döne hayatı sorguluyor,herşey anlamını yitiriyor malesef,zamanla dahada iyi olursunuz inşallah, Allah sizlere ve ailenize sağlıklı bir ömür nasip etsin, başınız sağolsun..

Geldi mi pespese gelir. Benim ananem de peşpeşe önce kocasını, sonra yeğenini,sonra kardeşini,sonra torununu kaybetti. Resmen ölüm salgını gibiydi, git - gel devamlı, artık duyan 'yine mi biri öldü?' falan diyordu ..
Ama sonra bu salgin bıçak gibi kesildi, uzunca bir süre kimse ölmedi o taraftan .
Umarım bu da sizin için son olur
Başınız sağolsun

Başınız sağolsun Allah rahmet eylesin
babanıza destek aldırmaya çalışın adamcağız içine atıyor olabilir

Merhaba arkadaşlar.Dün gece halam vefat etti.50 yaşında bile değildi.Hiç bir hastalığı yoktu.Acılara dayanamadı.İki sene önce iki tane genç yaşta kuzenimi ani ve acı bir şekilde kaybettik.Hemen akabinde hiç bir şey yokken ani bir kalp krizi ile bütün sülalenin direği olan amcamı. O da ellisinde yoktu.Sonra diğer halam vefat etti.Bütün bu olanların üzerine halam depresyona girdi.İyileşemedi.Üzüntü,yas süreci derken bağırsakları İLE ilgili problem yaşadı.Çünkü yaşananları hazmedemiyordu.Doktorlar bile anlam veremedi.Kanser vs. gibi bir şey olmamasına rağmen bağırsakları iflas etti.En sonunda diğer organları da iflas edince dün gece vefat haberini aldık.
Ne hissettiğimi bilemiyorum.İçimde bir yumru ,adeta yutkunamıyorım. Bu haberlerin hepsini gece vakti aldık.Hatta o kadar alıştık ki cenazeye hazırlık süreçlerinde uzman olduk.Bunları söylemek bile acı veriyor.Sanki herkes sıraya dizildi.Ölümün yaşlısı genci yok ama kaybettiklerimizin hepsi gençti.25,27,49,50,55..Hepsi zamansız..İnsanız nihayetinde.Allah’ın neden bizi böyle sınadığına anlam veremiyorum.İnançlı bir insanım.
“Allahım çok yorulduk.Ne olur kızma bana ,ama artık kimse ölmesin.”diye dua ettim.Öyle bir şey ki, sonradan vefat edenler bir öncekilerinin açısından öldüler sanki.Ölümü anlayamıyorum..Köyümüz bomboş kaldı.Köydeki evimiz sahipsiz kaldı.Bayramlarda toplandığımız köyümüz şimdi ıssız.Anılarımdaki herkes öldü..Ne kadar şendik.Ne kadar mutluyduk..Niye böyle olduk...
Ve ölen halalarım hiç evlenmediler.Aşık olmadılar..Sevmediler.Belki de çok sevdiler,kavuşamadılar..Kuzenlerim evlenecekti.Sevdikleri vardı.Sevdikleri yarım kaldı.Amcamın çocuğu yoktu.Bizi evlatları gibi benimserdi.
Peki babam.Nasıl dayanıyor bu acılara.Aklıma geldikçe fena oluyorum...Canım çok yanıyor..
Peygamber efendimiz küçük yaşta babasını kaybetti 6 yaşında annesini kaybetti 6 çocuğunu kendi elleriyle toprağa verdi peygamberi bile ağlatmış bu dünyadan mutluluk beklemek çok yanlış bunlardan biri muaf olsaydı peygamber efendimiz olurdu imtihan dünyasındayız rabbim imtihanimizi kolay eylesin başınız sağolsun rabbim bunlari unutturacak imtihan vermesin geçen yıl 8 tane yakınımı 7 ay içinde kaybettim peş peşe en agirida 38 yaşında kuzenim oldu hepsinin acısını unutturdu rabbim sıralı ölüm nasip etsin...

Peygamber efendimiz küçük yaşta babasını kaybetti 6 yaşında annesini kaybetti 6 çocuğunu kendi elleriyle toprağa verdi peygamberi bile ağlatmış bu dünyadan mutluluk beklemek çok yanlış bunlardan biri muaf olsaydı peygamber efendimiz olurdu imtihan dünyasındayız rabbim imtihanimizi kolay eylesin başınız sağolsun rabbim bunlari unutturacak imtihan vermesin geçen yıl 8 tane yakınımı 7 ay içinde kaybettim peş peşe en agirida 38 yaşında kuzenim oldu hepsinin acısını unutturdu rabbim sıralı ölüm nasip etsin...
Amin,Allah razı olsun.

Ne kadar ağır imtihanlar aileniz için.
Allah sabrınızı arttırsın, sizlere ferahlık versin.
Geridekilere sağlık ve uzun ömürler dilerim.
Bazen söyleyecek söz bulunmaz, öyle bu da.
Cennet olsun mekanları.

Çok teşekkür ediyorum.Kalp için detaylı muayene oldum sadece.Diğer tahlilleri nasıl yaptırabilirim ?
siz dahiliyeye gidip bizde böyle böyle ölümler oldu, diye detaylıca anlatın öykünüzü, (yani hangi yaşlarda kimler nasıl öldü diye) , onlar sizi yönlendirir diye düşünüyorum :) 💖

siz dahiliyeye gidip bizde böyle böyle ölümler oldu, diye detaylıca anlatın öykünüzü, (yani hangi yaşlarda kimler nasıl öldü diye) , onlar sizi yönlendirir diye düşünüyorum :) 💖
Biraz araştırdım da gen testleri çok pahalıymış ve her hastane yapmıyormuş

Bende geçen hafta halamı kaybettim, acını derinden hissediyorum, başın sağolsun. Ölümün tesellisi yok malesef, acımızı yaşayıp kendimizi zamanın kollarına bırakarak, acımıza pansuman yapmasını bekleyeceğiz sadece. Ama yıllar önce çok genç yaşta bir kuzenimi kaybettiğimde, aylarca etkisinden çıkamamış en sonunda en başından beri belki de anlamam gereken şeyi çok iyi anlamıştım. “Ölüm bir son değil.” Sadece bir süre, kendim hayattayken onu göremeyecektim belki ama bir gün yine kavuşacaktık. O saatten sonra sadece onun için dua ettim.

Aslında hayat ne kadar kısa değil mi? Allah hepimize hayırlı hayatlar, hayırlı ölümler nasip etsin, bir gün sevdiklerimize kavuşacağız, o zamana kadar huzur içinde olsunlar inşallah ❤️
Şu yorumunuz beni de ferahlattı Allah razı olsun ❤Umarım konu sahibinede iyi gelmiştir.Sevgili konu sahibi size sabırlar diliyorum.Allahım kalbinize esenlik versin kalanlara selamet versin

Herhalde bir yakınını kaybetti üyelerden biri diye konuyu açtım her cümlede bir ölüm var :( çok arka arkaya çok ağır olmuş. Ölenlerden geriye kalan çoluk çocuk da olmayınca silinmisler gibi gelmiştir yeryüzünden. Çok acı çok üzüldüm. Teselli cümlesi de yok. İnsan bazen ölüme değil de ölüme değecek bir yaşamın olmamasina kahrediyor. Tüm olenlerinizin hayatları da ah ne yarım kalmış dedirtiyor. Gencecik çocuklar, sevdikleriyle evlenmemiş kadınlar. Doymadan kalkilmis bir sofra gibi ...

Herhalde bir yakınını kaybetti üyelerden biri diye konuyu açtım her cümlede bir ölüm var :KK43: çok arka arkaya çok ağır olmuş. Ölenlerden geriye kalan çoluk çocuk da olmayınca silinmisler gibi gelmiştir yeryüzünden. Çok acı çok üzüldüm. Teselli cümlesi de yok. İnsan bazen ölüme değil de ölüme değecek bir yaşamın olmamasina kahrediyor. Tüm olenlerinizin hayatları da ah ne yarım kalmış dedirtiyor. Gencecik çocuklar, sevdikleriyle evlenmemiş kadınlar. Doymadan kalkilmis bir sofra gibi ...
Kesinlikle..

Back
X