• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ölüm her şeyi affettirir mi?

DeliHA35

... T Ü R K ...
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2014
1.517
5.981
158
Merhaba güzel kadınlar;

Sorum tıpkı başlıktaki gibi.Sevmediğiniz birinin ölmesi ona karşı bütün duygularınızı iyiye çevirir mi?

Şöyle anlatayım ;

Büyük abim 22 yıl önce evlendi.3 tane oğlu var(Şuan 15 - 18 - 21 yaşlarında).18 yıl evli kalıp boşandılar.

Evlendiği kadın ilk günden son güne kadar sırf ailemi beğenmediği için çocukları bize göstermedi,abimi de bize yollamamak için elinden geleni yaptı.Abimle aramızı bozdu çocukları bize karşı nefretle büyüttü.Ve geçen hafta o kadın (yani eski gelinimiz) ÖLDÜ.45 yaşındaydı.Allah taksiratını affetsin.

Duyunca yeğenlerimin hepsini de aradık.Baş sağlığı diledik.İstedikleri zaman yanlarında olacağımızı belirttik.

Yeğenlerimden sadece en küçük olanıyla görüşüyoruz.O da babasının yanına gelip giderken son 3 senede samimi olduk ve bize çok bağlandı çok seviyor hepimizi de.

Kadının öldüğünü duyunca şok geçirdik hasta olduğunu bilmiyorduk.Çok üzüldük çok ağladık ama sadece çocuklar annesiz kaldı diye.Anneannesigilde büyüdüler hepside.Şimdi anneleri öldü babalarıyla görüşmüyorlar ne bileyim çok üzülüyorum çocuklara.

Ben kendi şahsım adına o kadından nefret etmedim ama çok kızdım.Evimizi yıllarca bilerek huzursuz ettiği için , abimin diğer abla ve abimle arasını hep bozduğu için , annemi yıllarca ağlattığı için.Ve öldükten sonra daha çok kızdım çocukları böyle aralıkta/ortalıkta/iki arada bi derede bırakıp gittiği için.

Her neyse....

Şimdi gelelim asıl sıkıntıma.Eşim duyunca çok üzüldü gencecik kadın yazık vs. diye.Benim kadına üzülmediğimi gördükçe kızıyor bana sen nasıl vicdansızsın geçmişte ne yaptıysa yaptı öldükten sonra her şey unutulur sen hala kızıyorsun diye.

Siz benim ya da bizim yerimizde olsanız unutur muydunuz her şeyi?
Ölüm her şeyi affettirir mi sizce?

Bilmem... Hiç başıma gelmedi de...
Bana affettirmez gibime geliyor,ben çok kinci olabilirim.
"Hesabımız orada hadi eyvallah" derdim,helal de etmezdim hakkımı diye düşünüyorum,gerçi yaşamadan konuşmak da anlamsız olabilir...

Sizinle aynı görüşteyim malesef affetmezdim kötü insanlara merhamet veya acıma duygusu besleyemiyorum. Çocukların annesiz kalması vs. apayrı bir durum tabiki buna elbette çok üzüldüm ki siz de üzülmüşsünüz. Ve düşünüyorum benim erkek arkadaşım da aynı eşiniz gibi o da eminim eşiniz gibi tepki verirdi ama bu benim hissettiklerimi değiştirmiyor herkesin düşüncesi kalbi hissettikleri farklı.

Bence de affettirmez. Ama en azından ben olsam allah rahmet eylesin affetsin derim çünkü gerçekten hakkiniza girdiyse sonuçta allahın azabı büyük. Tabi rahmeti de büyük ne olur bilemeyiz. Kızgınlığım geçmez o ayrı. Ama Onun da faydasi yok sadece beni rahatlatır sanırım kızgın olmak.

Merhaba güzel kadınlar;

Sorum tıpkı başlıktaki gibi.Sevmediğiniz birinin ölmesi ona karşı bütün duygularınızı iyiye çevirir mi?

Şöyle anlatayım ;

Büyük abim 22 yıl önce evlendi.3 tane oğlu var(Şuan 15 - 18 - 21 yaşlarında).18 yıl evli kalıp boşandılar.

Evlendiği kadın ilk günden son güne kadar sırf ailemi beğenmediği için çocukları bize göstermedi,abimi de bize yollamamak için elinden geleni yaptı.Abimle aramızı bozdu çocukları bize karşı nefretle büyüttü.Ve geçen hafta o kadın (yani eski gelinimiz) ÖLDÜ.45 yaşındaydı.Allah taksiratını affetsin.

Duyunca yeğenlerimin hepsini de aradık.Baş sağlığı diledik.İstedikleri zaman yanlarında olacağımızı belirttik.

Yeğenlerimden sadece en küçük olanıyla görüşüyoruz.O da babasının yanına gelip giderken son 3 senede samimi olduk ve bize çok bağlandı çok seviyor hepimizi de.

Kadının öldüğünü duyunca şok geçirdik hasta olduğunu bilmiyorduk.Çok üzüldük çok ağladık ama sadece çocuklar annesiz kaldı diye.Anneannesigilde büyüdüler hepside.Şimdi anneleri öldü babalarıyla görüşmüyorlar ne bileyim çok üzülüyorum çocuklara.

Ben kendi şahsım adına o kadından nefret etmedim ama çok kızdım.Evimizi yıllarca bilerek huzursuz ettiği için , abimin diğer abla ve abimle arasını hep bozduğu için , annemi yıllarca ağlattığı için.Ve öldükten sonra daha çok kızdım çocukları böyle aralıkta/ortalıkta/iki arada bi derede bırakıp gittiği için.

Her neyse....

Şimdi gelelim asıl sıkıntıma.Eşim duyunca çok üzüldü gencecik kadın yazık vs. diye.Benim kadına üzülmediğimi gördükçe kızıyor bana sen nasıl vicdansızsın geçmişte ne yaptıysa yaptı öldükten sonra her şey unutulur sen hala kızıyorsun diye.

ölüm bu her kim olursa olsun insan üzülür yaa..
kederlenmez karaları bağlamaz belki yaşadıklarının ağırlığından ama, sonuç itibari ölüm başka hiç tanımadığımız kimsenin haberini duyunca bile üzülünüyor valla..
Allah günahlarını affettsin
Allah rahmet eylesin yine de..
yapmış olduğu ne varsa hepsi ile baş başa

Öldüğünü duyduğumda fazla etkilenmediğim bir kaç kişi oldu.
Ben de ilk başta kendime kızmıştım nasıl soğuk kanlı karşıladım diye ama sonra o da geçti.

Bana ya da aileme uzunca süre eziyeti olmuş birinin öldüğünü duysam da herhalde fazla duygusala bağlamazdım.

He yerinde olsam abime de ayyrıca kızgın olurdum.
Yenge lafıyla bizden koptuğu için.

Merhaba güzel kadınlar;

Şöyle anlatayım ;

Her neyse....

Aileme kendime yada çocuklarıma kötülük yapan kimseyi ölsede affetmem sildiğim çok kişi var sokaktaki insandan farkları Yok içim buz gibi onlara karşı

Mekânı cennet olsun derim, kinim kalmaz ama kızgınlığım devam eder. Öteki dünyada acı çeksin istemem ama bana yaptıklarının haksız yer olduğunu görsün anlasın, pişman olsun isterim. Bu nun acı çekerek değil, Allah'ın o kişinin gözünü açmasıyla olmasını isterim. Bence siz de unutun, ölmüş gitmiş. Belki o kadının da kendince haklı bir tarafı vardı. Kaynanam da bana çok çektiriyor ama sorsan ben kötü gelinim. Sorsan görümceme annesi haklı...

Affetmem. Ölmeseydi değişecek miydi.
Ailenin diğer üyelerinin aralarında yaşanılanlar onları bağlar, herkes yetişkin ve neyin ne olduğunu eğer kişide varsa mantık çerçevesinde değerlendirebilir. Ama ayrılan eşlerde, çocukları diğer ebeveyne karşı doldurmak çok büyük acımasızlık.

Bana da ölüm birşeyleri asla unutturmazdı. Ama eşin madem tepkili aranız bozulmasın üzülmüş gibi yap nolcak

Ölüye, ölünün arkasından konuşmayacak kadar saygı gösteririm, zira kendini savunamaz artık.
Ama hayattayken neyse, o şekilde ölmüştür. Birden melek olacak değil ya. O yüzden sırf öldü diye ne yaptıklarını unuturum ne de kendisine daha iyi hisler beslerim. Yaşarken neyse o... Ne hak ediyorsa o.

Kin tutmak değil de Allah rahmet etsin,mekanı cennet olsun falan diyemiyorum içimden gelmiyor yani.
Sen Allah rahmet etsin dedin diye Allah rahmet etmez zaten. Senden çoook önce kul hakkına girdiği kişiler var. Bu bir görgü kuralı yani. Ben de bu davranışınızı iyi kalplice bulmadım

Ben de cok kinciyim olmesi kinimi ofkemi bitirmezdi sanirim ama olen insanin arkasindan da konusmam.Allah rahmet eylesin der gecerim.

Ben en azından "Allah affetsin" der geçerim..
Asıl kendi çocuklarını iyi bir akraba ilişkisinden mahrum bırakarak, yalnızlaştırarak haklarına çok girmiş biri..

Halbuki ne iyi olurdu şimdi çevrelerinde onlara ilgi gösteren babaanne, dede, hala olsaydı..

Benzer bir şeyi halamın eşinin ailesi babama yaptı. Halamı eşi ve ailesi çok ezdi.
Yine şiddet gösterdikleri zaman babam yanına aldı bir kaç gün bizimle kaldı. İsterse boşanacaktı sonra geri gitti vs. Ama 3 çocuğu dayılarına karşı doldurdular. Sanki babam bozuyormuş aralarını gibi.
En büyükleri evlenince ılımlı davranmaya başladı. İnsan gibi konuşuyor gidince. Ama diğer ikisi halama gitsek bile hiç odalarından çıkmazlar. Evde varlar mı yoklar mı bilmeyiz.
Çocukken beraber oynadığım kuzenlerimi şimdi yolda görsem tanımam.

Back
X