• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ölüm korkusuyla yasamaktan bıktım artık :((

foregem

Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2012
70
0
16
İstanbul
Merhaba arkadaslar..

Offf off okadar içsıkıntım varkı kendımı okadar sıkıyorumkı ruyalrım bıle farklı olmaya basladı artık :((((ölüm korkusu tum bedenımı kaplıyor ve ben kendımı kaybedıyorum...ben bır hipokondriyak ve anksiyete hastasıyım sanırım buna ek olarak panıkatak baslangıcıda yasıyorum....ınanılmaz korkular yasıyorum ...cevremde bı kısı hasta olsun hemen baslııyorum kendımı dınlemeye ...sureklı vucudumu dınlıyorum heryerımı kontrol edyorum bıyerımde bısey varmı bı sıslık varmı morluk varmı dıye kontrol edıyorum okadar ck sıkıldımkı okdar cok fazla hemde hattınden fazla bu krızlerı yasıyorumkı o an oldurmek ıstıyorum kendımı .....bı donem antıdepresean kullandım doktorum vermıstı o aralar cok ıy ı geldı ılac ...ama bıraktıktan bı ıkı ay sonra tekrar nuksettı dusuncelerım hemde eskısıne oranla daha fazla ve daha korkunc bı hal aldı....ozellıkle sabahaları uyandıgımda cok kotu oluyorum hatta ayaga kalkmak ıstemıyorum cunku kalktıgım anda sureklı vucudumu kontrol etmeye baslıyorm karnımla oynuyorum sureklı ve elımede bıseyler gelıyor muhakkak sonra yagbezesıdır dıyorum ınsanlar ne hastalıklarla ugrasıyo kendıne gel saglıklsıın dıyıp bı an unutuyorum ama sonra tekrar baslıyor....bı oglum var 3 yasında dunya tatlısı kuzum benım sureklı onu dusunuyorum bana bısey olursa o ne yapar :((((ona bıle yansıtıyorum bazen asabıyetımı :((Zaten dogumdan sonra basladı bu hastalık bende ve atamadım arkadaslar cok kotuyum ..hıcbısey benı mutlu etmıyo bıktım artık ...oysakı ben eskıden en ufak seyden mutlu olan bı tv programıyla veya guzel bı muzıkle rahatlayan mutlu olan bı ınsandım alısverıse cıkmak bana yeterdı sukrederdım ve rahatlardım ama artık hıcbırısı yetmıyoo ......

Son düzenleme:
Merhaba, ilacı kendiniz mi bıraktınız yoksa doktor kontrolü ile mi? Psikiyatrik yardımın yanı sıra psikolojik destek de aldınız mı? Yaşadıklarınızın günlük yaşantınızı etkilememesi ne yazık ki mümkün değil. İlaç tedavisi anksiyetenizi kontrol altında tutsa da sizin bunu kalıcı bir hale getirmeniz gerek. Yoksa ilacı bıraktığınızda gene başlangıç noktasına dönme ihtimaliniz çok yüksek. Bir psikologla görüşmenizi öneririm. Gerekli görürse ilaç tedavisi için sizi bir psikiyatriste de yönlendirecektir. Psikiyatriste gitseniz bile psikolojik yardımı ihmal etmeyin. Kalıcı bir çözüme ulaşmanız için düşünce sisteminizde birtakım değişikliklere gitmeniz gerek. Anksiyete kontrolü, stresle başa çıkabilme terapi ile kazanabileceğiniz yetilerdir. Geçmiş olsun.

Merhaba, ilacı kendiniz mi bıraktınız yoksa doktor kontrolü ile mi? Psikiyatrik yardımın yanı sıra psikolojik destek de aldınız mı? Yaşadıklarınızın günlük yaşantınızı etkilememesi ne yazık ki mümkün değil. İlaç tedavisi anksiyetenizi kontrol altında tutsa da sizin bunu kalıcı bir hale getirmeniz gerek. Yoksa ilacı bıraktığınızda gene başlangıç noktasına dönme ihtimaliniz çok yüksek. Bir psikologla görüşmenizi öneririm. Gerekli görürse ilaç tedavisi için sizi bir psikiyatriste de yönlendirecektir. Psikiyatriste gitseniz bile psikolojik yardımı ihmal etmeyin. Kalıcı bir çözüme ulaşmanız için düşünce sisteminizde birtakım değişikliklere gitmeniz gerek. Anksiyete kontrolü, stresle başa çıkabilme terapi ile kazanabileceğiniz yetilerdir. Geçmiş olsun.

dr en az 1 sene kullanacksın dedı ve bende 1 sene sonunda bıraıktım yeterlıdır dıye ama tekrar nuksedecegını hıc dusunmemıstım....bu tur ılaclara baslamakta ayrı bı ıskence yanetkılerı cok fazla hele o geceelerı dısggıcırdatma olayı yokmu oyy :(( bı yerden yaprken bı yerden alıp goturuyoo hayat ne garıp yaa :(aılemdede maddı sıkıntılar cekıyorum bununda etkıısı var sureklı evın ıcınde yapabıleck hıcbısey yok malesef .(

lacrimas çok profesyonel yanıtlamış, psikiyatrist veya psikolog gibi konuşmuş, bence de psikologa gitmelisin, tek başına çözemezsin, her şeyin bir çözümü var

dr en az 1 sene kullanacksın dedı ve bende 1 sene sonunda bıraıktım yeterlıdır dıye ama tekrar nuksedecegını hıc dusunmemıstım....bu tur ılaclara baslamakta ayrı bı ıskence yanetkılerı cok fazla hele o geceelerı dısggıcırdatma olayı yokmu oyy :(( bı yerden yaprken bı yerden alıp goturuyoo hayat ne garıp yaa :(aılemdede maddı sıkıntılar cekıyorum bununda etkıısı var sureklı evın ıcınde yapabıleck hıcbısey yok malesef .(

Diş gıcırdatmalarınızın ilacın yan etkileriyle alakası yoktur. Yaşadığınız gerginlikten kaynaklı olan bir durumdur muhtemelen. Antidepresan kullanımının başlangıcında yan etkiler daha yoğun olmakla birlikte zamanla azalır aslında. Sizi çok rahatsız ediyor olması aldığınız tanı ile de alakalı olabilir. Anladığım kadarıyla şu anda terapi alma şansınız yok. Bir psikiyatristle görüşmenizde fayda var. Yaşadığınız sıkıntıları, kullandığınız ilacı ve yan etkilerinden çok rahatsız olduğunuzu belirtirseniz başka bir ilaç verebilir belki. Fakat bir önceki mesajımda da dediğim gibi psikolojik destek de almaya çalışın. Aynı zamanda kendinizi meşgul edecek bir şeylere yönelin. Evde veya dışarıda mutlaka ki ilginizi çeken, yapabileceğiniz aktiviteler vardır. Kendinize yoğunlaştığınız sürece sürekli yeni belirtiler arayacak ve bulacaksınız. Burada önemli olan sizde anksiyeteye sebep olan durumlarla yüzleşmeniz ve anksiyetenizi normal düzeye çekebilmeniz. Tekrar geçmiş olsun.

gıcırdatmalar kesınlıkle ılacla alakalıydı cunku omru hayatımda dıs gıcrdatma nedır bılmeyen ben ılaca baslar baslamaz dısgıcırdatmaya baslamıstım ve bırakıncada hemen akabbınde butun yanetkıler gıcırdatmda dahıl hepsı bı anda yok oldu....zaten cevremde aynı ılacı kulllanan ve nettede arastırdıgım kadarıyla bu ılacı kullanan ınsanlar aynı yan etkıden fazlasıyla sıkayetcıydıler......cok teskkur ederım arkadslar.....yorumlarınızı dıkkate alacagım muhakkak ... benı tamamıyla rahatlatacak teksey bır psıkaytr olacak emınım ...kendı basıma cabalama ve basarma donemını malesef coktan aşmıs bulunuyorum ...bı ılac yardımı gerekıyor tekrar malesef.....

Gecen yil amcami kalp krizi sonucu kaybetmemden bu yana ben de surekli kalple ilgili sorunlarim varmis gibi dusunuyorum.Sadece bu da degil etrafimdaki insanlari kaybetme korkusunu doruk noktada yasiyorum.Ayri yasadigim icin ailemden biri grip oldugunda bile surekli arama zorunlulugu hissediyorum.Gecen hafta babamn sol kolunda kasla ilgili bir agri vardi gunlerce uykum kacti kalple ilgili diye.Olumle ilgili korkum da konu sahibi arkadasnki gibi benden sonra kalanlara aci cektiririm korkusu.Psikologa ve psikiyatriste gittim ancak ilac kullanmamaya basladigimda tekrar basima bela ettim.Ben de surekli dis sikiyorum ve bas boyun dis agrisindan kivraniyorum.Gece Silikon bir aparat kullanmama ragmen gunduz de farkinda olmadan siktigim icin agriya cozum bulamiyorum.Yogun tempo kendime vakit ayirmayi da engelledi hobim yok hobi edinmek istiyorum aslinda.

Merhaba arkadaslar..

Offf off okadar içsıkıntım varkı kendımı okadar sıkıyorumkı ruyalrım bıle farklı olmaya basladı artık :((((ölüm korkusu tum bedenımı kaplıyor ve ben kendımı kaybedıyorum...ben bır hipokondriyak ve anksiyete hastasıyım sanırım buna ek olarak panıkatak baslangıcıda yasıyorum....ınanılmaz korkular yasıyorum ...cevremde bı kısı hasta olsun hemen baslııyorum kendımı dınlemeye ...sureklı vucudumu dınlıyorum heryerımı kontrol edyorum bıyerımde bısey varmı bı sıslık varmı morluk varmı dıye kontrol edıyorum okadar ck sıkıldımkı okdar cok fazla hemde hattınden fazla bu krızlerı yasıyorumkı o an oldurmek ıstıyorum kendımı .....bı donem antıdepresean kullandım doktorum vermıstı o aralar cok ıy ı geldı ılac ...ama bıraktıktan bı ıkı ay sonra tekrar nuksettı dusuncelerım hemde eskısıne oranla daha fazla ve daha korkunc bı hal aldı....ozellıkle sabahaları uyandıgımda cok kotu oluyorum hatta ayaga kalkmak ıstemıyorum cunku kalktıgım anda sureklı vucudumu kontrol etmeye baslıyorm karnımla oynuyorum sureklı ve elımede bıseyler gelıyor muhakkak sonra yagbezesıdır dıyorum ınsanlar ne hastalıklarla ugrasıyo kendıne gel saglıklsıın dıyıp bı an unutuyorum ama sonra tekrar baslıyor....bı oglum var 3 yasında dunya tatlısı kuzum benım sureklı onu dusunuyorum bana bısey olursa o ne yapar :((((ona bıle yansıtıyorum bazen asabıyetımı :((Zaten dogumdan sonra basladı bu hastalık bende ve atamadım arkadaslar cok kotuyum ..hıcbısey benı mutlu etmıyo bıktım artık ...oysakı ben eskıden en ufak seyden mutlu olan bı tv programıyla veya guzel bı muzıkle rahatlayan mutlu olan bı ınsandım alısverıse cıkmak bana yeterdı sukrederdım ve rahatlardım ama artık hıcbırısı yetmıyoo ......

ben de senin gibiyim canım kötü olan bir şey duyunca çok kötü oluyorum kendimi kontrol ediyorum ...ama hiç doktora girmedim psikolijik tedavi görmedim görsem de bir etkisi olacağını sanmıyorum...

bende de aynı sorun var biri hasta olsun kaza geçrsin vs.hep bana da olacak diyorum.halam felç oldu bir ay sonra vefat etti geçtiğimiz iki bayram arası.şimdi bende genetik bende de çıkacak aynı olucam endişesi var.ailemde ayrıca baba tarafında kalp var.bende de olacak kesin.o yüzden insanlardan iyice kaçar oldum.çünkü dibine kadar eşiyorum biri bir hastalık demesin nasıl olmuş ne olmuş ne zaman vss....bu gün dedim hepsini birden geçiremezsin bişeyler elbette olacaktır bu hayatta ama hepsi değil.anksiyeteden kaynaklanıyor bu.ilaçsız geçmiyo dahada ilerliyor panik atak depresyon agarofobi ye kadar gidiyor ki hepsi bende var.bu düşüncelerden olmadı ama bunlar bende de var.çok hassas ve evhamlı duyarlı insanlarda olan şeyler bunlar.umursamaz olamıyoruz çevremize karşı zamanla artarak hastalığa dönüşüyor malesef ama iş işten geçmiş oluyor....bu tarz endişeler bende de o kadar fazlaki hem bedensel hem ruhsal çocuk sahibi olamıyorum ya bana bişey olursa çocuğum ne yapar ya bakamazsam ya ona bişey olursa...sen şanslısınki ne güzel çocuğun var.bi de şunu söyleyim genel olarak antidepresanlar bırakıldıktan sonra daha beter yapıyor bende öyle oldu herkeste olmayabiliyor ama daha öncede 8 ay kullanmıştım.şimdi 6 yıldır içiyorum bırakamıyorum.sana tavsiyem ilaca çok sarılma bir yıl 2 yıl kulllan bırak sonra bırakmak çok zor oluyor.geçmiş olsun.

Canım kardeşim Rabbim yar ve yardımcın olsun inşallah sana tek tavsiyem namazla Rabbine sığın emin ol iki rekat kıldıktan sonra bile içine huzur dolacak. Bir kardeş tavsiyesi inanki en tesirli ilaç bu.

Kenzul ara duası es selam en nafi ya kuddus ayetel kursu felak nas oku cnm iyi geliyo

Merhaba arkadaslar..

Offf off okadar içsıkıntım varkı kendımı okadar sıkıyorumkı ruyalrım bıle farklı olmaya basladı artık :KK43:(((ölüm korkusu tum bedenımı kaplıyor ve ben kendımı kaybedıyorum...ben bır hipokondriyak ve anksiyete hastasıyım sanırım buna ek olarak panıkatak baslangıcıda yasıyorum....ınanılmaz korkular yasıyorum ...cevremde bı kısı hasta olsun hemen baslııyorum kendımı dınlemeye ...sureklı vucudumu dınlıyorum heryerımı kontrol edyorum bıyerımde bısey varmı bı sıslık varmı morluk varmı dıye kontrol edıyorum okadar ck sıkıldımkı okdar cok fazla hemde hattınden fazla bu krızlerı yasıyorumkı o an oldurmek ıstıyorum kendımı .....bı donem antıdepresean kullandım doktorum vermıstı o aralar cok ıy ı geldı ılac ...ama bıraktıktan bı ıkı ay sonra tekrar nuksettı dusuncelerım hemde eskısıne oranla daha fazla ve daha korkunc bı hal aldı....ozellıkle sabahaları uyandıgımda cok kotu oluyorum hatta ayaga kalkmak ıstemıyorum cunku kalktıgım anda sureklı vucudumu kontrol etmeye baslıyorm karnımla oynuyorum sureklı ve elımede bıseyler gelıyor muhakkak sonra yagbezesıdır dıyorum ınsanlar ne hastalıklarla ugrasıyo kendıne gel saglıklsıın dıyıp bı an unutuyorum ama sonra tekrar baslıyor....bı oglum var 3 yasında dunya tatlısı kuzum benım sureklı onu dusunuyorum bana bısey olursa o ne yapar :KK43:(((ona bıle yansıtıyorum bazen asabıyetımı :KK43:(Zaten dogumdan sonra basladı bu hastalık bende ve atamadım arkadaslar cok kotuyum ..hıcbısey benı mutlu etmıyo bıktım artık ...oysakı ben eskıden en ufak seyden mutlu olan bı tv programıyla veya guzel bı muzıkle rahatlayan mutlu olan bı ınsandım alısverıse cıkmak bana yeterdı sukrederdım ve rahatlardım ama artık hıcbırısı yetmıyoo ......
Merhaba üzerinden yıllar geçmiş ama merak ettim nasıl atlattınız bende şu an çok kötü durumdayım

Merhaba arkadaslar..

Offf off okadar içsıkıntım varkı kendımı okadar sıkıyorumkı ruyalrım bıle farklı olmaya basladı artık :KK43:(((ölüm korkusu tum bedenımı kaplıyor ve ben kendımı kaybedıyorum...ben bır hipokondriyak ve anksiyete hastasıyım sanırım buna ek olarak panıkatak baslangıcıda yasıyorum....ınanılmaz korkular yasıyorum ...cevremde bı kısı hasta olsun hemen baslııyorum kendımı dınlemeye ...sureklı vucudumu dınlıyorum heryerımı kontrol edyorum bıyerımde bısey varmı bı sıslık varmı morluk varmı dıye kontrol edıyorum okadar ck sıkıldımkı okdar cok fazla hemde hattınden fazla bu krızlerı yasıyorumkı o an oldurmek ıstıyorum kendımı .....bı donem antıdepresean kullandım doktorum vermıstı o aralar cok ıy ı geldı ılac ...ama bıraktıktan bı ıkı ay sonra tekrar nuksettı dusuncelerım hemde eskısıne oranla daha fazla ve daha korkunc bı hal aldı....ozellıkle sabahaları uyandıgımda cok kotu oluyorum hatta ayaga kalkmak ıstemıyorum cunku kalktıgım anda sureklı vucudumu kontrol etmeye baslıyorm karnımla oynuyorum sureklı ve elımede bıseyler gelıyor muhakkak sonra yagbezesıdır dıyorum ınsanlar ne hastalıklarla ugrasıyo kendıne gel saglıklsıın dıyıp bı an unutuyorum ama sonra tekrar baslıyor....bı oglum var 3 yasında dunya tatlısı kuzum benım sureklı onu dusunuyorum bana bısey olursa o ne yapar :KK43:(((ona bıle yansıtıyorum bazen asabıyetımı :KK43:(Zaten dogumdan sonra basladı bu hastalık bende ve atamadım arkadaslar cok kotuyum ..hıcbısey benı mutlu etmıyo bıktım artık ...oysakı ben eskıden en ufak seyden mutlu olan bı tv programıyla veya guzel bı muzıkle rahatlayan mutlu olan bı ınsandım alısverıse cıkmak bana yeterdı sukrederdım ve rahatlardım ama artık hıcbırısı yetmıyoo ......
Mrb kullandiginiz anti depresyan neydi bende tedabmvi goruyorum cok gecmis oldun

Back
X