• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"ölüm saati değişmez" ?

cherry_jam

baktığım heryerdesin ANNE
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2009
706
2
96
İstanbul
arkadaşlar.. kafamı kurcalayan bir soru var. soracağım soru karşısında lütfen yargılamalarda bulunmayın. çok zor dönemden geçiyorum.

yakın bir zamanda annemi kaybettim ve arkadaşlarımla konuşurken 2 tür düşünceye denk geldim. bu arada ikisi de din kültürü öğretmeni.
1) ölüm saati bellidir ve kesinlikle değişmez.
2)Allah'ın bize verdiği yaşam süresi bellidir, fakat onu uzatmak da kısaltmak da bizim elimizdededir. sadaka belayı defeder, intihar olayları vs.. örnekleri gibi..

bu konuda bilgisi olanlar paylaşabilirler mi lütfen? şimdiden teşekkürler kk kızları..

ölüm saati bellidir ve kesinlikle değişmez.çok doğru çünkü verilen sadakalar sadece başına gelecek kötü olayları engelleyebilr örn; ALLAH KORUSUN trafik kazası geçirdin ve bacağını kaybetmek üzeresin verdiğin sadakalr sayesinde o bacağını kurtulabilr bu şekilde düşünürsen ve örnekler ararsan kendini cevabı net şekilde bulursun kendine:)ayrıca asla ölümü uzatıp ya da kısaltamazsınız öleceğiniz gün ve saat kesindir.

Son düzenleme:
Ben insanın ömrü kısaysa ne yaparsa yapsın ölümden kaçamayacağını düşünürüm....
Sadaka verirsin dua edersin vs bunlarla ancak kötülüklerden uzak durabileceğine inanırım...
Ama ölüm başka bir şey....
Atıyorum bi araba kazasından kurtulursun ama kalp krizine yenik düşersin yada daha başka bir şey olur.. Yani ölüm geldiyse kapıya yapıcak bir şey yok bana göre...

arkadaşlar.. kafamı kurcalayan bir soru var. soracağım soru karşısında lütfen yargılamalarda bulunmayın. çok zor dönemden geçiyorum.

yakın bir zamanda annemi kaybettim ve arkadaşlarımla konuşurken 2 tür düşünceye denk geldim. bu arada ikisi de din kültürü öğretmeni.
2)Allah'ın bize verdiği yaşam süresi bellidir, fakat onu uzatmak da kısaltmak da bizim elimizdededir. sadaka belayı defeder, intihar olayları vs.. örnekleri gibi..

bu konuda bilgisi olanlar paylaşabilirler mi lütfen? şimdiden teşekkürler kk kızları..

Canım bu konuda yaşam süresi bellidir veya değildir diye düşünmek yanlış.Allah olmuş ve olacak herşeyi bilir.Bizim özgür irademiz var.Ama o bizi bizden bile iyi biliyor olarak düşün.Yani hangi durumda ne yapacağız o biliyor.Bunu biz yapmadan önce biliyormuydu diye düşünmemek gerekli.Çünkü zamandan bağımsız bir olgu.Biz de zamanın olmadığı bir yeri henüz bilmediğimizden bunu anlamamız mümkün değil.Çok düşünmemek lazım o yüzden.
Allah rahmet eylesin,sana da sabırlar versin canım.

Bence böyle hashas bir dönemde bu türlü ucu olmayan konularla aklınızı meşgul etmeyin.

Bunu kimse bilemez;bence insanların bilmeside gerekmez.

Ama şu konudan bakalım;

Bizim ülkemizde (güya inanan bir ülke) bir depremde dünya kadar insan can veriyor.

Ama Japonya gibi gelişmiş ülkelerde (adamlar hristiyan bile değil,ateistler) bir kişinin burnu bile kanamıyor.

Bizde "kaderiydi..." deniliyor.

E peki neden depremde ölüm bizim kaderimiz(!) iken başka yerde bilinçli yöntemlerle/önlemlerle kader olmaktan çıkıyor?

Bu sanıyorum yeterli cevap olmuştur.

Bizim insanımız kaderi yanlış anlar...

Başınız sağolsun, ama önerim bu tür konularla kendinizi meşgul etmeyin.

Son düzenleme:
bunlar çok ama çok derin konular.

Allahın işine karışılmaz. o yüzden hiç düşünme bunları. Allah rahmet eylesin demek en güzeli.

başın sağolsun, Allah sabır versin.

Yani kişi intihar ederse Allah onun kendini öldüreceğini önceden yazmıştır mı alnına diye soruyorsunuz?

Bütün bunları düşünmek yerine, bir nefes kadar kısa olan hayatın tadını cıkarsanız? Acınızı dibine kadar yaşayıp sonra da silkinseniz.

Yani kişi intihar ederse Allah onun kendini öldüreceğini önceden yazmıştır mı alnına diye soruyorsunuz?

Bütün bunları düşünmek yerine, bir nefes kadar kısa olan hayatın tadını cıkarsanız? Acınızı dibine kadar yaşayıp sonra da silkinseniz.

o intihar kaderini Allahın yazdığını iddia eden de var. fakat o arkadaşım şunu kastetmişti: Allahın bize verdiği belirli bir ömür süresi vardır. fakat onu kısaltmak veya uzatmak bizim elimizdedir. mesela intihar eden biri belki de Allah'ın verdiği uzun bir ömürdü, o kişi kendi sebep olmuştur, ya da başkaları tarafından sebep olunmuştur ölmesine..

doktorların annemin tedavisinde yetersiz kaldığını düşünüyorum. o yüzden bu sorularla meşgul kafam.

hayatın tadından önce sor bi, yaşamak istiyor mu bu beden?

Son düzenleme:
ölüm saati bellidir ve kesinlikle değişmez.çok doğru çünkü verilen sadakalar sadece başına gelecek kötü olayları engelleyebilr örn; ALLAH KORUSUN trafik kazası geçirdin ve bacağını kaybetmek üzeresin verdiğin sadakalr sayesinde o bacağını kurtulabilr bu şekilde düşünürsen ve örnekler ararsan kendini cevabı net şekilde bulursun kendine:)ayrıca asla ölümü uzatıp ya da kısaltamazsınız öleceğiniz gün ve saat kesindir.

cevabın için teşekkürler cnm.

Ben insanın ömrü kısaysa ne yaparsa yapsın ölümden kaçamayacağını düşünürüm....
Sadaka verirsin dua edersin vs bunlarla ancak kötülüklerden uzak durabileceğine inanırım...
Ama ölüm başka bir şey....
Atıyorum bi araba kazasından kurtulursun ama kalp krizine yenik düşersin yada daha başka bir şey olur.. Yani ölüm geldiyse kapıya yapıcak bir şey yok bana göre...

sağol cnm cevabın için.

Canım bu konuda yaşam süresi bellidir veya değildir diye düşünmek yanlış.Allah olmuş ve olacak herşeyi bilir.Bizim özgür irademiz var.Ama o bizi bizden bile iyi biliyor olarak düşün.Yani hangi durumda ne yapacağız o biliyor.Bunu biz yapmadan önce biliyormuydu diye düşünmemek gerekli.Çünkü zamandan bağımsız bir olgu.Biz de zamanın olmadığı bir yeri henüz bilmediğimizden bunu anlamamız mümkün değil.Çok düşünmemek lazım o yüzden.
Allah rahmet eylesin,sana da sabırlar versin canım.

amin canım sağolasın. çok düşünmemek elimde değil. ayrıca zahmet olmazsa şu zaman olayını biraz daha açık anlatabilir misin?

canım ben hayatın her anında kaderimizden kaçamayacağımızı düşünüyorum
ve o şekilde rahatlatıyorum kendimi
çünkü ben de hiç istemediğim olaylar yaşadım
düzeltmek için çok çaba sarfettim
ama kaderime yenik düştüm
ne yaprsan yap kaderin elinden kurtulamıyorsun
Allah rahmet eylesin tatlım, bol sabırlar selametler diliyorum
bu sizin kaderinizde varmış, kafanı daha fazla yormaman dileğiyle..

Bence böyle hashas bir dönemde bu türlü ucu olmayan konularla aklınızı meşgul etmeyin.

Bunu kimse bilemez;bence insanların bilmeside gerekmez.

Ama şu konudan bakalım;

Bizim ülkemizde (güya inanan bir ülke) bir depremde dünya kadar insan can veriyor.

Ama Japonya gibi gelişmiş ülkelerde (adamlar hristiyan bile değil,ateistler) bir kişinin burnu bile kanamıyor.

Bizde "kaderiydi..." deniliyor.

E peki neden depremde ölüm bizim kaderimiz(!) iken başka yerde bilinçli yöntemlerle/önlemlerle kader olmaktan çıkıyor?

Bu sanıyorum yeterli cevap olmuştur.

Bizim insanımız kaderi yanlış anlar...

Başınız sağolsun, ama önerim bu tür konularla kendinizi meşgul etmeyin.

sağol cnm. elimde değil düşünmemek.

ölüm saati degişmez . ruhlarımız yaratılırken ölüm tarihlerimzde atılmış. sadakaya gelince sadaka başına gelecek ufak tefek belayı def eder bu anlamda kullanılmıştır.kafanızı yormayın bunlarla pskolojiniz bozulur. mekanı cennet olsun ... bazı insanlar derler 'hastaneye yetiştirseydik ölmezdi' çok yanlış VADESİ DOLMUŞSA çözüm yok...

ölüm zamanının degişmedigini bende dusunuyorum ama ölüm nedenlerimiz bize ve cevremizdeki etkenlere baglı aslında egerki ölüm sebebide Allah tarafından yazılmıs denirse bu biraz bana tuhaf geliyor cunku işkenceye maruz kalan insanlar var simdi onların bu kdr acı cekmesine veya onu öldüren kisinin bunu yapmasını Allah yazmıssa öldüren kisinin sucu yok Allah yazmıs deriz veya ölen kisi nedn okdr acı cekmek zorundaydı gibi gibi..Allah herseyi gorur bilir gelecegi nasıl hareket edicegimizi ama bunlara mudahale etmez bana kalırsa oyle cok secenegimiz varki onumuzde bunları biz irademizle kendimiz seceriz

canım ben hayatın her anında kaderimizden kaçamayacağımızı düşünüyorum
ve o şekilde rahatlatıyorum kendimi
çünkü ben de hiç istemediğim olaylar yaşadım
düzeltmek için çok çaba sarfettim
ama kaderime yenik düştüm
ne yaprsan yap kaderin elinden kurtulamıyorsun
Allah rahmet eylesin tatlım, bol sabırlar selametler diliyorum
bu sizin kaderinizde varmış, kafanı daha fazla yormaman dileğiyle..

amin cnm sağolasın.
ben de senin gibi düşünebiliyorum bazen. o zaman sakinleşebiliyorum. sonra acaba böyle düşünmemiz acaba yaşamaya devam edebilmemiz için ortaya atılan bir düşünce midir diye düşünmekten alamıyorum kendimi bazen ne yalan sölim...

ölüm saati degişmez . ruhlarımız yaratılırken ölüm tarihlerimzde atılmış. sadakaya gelince sadaka başına gelecek ufak tefek belayı def eder bu anlamda kullanılmıştır.kafanızı yormayın bunlarla pskolojiniz bozulur. mekanı cennet olsun ... bazı insanlar derler 'hastaneye yetiştirseydik ölmezdi' çok yanlış VADESİ DOLMUŞSA çözüm yok...

amin cnm. sağolasın.
ayrıca cevap için teşekkürler.. yanlış anlamazsan böyle düşünmenin dayanağını bana mesajla anlatabilir misin?

o intihar kaderini Allahın yazdığını iddia eden de var. fakat o arkadaşım şunu kastetmişti: Allahın bize verdiği belirli bir ömür süresi vardır. fakat onu kısaltmak veya uzatmak bizim elimizdedir. mesela intihar eden biri belki de Allah'ın verdiği uzun bir ömürdü, o kişi kendi sebep olmuştur, ya da başkaları tarafından sebep olunmuştur ölmesine..

doktorların annemin tedavisinde yetersiz kaldığını düşünüyorum. o yüzden bu sorularla meşgul kafam.

hayatın tadından önce sor bi, yaşamak istiyor mu bu beden?

Kıyamam yaa. Evet o beden yaşamak istiyor. Bazı seyler yaşayana sebepsiz gelir ama öyle değil aslında.

Offf Allah yardımcınız olsun :(

Back
X