• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ölüm

Gxuxlsxuxm Sultan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2007
6.201
43
156
Diğer
Ölüm melegi her eve günde 3 kere bakarmis, o evde kimin rizki bitti ise kimin ömrü tükenmis ise onun ruhunu alirmis....Melek ölenin ruhunu alinca evdekiler ölen icin aglamaya baslarlar...Melek evden cikarken dönüp onlara sunu söyler:

Bu benim bu eve son gelisim degildir.."Ben hepinizi alip götürene kadar buraya gelip gideceyim"...Ev halki melegin bu sözünü duyabilseydi, öleni birakir kendileri icin aglarladi...

Her gün tv. de görüyoruz gazetelerde okuyoruz, yakinlarimizi sevdiklerimizi kaybediyoruz o kadar gercek birseydir ölüm, ama yinede sanki hic ölmeyecek gibi yasiyoruz...:delphin:

Yarina cikacagimiz bile belli degilken nedir bu hirs nedir bu kavga diyorum bazen kendime...Zaten insanoglu tam manasi ile bu dünyanin fani oldugna eninde sonunda kendininde beyazlari giyip sonsuzluga gidecegine inansaydi, dünya yasamasi güzel bir yer olurdu galiba...a.s

Günde, Haftada, Ayda kac defa hatirliyoruz ölümü arkadaslar?? Sizin yorumlariniz??

valla hiç ölmücek gibi yasıyoruzz ..
ölümü ara sıra dünüşünüyoruz ama ne kadr uzuak geliyo ..
Insanlar ölünce bu dünyaya hiç glmemiş gibi ve yasamamış gib oluyo bunu anladım hiç yaşam belirtisi olmuyo buda ne kadr boş dünyada yasadımızı gösterio...

:çok üzgünüm:Ayy tüylerim ürperdi okurken..
Ne kadar doğru sözler yarınların hiç bir garantisi yok aslında..
Nasılki yeni doğan bir bebeğin,haberini aldığımızda seviniyorsak
Sevdiklerimizin yakınlarımızın acı haberlerini aldığımızda da bir o kadar üzülüyoruz..
Tama doğanın kanunu bu ama..
Doğum haberleri her zaman insana bir huzur verirken,ölüm haberleri hep acıyı,hep gözyaşının getirir insana...
Duygularım karma karışık oldu,inan sanki en yakınım olan birisi ölmüşte onun haberini almış kadar içim acıdı birden :a015:

ölüm en büyük gercegi bu dünyanin...
ve beni her zaman cok etkiler...
kücükken dedemin asla ölmeyecegine inanirdip hep...
sanki o ölümsüzdü hep basimizda olacakti...
ama öyle olmayacagini anladigim yani büyüdügüm zaman hersey ama hersey bana yalan gelmisti ölümden baska hersey.....
hergün birbirimize yarin icin söz veriyoruz yani bu kadar eminiz yarin yasayacagimiza, yarin herkes her zamanki gibi var olacagina...
evet hergün ölüyoruz belkide...
insanlar insanliklarini unuttuklari hergün ölüyorlar iste...
kendi ölümüm hic korkutmaz beni... ama sevdiklerimin birer birer gittigini görmek o da ölüm zaten iste ben ondan korkuyorum...

Ölümü ve Allahı en çok insan unuturmuş..
Nebadat hayvanat bile defalarca kez zikrederken bizler dünya işlerine kapılıp gideriz ne yüreğimize bakarız eğilip ne de ruhumuza..
Külli nefsin zaikatul mevt Her nefs ölümü tadacaktır ve bizler nasıl yaşarsak öyle ölürüz nasıl ölürsek öyle haşrediliriz.Bunlar hatırlamak ve kendimize daima çeki düzen vermek gerekir tabi ki melankolik yaşamak değil kasıt sadece yaşadıklarımızın bir gün sona ereceğini bilerek yaşamak gerek,topraktan geldik ve toprağa gideceğiz yine..Ardımızda inşallah hayırlı evlatlar bırakarız ve inşaallah ismimiz anıldığında hayırlı dualar alırız..

Son düzenleme:
:çok üzgünüm:Ayy tüylerim ürperdi okurken..
Ne kadar doğru sözler yarınların hiç bir garantisi yok aslında..
Nasılki yeni doğan bir bebeğin,haberini aldığımızda seviniyorsak
Sevdiklerimizin yakınlarımızın acı haberlerini aldığımızda da bir o kadar üzülüyoruz..
Tama doğanın kanunu bu ama..
Doğum haberleri her zaman insana bir huzur verirken,ölüm haberleri hep acıyı,hep gözyaşının getirir insana...
Duygularım karma karışık oldu,inan sanki en yakınım olan birisi ölmüşte onun haberini almış kadar içim acıdı birden :a015:

Annemin cansiz bedenini kendi gözlerimi gördüm adosum, kendi ellerimle dokundum...ve yinede inanamiyorum..:çok üzgünüm:...Bu nasil bir celiskidir?? Bu nasil bir tuhafliktir degilmi?? :çok üzgünüm:

Allah (C.C.) öyle bir sabir vermiski insanogluna öyle bir güc vermiski kaldiramayacagi aci yokmus meger...En aci Aciyi Ölüm acisini bile kaldirabiliyormus....

Allah gecinden versin tabiki lakin yarin öbür gün bizde bu yolculugu yapacagiz her canli gibi...o yüzden bence ölümü acida olsa hatirlamamiz lazim....cünkü ne kadar cok hatirlarsak bu dünyada yaptiklarimiza ve söylediklerimize o kadar özen gösteririz bence...

Ayrıca Azrail yani Allah Talanın hak olan ölüm ve sonumuz için görevlendirdiği bu melek,hergün eve gelip yüzümüze bakar ve biz bunu farketmeyiz..Göremeyiz farklı yaradılışlarda olduğumuz için..
İçimizi o anda bir sıkıntı kaplar daraldığımızı hissederiz bunalırız ağırlık çöker işte bu gelişmeler ve değişmeler Azrail a.s ın yüzümüze baktığı anda olur diye biliyorum..
Rabbim cc bize yaşamı nasıl veridiyse öyle de alıyor ve bizler her günün bizlere sunulmuş en büyük nimet ve hediye olduğunu unutuyoruz şükrden ve hamddan uzaklaşıyoruz..Hep birşeyler peşinde ve maleyani işlerdeyiz belki de..Bu hengame bu kaos dünyanın albenisi aslolanı unutturur hep bize..
Inna lıllah ınna ıleyhu racıun Haktan geldık yıne Ona dondurulecegız..Doya doya duya duya ve layıkıyla yasamayı nasıp etsın Allah cc.Küslükler kırgınlıklar bize sadece stres ve huzursuzuk verir..Çok şey götürür gönlümüzden..Ben ölümü Allaha kavuşmak olarak görüyorum inşaallah da öyle olur hepimiz için..
Ölüm güzel olmasaydı ölür müydü hiç Peygamber sav.

Annemin cansiz bedenini kendi gözlerimi gördüm adosum, kendi ellerimle dokundum...ve yinede inanamiyorum..:çok üzgünüm:...Bu nasil bir celiskidir?? Bu nasil bir tuhafliktir degilmi?? :çok üzgünüm:

Allah (C.C.) öyle bir sabir vermiski insanogluna öyle bir güc vermiski kaldiramayacagi aci yokmus meger...En aci Aciyi Ölüm acisini bile kaldirabiliyormus....

Allah gecinden versin tabiki lakin yarin öbür gün bizde bu yolculugu yapacagiz her canli gibi...o yüzden bence ölümü acida olsa hatirlamamiz lazim....cünkü ne kadar cok hatirlarsak bu dünyada yaptiklarimiza ve söylediklerimize o kadar özen gösteririz bence...

Ay bu sözlerin beni derinden yaraladı.Bir an kendimi senin yerine koydum,bir an canımdan çok secdiğim annem ve ben..
Yoo hayır ben kaldıramam böylesine büyük bir acıyı kaldıramam ben..
Sevdiklerimin acısını yaşamaktansa,benim canımı alsın Rabbim..Benden alsın anneme babama versin..
İnan halen şoklarda gibiyim,bu yazdıkların,bu yazılanlar beni çok derinden yaraladı,inanılmaz etkilendim.:çok üzgünüm:
Allah'ım anneciğinin mekanını Cennet eylesin,geride bıraktığı siz sevenlerine çok büyük sabırlar versin..
Hiç birşey söyleyemiyorum,resmen nutkum tutuldu inanki..

Ay bu sözlerin beni derinden yaraladı.Bir an kendimi senin yerine koydum,bir an canımdan çok secdiğim annem ve ben..
Sevdiklerimin acısını yaşamaktansa,benim canımı alsın Rabbim..Benden alsın anneme babama versin..
İnan halen şoklarda gibiyim,bu yazdıkların,bu yazılanlar beni çok derinden yaraladı,inanılmaz etkilendim.:çok üzgünüm:
Allah'ım anneciğinin mekanını Cennet eylesin,geride bıraktığı siz sevenlerine çok büyük sabırlar versin..

Sevgili Gülsüm başın sağolsun RABBİM cc mekanını cennet eylesin.Ateş düştüğü yeri yakar en çok.Yüreklerimiizi bir biz biliriz bir de bizi Yaradan..Allah sana ailene evlatlarına ömür versin..
Adıvar,canım empati yaptığımız zaman bile ne kadar da etkileniyoruz içimizi bir hüzün kaplıyor değil mi damar damar..
Dua edelim hayırlı yaşamak için sonumuzun hayır olması için..
İnsan kadar gerçek işte yaşamak da doğmak da..
Bazen de ben de diyorum yakınlarımdan önce ölsem görmesem acılarını kaldıramam ki diyorum ama HAK cc hakkımızda en iyisini biliyor ve kimseye kaldıramayacağı yükü verimiyor..Allah kimseyi büyük ve zamansız acılarla imtihan etmesin , olanlara da sabır versin..Yakın zaman da çok büyük ve derin acılar yaşamış biri olarak ancak bunları diyebiliyorum
Sözün bittiği yer..

Bende öyle saniyordum adosum, yok canim hayir ya olamaz öyle birsey annem hic bir zaman ölmez saniyordum....Anneler ölürmü hic diyordum....Ama öyle degilmis meger..

Insan ancak ve ancak yasadigi vakit anliyor...seninde onunla beraber ölemicegini, tekrar bir sekilde hayata tutunmani, hayatin iyi kötü devam ettigni....

Rabbim gecinden versin...ama en önemlisi ölümünde hayirlisini versin canim...3 gün yatak 4 gün toprak derdi annem hep, ve aynen öylede oldu...

Tabiki ben eksi ben degilim, annemin öldügü gün benimde icimde birseyler öldü...fakat yinede yasiyorum yinede yemek yiyorum, yinede su iciyorum....

Ve artik ölümden korkmuyorum cünkü biliyorumki öldügümde beni annem karsilayacak:çok üzgünüm:

Allah razi olsun Libyanacim...Dogru söylüyorsun...Yaradan ne yazdi ise onu görecegiz, ötesi yok...bunu ancak yasadigi zaman anlayabiliyormus insanoglu, keske yasamadan anlayabilse degilmi:çok üzgünüm:

Gulsumcugum ben bu tur konuları desıfre etmeyı pek sevmıyorum hatta cok hassasım ama yarama dokundu bu yer..
Annem 41 yasında ve gecen hafta kalp krızı gecırmıss:( Ve ben gurbetteyım onsuz nefes alıyorum onsuz ızlıyorum yagan yagmuru atan topragı..
Onu dokunmadan onu opmeden yasayamam gıbı gelırdı..Aılemsız yaapamam gıbı gelırdı ama Rabbım cc nasıbıımızı burası tayın etmıs..
Nasıl hıssettıgımı anlayabılırsın belkı..Hamdusenalar olsun kı annecıgımı bıze bagısladı ...Kalp krızı sankı hep yası bıraz daha geckın kısılerde olur dıye dusunuyoruz hatta olumu de..
Ama oluyor ıste..Ne yaparsak yapalım ne dersek dıyelım oluyor..
Annemın cennete gıden yolu da bu sıkıntılardan gececekmıs demek kı..RAbbım cc sevdıgı kullarına acı verırmıs gunahlarını dokermıs tertemız edermıs..
Ve en buyuk en kıymetlı sabır ıse ınsanın bela ve olum anında gosterdıgı SABIRMIS..
Bız ısyan edıyoruz neden ben neden BIZ dıyoruz..Hz Eyup A.s dusunuyorum boyle zamanlarda..O dayanılmıcak acılara sırf Allah cc rızası ıcın dayandı..Aılesını kaybettı varlıgını kaybettı vucudunda daayanılmayacak yaralar acıldı ama agzından cıkan tek kelıme Allah kelamıydı hamd kelamıydı..Bır de Peygamberımızı dusunuyorum neler neler yasamıs neler cekmıs o ıkı cıhan gunesı ALLAH ın sevgılısı..Allah sevgılsııne BEN kaınatı ONUN ıcın yarattım dedıgı kuluna dahı bu acıları verıyorsa vardır demek bır hıkmetı degıl mı guzelım.

Son düzenleme:
Allah cümlemize hayırlı ömürler hayırlı ölümler nasip etsin..Ölümden korkmamak,oranın yeni bir başlangıç olduğuna inanmak,iyi bir insan olarak yaşamak ve elimizden ne kadar gelirse o kadar hayırlı işlerle heybemizi doldurmak gerekir..yerimseniben

Gulsumcugum ben bu tur konuları desıfre etmeyı pek sevmıyorum hatta cok hassasım ama yarama dokundu bu yer..
Annem 41 yasında ve gecen hafta kalp krızı gecırmıss:( Ve ben gurbetteyım onsuz nefes alıyorum onsuz ızlıyorum yagan yagmuru atan topragı..
Onu dokunmadan onu opmeden yasayamam gıbı gelırdı..Aılemsız yaapamam gıbı gelırdı ama Rabbım cc nasıbıımızı burası tayın etmıs..
Nasıl hıssettıgımı anlayabılırsın belkı..

Anlamammi canim:teselli:

Rabbim acil sifalar versin biran evvel saglina kavustursun insallah:Saruboceq:...gencecikmis annecigin daha!!

Gurbeti yasayan biri olarak gurbetin ne oldugnuda bilirim canim...Allahtan benim ailemin hepsi burda almanyada...Kardeslerime sarildim bende libyanacim...SIMSIKI onlara sarildim, bir ben bir onlar birde Allahim var.....gerisi Yalan...:delphin:

Üzme kendini canim, uzak olsun ama iyi olsun hayatta olsun sihhati yerinde olsun..telefon acip sesini duyman bile yeter inan...:teselli:

hiç ölmüyecekmiş gibi yaşayan biri değilimdir.
ama yazıyı okuyunca bir tuhaf oldum.
düşündürücü güzel bir paylaşım.
teşekürler.

Insallah canım..Allah cc razı olsun..Iste hersey bızım ıcın..Ben haftaya gıdıyorum yanlarına zaten ınsallah..
Yerınde ıyı olsun hepsı,heerkes..O kadar da canlı pozıtıf hayat dolu bır ınsan kı bana dedıgı sey sakın gelme zahmet etme bıtanem,ben cok ıyıyım,hem Mıya usur hasta olur yollarda..:( yanı demek boyle bısı ben annemı dusunuyorum annem benı torununu dusunuyor..
Rabbım bu nasıl bır derınlıktır baglılıkktır..Gulsumum bılıyorsun annecıgının en guzel emanetı SenSın bu dunyaya..ve kardeslerın..Bılhassa cuma gunlerı Kuranın Kalbını okursak ınsallah en anlamlı armagandır bu annecıgıne..Sureklı daıma okumak onu anmak..Rahat uyumasını saglamak..
Kısının arkasından devam eden amel ve sadakalarından bırı evlatlarıdır..Dualarımız olmasa neyımız var kı
Hakkını helal et canım ısgal ettım topıgını de:_) Bu yazıyı okuyanlarımız dılerlerse gonullerınden bır dua okusunlar ne kadar guzel olur..Kaybettıgımız yakınlarımız ıcın..
Allah razı olsun canım

Son düzenleme:
Insallah canım..Allah cc razı olsun..Iste hersey bızım ıcın..Ben haftaya gıdıyorum yanlarına zaten ınsallah..
Yerınde ıyı olsun hepsı,heerkes..O kadar da canlı pozıtıf bır ınsan kı bana dedıgı sey sakın gelme zahmet etme bıtanem,ben cok ıyıyım,hem Mıya usur hasta olur yollarda..:( yanı demek boyle bısı ben annemı dusunuyorum annem benı torununu dusunuyor..
Rabbım bu nasıl bır derınlıktır baglılıkktır..Gulsumum bılıyorsun annecıgının en guzel emanetı SenSın bu dunyaya..ve kardeslerın..Bılhassa cuma gunlerı Kuranın Kalbını okursak ınsallah en anlamlı armagandır bu annecıgıne..Sureklı daıma okumak onu anmak..Rahat uyumasını saglamak..
Kısının arkasından devam eden amel ve sadakalarından bırı evlatlarıdır..Dualarımız olmasa neyımız var kı..

Git annecigne canim...gör kal biraz yaninda...gurbetlik zordur bilirim..!!

Dügünlerde geline damada altin takarizya anons edilir cogunlukla iste filancadan geline bir altin sundan damada bir künye vs. vs....Kaybettigmiz yakinlarimiza sevdiklerimize okudugmuz yasinler ve dualarda böyle anons edilerek veriliyor diye duydum...elimden geldigi kadariyla hep okumaya calisiyorum libyanacim...rabbim kabul eyler insallah..a.s

allahtan bütün ölmüşlerimize rahmet diliyorum, hepsinin mekanı cennet olsum.

Gülsüm;
çok güzel çok anlamlı bir yazı.
zaten biz insanoğlu başımıza gelene kadar birşeylerin ciddiyetine varmayız genelde.
insan doğuma ne kadar çabuk alışıp kabulleniyorsa, ölümü o kadar kabullenemiyor.
aslında ne kadar içiçe doğumla ölüm..

1,5 sene önce teyzem 24 yaşındaki oğlunu -kuzenimi- toprağa verip eve geldiğinde demişti ki;
"hep gazetelerde okur, televizyonlarda seyrederdim. evlat kaybetmek nasıl birşeydir, insan böyle bir acıya dayanamaz, benim başıma gelse o an çatlar, ölüverirdim. ama bak ölmedim, çatlamadım hala nefes alıyorum. keşke alamasam ama alıyorum" demişti.

hep aklıma gelir bu kelimeler, demir gibi oturur içime.
insan herşey gibi ölüme de alışabiliyor demek ki..

allahtan bütün ölmüşlerimize rahmet diliyorum, hepsinin mekanı cennet olsum.

Gülsüm;
çok güzel çok anlamlı bir yazı.
zaten biz insanoğlu başımıza gelene kadar birşeylerin ciddiyetine varmayız genelde.
insan doğuma ne kadar çabuk alışıp kabulleniyorsa, ölümü o kadar kabullenemiyor.
aslında ne kadar içiçe doğumla ölüm..

1,5 sene önce teyzem 24 yaşındaki oğlunu -kuzenimi- toprağa verip eve geldiğinde demişti ki;
"hep gazetelerde okur, televizyonlarda seyrederdim. evlat kaybetmek nasıl birşeydir, insan böyle bir acıya dayanamaz, benim başıma gelse o an çatlar, ölüverirdim. ama bak ölmedim, çatlamadım hala nefes alıyorum. keşke alamasam ama alıyorum" demişti.

hep aklıma gelir bu kelimeler, demir gibi oturur içime.
insan herşey gibi ölüme de alışabiliyor demek ki..

Canim basin sagolsun allah teyzene sabir versin:Saruboceq:...Acilarin en büyügnü yasamis...Evlad.....bu hicbirseye benzemez...Bir evlad anneden babadan önce gidermi diye düsünür insan..Herkesin annesi babasi ölecek fakat evlad onlardan önce giderse...ayyy düsünmesi bile cok ama cok fena...rabbim kimseye yasatmasin, hepimizin evladini bagislasin insallah:Saruboceq:

Evet canim alisiyor...insanoglunun en vahim özeliklerinden biridir bu...alismak..

Yakinlarmizi kaybetmek cok aci fakat unutmayalimki bizde gidecegiz...er yada gec..bunun kurtulusu yok..o yüzden diyorum ya esmeraldacim yaptiklarimza ve söylediklerimize dikkat edelim...o gün geldigi zaman arkamizdan dualarla yolcu edilelim, biraktimiz güzel anilarla sevdiklermiz avunsun...bizi hatirladikca bir gözleri aglarsa bile digeri gülsün...a.s

Benim annemin bana biraktigi hatiradir bu...Bir aglayan birde gülen bir göz...cünkü o hayati boyunca öyledi..bir gözü aglasa bile digeri gülerdi...insanlari sever ve kirmak istemezdi...aybini bilse bile yüzüne vurmaz bilmiyor gibi davranirdi...simdi kim onu hatirlasa ne kadar iyi bir insandi ne kadar temiz kalpli bir insandi diyor ve gülümsüyor

Back
X