• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ölüm

ooyyy akşam akşam bu nasıl bi konudur sultanım
ürperdim valla
bi de yalnızım evde ya da ben yalnızım sanıyorum

ben şuna inanıyorum
ölüm acısı yaşamış insan hayata ve diğer insanlara daha farklı bakıyor
bazen sıfırlıyorsun hayatı.
maddi şeylelerin bi kıymeti harbiyesi kalmıyor ,yitirdiğin insanın yanında
ne boş diyorsun aslında
bi can gitmiş bu da dert mi diyebiliyorsun başka sıkıntılar için
ooffff neyse derin konu bu girersem çıkamam

ooyyy akşam akşam bu nasıl bi konudur sultanım
ürperdim valla
bi de yalnızım evde ya da ben yalnızım sanıyorum

ben şuna inanıyorum
ölüm acısı yaşamış insan hayata ve diğer insanlara daha farklı bakıyor
bazen sıfırlıyorsun hayatı.
maddi şeylelerin bi kıymeti harbiyesi kalmıyor ,yitirdiğin insanın yanında
ne boş diyorsun aslında
bi can gitmiş bu da dert mi diyebiliyorsun başka sıkıntılar için
ooffff neyse derin konu bu girersem çıkamam

Girseydin be cinsim, konu derin olsun yeterki icinde sen ve güzel yorumlarinda olsun..Şeniz

Evet öyle oluyor...bunu yasamis bir insan cok farkli bakiyor herseye...maddiyatin zaten gözümde bir kiymeti yoktu simdi zerre kadar yok....bir cok seyler oluyor, benim canim gitmis sen gitsen o bu gitse ne olur diyorsun...

Ben gecen sene büyümüsüm cinsim, annemi kaybettikten sonra büyümüsüm bunu anladim...31 yasina kadar cocukmusum aslinda...simdi büyümüsüm...:çok üzgünüm:

Canim basin sagolsun allah teyzene sabir versin:Saruboceq:...Acilarin en büyügnü yasamis...Evlad.....bu hicbirseye benzemez...Bir evlad anneden babadan önce gidermi diye düsünür insan..Herkesin annesi babasi ölecek fakat evlad onlardan önce giderse...ayyy düsünmesi bile cok ama cok fena...rabbim kimseye yasatmasin, hepimizin evladini bagislasin insallah:Saruboceq:

Evet canim alisiyor...insanoglunun en vahim özeliklerinden biridir bu...alismak..

Yakinlarmizi kaybetmek cok aci fakat unutmayalimki bizde gidecegiz...er yada gec..bunun kurtulusu yok..o yüzden diyorum ya esmeraldacim yaptiklarimza ve söylediklerimize dikkat edelim...o gün geldigi zaman arkamizdan dualarla yolcu edilelim, biraktimiz güzel anilarla sevdiklermiz avunsun...bizi hatirladikca bir gözleri aglarsa bile digeri gülsün...a.s

Benim annemin bana biraktigi hatiradir bu...Bir aglayan birde gülen bir göz...cünkü o hayati boyunca öyledi..bir gözü aglasa bile digeri gülerdi...insanlari sever ve kirmak istemezdi...aybini bilse bile yüzüne vurmaz bilmiyor gibi davranirdi...simdi kim onu hatirlasa ne kadar iyi bir insandi ne kadar temiz kalpli bir insandi diyor ve gülümsüyor

ne mutlu size..
ne güzel bir tanımlama.
bende yazını aynı tarif ettiğin gibi bir gözümde yaş, bir gözümde gülümsemeyle okuyorum.
bazen acılardır insanlara birbirlerini yakınlaştıran.
ne mutlu size ki anneciğiniz ne mutlu anılabilecek günler bırakmış.
arkasından iyi konuşulabilmesi ne güzel bir erdemdir.
gülerek anabilmek...
bin düşünüp bir söylemeliyiz, bir yapmalıyız; yarın ne olacağımızı bilmeden yaşıyoruz.
arkamızda kırık kalp bırakmamalı...

Girseydin be cinsim, konu derin olsun yeterki icinde sen ve güzel yorumlarinda olsun..Şeniz

Evet öyle oluyor...bunu yasamis bir insan cok farkli bakiyor herseye...maddiyatin zaten gözümde bir kiymeti yoktu simdi zerre kadar yok....bir cok seyler oluyor, benim canim gitmis sen gitsen o bu gitse ne olur diyorsun...

Ben gecen sene büyümüsüm cinsim, annemi kaybettikten sonra büyümüsüm bunu anladim...31 yasina kadar cocukmusum aslinda...simdi büyümüsüm...:çok üzgünüm:

sultanım benim, girerim girmesine de yüreğim kaldırmaz
ben 20 yaşında büyüdüm.bir gece de
kişisel kıyametimdi
acıdan,sızıdan yandım...bittim...

ne mutlu size..
ne güzel bir tanımlama.
bende yazını aynı tarif ettiğin gibi bir gözümde yaş, bir gözümde gülümsemeyle okuyorum.
bazen acılardır insanlara birbirlerini yakınlaştıran.
ne mutlu size ki anneciğiniz ne mutlu anılabilecek günler bırakmış.
arkasından iyi konuşulabilmesi ne güzel bir erdemdir.
gülerek anabilmek...
bin düşünüp bir söylemeliyiz, bir yapmalıyız; yarın ne olacağımızı bilmeden yaşıyoruz.
arkamızda kırık kalp bırakmamalı...

Bundan cok korkarim iste, ardimdan kirik bir kalp birakmaya birin ahini almaya...rabbim hepimize gecinden ama tertemiz ölüm nasip etsin...Evet esmerim, bir insanin biraktigi tek güzel sey hatiralari...

sultanım benim, girerim girmesine de yüreğim kaldırmaz
ben 20 yaşında büyüdüm.bir gece de
kişisel kıyametimdi
acıdan,sızıdan yandım...bittim...

Offfff....:çok üzgünüm:nedense anlamistim ben bunu...yorumlarindan sözlerindeki o anlamli mesajlardan anlamistim...cok erken büydügnü:çok üzgünüm: tamam cinsim girme sen bu konuya...yeterki üzülme lüften:teselli:

ölüm deyince tüylerim ürperir hep.aklıma hemen en sevdiklerimin başına gelirse naparım nasıl katlanırım die düşünürüm.annemi babamı kaybettiğimi düşünemem hemen içim ürperir ağlarım.düşünemem sonrasını hep onlardan önce öliyim benim ömrümü Allah onlra versin die düşünürüm ama sonra yine ben öldükten sonra onların acısını düşünürüm. evlat acısıda çok kötü bişey olsa gerek ve onlar nasıl katlanır die düşünür yine üzülürüm.mutlaka alışılıcak bi şekilde zaman öle bişeyki gerçekten en büük ilaç.kardeşim eşini kaybetti 8 ay önce 6 aylıkta bebeği vardı çok kahroldu ama şimdi alışıo zamnla daha iice.

ölüm çıkmamalı aslında insanın aklından insanı kendine getirio her şekilde hep yarın ölücek gibi yaşasak daha az hata yapar daha dikkatli oluruz aslında ama insanoğlu unutuyo işte.hayatla öle mücadele içindeyiski hiç ölmeyis gibi geliyo.herşey fani bu dünyada

en korkutanda beni ya ölümden sonra.

Gülsümm yarama bastın:(Offff...2004 19şubat..Aynı senın gıbı hayatta en son kaybetmek ıstedıgım kısıyı annemı kaybettıgımde kendımı ölüme çok yakın hissettim..Benım ondan baska hıc kımsem yoktu..Bazı geceler rüyamda annemın öldüğünü görür ağlayarak uyanırdım yastık yorgan sırılsıklam..Sonra koşa koşa başucuna gider nefes alıyormu dıye bakardım..Oturur beklerdım ya birşey olursa... derdımkı Allahım yok ona bırsey olsa ben yaşayamam..Yaşama anlamım kalmaz derdım..Sonra ölmeden bırkac gun once bır mektup yazdı konusamıyordu cunku demıskı onda Allahım kendımı ölüme çok yakın hıssedıyorum ama ne olur benı biricik yavruma bağışla beni onsuz koma..Ama Allah aldı ıste..Hemde kollarımda..Bir yanım hep eksik hep kırık..Şimdi bır evladım var benı hayata baglayan...Ama ölümden hıc korkmuyorum cunku ucunda bır gun anneme kavuşmak var..Sevgiler...

gülsüm canım başın sağolsun Allah sabır versin...

seni çok iyi anlıyorum.. . bizlere düşen onlar için dua etmek ....

başka yapacak bir şey yok canım

ay yüregim acıdı .....

ALLAH tüm sevdikleri kaydetmiş olanlara sabır versin
....

Çok kötü oldum ben yazdıklarınızı okuyunca.Babamdan sonra annemi almasın Allahım :( Bir eve bir acı yetmez mi?
Gözümün önüne geldi annemi kaybedişim.Allahım nolur uzak olsun bu acı benden.Ne o önce ne de ben önce ölmek istemezdim.Ölürsek beraber ölelim isterdim ikimizinde canı yanmasın diye :(
Tüm ölmüşlerimizin mekanı cennet olsun arkadalar.
Dudaklarım bükük,boğazım düğümlenmiş bi haldeyim, işin kötüsü işteyim..Ağlamamam lazım :çok üzgünüm:

ölüm deyince tüylerim ürperir hep.aklıma hemen en sevdiklerimin başına gelirse naparım nasıl katlanırım die düşünürüm.annemi babamı kaybettiğimi düşünemem hemen içim ürperir ağlarım.düşünemem sonrasını hep onlardan önce öliyim benim ömrümü Allah onlra versin die düşünürüm ama sonra yine ben öldükten sonra onların acısını düşünürüm. evlat acısıda çok kötü bişey olsa gerek ve onlar nasıl katlanır die düşünür yine üzülürüm.mutlaka alışılıcak bi şekilde zaman öle bişeyki gerçekten en büük ilaç.kardeşim eşini kaybetti 8 ay önce 6 aylıkta bebeği vardı çok kahroldu ama şimdi alışıo zamnla daha iice.

ölüm çıkmamalı aslında insanın aklından insanı kendine getirio her şekilde hep yarın ölücek gibi yaşasak daha az hata yapar daha dikkatli oluruz aslında ama insanoğlu unutuyo işte.hayatla öle mücadele içindeyiski hiç ölmeyis gibi geliyo.herşey fani bu dünyada

en korkutanda beni ya ölümden sonra.

Sizinde basiniz sagolsun canim...kardesine allah sabir versin...:Saruboceq:

Korkma güzelim...dogdugmuza inandigmiz gibi ölümede inanirsak ve zaman zaman aklimiza getirip ona göre yasarsak korkacak hicbirseyin yok insallah.:teselli:

aslında herkes ölümün olduğuna inanıyor,ama hiç kimse bunu kendisi için düşünmüyor.
bana yaradılışın bir parçası gibi geliyor sadece,ölüm sadece kapı benim için sonrası var,önceside vardı.
acı olan ayrılık,özlem.

Son düzenleme:
Gülsümm yarama bastın:(Offff...2004 19şubat..Aynı senın gıbı hayatta en son kaybetmek ıstedıgım kısıyı annemı kaybettıgımde kendımı ölüme çok yakın hissettim..Benım ondan baska hıc kımsem yoktu..Bazı geceler rüyamda annemın öldüğünü görür ağlayarak uyanırdım yastık yorgan sırılsıklam..Sonra koşa koşa başucuna gider nefes alıyormu dıye bakardım..Oturur beklerdım ya birşey olursa... derdımkı Allahım yok ona bırsey olsa ben yaşayamam..Yaşama anlamım kalmaz derdım..Sonra ölmeden bırkac gun once bır mektup yazdı konusamıyordu cunku demıskı onda Allahım kendımı ölüme çok yakın hıssedıyorum ama ne olur benı biricik yavruma bağışla beni onsuz koma..Ama Allah aldı ıste..Hemde kollarımda..Bir yanım hep eksik hep kırık..Şimdi bır evladım var benı hayata baglayan...Ama ölümden hıc korkmuyorum cunku ucunda bır gun anneme kavuşmak var..Sevgiler...

çıkayım konudan diyorum.dönüp dolaşıp geliyorum
gözlerim doldu okurken duygucum
sanırım en alışamayacak kayıplardan biridir anneciğinin yokluğu
Allahım sana sabır versin.sultanıma da versin gani gani
ve siz de bi annesiniz şimdi
sizin yokluğunuzu yaşamasın evlatlarınıza inşallah
ama hayat bu işte.birileri gidecek birileri gelecek
bu devranı değiştermeye gücümüz yetmez elbette
tek yapılacak sabır dilemek.

çook hatırlarım helede yolculuk yaparken yatmışken teksem hep aklıma gelir. hep ölsem ne olur acaba derim sanki yukardan bakarmış gibi hayal ederim tabutumun başında insanları. en çok da annemin ağladığını düşünüp çok üzülürüm hatta ağlarım ...şimdi bile gözlerim doldu:(
düşünüp derimki kendi kendime son anımda kimi ararım ne derim üzülmesinler diye ama son kez de sesimi duysunlar diye ne konuşurum? ben bunları düşünürüm.sanırım kendimden çok arkamda kalanlara üzülüyormuşum hee.
ölüm gerçek hatırlamk gerek arada sırada kimse şu dünyadan bir şey götürmüyor en güzeli seni seven insanları arkanda bırakmak.

ha bir de sevdiklerimin ölümünü düşünmek var ki o beni daha çok yıkıyor hele de annemin ölümü Allah korusun Allah benden alıp onun ömrüne ömür katsın bşr tek anam var o da giderse .... Allah korusun

Mekani cennet yattigi yer nur olsun canim...basin sagolsun...yapacak birsey yok dua etmekten baska....Yaradaninin yaptigi sorgu sual edilmez tabiki ve insanin acisi böyle tazi iken isyana cok yakin oluyor tövbe hasa...inanabiliyormusun...bana basin sagolsun diyen beni teselli etmeyen calisan arkadaslara akrabalara icimden insallah seninde annen ölür diyordum...allah affetsin o kadar pismanimki simdi .neden benim annem neden onlarinki degil diye yiyip bitiriyordum kendimi...acim biraz hafifledikten sonra anladimki yaradan böyle istemis ve böyle olmus...rabbim daha beter acilar yasatmasin..:Saruboceq:

gülsüm canım başın sağolsun Allah sabır versin...

seni çok iyi anlıyorum.. . bizlere düşen onlar için dua etmek ....

başka yapacak bir şey yok canım

ay yüregim acıdı .....

ALLAH tüm sevdikleri kaydetmiş olanlara sabır versin
....

Allah razi olsun canim...sagol:1hug:

Çok kötü oldum ben yazdıklarınızı okuyunca.Babamdan sonra annemi almasın Allahım :( Bir eve bir acı yetmez mi?
Gözümün önüne geldi annemi kaybedişim.Allahım nolur uzak olsun bu acı benden.Ne o önce ne de ben önce ölmek istemezdim.Ölürsek beraber ölelim isterdim ikimizinde canı yanmasın diye :(
Tüm ölmüşlerimizin mekanı cennet olsun arkadalar.
Dudaklarım bükük,boğazım düğümlenmiş bi haldeyim, işin kötüsü işteyim..Ağlamamam lazım :çok üzgünüm:

Babana rahmet annenede saglikli uzun ömür versin allahim insallh.:Saruboceq:

bende sanki yarın ölücekmisim gibi yasıyorum esimede bunu asıladım huzurumuz eksik olmuyor allah herkese hayırlı ölüm versin :Saruboceq:

Mekani cennet yattigi yer nur olsun canim...basin sagolsun...yapacak birsey yok dua etmekten baska....Yaradaninin yaptigi sorgu sual edilmez tabiki ve insanin acisi böyle tazi iken isyana cok yakin oluyor tövbe hasa...inanabiliyormusun...bana basin sagolsun diyen beni teselli etmeyen calisan arkadaslara akrabalara icimden insallah seninde annen ölür diyordum...allah affetsin o kadar pismanimki simdi .neden benim annem neden onlarinki degil diye yiyip bitiriyordum kendimi...acim biraz hafifledikten sonra anladimki yaradan böyle istemis ve böyle olmus...rabbim daha beter acilar yasatmasin..:Saruboceq:

Allah razi olsun canim...sagol:1hug:

Babana rahmet annenede saglikli uzun ömür versin allahim insallh.:Saruboceq:

Gülsümüm senın yasadıklarının bıre bıre aynılarını yasadım:(Bende annem öldükten sonra anneannemden nefret ettım o yasıyor dıye o kadar kızıyordumkı..Sımdı düşündükçe utanıyorum kendımden:(Sokakta cok yaslı bırı gorsem lanet edıyordum tövbe tövbe yarabbbım..Ama elınde degıl ıste ınsanın..Senınde annecıgının mekanı cennet olsun nır ıcınde yatsın birtanem:çok üzgünüm:...

Allah razi olsun cinsim...zaten kizlarimdi beni ayakta tutan, kendimi birakmadiysam kafayi siyirmadiysam onlardir sebeb...sabirmis herseyin basi ve yaradanda öyle bir sabir veriyormuski sasiyorsun..ben nasil hala nefes alabiliyorumki diyorsun...acin hafifliyor kabuk bagliyor ama bir koku, bir sarki, bir söz yine kanatiyor o yarayi be cinsim yine kanatiyor...:çok üzgünüm:

bende sanki yarın ölücekmisim gibi yasıyorum esimede bunu asıladım huzurumuz eksik olmuyor allah herkese hayırlı ölüm versin :Saruboceq:

Amin...Allah agiz tadinizi bozmasin canim..ömür boyu mutlu olun insallah:Saruboceq:

Gülsümüm senın yasadıklarının bıre bıre aynılarını yasadım:(Bende annem öldükten sonra anneannemden nefret ettım o yasıyor dıye o kadar kızıyordumkı..Sımdı düşündükçe utanıyorum kendımden:(Sokakta cok yaslı bırı gorsem lanet edıyordum tövbe tövbe yarabbbım..Ama elınde degıl ıste ınsanın..Senınde annecıgının mekanı cennet olsun nır ıcınde yatsın birtanem:çok üzgünüm:...

Galiba böyle en yakinini kaybeden herkes bu sürecten geciyor duygucum...Konduramiyor insan, bir hirs bir sinir kemiriyor insani....kabullenemiyor...fakat bir müddet sonra hakikati anliyoruz....Allah razi olsun canim...

Canım ablam çok sağol..Allahta senı evladından ayırmasın.:Saruboceq:

ölümü düşünenlerdenim,hatta bir ara rahatsız edici bir boyuta gelmişti bende..yalnız ben hep kendimin öleceğini düşünüyorum..hazırlıksız oldugumdan mı yoksa dünyaya olan(kardeşlerime,eşime ,anneme)baglılıgımdan mı bilemedim..
ölüm yanıbaşımdakileri aldı,götürdü benden,sırayla..küçücükken babamı,düğünüme birkaç ay kala,annem gibi bildigim anneanneme..ben hep sabrettim,hep şükrettip..en son küçücük meleğimi,kızımı aldıgında yine aynı sabrı gösterdim..Allah verdigi canı alıyor..hepp dua ettim veren de sensin,alanda diye..ama tabi ölüm meleğimi yanıbasımdan 10 saniye içinde alınca,bende hergün ölümü yaşar oldum...Allah hepimizi beter ölümlerden korusun...

Back
X