• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ölüm

Allah razi olsun cinsim...zaten kizlarimdi beni ayakta tutan, kendimi birakmadiysam kafayi siyirmadiysam onlardir sebeb...sabirmis herseyin basi ve yaradanda öyle bir sabir veriyormuski sasiyorsun..ben nasil hala nefes alabiliyorumki diyorsun...acin hafifliyor kabuk bagliyor ama bir koku, bir sarki, bir söz yine kanatiyor o yarayi be cinsim yine kanatiyor...:çok üzgünüm:

hep düşünürüm
acaba çaresizliğin adı mıdır sabır
düşünsene fizanda anneciğin ve sana ihtiyacı var
dünyayı ayağa kaldırı yine yanında olursun dimi
peki ölüm
elimizi kolumuzu bağlayan bizi çaresiz bırakan
hiç bi şey yaptırmayan,engel olan
o zaman sabır mı diyoruz bunun adına
hani sevdiklerimiz için herşeyi yapacak olan biz
nerde
6 yıl boyunca dibine girdim yerin
7 kat dibine
kendimi yedim,beynimi yedim,neden dedim neden
nedeni yoktu
acaba sabırda mı yoktu
çaresizlik miydi öylece durmama sebep
hala bilmiyorum

ani olan ölümleri düşünüyorum bende gazetede veya tvde bi bakıyorsun gülüyor eğleniyor onun gecesi bıçaklanmış yada kalp krizi geçirmiş ..bir anda olan birşey...hiç unutmam rahmetli barış akarsunun kaza geçirdiği günün sabahı gurbetçi bir aileye 2 hafta daha bodrumdayız diyordu..bilirmiydi iki hafta sonra toprağın altında olacağını...babannemin öldüğü günü hatırlıyorum donmuştum yatalaktı gözü açık ölmüştü...ilk defa şahit olmuştum ölüme bu kadar yakından....evet yaratılmışların en şereflisi insan ama en nankörü yine insan...eşek derler bir günde allahı en az zikreden mahluk..o bile 4000 kere anarmış...

ölümü düşünenlerdenim,hatta bir ara rahatsız edici bir boyuta gelmişti bende..yalnız ben hep kendimin öleceğini düşünüyorum..hazırlıksız oldugumdan mı yoksa dünyaya olan(kardeşlerime,eşime ,anneme)baglılıgımdan mı bilemedim..
ölüm yanıbaşımdakileri aldı,götürdü benden,sırayla..küçücükken babamı,düğünüme birkaç ay kala,annem gibi bildigim anneanneme..ben hep sabrettim,hep şükrettip..en son küçücük meleğimi,kızımı aldıgında yine aynı sabrı gösterdim..Allah verdigi canı alıyor..hepp dua ettim veren de sensin,alanda diye..ama tabi ölüm meleğimi yanıbasımdan 10 saniye içinde alınca,bende hergün ölümü yaşar oldum...Allah hepimizi beter ölümlerden korusun...

Canim allah sana dahada bol sabirlar versin insallah....inan birsey diyemiyorum..:çok üzgünüm:

Allah razi olsun cinsim...zaten kizlarimdi beni ayakta tutan, kendimi birakmadiysam kafayi siyirmadiysam onlardir sebeb...sabirmis herseyin basi ve yaradanda öyle bir sabir veriyormuski sasiyorsun..ben nasil hala nefes alabiliyorumki diyorsun...acin hafifliyor kabuk bagliyor ama bir koku, bir sarki, bir söz yine kanatiyor o yarayi be cinsim yine kanatiyor...:çok üzgünüm:

hep düşünürüm
acaba çaresizliğin adı mıdır sabır
düşünsene fizanda anneciğin ve sana ihtiyacı var
dünyayı ayağa kaldırı yine yanında olursun dimi
peki ölüm
elimizi kolumuzu bağlayan bizi çaresiz bırakan
hiç bi şey yaptırmayan,engel olan
o zaman sabır mı diyoruz bunun adına
hani sevdiklerimiz için herşeyi yapacak olan biz
nerde
6 yıl boyunca dibine girdim yerin
7 kat dibine
kendimi yedim,beynimi yedim,neden dedim neden
nedeni yoktu
acaba sabırda mı yoktu
çaresizlik miydi öylece durmama sebep
hala bilmiyorum

Kesinlikle caresizlik cinsim...elinden birsey gelmedigni bunu kalbin cira gibi yansada kabul etmek zorunda oldugnu bilmek kadar caresiz bir ani yoktur insanin..

6 ay dedi doktorlar en fazla 6 ay yasar...hadi be ordan dedim allahmisin sen tövbe hasa...hayir olamaz kesin bir yanlislik var...birsey yapamayiz dediler, nasil ya dedim sen doktor degilmisin kardesim bul yarat yap birseyler...elimizden geleni yaptik dediler...

O anki caresizligmi unutamiyorum cinsim...resmen bir buz kalibi gibi olmustum...beynimde bir düsünce ruhumda bir his yoktu...sadece hayir hayir hayir diyordum icimden...Yasayacak rabbim bizede mucizelerinden birtane yasatacak, görürsünüz siz diyordum ama....Olmadi, 6 ay degil 6 hafta bile yasamadi....:çok üzgünüm:

Yinede allahima binlerce sükürler olsunki cekmedi, tek tesellim o...tertemiz gitti bunu bilmek ve görmek bile azda olsa insanin acisini hafifletiyor...ya onu aci cekerek görseydim ya hergün biraz daha bitisine sahit olsaydim?? bunu nasil yüregim kaldirirki?:çok üzgünüm:

Ama yinede ölüm temelli bir ayrilikta degil aslinda...birgün mutlaka yeniden bulusacagiz...rabbimin cennetinde insallah:Saruboceq:

Kesinlikle caresizlik cinsim...elinden birsey gelmedigni bunu kalbin cira gibi yansada kabul etmek zorunda oldugnu bilmek kadar caresiz bir ani yoktur insanin..

6 ay dedi doktorlar en fazla 6 ay yasar...hadi be ordan dedim allahmisin sen tövbe hasa...hayir olamaz kesin bir yanlislik var...birsey yapamayiz dediler, nasil ya dedim sen doktor degilmisin kardesim bul yarat yap birseyler...elimizden geleni yaptik dediler...

O anki caresizligmi unutamiyorum cinsim...resmen bir buz kalibi gibi olmustum...beynimde bir düsünce ruhumda bir his yoktu...sadece hayir hayir hayir diyordum icimden...Yasayacak rabbim bizede mucizelerinden birtane yasatacak, görürsünüz siz diyordum ama....Olmadi, 6 ay degil 6 hafta bile yasamadi....:çok üzgünüm:

Yinede allahima binlerce sükürler olsunki cekmedi, tek tesellim o...tertemiz gitti bunu bilmek ve görmek bile azda olsa insanin acisini hafifletiyor...ya onu aci cekerek görseydim ya hergün biraz daha bitisine sahit olsaydim?? bunu nasil yüregim kaldirirki?:çok üzgünüm:

Ama yinede ölüm temelli bir ayrilikta degil aslinda...birgün mutlaka yeniden bulusacagiz...rabbimin cennetinde insallah:Saruboceq:

haklısın sultanım çekmemesi tesellin olmalı
düşünsene her an gözünün önünde acı içinde ve sen bi şey yapamıyorsun

dedim ki dr a alıp götüreyim onu.söyleyin bana
şuraya götür deyin.iyileşir deyin
götürürüm neresi olursa
yok dedi sonucu değiştirmez
bekliycez.bekledik...
saniyeler asırdı sultanım
sabaha karşı gitti...
hayat bitti

haklısın sultanım çekmemesi tesellin olmalı
düşünsene her an gözünün önünde acı içinde ve sen bi şey yapamıyorsun

dedim ki dr a alıp götüreyim onu.söyleyin bana
şuraya götür deyin.iyileşir deyin
götürürüm neresi olursa
yok dedi sonucu değiştirmez
bekliycez.bekledik...
saniyeler asırdı sultanım
sabaha karşı gitti...
hayat bitti

Ah keske insanin elinde olsa cinsim keske...nerelere götürmezki insan nelere basvurmazki, sonuna kadar zorlamazmi imkanlari...gerekirse boynuna kadar kana girmezmi, benim canimi al demezmi???

Iste burda tikanip kalmak caresizliktir...bilmek ve birsey yapamamak..

Birde sorgular insan kendini...acaba herseyi yaptimmi diye? Elimden gelen gercekten bu kadarmiydi diye?? Yetersizmi kaldim diye??

Hepsi bahane cinsim, ecel geldigi zaman kacis yok...rizkin tükemisse burda bir gün degil bir saniye bile kalamazsin...Yaradan böyle yazmis ordaki hali daha güzel olur insallah demekten baska care yok...

Ates düstügü yeri yakiyor birde bunu anladim cinsim...

Sizinde basiniz sagolsun canim...kardesine allah sabir versin...:Saruboceq:

Korkma güzelim...dogdugmuza inandigmiz gibi ölümede inanirsak ve zaman zaman aklimiza getirip ona göre yasarsak korkacak hicbirseyin yok insallah.:teselli:

sğol cnm benim seninde başın sağolsun.doğru söylüyosun sultanım.ne ekersek bu dünyada onu biçicez çok dikkatli yaşamak lazım

her canli olumu tadacaktir!!!!

evt...
cok guzel bir konu tskler

Malesef dusunmuyoruz dunya hayati nefse iyi gelio cunku:((((

benim en çok merak ettiğim şey ölüm anı.. ruhun ayrılması..
öbür dünyaya inanmadığım içinde ölümden korkmuyorum ben.
evet vicdanım rahat ve öleceğim herkes gibi..
hatta cesetimin yakılıp küllerinin de denize uçmasını vasiyet edeceğim..
ölümü korkutan tek şey sonra anlatılan türlü işkence senaryoları..
iyi bir insanım.. kötülük yapmıyorum. allaha inanıyorum.
bu kadar. işte istenen bu benden. cezalandırılmam için çok az sebep var.

Herkes kafasinda daha degisik canlandiriyor galiba o ani....
Bilemeyiz yasayip görecegiz günün birinde...

ben ölümden korkuyorum..konuşmayı da pek sevmiyorum. .ayy.. tüylerim ürperdi. yanımdan biri mi geçti neee. .neyse,. ama yakılmakta kötü canım ya..gömülmekte kötü...
düşünmeyim şimdi sabah sabah. ben gideyim çayımı içeyim bari...

gülsümcüm öncelikle senin ve yakinlarini kaybetmis tüm arkadaslarin basi sagolsun diyorum..gercekten en gercek konuyu paylasmissin bizimle tesekkür ediyorum...
bende ölümü cok yakinlarimdan gördüm,tanidim...ölümün soguk yüzüyle ilk karsilastigimda 10 yasimdaydim..canim arkadasimi trafik kazasinda kaybettim...aksama bize gelecekti...ders calisacaktik,sonrada oyun oynayacaktik..ama o hayatimin en aci oyununu oynadi bana...sonsuz oldu..melek oldu...o gün attim elimden oyuncaklari...galiba ben o gün büyüdüm...
sonra teyzemin kizi..30 yasinda...onun aci trafik kazasi haberini aldik...hayatinin baharinda bir melek daha gönderdik göklere...ve arkasindan babaannem...kucagimda son nefesini verdi..son nasihatlari banaydi...
tek inandigim sey onlarin bizimle hala yasadigi...gercekten o kadar yanibasimizdaki ölüm...

Son düzenleme:
gülsümcüm öncelikle senin ve yakinlarini kaybetmis tüm arkadaslarin basi sagolsun diyorum..gercekten en gercek konuyu paylasmissin bizimle tesekkür ediyorum...
bende ölümü cok yakinlarimdan gördüm,tanidim...ölümün soguk yüzüyle ilk karsilastigimda 10 yasimdaydim..canim arkadasimi trafik kazasinda kaybettim...aksama bize gelecekti...ders calisacaktik,sonrada oyun oynayacaktik..ama o hayatimin en aci oyununu oynadi bana...sonsuz oldu..melek oldu...o gün attim elimden oyuncaklari...galiba ben o gün büyüdüm...
sonra teyzemin kizi..30 yasinda...onun aci trafik kazasi haberini aldik...hayatinin baharinda bir melek daha gönderdik göklere...ve arkasindan babaannem...kucagimda son nefesini verdi..son nasihatlari banaydi...
tek inandigim sey onlarin bizimle hala yasadigi...gercekten o kadar yanibasimizdaki ölüm...

Allah sizinde tüm ölmüslerinize rahmet etsin canim:Saruboceq:
Sevdiklerimizden her giden bizden biraz cocuklugmuzu alipta gidiyor degilmi....:çok üzgünüm:
Allah daha beter acilar yasatmasin insallah canim...:teselli:

ölüm.....
kendi ölümüm beni korkutmuyor açıkcası
ama sevdiğim birinin ölümü...
işte bu çok acı
babamı çok küçük yaşta kaybettim 2 yaşımdaydım
onu ahtırlamıyorum bile
ama bu bende bir katılık yarattı ölümlere üzülmüyorum...
bir ölüm beni ağlatıyorsa geride kalaların durumuna üzülmüş halde buluyorum kendimi

Allah gecinden versin annemin ölümünü düşünce delirecekmiş gibi oluyorum....
nasıl dayanırım ne yaparım düşünemiyorum bile...

Rabbim kimseyi sevdiklerinden ayrı koymasın....

Son düzenleme:
Ölüm melegi her eve günde 3 kere bakarmis, o evde kimin rizki bitti ise kimin ömrü tükenmis ise onun ruhunu alirmis....Melek ölenin ruhunu alinca evdekiler ölen icin aglamaya baslarlar...Melek evden cikarken dönüp onlara sunu söyler:

Bu benim bu eve son gelisim degildir.."Ben hepinizi alip götürene kadar buraya gelip gideceyim"...Ev halki melegin bu sözünü duyabilseydi, öleni birakir kendileri icin aglarladi...

Her gün tv. de görüyoruz gazetelerde okuyoruz, yakinlarimizi sevdiklerimizi kaybediyoruz o kadar gercek birseydir ölüm, ama yinede sanki hic ölmeyecek gibi yasiyoruz...:delphin:

Yarina cikacagimiz bile belli degilken nedir bu hirs nedir bu kavga diyorum bazen kendime...Zaten insanoglu tam manasi ile bu dünyanin fani oldugna eninde sonunda kendininde beyazlari giyip sonsuzluga gidecegine inansaydi, dünya yasamasi güzel bir yer olurdu galiba...a.s

Günde, Haftada, Ayda kac defa hatirliyoruz ölümü arkadaslar?? Sizin yorumlariniz??

Arkadaşım o kadar güzel yazmışsın ki diyecek birşey bulamadım.İnsanoğlu ne zaman öleceğini bilse,görünmezleri görse,bilinmezleri bilse yaşayabilirmiydi acaba?ne yazıkki dünya telaşıyla hiç ölmeyecek gibi hareket ediyoruz çoğunlukla;kaçınılmaz sonu bile bile.Galiba kabullenmek istemiyoruz.Para,servet,zenginlik hep boş.Sadece yaptıklarımızla gideceğimizi unutuyoruz hep.Çok güzel bir paylaşımdı sağol.:delphin:

ölüm.....
kendi ölümüm beni korkutmuyor açıkcası
ama sevdiğim birinin ölümü...
işte bu çok acı
babamı çok küçük yaşta kaybettim 2 yaşımdaydım
onu ahtırlamıyorum bile
ama bu bende bir katılık yarattı ölümlere üzülmüyorum...
bir ölüm beni ağlatıyorsa geride kalaların durumuna üzülmüş halde buluyorum kendimi

Allah gecinden versin annemin ölümünü düşünce delirecekmiş gibi oluyorum....
nasıl dayanırım ne yaparım düşünemiyorum bile...

Rabbim kimseyi sevdiklerinden ayrı koymasın....

Amin canim...Babanin mekani cennet olsun..:Saruboceq:

be ölümden korkmuyorum sadece öldükten sonra nasıl hesap vereceğimden korkuyorum..... senağlama

O hesabtan hepimiz korkuyoruz be güzelim:1no2:

İnsanoğlu hayatta her şeye alışıyor..Allah ölümü ve ayrılığı dağa taşa vermiş onlar dayanamamış çatlamış..Ama insanoğlu öyle bir varlık ki..her şey bizim için..Bir yandan güler,bir yandan ağlarız..Rabbim kimseye kaldıramayacağı yükü vermiyor..Ölümün bir gerçek olduğunun hepimiz farkındayız ama sadece farkında olmakla yetiniyoruz sanırım.Ben de dahil olmak üzere dünya nimetleri çok cazip geliyor olsa gerek ne günah işlemekten geri kalıyoruz,nede doğru adımlar atabiliyoruz..İki komşu bir araya gelse hemen 3.çekiştirmeye başlıyor.Maneviyattan çok uzağız,bireysel olarak demiyorum ama inanın toplumsal bir manevi eksikliğimiz var.Son 1 yıldır nerdeyse her gün cinnetler,cinauyetler,anasını,babasını,eşini,evladını doğrayalar,tacizler,tecavüzler artık haberlere bakmak istemiyor insan..Sadece Rabbim hidayet versin diyebiliyorum kendi adıma..Namazı türlü bahanelerin arkasına sığınarak terkediyoruz,oysa bunun şeytanın bir oyunu olduğunu bilsek şeytanı mağlup etmek istemez miyiz?Nefsimize ağır geliyor.Allah'ın emir ve yasakları nefsimize ağır gelirken onları çiğnemekte hiç zorlanmıyoruz..Bugün Allah için ne yaptın sorusuna bir cevap bulamıyoruz..Bu konuya açan değerli ablama çok teşekkür ediyorum..Hergün kendime yaptığım yüzlerce eleştiriyle tekrar aynaya bakmamı sağladı sağolsun..
Ölüm bir gün bizede gelecek,genç yaşlı tanımıyor ki...15 yaşındayken sınıf arkadaşım kendini camdan aşağı bıraktı,gülümsedi el salladı ve atladı tutamadım onu...Yıllarca etkisini atamadım üzerimden..Sonra yine güldük eğlendik..Zaman geçti çocukluk arkadaşımı vuruldu,gözünden vurdular onu magandalar..Bir kaza kurşununa kurban gitti..Çok ağladık,üzüldük,ama ateş düştüğü yeri yakar..şüphesizki annesinin acısının ve çektiklerinin yanında bizimkisi çok hafif sayılırdı..4,5yıl geçti üzerinden..Biz hala yaşıyoruz,gülüyoruz,ağlıyoruz ama hayat devam ediyor...Bundan yaklaşık 3 hafta önce çok sevdiğim birini kaybettim...Azrail herkesi aynı iştahla yutuyor,ölüm yakınlarımıza geldikçe kendimize daha yakın olduğunu hissediyoruz..Tek dileğim ölüm bana gelmeden önce ki kimbilir çok yakın belkide Allah'ın emir ve yasaklarına uyabilen bilinçli,bir mümine olabilmek ve salih evlatlar yetiştirebilmek..Allah hepinizin gönlüne göre versin..

ooyyy akşam akşam bu nasıl bi konudur sultanım
ürperdim valla
bi de yalnızım evde ya da ben yalnızım sanıyorum

ben şuna inanıyorum
ölüm acısı yaşamış insan hayata ve diğer insanlara daha farklı bakıyor
bazen sıfırlıyorsun hayatı.
maddi şeylelerin bi kıymeti harbiyesi kalmıyor ,yitirdiğin insanın yanında
ne boş diyorsun aslında
bi can gitmiş bu da dert mi diyebiliyorsun başka sıkıntılar için
ooffff neyse derin konu bu girersem çıkamam
daha güzel anlatamazdim bu duyguyu, yasayarak ögreniliyor.
gözler nelere taniklik ediyor.:çok üzgünüm:

Allah hepimizin ölmüslerine rahmet eylesin:Saruboceq:

Herkes kafasinda daha degisik canlandiriyor galiba o ani....
Bilemeyiz yasayip görecegiz günün birinde...
ögrenicez ama kimseye anlatabilme sansimiz olmicak.

of gülsüm ya dagittin beni sabah sabah,nerelere gidip geldim. kactir yazip siliyorum.

Back
X