• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ölüm :(

ÖlÜmlerden sonra boyle olur. Olen kısı dedeler gıbı buyuklerse acısından sonra korkuları baslar. Zamanla unutulur. ıcınız acır cok acır bılıyorum bende yasadım . Lakın az sonra yazacaklarımı anlayan aranızdan muhakkak cıkacaktır kusura bakmayın nıyetım kımsenın acısını kucumsemek degıl.
Bazen yakınlarımızı kaybederız uzuluruz hemde o kadar cok uzuluruzkı bır daha hıc bırseyın eskısı gıbı olmıcanı sanırız. Olu gomulur. Eve gelınır ıcınızı bır urpetrı kaplar. Korkular baslar . Halbukı olunun gucu yetse o cukura gırermı hıc. Sıze zarar verecek yada gorunebılecek dermanı olsa kurtarın benı koymayın o cukar ademezmı bır sekıl. ınsan dusumez bunalrı o vakıtlerde.

Neyse

bazı olumler vardırkı dunyalar kararır basınıza genctır yası henuz olum ıcın . Hos hangı yas degıldırkı. Yanar kavrulur ıcınız gomum geldıkten sonra ınsan kokmaya fırsat bulamz cunku mezara bırakılan candır canandır. Acaba usuyomu korkuyomu ne durumda dıye dusunmekten ınsan kendını dusunemez bıle . O orda ıslak toprakta mumyalanmıs yataren daracık yerde sen yatamssın sıgamazzsın genıs yataklara. Alamssın agzına bır lokma yemek o orda gecmısken dunyadan. ZAman gectıkce daha bı koyar acısı oturrur yuregıne ılk durumda hafıfıler ıcının acısı lakın 2. Durumda daha bı yanar yuregın kor olurda sonmez omur boyu atesı o yandıkca sen yasmayı sabretmeyı ogrenırsın hayatın zorluklarına karsı.

Halen yanan bırı olarak yazdım bunları. 14 senedır sonmedı sonemz de bolesı acı. Allahım vermesın hıcbırınıze bole acılar

Başınız sağolsun.

Ölüm aslında doğum kadar normal bir olay,birgün hepimiz bu dünyadaki gibi ahirette buluşacağız,ben

hep böyle düşünüyorum.Allah sabrını veriyor,hayatın döngüsü bu.Doğum+Yaşam+Ölüm =Ahiret

Dualarınızı eksik etmeyin dedenize,feryat etmenin ağlayıp sızlanmanın hiç anlamı yok şimdi dua

yollama zamanı.

başınız sağolsun...
allah kalanlara sağlıklı huzurlu yaşam nasip etsin, bilinmezlerle dolu düşünceleri kafanızdan atın.
hurafelere inanmayın.
her kafadan çıkan sesleri dinlemeyin.

her canlı bir gün ölümü tadacaktır, bunun nasıl bir şey olduğunu yaşamadan bilemeyiz.

bilemediğimiz şeyler için sıkıntı yapmaya gerek yok, elimizde olan hayatı güzel değerlendirmeye çalışalım iyilik sevgi ve güzelliklerle...

seni anlıyorum c anım bnimde dedm 3 yıl önce öldü ve 2 hafta komda kalmıstı ölmeden, sonra eve cıkrdılar doktorlar hani vedalaşşın niyetine evinde huzur bulsun die sonuc belliydi zaten neyse gece sabaha karsı tel geldi ve annemler apar topar gitti evde kardeşimle uyuyorduk ben tele uyandım dedim gene rahatsızlandı hastanye kaldırdılar heralde diye sonra uyudum, uyuduktan sonra rüyamda ananemdeydik ve herkes vardı dedem de bildiğim gibiydi bi tarafı felçliydi bastnonla yürüyordu o şekilde biz salonda otururken içeri geldi bana baktı gülümsedi bende güldüm sonra lkarşıma oturdu ve ben birden aşka gelip isteğim dışında eüzü besmele çekip bağıra bağıra tecvitli( kuranın uygun şekilde okunması) elham okudum ben okudukca apartman sallanmaya başladı ben okudukça dedmin yüzü gülmeye ağlamaya başladı en sonunda amin dediğimde gözlerinden akan yaşlarla hani ruh huzura kavusur yaa aynı o şekilde huzur bulduğunu ve birden yok olduğunu gördüm sonra sabah uyandım tel caldı annem aradı dedeni kaybettik dedi bende biliyorum dedim başımız sağolsjun dedim sanırım d edemin arkasaında ilk elhamı okuyan ben oldum ama hala hatırlarım o günü tğylerim diken diken oldu yine

Son düzenleme:
öncelikle başın sağ olsun ,her canlı ölümü yaşayacaktır.sonuçta dedenle paylaştığın güzel günleri hatırlamanı ,dedenin artık budünyada görevinin bittiğini asıl dünyasında daha çok mutlu olduğunu hatırlamanı tavsiye ederim.

Sağolun kızlar. Lorlumu yavaş yavaş atlatıyor gibiyim ama alışamadım hala.. Sizler sağolun Allah hepinize sevdiklerinizle sağlıklı uzun ömürler versin

Back
X