ölüm:(

esimoglumherseyim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2015
449
386
hanimlar merhabalar.
azonce esim bir arkadasina taziye ziyaretine gitti.yakinimz degildi.ole ugurladim kapidan hergunki ciktigi gibi.ise gonderir gibi opustuk yolcuettim.sonra bir an taziyeye gidiyor yaa dedim birileri öldu ve onun yakinlarinin suan cigeri yaniyor...ölüm ne garp degilmi? tüylerim ülperdi bir an.icim karardi.nasil birsey boyle yanibasinda olan bir anda yok oluyor.artik gelmiyor.(dini seyler yazmak yasak oldugu icin ahiret boyutuna deginmeyecegim,yoksa ahirette kavusulacagina inaniyorum elbette,bu konuda yorum yapmak isteyenlere simdiden yaziyorum).bazen cok korkuyorum bazende donuyor dusuncelerim.ne uzucu bi hadise.ne garip kelimelere sigmayacak kadar anlatilamayacak kadar kederli.ruhum daraldi simdi.dunya ne garip insan bazen cok cok mutlu hissediyor kendini bulutlarin uzerinde gibi ama omru bitince olup topragin altina girecek. nasil birsey bu! bazen kafama cok takiyorum...atamiyorum bu psikolojiyi uzerimdennn...sizlerle bu ruh halimi paylasarak rahatlamak istedim....benim gibi olan var mi?

iste tam da bu yuzden sevdiklerimizi kirmaktan, onlarla kus durmaktan... vazgecmeliyiz. ben bir ara iyice salmistim olmeyecek miyiz nede olsa diye bosvermistim. ama oyle degil iste mesele insanca yasamakta. madem ki bu omur uc bes yazilmis bize en guzel sekilde yasamaya bakalim tirtilin da hakkini verelim insanin da.

olumun de nimet oldugunu dusunuyorum bir dusunsenize insanlar 80 yasinda vaskasina muhtac hale geliyor ya o halde surekli yasasalar ya sonsuza kadar birilerine muhtac olsalar... kaynananizin kaynanasinin kaynanasinin kaynanasiyla ugrasmayi bir dusunsenize. evet olum de bir nimet.

Arkadasinizin basi sagolsun Rabbim mekabini cennet eykesin genc olum cok zot.

Bazen hiç ölüm yokmuş gibi yaşıyoruz sonra çevremizden biri ölünce aklımıza geliyor. Hayatı ölümü sorguluyoruz doğal olarak. Bu gayet normal bence, ama sürekli ölümü düşünmek pekte sağlıklı bir ruh hali değil bence.

Zaten bildiğiniz birşeyi fark etmiş olmanın verdiği donukluk halini yaşıyorsunuz.
Günlerimizi, gerçekleri hatırladığımızda bazılarına dayanamayacak kadar güçsüz hissettiğimiz çin rüyada gibi, rüyalara kaçarak yaşıyoruz zaten.

iste tam da bu yuzden sevdiklerimizi kirmaktan, onlarla kus durmaktan... vazgecmeliyiz. ben bir ara iyice salmistim olmeyecek miyiz nede olsa diye bosvermistim. ama oyle degil iste mesele insanca yasamakta. madem ki bu omur uc bes yazilmis bize en guzel sekilde yasamaya bakalim tirtilin da hakkini verelim insanin da.

olumun de nimet oldugunu dusunuyorum bir dusunsenize insanlar 80 yasinda vaskasina muhtac hale geliyor ya o halde surekli yasasalar ya sonsuza kadar birilerine muhtac olsalar... kaynananizin kaynanasinin kaynanasinin kaynanasiyla ugrasmayi bir dusunsenize. evet olum de bir nimet.

Arkadasinizin basi sagolsun Rabbim mekabini cennet eykesin genc olum cok zot.

tesekkurederim.aslinda genc olumler evet asil.etkileyen onlar bizi.gerci insanoglu kisa surede en sevdiginin olumune bile alisiyo bur okadarda garip yaratiklariz. yani insan hangi cumleyle teselli bulur bu olaydan.birileri ölüyo sanki biz ölmiycegiz bizim basimizada gelicek topragin altina gircegiz..sonra otesini dusunuyor isin icinden cikamiyorum.(yine ahiret boyutuna deginmiyorum) ...bi garip psikolojideyim ozel gunumdeyim belkide onun duygusalligi bilmiyorum.ama hic aklim almiyor duruyor dusuncelerim:KK43:

Allahtanki öyle bi şwkilde yartılmışızki sürekli bu düşünceyle yaşamıyoruz. Ya hiç aklımızdan çıkmasaydı.. Boğulurduk.

Zaten bildiğiniz birşeyi fark etmiş olmanın verdiği donukluk halini yaşıyorsunuz.
Günlerimizi, gerçekleri hatırladığımızda bazılarına dayanamayacak kadar güçsüz hissettiğimiz çin rüyada gibi, rüyalara kaçarak yaşıyoruz zaten.

evet ruya gibi...hernekadar dunya zorda olsa sevdiklerimizle hep beraber yinede yasamak istiyoruz iste..ruya gibi.keske bu ruya hic bitmese devam etse diyoruz...gercegi biliyoruz evet hepimiz bigun olucegiz.cok acı.

tesekkurederim.aslinda genc olumler evet asil.etkileyen onlar bizi.gerci insanoglu kisa surede en sevdiginin olumune bile alisiyo bur okadarda garip yaratiklariz. yani insan hangi cumleyle teselli bulur bu olaydan.birileri ölüyo sanki biz ölmiycegiz bizim basimizada gelicek topragin altina gircegiz..sonra otesini dusunuyor isin icinden cikamiyorum.(yine ahiret boyutuna deginmiyorum) ...bi garip psikolojideyim ozel gunumdeyim belkide onun duygusalligi bilmiyorum.ama hic aklim almiyor duruyor dusuncelerim:KK43:

kisitli aklimizla cok ta dusunmemek gerek zaten. baksaniza olucez cennete gidicez ve sonsuza kadar orda kalicaz. daha sonrasini dusunemiyorum ben. dedim ya kisitliyiz. Allah buyuk siz de cok dusunup kendinizi uormayin sonucta olumden kacis yok. Allah iyi olumler versin

Allahtanki öyle bi şwkilde yartılmışızki sürekli bu düşünceyle yaşamıyoruz. Ya hiç aklımızdan çıkmasaydı.. Boğulurduk.

aynen oyle taradilistaki bu ince cizgide mukemmel otesi.ya unutamasak.insan her an aglar depresyonda olur yaa.cildirir.var mi olumden korkmayan topragin altina girmekten korkmayan varsa yorum yazsin cok merak ediyorum dusuncelerini bide o acidan bakayim...

matrix i cogumuz izlemisizdir...sanki dunya ahiretten esinlenilmis.fis cekilince baska hayat..hayattaki evrendeki bircok seyle ortusuyo dikkatini ceken oldumu bilmiyorun birden o geldi aklima.offf ben nie bu psikolojideyim yaa ufff cikmak istiyorum:KK43:kocam gelse evede atsam su seyleri kafamdan baska seylerle meskul olsam..

iki gun once bi tanidigim abinin esi vefat etti ve ben bu huznu atamiyorum uzerimden.
abiyi dusundukce kotu oluyorum. kizin annesini dusundukce boguluyorum.
abi mezarliktan zor geliyomus eve.
simdi faceden fotolara baktimda yok olmamali bu cift ayrilmamali bu kadar genc bi olum olmamali diyorum:KK61::KK61:

iki gun once bi tanidigim abinin esi vefat etti ve ben bu huznu atamiyorum uzerimden.
abiyi dusundukce kotu oluyorum. kizin annesini dusundukce boguluyorum.
abi mezarliktan zor geliyomus eve.
simdi faceden fotolara baktimda yok olmamali bu cift ayrilmamali bu kadar genc bi olum olmamali diyorum:KK61::KK61:
Allah sabir versin cokk zorr.ya gercekten insan cennete gidecegini ote dunyada birlikte olunabilecegine inanmasa cildirir intihar eder cunku baska bi tesellisi yok bu isin.o bile yureklere yetmiyor.akil almiyor.aklimiz kit gercekten.neyse o abininde Allah acisini alsin insallah bak onada uzuldum simdi icim hepten karardi:KK43:(

Allah sabir versin cokk zorr.ya gercekten insan cennete gidecegini ote dunyada birlikte olunabilecegine inanmasa cildirir intihar eder cunku baska bi tesellisi yok bu isin.o bile yureklere yetmiyor.akil almiyor.aklimiz kit gercekten.neyse o abininde Allah acisini alsin insallah bak onada uzuldum simdi icim hepten karardi:KK43:(
amin ins canim. benim iki gundur ruhum karardi valla.
sapsaglam kizcagiz bi anda oldu.
duyunca sok olduk.
allah mekanini cennetten bi bahce etsin ins.

mide kucultme ameliyati olmus.( bebek istiyolardi kilo problemi vardi)
ameliyattan 6 gun sonra karin agrisi sikayetiyle hastaneye yuruyerek gidiyo kalp krixi gecirerek kaybettik.

himm aniden olmus Allah esine sabirlar versin soktadir nasil atlatir bilinmez.boyle insanlar yalniz birakilmamasi lazim aslinda.kafasi hic iyi degildir.

Ben bu hissi annanemin olumunde yasadim. Eli elimdeydi. Kizim korkma benden dedi. Bir saniye once vardi bir saniye sonra yokoldu. O zaman anladim. Herseyin bos oldugunu, hayatimizin aslinda pamuk ipligine bagli oldugunu.. Canini teslim ederken ne mal mulk dusundu ne kiskanclik kibir ne de insani diger cekismeleri. Ne evin esyasi kiri pasi dertti ne de baska sey. Aldigi nefes onemliydi sadece. O gunden beri canim bir seye sikilsa hep bu ani dusunurum. Her sey gelip geciyor omurde genclikte dertte tasada mutlulukta. Rabbim vicdanimizi ve merhametimizi almasin bizden. Asil o zaman dunya son buluyor sanki. Kati kalpli sevgisiz merhametsiz etmesin Allah kimseyi..

Ben bu acıyı iliklerime kadar yaşadım aynı yastığa baş koyduğum dert ortağım hayat arkadaşımı sevdiğimi tam geçen yıl 18 mayısta toprağa verdim geçen yıl bu vakitler nerden bilebilrdik ki günler sonra vefat edeceğini nerden bilebilrdim ki can yoldasimi evimin direğini kara toprağa göz yaşlarımla haykira haykıra toprağa koyacağımı iki çocuğumla yapayalnız kalacağımızı her gece yastigini koklaya koklaya ağlayarak uyuyacağımı nerden bilebilirdim her geçen gün daha da zorlaşacağını oğlum sünnet düğünü istedi onun gönlü olsun diye düğün yapmaya karar verdik ama sorun bi bana nasıl zor hazırlandığımı hiç istemeye istemeye yaptığım onca hazırlığı çok çok zor :KK61::KK61::KK61:

canim icim sizladi Rabbim sabirlar versin acini alsin.simsiki saril cocuklarina omrunun sonuna dek.onlar esinle senin hatiran.geceleri yastiga degil cocuklarina saril oyle uyu cok ama cokk zor cok uzuldum

X