Olumsuz düşünceler..

Neredenbaksantutarsizlik

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2011
1.879
2.252
333
Hayatimin her döneminde çok pozitif bir insan olmaya çalıştım ama hamilelik süreci beni hepten depresif yaptı . Sürekli ya çocuğuma bir şey olursa diye o kadar endişeleniyorum ki evden çıkmak istemiyorum resmen . Araba dahii kullanmıyorum bi şey olur bi kaza vs korkarip panik olurum bebeğe bir şey olur diye . Rüyamda da onu kaybettigimi gördüm alt üst oldum . Hamilelik döneminde böyle hisseden kişiler muhakkak olmuştur . Nasıl çözdünüz

Hayatimin her döneminde çok pozitif bir insan olmaya çalıştım ama hamilelik süreci beni hepten depresif yaptı . Sürekli ya çocuğuma bir şey olursa diye o kadar endişeleniyorum ki evden çıkmak istemiyorum resmen . Araba dahii kullanmıyorum bi şey olur bi kaza vs korkarip panik olurum bebeğe bir şey olur diye . Rüyamda da onu kaybettigimi gördüm alt üst oldum . Hamilelik döneminde böyle hisseden kişiler muhakkak olmuştur . Nasıl çözdünüz
Ben güçlü bir anneyim diye tekrarla içinden, bi de Allah'a emanet et hiç kötü birşey olmaz inşallah Ona güven. Dikkat de et tabi ama bu dışarı bile çıkmayacak kadar olmamalı. Normal işlerini aktivitelerini yap doktor yat dinlen demediyse.

Anne olmak zaten bir anlamda herşeye endişe etmek demek. Korkularınızı körüklemek gibi olmasın ama yaşayacağınız varsa Allah korusun evde de başınıza gelebilir sonuçta. Manevi yönünüz nasıl bilmiyorum ama 3 felak 3 nas suresi okuyun hem içiniz ferahlar hem de kazadan beladan korur. Hepimiz Allah’a emanetiz , yaşanacak bin bir sorunu düşünerek hamileliğinizin güzel dönemlerini ve daha sonra da bebeğiniz doğduktan sonraki süreçleri kendinize de çevrenize de yansıtarak heba etmeyin.

Benim ilk gebeligi dış gebelikti ölümden döndüm.
6 ay sonra oğluma hamile kaldım kesmeyi görene kadar sinir stres eşimle perişan olduk.
Keseyi görmeden 5. Haftada kanamam başladı.
Ağlaya ağlaya doktora gittik bu da dış gebelik diye çok şükür değildi. Kese vardı ama tam 6 hafta kanamam oldu.
Raporluydum evde 6 hafta hergün ağla ağla öldüm. Bi de eşim askere gitti o dönem 21 gün de ona ağladım. Öyle bir psikoloji ki bu hamilelik vs eşim İstanbula gitti aradi ben bir daha gelmem dedi ben de neden ki dedim. Çok güzel buralar dedi. Ay ben bi ağlamak bi ağlamak. İçine doğdu ölecek eşim diye. E zaten bebem de düşecek 😬😬😬
1 ay yataktan çıkmadım ağla ağla ağla.
Neyse geçti o günler bu sefer kasılmalar başladı çok erken dediler erken doğum riski. Var. Al sana bi dert daha ağla ağla 2 ay geçti mi. Sonra bacak ağrılarım başladı ama. Ben böyle ağrı görmedim. Varisleri vardır daha da çoğaldı hamilelikte resmen kopuyordu bacaklarım. Doktorun biri de belki damar tikanmistir dikkat et pıhtı atar dedi. Al sana bi sebep daha olucem diye ağladım doğuran kadar.
Sonra doğurdum emmiyor diye ağladım.
Tabi totzlde 1 sene hep ağladım.
Şimdi bi tarafıma gülüyorum 😂😂😂

İlk bebek mi olacak nasipse.
Bende ilk hamileliğimde ve dogumdan sonra boyleydim.
Şuan da koronavirus, depremler ne ararsak var.
Anlamsız rahatım 🤭😆😆
Tedbir alıp, gerisini nasip deyip geçiyorum.
Kendiniz asamiyorsaniz yardim alın, şuan diyorum ki ilk hamileliğimi ne kadar mutsuz geçirmişim....

İlk bebek mi olacak nasipse.
Bende ilk hamileliğimde ve dogumdan sonra boyleydim.
Şuan da koronavirus, depremler ne ararsak var.
Anlamsız rahatım 🤭😆😆
Tedbir alıp, gerisini nasip deyip geçiyorum.
Kendiniz asamiyorsaniz yardim alın, şuan diyorum ki ilk hamileliğimi ne kadar mutsuz geçirmişim....

Evet ilk olacak insallah:)
Kendı kendimi sakinleştirmeye calısıcam inşallah becerebilirsem ne mutlu değilse bencede yardım almalıyım

Sakin ol sanrm her hamile aynydı.. bende kontrol zamanı gelsn kalp atşlarnı duyaym dye 4 gözle beklerdm duyana kadar ya brşy oldysa dye korku içnde olurdum şimdi de hareket etmedimi brşy mi oldu acaba nye hareket etmedi dyorum.. Annelik iç güdüsü sanrm

Şu an bu yazıyı ben yazmış gibiyim 😔

Cozemedim bu sorunu ve hala okadar pismanlik duyuyorum ki bunun icin.En guzel,en tadini cikarmam gereken zamanimi evhamlanarak,solugu devamli doktorda alarak gecirdim.Her tuvalete giriste ilk isim ic camasirima bakmakti kan var mi diye.Her tuvalette idrarimi incelerdim enfeksiyon olabilir mi diye.Diyee diyee son ayımı yatarak gecirdim bebeklerim bas asagi donmusler rahim agzina yerlesmis tuvalet ve kontrol disinda yerimde kalkmadim.Evham biter mi ? Bitmedi.Bu defa da hareketsiz yattikca kabiz olup ikinmamak icin bebeklerim gelir diye gaita yumusatici ilac kullndim.Bu defa da ishal oldum.Hatta oyle bir ishal oldum ki cok afedersiniz doguma 2 gun kala tuvalette suyum geldi sandim.Evhamdan solugu doktorda aldim suyum geldi kesin diye ki oyle bisey yoktu tabi.Diyecegim su ben kendime zindan ettim bu sureci.Cok pismanim. Bir daha gelmez bu guzel donem hele ki riskli gebelik degilse.Yapmayin kendinize ve bebeginize bunu.

Back
X