Olumsuz enerjiler ve işlere yansıması

Terazikizi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2014
397
216
48
Hanımlar merhaba, gecen günde bir konu açmıştım işlerin rast gitmemesi diye de artık dün canıma tak etti, bir kuruma başvurmuştum hemde Zamanından önce şimdi geç başvurdunuz vs diye bahane üretmişler , benim bu dönem okulum bitecek inşallah ama etrafımdakiler iş bulamadın değil mi? Yarım dönem evde mi oturacaksın? Gibi sürekli olumsuz cümleler kuruyorlar ve tavrımı belli etmeme rağmen çok yoruldum çok da dua ediyorum ona rağmen sürekli olumsuzluklara karşılaşmaktan yıldım. Neler önerirsiniz ? Diğer arkadaşlar bir dönem daha uzattı okulu ve sürekli olumsuzluklardan bahsetmelerinden yıldım, uzak dürüyorum gene de bir nazar durumu da oluyor, ne zaman olumlu bir şeyimi görseler tepe taslak oluyor dün iyice ve derin düşündüm ve bu kanıya vardım. Dua da ediyorum ama işin içinden çıkamıyorum.

Benim cevremdede is bulamadin mi diye sorup bunaltiyordular..ise girdim cok sukur herkes kurtuldu.simdide evlen diyorlar bir evlensem milletce rahay edicekler..herkes konusuyor iste..

Zamana bırakın ve çevredekileri çok önemsemeyin, kim istediği zaman iş bulup kim sevdiği istediği işi yapabiliyor ki ? O konuşanlar allah bilir aylağın tekidir, sende bi açıklarını bu yüzlerine çarp yada kapaçeneni sersem de :KK45:

Bu insanlar hangi ülkede yaşıyorlar acaba? Daha mezun bile olmamışsınız, kaç kişi pat diye iş bulabiliyor acaba?
Ya bölümümüz Elektrik elektronik mühendisliği Türkiye'nin en iyi okullarından birinde ama herkes arkadaşı işsiz kalsın gözüyle bakıyor onun için çok fazla rekabet var.

Ben de şubatta mezun oluyorum.
Böyle mezun olmanın dezavantajları var evet.
Mesela ben y.lisans yapıcam ama başvuruları yarın bitiyor.
Benim bütünlemeler ise haftaya...

Hanımlar merhaba, gecen günde bir konu açmıştım işlerin rast gitmemesi diye de artık dün canıma tak etti, bir kuruma başvurmuştum hemde Zamanından önce şimdi geç başvurdunuz vs diye bahane üretmişler , benim bu dönem okulum bitecek inşallah ama etrafımdakiler iş bulamadın değil mi? Yarım dönem evde mi oturacaksın? Gibi sürekli olumsuz cümleler kuruyorlar ve tavrımı belli etmeme rağmen çok yoruldum çok da dua ediyorum ona rağmen sürekli olumsuzluklara karşılaşmaktan yıldım. Neler önerirsiniz ? Diğer arkadaşlar bir dönem daha uzattı okulu ve sürekli olumsuzluklardan bahsetmelerinden yıldım, uzak dürüyorum gene de bir nazar durumu da oluyor, ne zaman olumlu bir şeyimi görseler tepe taslak oluyor dün iyice ve derin düşündüm ve bu kanıya vardım. Dua da ediyorum ama işin içinden çıkamıyorum.
şekerim o çevre hiç bitmez lisede olursun hala üniversite kazanamadın mı kazanırsın bölüm beğenmezler uzatırsın laf ederler okul biter iş yokmu iş gelir eş yok mu bulursun ona da kaşı gözü diye laf ederler evlenirsin çocuk yok mu sonra olur ikinci yokmu bla bla bla... yani sorun şu ki bu çevrenin karışmaları asla bitmez o yüzden sen kendine bak kendini düşün elalemi miktir et herkes kendine baksın bir zahmet ...:cool:

Hiç fark etmez ki, şans da gerek bu işler için. Ayrıca mezun sayısı o kadar çok ki artık iş garantili meslekler hariç kimsenin hemen gireceğinin garantisi yok. Moralinizi bozmalarına izin vermeyin.
Ya bölümümüz Elektrik elektronik mühendisliği Türkiye'nin en iyi okullarından birinde ama herkes arkadaşı işsiz kalsın gözüyle bakıyor onun için çok fazla rekabet var.

Görüşme bu insanlarla sırf moral bozuyorlar.

Ailenden başka kimseye bir şey anlatma derim, vallahi elalem nazar yapıyor.

Hiç fark etmez ki, şans da gerek bu işler için. Ayrıca mezun sayısı o kadar çok ki artık iş garantili meslekler hariç kimsenin hemen gireceğinin garantisi yok.
aynen öyle mimar ama iş bulamamış o kadar çok arkadaşım var ki :cool:

ya hangi yeni mezun okul biter bitmez işe başlamış ki? Kaç kişi?
Herkes bir haddini bilecek, yeni mezun diye millet kırmızı halıyla mı karşılayacak. Bence sen onlara takılı kalma öyle bir psikolojiye de girme. Ben de bir zamanlar senin gibi düşünüyordum yeni mezun olduğum zaman. Ama aradan yıllar geçince olaya farklı bakıyorsun. Kimse tecrübesiz eleman almak istemez. Alan yerler de ya az maaş verir ya da yetiştirmek üzere alır yine temelinde düşük maaş vermek vardır.
İş hayatının gerçekleriyle sen de elbet yüzleşeceksin.

Görüşme bu insanlarla sırf moral bozuyorlar.

Ailenden başka kimseye bir şey anlatma derim, vallahi elalem nazar yapıyor.
Bunda çok ama çok haklısınız mesela dün küçüçük bir şey oldu dersle ilgili olumlu ama cidden önemsiz bunlar öğrenince hoca vazgeçtiğini söyleyen bir mail attı projeye dair ek bir not konusunda.

Evlenince de hani nezaman çocuk diye konusacaklar.bitmezki milletin konusması
Valla cogunla gorusmuyorum.akrabalarim ozellikle cok kiskanc.istediğim okulu kazanamadim diye sevindiler..Ise giremedim bir donem kina yaktilar..simdi calisiyorum ufacik bir maasim var onu bile kiskaniyolat gozu ciksin gozu olanin..hic birinle gorusmuyorum artik..cagiriyolar gitmiyorum bile..

Valla cogunla gorusmuyorum.akrabalarim ozellikle cok kiskanc.istediğim okulu kazanamadim diye sevindiler..Ise giremedim bir donem kina yaktilar..simdi calisiyorum ufacik bir maasim var onu bile kiskaniyolat gozu ciksin gozu olanin..hic birinle gorusmuyorum artik..cagiriyolar gitmiyorum bile..
İşte bunları ben daha yeni fark ettm insanlardaki ondan kendimi yeni yeni korumaya başladım benim bu konulardaki görüşlerim çok yetersizdir hep.

gül geç başka yapçak birşey yok..insanların ağzı torba deilki büzesin...acelem yok benim de..

Ellerine ne gecıyor anlamıyorum.

Back
X