- 5 Aralık 2011
- 1.677
- 25
- 158
Güldeniz çok güzel yazmışsın.Ne güzel kurtulmuşsun bu berbat durumdan.DARISI BANA.Peki karşındaki annense ne yaparsınsevgili arkadaşlar.
bende aynı sizlerin durumundaydım. herşeye evet diyen herşeye tamam diyen aman kırılmasın bozulmasın üzülmesin dedikçe tepeme çıkardım herkesi. ama sonra kafam çalışmaya başladı.
insanın kendisinden daha önemli ancak çocuğudur. onun dışında önce kendisidir önemli olan. eğer herşeye evet dersek zamanla bu bir mekanizma gibi devam eder gider. ama çıkarlarımızı önceliklerimizi düşünmek zorundayız. emin olun okulda işte aynı evin içindeki insanlar bile önce kendini düşünür. tabi ki zaman zaman sevdiklerimizi mutlu etmek adına yardımcı olmak adına evet dememiz gereken şeyler olacaktır.
ama arkadaşımız diyor ki okeye 4. kişiyim uykum geliyor hayır diyemiyorum. ama güzel arkadaşım karşındaki seni görmeyip bencillik ediyorsa , sende uykum var diyeceksin. bozulacaksa bozulsun. sen bozulacağına sen üzüleceğine o üzülsün. hem haksızlık yok ki burda uyumak en tabi hakkın. hayır demek en tabii hakkın. başkalarının bencilliklerine dahil olmak onları daha çok bencilleştirir. lütfen hayır demeyi bilelim. patranumuza da eşimize de arkadaşımıza da yeri geldiğinde hayır demeyi bilelim. bu onlara da iyilik yapmak demektir. yarın erken kalkmam gerek çünkü işe gideceğim iş yerinde uyuklamak istemiyorum BİTTİ. bu kadar basit kimde sana okey oyna gitme diyemez. kimse sana bu party ye katıl diyemez kimse sana zorla borç para ver bana diyemez.
En önemlisi kimse sana BANA HAYIR DEME DİYEMEZ.
TSKLER HOŞÇAKALIN