Ölür müsün öldürür müsün

Temiznevresimkokusu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2018
1.394
1.355
53
Herkese selam
5 aydır bi firmada çalışıyorum. Mühendisim. 50 kişilik orta ölçekli imalat firması. Geldiğimden beri satın almacı ile savaş halindeyiz. Daha doğrusu kendisi en başından beri kuşanmış fırsat kolluyor.
Konu açmıştım onunla ilgili.
Tek tepkim bana telefonda benimle alakasız bi konuda bagirmasindan sonra patronla konuşmak oldu.
Is dışında bi konuşma veya abla muhabbeti asla olmadı. Bana yaptırım uygulamaya çalıştı ve boyun eğmedim. Müdürüm de patronda yaptırmaya çalıştığı şeyi saçma buldular çünkü.
Bu ve bunun yandaşı muhasebeci beni sevmezler ki bende sevilmek için çalışmıyoru. Her gün işime gider bunlar dışında da herkesle iyi anlaşırım. Işimi düzgün yapmaya çalışıyorum.
Bana başta gelip sen çok iyisin vs. Gibi sözler söyleyip ertesi günü patrona şikayet ettiklerinden dolayı ben ne b.k olduklarını biliyorum. 2.5 ay önce yeni bi mühendis arkadaş başladı baktım onunla sohbet edip guluyolar kızı uyardım bak iyi niyetli insan değiller dikkat et ve resmî ol abla muhabbetine girme dedim. O da hak verdi yaptıklarını anlatınca.. ki bi hafta sonra da kendisi gördü yaptıklarını.
Satın almacı ve yanındaki yandaşı başlayan bu arkadasa benim hakkımda uyarmış o çok fena dikkat et diye. Bunu ben bugün öğrendim.
Ben asla terbiyemi bozmadım. O kadar olay oldu ağızlarının payını vermedim.
Benim tersim çok pistir. Yanı ciddi anlamda çenemi tutamam ve itin bi tarafına sokarım sözlerimle.. Bunu bildiğim için kendimi hep frenledim. Ve çok zor kin tutarım. Tutarsam da asla geri adım atmam.
5 aydır gelen şutları tutup kalemi korumaktan başka hiç birşey yapmadım. Bi kaç büyük firmaya başvurdum dün çünkü burada hem böyle salaklarla uğraşıyorum hem de iş yükü çok çok ağır . Şimdi sizce ben atağa mı geceyim yoksa maçın sonunu bekleyip iş bulup penaltı vurup işten ayrılayım mı ?
Siz böyle karaktersiz ınsanlarla nasıl ince ince dokunarak mucadele edersiniz ?

O karaktersiz insanlardan ne yazik ki her yerde her sektorde mevcut. Daha iyi bir yer bulursaniz elbette gidebilirsiniz ama orada da illaki olacaklar onun icin hiiiic umursamayin derim.

Siz kendinize yakışanı yapın.bu yeterli.
Karşımdaki insan değil ki anlasın. Beni iki patronda ayrı ayrı şikayet etmiş. Patronlar da alıp karşına oturtup böyle bi suçlama yapıyorlar demedi bana. Ben isterdim ki alsın bi söz hakkı versin. Gerçi patronlar bana birşey demedi bunlarla ilgili ben başkasından duydum

O karaktersiz insanlardan ne yazik ki her yerde her sektorde mevcut. Daha iyi bir yer bulursaniz elbette gidebilirsiniz ama orada da illaki olacaklar onun icin hiiiic umursamayin derim.
Ya ben ikiyüzlü insana tahammül edemiyorum. Ben sevmiyor isem yüzüne gülmem
Ama bunlar yüzüme tek kelime edemiyor. Arkamdan diyor diyeceklerini. Gel yüzüme söyle neden diyemıyorsun. Böyle olunca da deliriyorum.

Biz birlik olup dışlıyoruz ve kendileri istifa edip kaciyor ..ama saglam bir birlik sart..

Biz birlik olup dışlıyoruz ve kendileri istifa edip kaciyor ..ama saglam bir birlik sart..
Patron ile aynı kattalar. Gidip gidip herkesi şikayet ediyorlar. Ve patron da karşısına alıp dinlemiyor karşı tarafı..
Sabahları gelip 1 saat kahvaltı yapıyorlar ve patron ile aynı kattalar görüyor onları. Hiç birşey demiyor.
Onlar bi birlik olmuş hedef şuan için benim. Haftada bir şikayet edilmek rutine bindi benim için

Deli deliyi gorunce sopasini saklarmis derler ya buna katiliyorum. Sizin aklibasinda davranislarinizi anlayabilecek kapasitede olmuyor bu insanlar ne yazik ki onun icin siz de ataga gecmelisiniz. Onlarin seviyesine dusmek istemeyebilirsiniz hakli olarak ama hadlerini bildirmeniz sart.

Neyse ki is hayatindan uzagim bir suredir yoksa bu tiplerden inanin her yerde var. Is degistirmek cozum degil.

Patronunuz sizi karşısına alıp, böyle böyle suçlamalar var, kendini nasil savunacaksin demiyorsa, o suçlamaları ciddiye almiyordur bence. Her şikayette sizi sorguya çekse karşı tarafın her dediğine inaniyor ve sizi suçlu görüyor derdim. Yani size sormamasi daha iyi diye düşünüyorum. Daha iyi yerlerde iş arayın ama aynı karakterde insanlar her yerde olacaktır. Eğer işle ilgili bir şeyde size haksızlık yapılırsa hemen şikayet edin, zaman geçerse sizi suçlu gösterebilirler.

Değiştir işini en kötü ihtimalle.

Mesela ne diyorlar?
Patrona neyi şikayet ettiler?
Telefonda ne için bağırdılar?

Abla muhabbetine katılıyorum. İş hayatında abla abi yoktur.

İş hayatı ile ilgili size tek tavsiyem ne olursa olsun kimseye kimse hakkından bu şöyle bir insan bu böyle bir insan gibi uyarıda bulunmayın. Birisi gelip şu kişi senin hakkında bunu dedi diyorsa ilk önce bu dedikoduyu yapan kişi ile mesafeli olun çünkü bilin ki gerçek sinsirella o dur. Kimseyle yakın olmayın , kimseye sırrınızı Yada özel hayatınızı anlatmayın. Şu an ki konumda kesinlikle size sözlü Yada fiziki bulaşmadıkları sürece nötr kalın. Eğer tekrar birisi gelip o iki kişi hakkında dedikodu yapmaya kalkarsa beni kesinlikle ilgilendirmez deyin. İnşallah yeni iş başvurularınızdan biri kabul olur ve ordan çıkarsınız. Yeni iş yerinizde ne olursa olsun İsviçre gibi olun. Etliye sütlüye bulaşmayın. Birisi size bulaşmaya kalkarsa köklü bir firmaysa ik ya Değilse yöneticinize bildirin ama sonrasında kimseyle konu hakkında konuşmayın ve kimseye onları kötülemeyin.

Bu tür psikolojik zorbalıkları çok iyi bilirim. Okulda da vardı bulunduğum şirketlerde de. Dayanılacak gibi değilse orada kalın derim. Çünkü bunlar her yerde var illa gideceğiniz yerde de vardır bunlar için isten ayrilmaya deģmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…