• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ölüyor muyum?

Ay neler okudum ben yaaaa resmen internet doktorlari gibi olmus yorumlar acaba cok mu fazla doktorlar dizisi izle di vaktiyle?

Arkadaşim daha önceki yorumu eşime yaptirdim ve eşim doktor kendim de ebeyim ayni zamanda laboratuvar mezunuyum. Hemogram cihazi bozukta olabilir tekrar kan vermelisin. Moralini bozma bazi pratisyenler tus odakli mezun olup saha da daha az hastayla muhattaplar bu yüzden uzman olmadan pratisyenken becerileri az olabiliyor. Bu yüzden bi uzmanla gorusmeden karalar baglayip evdeki kuzunu da üzme lütfen.

Ortada tek bir hemogram sonucu var oda normal e yakın gözüküyor beyaz küre yüksek çıkmış biraz ne hastalıklar bulmuşsunuz tebrikler , her kanlı tükürük,balgam öldürseydi %70 imiz yaşamıyorduk herhalde, böyle durumlarda internetten bilgi edinmeyin geçmiş olsun

Kizim 4 aylıkken beşikte ağlamaya başladı gittim feci agliyo susturamıyorum pijamasini indiridm belden aşağı mosmor hemen hst gittik tahlil falan yapıldı doktor endişeli baska bir doktoru aradılar iki doktor beraber bakip konusuyolar tabi ben kotu birsey var hissediyorum falan.

Dedim nedir ne değildir tam birsey demiyolar ama kan hastalığı bilmem ne olabilir tam uzmanına goturun değerleri soyle boyle dediler biz yıkıldık tabi.

Başka prefosor doktoru aradılar boyle boyle bir hastam var nezman musitsin falan bize randevu ayarladılar tabi bizim paramız yok neyse muane zamani gittik yanımızda 4 çeyrek götürdük ne olur ne olmaz daha girişte bizden 400 küsur para iştendi bizde çocuğumuz icin herseyi yapmaya hazırdık

Esim hemen gidip kuyumcuya altınları bozdu bizde dedik tahlilde hersey tutulacak 400 tl istiyorlar iyice bakılacak falan.

Girdik doktor yaşlı baslı kizimi muane etti tekrar tahlil istedi ama bu hast cok pahalidir isterseniz gidip devlette sonuçları alip getirin dedu biz esimle şokk 400 sadece muane parasimiydi yani dedik kendi kendimize.

Sonra meğerse kizim kucuk oldigi icin kanunda pıhtılaşma oluyo birde kucuk bebeklerde kanı el ustunde damla damla akıtama kadr ancak kab bir zamandan sonra değişiyo muş birde daha çok kucuk olduğu icin budurumda yasanabiliyomus

Sonuç ne mi oldu biz o süreçte kızımızı kaybedecez die olduk öldük dirildik

Umarım sizinde saçma sapan doktor yanilmasidir
ARKADASlar toplu cevaplayacagim.Akciger film i cekildi yanliz dr. Bu konudada bisi solemedi benim kesin su diyebilcegim bi durum degil bi konunun uzmani arkadasm ama bi kitle bi kist olabilir o tani koyaciktir dedi.Yani VEREMSEN NOLMUS diyenlere soyluyorum ne demek nolmus Evet oldurmez belki bu bunyeden bunyeye gore degisir.Ayrica benim 6 aylik bi bebegim benden baska bakicak kimsesi yok hadi kendmi gectm ya ona bulasirsa ya da bulastiysa bu verem se ben zaten kahrimdan olurum veremden degil.Tesekkurler iyi kotu yorumlariniz icin herkes kendi gb.

Bu arada ben internetten tek tek baktim bazi degerler asla saglikli bi insanda yuksek dusuk cikmazmis ya akciger kanseri ya werem ya da kan kanseri yuksek olasilikla diyor.Bugun icin kendmi hazirladm yani.Yinede size tesekkurler.
hangi değer için diyor onu?
hiç öyle bir şey yok. bu testle tanı konamaz ama orada yüksek/düşük çıkan şeyler sadece bir enfeksiyondan ya da kansızlıktan dolayı bile olabilir, mchc mcv falan akciğer kanseri ya da kan kanseri belirteci değil. onlar kansızlıkta bile değişen şeyler
diğerleri de akyuvar, alyuvar, trombositler. fen dersinden hatırlarsınız zaten akyuvarlar enfeksiyonda artarlar mesela.

internette ne okuduysanız çok yanlış okumuşsunuz :)
bu kan tetkikine bakarak “kesin kanser!” diyemeyiz. çok basit bir şey bile çıkabilir hastalığınız.

Allah şifa versin uzmeyin kendinizi stres iyi gelmez.. O nasil doktor bir aciklama yapmaktan yoksun sizi korkutmuş yollamiş çok saçma..

Veremse eger eskisi gibi korkutulacak bir hastalik degil bol gida ve bakimla atlatirsiniz. Bir arkadasim var işe gelip gidiyordu sapasaglam cok ilac iciyordu sadece sebebini sorduk verem hastasiyim demisti. Sonra iyilesti askere gitti

Arkadaslar bugun kanlı balgam sebebiyle acile gittik esimle.
Bi takim testler yapildi.Sonuc olarak dr surekli oyaladi bi bekleyin konusuruz falan dedi en sonunda dr.a bebegimin oldugunu ona bulasmamasi gerektigini en azindan ilac alabilcegimi soledm kac yasinda bebegin dedi 6 aylik dedim siz cikin ben gelicem dedi sonra elinde bi telefonla geldi suan ben mudahale edemem ve yarin bu konuda uzman arkadasm sizinle gorusucek dedi cok uzuldum size kan tahlili sonuclarini atiyorum anlayan dr.Hemsire nolur yardim edin korkmali miyim bisi diyin
kanınızda biraz enfeksiyon var sadece ben baska bisey göremedim

Bu arada ben internetten tek tek baktim bazi degerler asla saglikli bi insanda yuksek dusuk cikmazmis ya akciger kanseri ya werem ya da kan kanseri yuksek olasilikla diyor.Bugun icin kendmi hazirladm yani.Yinede size tesekkurler.
Internete bakarsanız herkes verem kanser çıkıyor zaten.. Bebeginiz var diye bu evham, hastalık hastası haller sanırım..
Çok geçmiş olsun.

Kendisiyle bir başka konuda yine böyle patavatsız yorumu yüzünden atışıp kibledim, beni başka konulara da etiketlemiş tutsak beni takip ediyor diye:KK70: Bunun gibilere he deyip geçmek gerekiyor da insan duramıyor işte:KK24:
malesef dayanılmıyor...tamamen adına yorum yapılsın diye yapıyor belli zaten. dikkat cekmek için insanların dertlerini kullanıyorlar yazık acınası bir dişi demekki :skandal:

Veremden korkuyorsanız, hiç korkulacak bir durım değil. Yeğenimiz verem oldu, iyi bakımla atlattı. Eskisi gibi korkutucı değil artık.

Arkadaslar bugun kanlı balgam sebebiyle acile gittik esimle.
Bi takim testler yapildi.Sonuc olarak dr surekli oyaladi bi bekleyin konusuruz falan dedi en sonunda dr.a bebegimin oldugunu ona bulasmamasi gerektigini en azindan ilac alabilcegimi soledm kac yasinda bebegin dedi 6 aylik dedim siz cikin ben gelicem dedi sonra elinde bi telefonla geldi suan ben mudahale edemem ve yarin bu konuda uzman arkadasm sizinle gorusucek dedi cok uzuldum size kan tahlili sonuclarini atiyorum anlayan dr.Hemsire nolur yardim edin korkmali miyim bisi diyin
Bu sadece tam kan sonucu..sadece hafif bi enfeksiyon var...ölmek o kadar kolay değil..:)

şimdi telaşa verip ölücem falan demeyin
benim teyzem 25 sene önce verem atlattı
şimdi verem artık grip gibi bir hastalık günümüzde
stres yapmayın boşuna ki veremsiniz diye birşey yok şuan

Acilde ki doktor mu söyledi bunu ?

yaa Allah aşkına internetten baktım da bazı değerler böyle ya akciğer ya kan kanseri ya veremim nedir yahu doktorculuk mu oynuyorsunuz bilgisayar başında. He canım bir hemogramla hemen o teşhis koyuluyor verem içib ciddi öksürük lazım ki burada böyle oturup yazıp cevap veremzdiniz bilmem kaç derece ateşle gözünüzü bile açamazdınız verem insanı eve de göndermezler akciğer kanseri de hiçbişeyiniz yokken olmaz belirti verir kan kanseri için başka testlerde yapılır bence hastalık hastası durumu var sizde internete baksak hepimiz ölüm döşeğindeyiz

Hanımlar,
şöyle hassas konulara yazarken biraz özen gösterseniz olmaz mı?
Konu sahibesi zaten korkmuş daha da korkutmanın, aklınızdan geçen hastalıkları yazmanın manası var mı?

Birmeleks Birmeleks ,
çok geçmiş olsun, umarım iyi haberler alırsınız, henüz teşhis konmamışşa paniklemeyin lütfen, kızıma basit bir sağlık sorunu için testler yaptırdığımda doktor çıkan değerlerden birine bakıp çok düşük çok kötü nasıl olacak bu değere tekrar baktıralım gerekirse acil tedaviye başlarız deyip beni öyle bir panikletti ki bastığım yeri bilemedim, o kan değeri pis kötü bir hastalık da o kadar düşermiş, bir anne olarak yaşadıklarımı siz düşünün artık, meğerse grip olunca da düşen bir değermiş, kızım iyileşince düzeldi, tüm kan değerleri normal çıktı ama benim de ömrümden ömür gitti.

ah mune şimdi hatırlamıştım bunu.geçenlerde ,ben de konu açmıştım bu konuda,kanda wbc değeri düşük ya da çok yüksek çıkarsa,tehlikeliymiş diye. benim de senin kız gibi düşük çıkmıştı,doktor,bir yakınını çağır,onunla konuşayım diyince,ben birşerylerin ters gittiğini anladım.

açık açık lösemi olabilirsin demişti.üstünden 1,5 sene geçti.zaman zaman yükselip düşüyor.lösemi olsaydım şimdiye ölmüştüm.

konu sahibi eşim laborant,sonuçlarınızı şimdi gösterdim.benim kan tabloma yakın bir tablo.vucutta bir enfeksiyon var gibi dedi,diş çürüğü bile olabilirmiş,bu tabloyu,görebilmek için.içiniz<i ferah tutun.kanlı balgam,boğaz tahrişinden de olur.
bazı densizlerin ( arnir arnir )lafına göre de moralinizi bozmayın.önce tedbir,sonra tevekkül.allahın izniyle sapasağlam çıkacaksınız.

hunter7 hunter7 evet benim kızıma da o hastalığı ima etmişti doktor, ömrüm gitti yemin ederim, kızıma çaktırmamıştım, anlamamıştı da yavrum ama öyle kötü oldum ki:(
Allah kimseyi dermansız dertlere düşürmesin, hastalara da şifa diliyorum.

hunter7 hunter7 evet benim kızıma da o hastalığı ima etmişti doktor, ömrüm gitti yemin ederim, kızıma çaktırmamıştım, anlamamıştı da yavrum ama öyle kötü oldum ki:KK43:
Allah kimseyi dermansız dertlere düşürmesin, hastalara da şifa diliyorum.
Amin mune ablam..Rabbim çaresiz dert vermesin..Hele evlatsa anlatırken bile ömürden ömür gidiyor..

ah mune şimdi hatırlamıştım bunu.geçenlerde ,ben de konu açmıştım bu konuda,kanda wbc değeri düşük ya da çok yüksek çıkarsa,tehlikeliymiş diye. benim de senin kız gibi düşük çıkmıştı,doktor,bir yakınını çağır,onunla konuşayım diyince,ben birşerylerin ters gittiğini anladım.

açık açık lösemi olabilirsin demişti.üstünden 1,5 sene geçti.zaman zaman yükselip düşüyor.lösemi olsaydım şimdiye ölmüştüm.

konu sahibi eşim laborant,sonuçlarınızı şimdi gösterdim.benim kan tabloma yakın bir tablo.vucutta bir enfeksiyon var gibi dedi,diş çürüğü bile olabilirmiş,bu tabloyu,görebilmek için.içiniz<i ferah tutun.kanlı balgam,boğaz tahrişinden de olur.
bazı densizlerin ( arnir arnir )lafına göre de moralinizi bozmayın.önce tedbir,sonra tevekkül.allahın izniyle sapasağlam çıkacaksınız.
Kızkardeşime de elindeki geçmeyen çatlaklar için deri kanseri dediler. Allahtan ben araştıran biriyim. Tedaviye başlatmadım ve kolsuz Agop isminde çok iyi bir doktora götürdüm. Sonuç egzama çıktı. Bir karışım verdi ve şimdi fıstık gibi. İnansak kemoterapi görecekti boşu boşuna.
Birde internetten bakmamak lazım. Baş ağrısı diye giriyorsun çıkarken neredeyse Mevlüt okutacak duruma düşüyorsun.

Paylaştığın kan tahlili sadece basit bir kan tahlili ya halk arasında kan sayımı dediğimiz hemogram.sadece bu tahlile bakılarak söylenecek tek şey sağuk algınlığı v.b dolayısıyla kanınızda mikrop olduğu ve bu nedenle wbc yani alyuvarların bu mikroplar ile savaşmak için çoğaldığıdır.

Mune Mune tesekkur ederim tarafsiz yorumunuz icin.
Ve diger zaman ayirip yorum yapan arkadaslarada tesekkur ederim.
Bu sabah ilk is dr. A gittik.
Tabiki size gonderdigim sadece bi kan testi degil onun disinda 2 kan testi daha ve onlar dada anormal degerler bulunuyo ve rontgen tabiki.
Ozetlicek olursak dr.Bi cok oneride bulundu daha erken oldugunu bazi antibiyotiklerle bunun onune gecilebildigini soyledi eger onlem alinmazsa ilerleyince farkli oldugunu anlatti.Her hafta kontrolm 1 torba dolusu ilacim ve zank diye sutten kesmek zorunda kaldigim ve bulasici olma ihtimaline karsi yanina yaklasamadigim bi bebegim var.Bu benim icime dert olan kendimi kotu bi anne gibi hissediyorum sacma gelicek tabiki benim elimde degil ama oyle.Haftaya tekrar tahlil yapilacak sonuctaki degisimlere bakilacak.Yani bu kadar.Ben buraya 3 ay oncede bi konu acmistim yine boyle rahatsizlanmis 1 ay iyilesememis emzirdigim icin agri kesici bile icmemistim.Neyse Allah herkese saglik sihhat versin bebegim olmasa buraya panikleyip konu acmazdm.İnsallah duzelecek.İyi dualariniz icin tesekkur ederim Allah ruhlari hastalikli insanlara da saglik versin cok onemli amin.

Back
X