doktorum bana vitamin olarak sadce gyno ferro sanol verdi ama biçok hamilenin balık yağı hapı kullandığını biliyorum.acaba neden vermedi çok gerekli bişey değilmi bu? balık yemiyorum çünkü.oyuzden endişe ettim şimdi
Ben kullanmıyorum doktorum da mucizelere inanmıyorum kullanmak istersen kullan ama yediklerin daha önemli demişti. ..bende o şekilde düşündüğüm için kapsül almak istemedim. Balık yiyemiyorsan yeşil yapraklı sebzelerde de omega3 oluyor onlardan tüket ceviz badem ye bence...
:) mucizelere inanmıyorum derken neyi kastettiki:)
benim doktor da pek fazla vitamine gerek görmüyor.Çok da güvendiğim bi prof ama işte etraftan aa şunu da mı vermedi denilince bir inceden acaba diye endişe ediyorsun.
ha evet cevizi felan hergün yedim muhakkak.inşallah o etki etmiştir
Ben kullanmıyorum doktorum da mucizelere inanmıyorum kullanmak istersen kullan ama yediklerin daha önemli demişti. ..bende o şekilde düşündüğüm için kapsül almak istemedim. Balık yiyemiyorsan yeşil yapraklı sebzelerde de omega3 oluyor onlardan tüket ceviz badem ye bence...
doktorum bana vitamin olarak sadce gyno ferro sanol verdi ama biçok hamilenin balık yağı hapı kullandığını biliyorum.acaba neden vermedi çok gerekli bişey değilmi bu? balık yemiyorum çünkü.oyuzden endişe ettim şimdi
size verilen vitamın hapı değil , demir hapı kansızlığı önlemek için kullanılıyor. gerek görse vitamin verirdi demekki görmemiş, hapların etkisi kalıcı değil zaten idrarla ve terle bir kısmı dışarı atılıyor, o nedenle doğal yollardan alacağın vitaminler sana ve bebeğine daha faydalı..
balık yıyemezsen semiz otu ye en cok onda var omega3 ...
Bitkisel omega3'ler begine ulasamaz.. kalp ve damar sagligi icin birebir ama begin fonksiyonlarini etkilemez, bu yuzden baliktan yada omega3 tabletlerinden faydalanilabilir.. Lahusa sendromunun en buyuk sebeplerinden biride begindeki gri sivinin bebege aktarilmasidir. Omega 3 takviyesi ile bir nebzede olsa hafifletilebilir.. Hamilelik boyunca ve hamilelikten bir muddet sonrada kullanilmasinda fayda vardir
Bende omega 3 için Balık yağı hapı kullanıyorum doktorum önermişti birazda araştırarak aldım genellikle insanlarda şu yanlış kanı vvar ceviz yiyorum ben diyorlar ama cevizde omega 6 var ve omega 3 en fazla balık gövdesinde ve vücudun yeterli omega 3 ü almak için haftada 2 porsiyon balık yemek gerekiyor mu ş ben bu yüzden kullanıyorum
Omega 3 çıkarılan balıklar dip balıkları olduğu için fazlaca civa v.b ağır metal barindiriyorlar...Dr. lar bu konuda ikiye ayrılmış durumda sertifikali oldugunu iddia eden firmalara güvenmek ve maddi olarak karşılamak ise sıkıntı. ..ben hamilelikte önce kullanıyordum omega3 kapsül ara sıra ancak hamileliğimde mümkün olduğu kadar gıdalardan almaya çalışıyorum...sadece tek bir gıda alınabiliyor olsa bazı vitamin mineral protein ve yağ asitleri vegan olan bir çok insanın hastalıktan kırılmış olmasi gerekirdi diye düşünüyorum ki çevremde çok insan var vegan gayet Saglikli lar kendileri ve çocukları da...kapsül kullanımına herzaman karşıyım bireysel bir duruş bu sansliymisim ki dr.um da beni destekledi...tercih meselesi tabii ki ancak bu konuların derinlemesine araştırılması gerektiğini düşünmektedir sonuçta gıda ve ilaç sanayi :)