Omlet yapmanın püf noktası

kulitta

İlahi Adalet
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2008
12.049
2.246
448
Kızlar sade veya malzemeli omlet yaparken yumurtaları sahana olduğu gibi kırar ve beyazı iyi pişsin, sarısı az pişsin diye uğraşırdım.
Beyazı pişene kadar sarısı kaskatı olurdu elbette. Başka nasıl olacak ki? Boş hayaldi işte.
Okuduğum bir romandan öğrendim ki, Yumurtaların sarıları ve beyazları iki kaba ayrılacak ve sahana önce beyazlar ilave edilecek.
İstediğin katılıkta pişireceksin ve sarıları ilave edeceksin. Bu şekilde Beyazlar tam pişmiş, Sarılar istediğin kıvamda pişmiş omlet elde edeceksin.
Bu bilgi çok işime yaradığı için paylaşmak istedim. Afiyet olsun.
cooking-egg-31.gif

Canım omlet dediğin yumurtanın bi kasede çırpılıp öyle tavaya döküldüğü değil mi?
Ben bu senin dediğini sahanda yumurta diye biliyorum sanki:56::56::56::56::56::56:
Bilgi güzel ama ben hayatta yiyemem sahanda, mutlaka omletim iyice çırpılacak:))

Canım omlet dediğin yumurtanın bi kasede çırpılıp öyle tavaya döküldüğü değil mi?
Ben bu senin dediğini sahanda yumurta diye biliyorum sanki:56::56::56::56::56::56:
Bilgi güzel ama ben hayatta yiyemem sahanda, mutlaka omletim iyice çırpılacak:))

Bak gördün mü tatlım. İşte benim için yeni bir bilgi.
Malzemeli, malzemesiz yağda pişirilen tüm yumurta çeşitlerine omlet diyordum.
Yorumunu okuyunca nette araştırdım ve gördüm ki, yumurtaların iyice çırpılarak kullanılmasına OMLET,
Yumurtaların çırpılmadan kullanılmasına SAHANDA YUMURTA deniyormuş.
Çırpılarak krep görüntüsünde yapılan şekli hiç tercih etmedim.
Sarılar ve beyazların hafifçe karıştığı pişirme yönteminden söz etmiştim.
Örneğin; Kavurmalı yumurta hazırlarken,
Yağ ile kavurmayı bir kaç kez çevirdikten sonra yumurta beyazlarını ilave ediyoruz.
Bir kaç kez de bu şekilde karıştırarak beyzaların pişmesini sağlıyoruz.
En son yumurta sarılarını ilave etiğimizde, istediğimiz karışım ve kıvamda pişmesini sağlayabiliyoruz.
2008-03-22_101833_eggbreak.gif

Bak gördün mü tatlım. İşte benim için yeni bir bilgi.
Malzemeli, malzemesiz yağda pişirilen tüm yumurta çeşitlerine omlet diyordum.
Yorumunu okuyunca nette araştırdım ve gördüm ki, yumurtaların iyice çırpılarak kullanılmasına OMLET,
Yumurtaların çırpılmadan kullanılmasına SAHANDA YUMURTA deniyormuş.
Çırpılarak krep görüntüsünde yapılan şekli hiç tercih etmedim.
Sarılar ve beyazların hafifçe karıştığı pişirme yönteminden söz etmiştim.
Örneğin; Kavurmalı yumurta hazırlarken,
Yağ ile kavurmayı bir kaç kez çevirdikten sonra yumurta beyazlarını ilave ediyoruz.
Bir kaç kez de bu şekilde karıştırarak beyzaların pişmesini sağlıyoruz.
En son yumurta sarılarını ilave etiğimizde, istediğimiz karışım ve kıvamda pişmesini sağlayabiliyoruz.
2008-03-22_101833_eggbreak.gif

Vallaha canım çekti:)
Nolcak şimdii:56::56::56:

ellerine sağlık kulitacımm:56:

demek lazım gerçekten,bende yumurtada maydonoz seviyorum..aklıma geldi birdenn...:31:

ikisi birden...

NOT:

ama yaaa bişiy dicemm yazı karakterin çok hoş..:17: fakat birazcık büyük olsa da o güzl yorumlarını ben gibi

görmekte zorlanan biri de görse..:26::17:

ellerine sağlık kulitacımm:56:

demek lazım gerçekten,bende yumurtada maydonoz seviyorum..aklıma geldi birdenn...:31:

ikisi birden...

NOT:

ama yaaa bişiy dicemm yazı karakterin çok hoş..:17: fakat birazcık büyük olsa da o güzl yorumlarını ben gibi

görmekte zorlanan biri de görse..:26::17:

Teşekkür ederim EYluL_BAsaKcım. Puntomun rahatsız edici küçüklükte olduğunu bilmiyordum. :30:
Bende uygun görünüyor canım. İnternet sürücüsüyle ilgili olabilir mi? Ben Opera kullanıyorum. :26:
Bi bakıyiim ayarlayabilecek miyim. :44::54:

ben omleti sade degil peynirli severim.

efenim 5 tane yumurtayi kiriyorsun bir kaba cirpiyorsun icine az un ilave ediyorsun topaklanmadan cirpiyorsun, uzerinede bir cay bardagi ufalanmis peynir kyoup karistiriyorsun. Bir miktar maydonozu dograyip katiyorsun icine karistiriyorsun. Buarada yarim cay bardagi sivi yag teflon tavada isitiyorsun ve uzerine dokuyorsun. Orta ateste iki tarafinida pisiriyorsun. Harika mukemmel bir tadi var…bu tariften sonra baska hic bir tarif acmiyor beni :56:

:9: yumurta hakkında bilmediğim neler varmış öyle.:17:

kulitta, ben de tavada yapılanların hepsine omlet der, geçerdim :17: yalnız değilsin :34:

Son düzenleme:
omleti pek fazla yapmam ama 1 ay kadar önce yaptığım poğaçanın iç malzemesi olan patates rendesini,yazık izyan olmasın günah diye hemen omlet yapıverdim:)
babam ve annem çok beğendiler:32:

Bu bilgileri okuyunca alt tarafı bi yumurta deyip geçemiyorum malesef :S

Back
X